Slovenija

Imamo komisarko, zelena luč brez glasovanja. Nemški poslanec: Gledali ji bomo pod prste

Strasbourg, 21. 10. 2014 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Natalija Švab/S.S./STA
Komentarji
638

Člani odbora Evropskega parlamenta za promet so potrdili, da je Violeta Bulc primerna za evropsko komisarko. Da težav ni pričakovati, so kazali že pozitivni odzivi po njenem zaslišanju. Alenka Bratušek ji želi vse najboljše.

Violeta Bulc - 4
Violeta Bulc - 4 FOTO: Reuters

Slovenska kandidatka za evropsko komisarko Violeta Bulc je dobila zeleno luč članov odbora za promet. Strinjali so se, da je uspešno prestala zaslišanje, zato niti ni bilo potrebno glasovanje.

Dvomov o tem, da bo potrjena, pravzaprav ni bilo. Prvič zato, ker bi evropski poslanci radi o novi evropski komisiji Jean Clauda Junckerja glasovali že jutri, predvsem pa tudi zato, ker je kljub kratki pripravi na člane odbora Evropskega parlamenta naredila odličen vtis.

Za razliko od Alenke Bratušek, ki so jo člani odbora ENVI in ITRE opozarjali, naj bo konkretnejša, naj vendarle odgovori na vprašanja, je Bulčeva precej suvereno obvladovala prostor, v katerem je potekalo zaslišanje, delovala je sproščeno in brez zadržkov kdaj tudi priznala, da se bo o kakšnem strokovnem vprašanju morala še poučiti. Ena od evropskih poslank je to pospremila s komentarjem, da "ceni, da kandidatka ne hlini vsevednosti", poljski evropski poslanec pa je Bulčevi namenil kompliment, rekoč, "gospa, lepo vas je poslušati".

Bulčeva si je za razliko predhodnice – njuni zaslišanji se razlikujeta kot dan in noč – zaslužila dobro oceno evropskih medijev, European Voice piše, da je "osvojila člane odbora". Kar niti ni bila lahka naloga, upoštevajoč, da ti niso skrivali nezadovoljstva, da se prav na njihovem področju rešujejo politične kupčije in potrebne menjave, do katerih je prišlo po neuspešnem zaslišanju Alenke Bratušek. Junckerju so očitali, da so gasilci njegove zmede.

S&D je s podporo Bulčevi tvegala. Pričakujemo, da bo izpolnila obljube o trajnostnih in socialnih aspektih svojega področja. Vsekakor ji bomo gledali pod prste! Ismail Ertug, evropski poslanec skupine S&D

Bulčeva je po nastopu pred poslanci novinarjem povedala, da se je na zaslišanje pripravljala tudi po 16 ur na dan, in da je bila pripravljena tudi na težja strokovna vprašanja. Za razliko od Bratuškove jo je sicer odnesla zgolj s strokovnimi vprašanji. Po eni strani zato, ker naj bi evropski poslanci po tem, ko so se politične skupine uskladile, da nove kandidatke za voljo časovne stiske ne napadajo, dobili navodila naj pozabijo idejo o provokativnih vprašanjih, po drugi pa zato, ker na zaslišanje ni prišla s prtljago Bratuškove – kvečjemu bi ji lahko očitali politično neizkušenost ali slovensko matematiko preštevanja podpore, ko se je odvijalo njeno imenovanje.

Bulčeva se je po koncu zaslišanja zahvalila vsem, ki so ji pomagali ali jo podpirali: "Današnji nastop je bil delo odličnega tima in neverjetne podpore doma in v tujini. Bilo je kar vroče, kajne? In vsi skupaj smo se naučili nekaj o prometu in še nekaj o nas samih," je zapisala na Twitterju.

Slovenska politika je s potrditvijo Bulčeve zadovoljna. V Združeni levici sicer pravijo, da je "izpolnila zgolj minimalna pričakovanja", predsedujoči SD Dejan Židan pa, da je treba spremeniti postopek izbire slovenskega komisarskega kandidata, med drugim bi dal možnost besede pri izbiri parlamentarnemu odboru za evropske zadeve.

