Slovenija

Brat pokojnega 26-letnika: Napadalca sta me klicala

Podbočje, 16. 02. 2017 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Osumljenca za napad na pokojnega 26-letnika sta v ponedeljek nekaj minut po tretji uri zjutraj klicala tudi njegovega brata. Ta ni sumil, da bi lahko bilo kaj narobe, zjutraj pa je imel službo, zato se ni javil, pojasnjuje. Osumljena sta v priporu, grozi jima do 15 let zapora.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Brat pokojnega 26-letnika: Klicala sta me sredi noči, a se nisem javil
    03:19
    Iz 24UR ZVEČER: Brat pokojnega 26-letnika: Klicala sta me sredi noči, a se nisem javil
  • Iz 24UR: Kriminal na spletu
    02:55
    Iz 24UR: Kriminal na spletu

Slovenijo še vedno pretresa grozljivo nasilje v Podbočju pri Krškem. Osumljena 20-letnik in 29-letnik sta v priporu, kjer čakata na sojenje. Grozi jima do 15 let zapora, a ne glede na višino kazni, pokojnikovim bližnjim ob izgubi ostaja huda bolečina. Za 24UR ZVEČER je včeraj o grozljivem dogajanju spregovoril brat pokojnega 26-letnika. Pravi, da ne more razumeti, zakaj se je to zgodilo. Še v nedeljo, dan pred dogodkom, sta se videla, a mu brat ni omenil, da bi bilo kaj narobe.

V noči na ponedeljek sta ga osumljenca klicala, a se jima ni oglasil

Kot še pripoveduje brat pokojnika, mu je v ponedeljek zjutraj v času napada zvonil telefon. Malo po tretji uri sta ga klicala osumljenca, a se na klic ni odzval, saj ni predvideval, da bi bilo kaj nujnega. Hotel se je naspati, saj je moral zjutraj službo. Sprašuje se, ali sta mu želela povedati, da je brat na pol mrtev, ali pa sta morda želela tudi z njim fizično obračunati. Za svojega brata še pravi, da je bil miren fant, da je vedno pomagal, kadar ga je potreboval.

20-letniku in 29-letniku zdaj grozi do 15 let zapora.
20-letniku in 29-letniku zdaj grozi do 15 let zapora. FOTO: POP TV

Kaj se je dogajalo?

Kot je dan po napadu pojasnil Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, so v noči z nedelje na ponedeljek prejeli obvestilo, da se neznanca znašata nad mlajšim moškim in to prenašata na spletu. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili lastnika profila in lokacijo. Na kraj so možje v modrem in reševalci prišli v eni uri po prvi prijavi. Ob prihodu na kraj so opazili 26-letnega hudo poškodovanega moškega.

Osumljenca sta bila še vedno v bližini. Pojasnil je, da sta bila okoli sto metrov stran od žrtve in da se aretaciji nista upirala. Policija je sicer najprej pomagala žrtvi, nato so poiskali še osumljenca, je povedal Štern.

Dodal je, da so se vsi trije pred dogodkom družili v bližini, nato sta se žrtev in eden izmed osumljencev sprla. Poškodovani se je nato odpeljal s kolesom, a se je vrnil. Nato se je zgodil brutalen pretep, ki sta ga posnela in tudi predvajala v živo na družbenem omrežju. O motivu še težko govorijo, saj so bili vsi trije znanci. Osumljenca sta bila pod vplivom alkohola, je potrdil Štern. 29-letnika so policisti že obravnavali zaradi premoženjske kriminalitete in kaznivih dejanj zoper premoženje in telo.

26-letnik je v torek v bolnišnici umrl. Osumljenca so odpeljali k preiskovalnemu sodniku v Krško, ki je zanju zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor. Če je še pred zaslišanjem policija dejala, da nihče od domnevnih storilcev ni izrazil obžalovanja, je eden osumljenec pred sodnico le spregovoril. “Nista se zagovarjala oziroma je osumljeni povedal en stavek, in sicer da mu je žal in da je bil pod vplivom alkohola. Na vprašanja ni želel odgovarjati, tako da glede motiva v bistvu ne vemo nič. Drugi osumljenec se je branil z molkom,” je po zaslišanju dejala okrožna državna tožilka Mateja Roguljič.

Ker je torej 26-letnik umrl, je tožilec odločil o spremembi kvalifikacije kaznivega dejanja, ki je bila sprva povzročitev posebno hude telesne poškodbe. 20-letniku in 29-letniku zdaj grozi do 15 let zapora.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3