Janša 'zelo, zelo' razočaran

Ste razočarani? "Zelo, zelo!" Tako je na novinarsko vprašanje po izvolitvi Alenke Bratušek odgovoril dosedanji predsednik vlade Janez Janša. Njegova ekipa je doživela nezaupnico, a mora do izvolitve nove opravljati svoje delo. Ljudmila Novak sporoča: "Zmagati je vedno sladko, delati bo pa grenko."

Janez Janša - 3

Janez Janša (Foto: Miro Majcen)

Poslanci so s 55 glasovi za in 33 proti za mandatarko za sestavo vlade, prvo v Sloveniji, izglasovali Alenko Bratušek. Ekipa Janeza Janše je tako doživela nezaupnico in je torej razrešena, a mora svoje delo opravljati do izvolitve nove vlade.

Janšo so v državnem zboru ob prihodu iz dvorane pričakali novinarji. Na vprašanje, ali je razočaran, jim je odgovoril: "Zelo, zelo."

Na današnji maratonski izredni seji je Janša večkrat imel besedo. V prvem nagovoru poslancev je največ časa posvetil zanikanju očitkov protikorupcijske komisije, med razpravo pa je novonastajajočo vlado oziroma njeno predsednico Bratuškovo izzval, naj predstavijo svoj program. Bratuškova mu je odgovorila, da bo to lahko storila, šele ko bo o njem odločala koalicija.

Ljudmila Novak, predsednica NSi, ene od dveh strank, ki sta Bratuškovi odtegnili podporo, je novi mandatarki že čestitala in ji zaželela veliko sreče. Obenem jo je posvarila: "Zmagati je vedno sladko, delati bo pa grenko." Glede na danes izrečene izjave, še posebej predstavnikov Državljanske liste, se Novakova sprašuje, "ali bo ta vlada res dolgo zdržala".

Prvak stranke DeSUS Karl Erjavec, ki naj bi v novi vladi – pogajanja o njeni sestavi se začnejo že jutri – obdržal mesto zunanjega ministra, je dejal, da se začenja resno delo. "Jutri se začne resno delo. To so pogajanja glede koalicijske pogodbe in glede oblikovanja vlade."

Predsednik Državljanske liste Gregor Virant je po izvolitvi Alenke Bratušek dejal, da je najpomembnejše dejanje storjeno. Z razrešitvijo vlade Janeza Janše je po njegovih besedah politična agonija zaključena, to pa zdaj odpira pot v dve možni smeri. Ena je dogovor o novi koaliciji in vladi, druga pa, da bomo imeli spomladi volitve. Pogajanja za sestavo vlade se začno že v četrtek, takrat se bo tudi videlo, koliko so v Pozitivni Sloveniji pripravljeni na kompromise, je dejal. Njihova izhodišča so znana, je nadaljeval, v levosredinski koaliciji pa bo po njegovem mnenju manj težav z odpiranjem ideoloških tem, kar je bilo "tako značilno za Janševo vlado".

Predsednik SD Igor Lukšič in predsednik SLS Radovan Žerjav se na izvolitev Bratuškove še nista odzvala.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1495
 
kitzbil 01.03.2013 18:17:09
janša tud mi smo bli že v agoniji, morbit bo zdej počas se kazalo na boljš
MIG21 02.03.2013 20:32:04
res je vesela slovenija da se je resila totga bolnika janse hehehehe
d888 01.03.2013 13:41:18
Bianco izjavo bo samo zamenjal z bandera rosa izjavo,razlika bo le v tem,da bo slednjo podpisal.
 
minnaema@yahoo.com 01.03.2013 12:46:23
Vso spoštovanje tudi do g. Janša a je premalo povezovalen in močno deli stvari na vaše in naše-NI mogoče tega
počenjati ali uporabljati le v 2 miljnoski državi, temveč je potrebna kontinuirana sinergija a le to je g.Janša iskal po večini pri "Angelci" da smo efektacijsko pričeli v SI skoraj tako tancati kakor so v BRD godili in nam Slovenčkom vedno huje in huje, pa saj Slovenijo predstavljajo njeni državljani NE pa ta ali ona VLADA
 
nets372 01.03.2013 12:46:09
od včeraj naprej najbolj mirno spi sigurno familija Jankovič,vse svinjarije ki jih imajo bodo naenkrat izginile.ŽALOSTNO!!!
 
tao3 01.03.2013 12:44:47
"Janša 'zelo, zelo' razočaran"

Narod pa "zelo, zelo srečen!" ;)
godhead 01.03.2013 12:39:43
zdaj bo imel čas hodit na sodišče, kjer se mu sodi
MajdaDreo 01.03.2013 12:00:38
Je kar nekaj resnice v besedah Ljudmile Novak: vladanje je verjetno res "grenko", če vladaš samovoljno in v nasprotju z interesi države in naroda. Za nas šele je njihovo vladanje bilo grenko! Pa kislo tudi!
Cofar 01.03.2013 12:32:00
problem je, ker vsak ki vlada vlada v dolocenem interesu! Zi za Javni sektor ali proti njemu, si za gospodarstvo ali proti njemu... vedno se nekdo najde, proti kateremu si :) Torej... Ce pa pogledas da Kitajska raste :) potem ti je jasno, da se bomo morali hitro navaditi na delovnik po 14 ur na dan ter brez pokojninskega in zdravstvenega zavarovanja :)
 
sanya10 01.03.2013 11:28:36
Če je razočaran, naj gre z Ljudomilo v cerkev zmolit eno zdravo Marijo.
klovnesica 01.03.2013 14:47:10
Tudi tebi nebi škodilo
 
brundorfar 01.03.2013 10:56:44
Kaj pa ma za bit razočaran!!!
Kam pa se je Gorenak potuhno,ta lisica zvitorepka?!
Korčagin 01.03.2013 10:40:10
Seveda je zelo zelo razočaran. Tudi jaz sem zelo zelo razočaran nad njim. Človek ki 20 let soustvarja in sprejema zakone je izjavil da ni vedel, da so se zakoni spremenili in da mora prijaviti poroštva za stranko in za ... Žalosno. Človek ki je kupil avto in se "zmotil" v prijavi vrednosti. Takega človeka jaz ne bi rad imel niti za hišnika v bloku.
Vse njegove "zasluge" za nacijo so povezane s korupcijo in nejasnostmi. Ni afere da se ga ni dotaknila. Jaz sem zelo zelo razočaran.
Več komentarjev