Največje politične skupine so bile na koncu z Bulčevo zadovoljne. "Deluje kot inteligentna ženska, ki je že izrazila nekaj močnih stališč: nič socialnega dampinga in več investicij," so po zaslišanju zapisali v največji skupini – Evropski ljudski stranki (EPP), njihov Wim van de Camp pa je dejal, da seveda pričakuje, da bo hitro zapolnila še svoje ponekod luknjasto znanje o prometnem področju.

Predsednik skupine ALDE Guy Verhofstadt je na Twitterju zapisal: "Hvala, Miro Cerar, za Violeto Bulc, ki ima ambicijo in evropsko vizijo."

Bulčevo so tokrat enoglasno podprli tudi slovenski evropski poslanci, ki so bili do Bratuškove precej skeptični, nekateri pa so odkrito razglašali, da menijo, da je za položaj neprimerna. "Danes je lepše biti Slovenec …," je na primer zapisal Franc Bogovič.

Uporabniki družbenih omrežij so to dejstvo glasno pozdravili z zapisi, da je slovenska politika očitno sposobna stopiti skupaj.

'Pripravljenost, predanost, nove perspektive, svež pogled'

"Dobro usposobljena kandidatka z visoko stopnjo integritete in neodvisnosti, predanostjo Evropi, profesionalno nadarjenostjo in vodstvenimi izkušnjami. Na zaslišanju je pokazala tudi svoje človeške kvalitete in komunikacijske sposobnosti,'' je zapisano v oceni, ki jo je posredoval predsednik odbora za promet Michael Cramer.

Ocenjujejo, da je kandidatka kljub pomanjkljivim izkušnjam in kratkemu času za pripravo pokazala "zadostno raven pripravljenosti" in "zmožnost, da hitro dojame glavne vidike" resorja, obenem pa "predanost" in "entuziazem". Obljublja "nove perspektive" in "svež pogled" na prometno politiko.

A čeprav so bili njeni odgovori načeloma zadovoljivi, so bili tudi "pogosto nejasni in jim je manjkalo specifičnih zavez", v bolj kritičnem tonu oceno nadaljujejo koordinatorji odbora.

Zato odbor Bulčevi ponuja možnost, da mu svoje delovne načrte za naslednja leta pisno konkretneje predstavi, vključno s časovnico za njihovo uresničitev, in nato v roku treh mesecev od imenovanja na komisarski položaj znova stopi pred člane odbora in se z njimi pogovori o njih.

"V bistvu ni bila nič boljša od Bratuškove"

Precej manj je Bulčeva navdušila pisca časnika in portala New Europe Dana Alexa. "Med zaslišanjem je delovala samozavestno, gestikulirala je z rokami in se igrala z lasmi. Vse skupaj je spominjalo na vedenje, ki se ga naučiš na skupinski terapiji o transcendentalnih plateh življenja," meni avtor.

Nesojena podpredsednica Evropske komisije Alenka Bratušek je v kratki izjavi novinarjem čestitala najverjetnejši novi evropski komisarki za promet Violeti Bulc. Kot je poudarila, ji želi vse najboljše.

Prepričan je tudi, da ni bila na zaslišanje pripravljena nič bolje kot Bratuškova. V treh urah zaslišanja je namreč opazil tudi uporabo izrazov kot so "vizija" ali "prava smer". "Dejala je, da nam tehnologija veliko pomaga in nam bo pomagala še naprej ter zagotovila, da bo podpirala zelene rešitve za praktično kar koli. Poudarjala je, da bo tesno sodelovala z ekipo in z njimi delila svojo vizijo prihodnost in večkrat povedala, kaj je o prometu v zadnjih dneh prebrala v časopisju," avtor našteva napake Bulčeve.

Zmotili sta ga tudi izjavi, da bodo pravice potnikov visoko na lestvici njenih prioritet, ker je tudi sama potnica, ter izjava "trenutno nimam jasnega odgovora, s kolegi bomo sedli za mizo in prepričana sem, da bomo našli rešitev." Kot pravi, bo potrditev Bulčeve zgolj odraz obupanosti evropskih poslancev, da se imenovanje komisije ne zavleče.

