Slovenija

Brkiću potrdili sodbo

Novo mesto, 28. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodba zoper Ermina Brkića, ki je bil za trojni umor na Gorjancih obsojen na 30 let zapora, je postala pravnomočna.

Ermina Brkića so obsodili na najvišjo možno kazen, 30 let zapora
Ermina Brkića so obsodili na najvišjo možno kazen, 30 let zapora FOTO: POP TV

Vrhovno sodišče je namreč 16. maja zavrnilo pritožbo Ermina Brkića in njegovega zagovornika Žige Kluna.

Prvostopenjsko sodišče v Novem mestu je Brkića 16. januarja lani spoznalo za krivega trojnega umora na Gorjancih in ga obsodilo na največjo zaporno kazen, 30 let zapora. Po mnenju sodnega senata je bilo zbranih dovolj dokazov za nedvoumno ugotovitev, da je bil prav Brkić tisti, ki je 6. maja 2003 na cesti Vahta - Gospodična na Gorjancih ustrelil 20-letno Darjo Erak ter 23-letna Bojana Čavića in Veljka Drinića.

Zagovornik Brkića napoveduje, da primer še ni končan. Na voljo za pritožbe so mu ostala še tako imenovana izredna pravna sredstva. Klun tako napoveduje, da bo v primeru zavrnitve na Vrhovnem sodišču, pravico iskal na Ustavnem. Če tudi tam ne uspe, bo primer predal Evropskemu sodišču v Strassburgu.

Sodišče se je oprlo na nekaj ugotovitev, med drugim, da se je Brkić na podlagi oglasa za prodajo golfa z Bojanom Čavićem dogovoril za sestanek v Novem mestu. Na ogled avtomobila je Čavića in njegovo dekle peljal njegov prijatelj Veljko Drinić. Čavić je imel pri sebi 1,25 milijona tolarjev kupnine.

Vendar pa trije mladi niso poznali Novega mesta, zato naj bi jih Brkić po mobilnem telefonu usmerjal do parkirišča pri tovarni Krka. Tam je Drinić pustil svojega golfa, naprej pa so se peljali skupaj s prodajalcem, kar po mnenju okrožnih sodnikov dokazujejo kontaktne sledi tekstilnih vlaken oblačil žrtev, ki so jih našli v Brkićevem avtu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3