Poudarila zapostavljenost prometa, pomen investicij in inovacij ter vprašanje zaposlovanja na prometnem področju

Bulčeva, ki je dobila pester nabor vprašanj - od široko pomembnih do bolj specifičnih kot so ozka grla na Donavi ali lokalna letališča, je pred člani odbora dejala, da je promet zapostavljeno področje držav članic povezave, ki že desetletja zanemarjajo vlaganja v prometno infrastrukturo, čeprav gre po njenem za izjemno pomembno področje. "Ko obstane promet, obstane vse," je dejala.

Poudarila je pomen investicij, pa tudi uporabe inovacij, tako ko gre za konkretne rešitve na področju prometnih sredstev, prometne signalizacije ali prometne infrastrukture, kot tudi uporabo inovativnih poslovnih modelov, s katerimi bi med drugim izkoreninili socialni damping, ki je močno prisoten na prometnem področju.

Dejala je, da sama živi z naravo in izpostavila okoljske vidike prometne politike. Po njenem bi lahko promet igral  večjo vlogo v okoljskih ciljih unije. Povečali bi lahko delež alternativnih goriv, obnovljivih virov energije in prispevali k izpolnjevanju zavez EU glede zmanjšanja toplogrednih emisij.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (638)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Afra Radin
22. 10. 2014 11.56
+2
Ja, po dolgem času se nam spet dviga samozavest in lahko pokažemo Evropi, da imamo ljudi, ki blestijo in nenazadnje moralno in tudi strokovno ( pri izbiri g.Bulc je vsekakor prevladala strokovna ocena, koga poslati na vroč stol, da nam ne naredi ponovno sramote ) vodenje nove vlade. Zdaj lahko rečem, da sem ponosna, da je naš premier M.Cerar, v katerega nisem nikoli dvomila.
etul
22. 10. 2014 10.55
+1
Bravo g.Cerar kakor koli sem bil od začetka vašega mandata skeptičen glede vašega cincanja tako sem zdaj prijetno presnečen saj sta vam uspela 2 velika meta kljub nasprotovanju koaliciskih partnerjev (predsednik državnega zbora saj se je s tem mestom Rjavec že zdavnaj hvalil da je njegovo in komisarko za katero je Židan hotel svojo kandidatko zacementirat)kar tako naprej.
batom@pinkponk.com
22. 10. 2014 07.37
+5
buahaha, Božo že joka, da Violeto bolj hvalijo kot ivana groznega... Čustveni manjko in nestabilnost sektašev je neizmerna :-)
melhijad1
22. 10. 2014 06.47
+7
Ma kaj težijo vsak dan s temi komisarji.....to so funkcije, kjer se za veeeeeliko plačo, dela NIČ....A lahko kdo konkretno pove, kaj konkretno je potočnik delal toliko let??? Mislim da ne
Primož Trubar 1
22. 10. 2014 00.20
+5
Čestitke za nastop, to je odraz suverenosti in poznavanje in obvladovanje tematike, ne pa una kura, ki je z Jakičevo pomočjo sam bluzila in se ponavljala, kot papagaj, obadva skup nimata o nobeni stvari pojma.
galiot
21. 10. 2014 22.03
+7
Samo čestitke in nič drugega....
.jest
21. 10. 2014 21.53
+0
Nemški poslanec: Gledali ji bomo pod prste tako, kot CIA nam.
felix59 drugič
21. 10. 2014 19.50
+4
Da ni Nemec mislil gledanje pod kiklo ?
puspan
21. 10. 2014 22.20
+6
Poskusi se ti, mogoce je to dober recept, da bos imel potem nemski standard.
flum
21. 10. 2014 19.18
+4
Deutch uber aless. Postajajo spet preveč naduvan
puspan
21. 10. 2014 22.22
-1
Spet eden od tistih, ki jim je trzno gospodarstvo spanska vas.
jlde
21. 10. 2014 19.12
+10
ALENKA ŠE VEDNO NI DOJELA, DA JI AROGANCA "ZELO" ŠKODI.
tepee
21. 10. 2014 18.50
+12
raje nemc naj porihta sam sebe,imajo tudi oni dost za porihtat.
mikson1402
21. 10. 2014 18.08
+10
Čestitam...to je nastop ..NAJ SI GA OGLEDA VSILJIVA ALENČICA...TAKO BI SE VEDNO MORALA ZASTOPAT SLOVENIJA..!!
Rocky16
21. 10. 2014 20.34
+1
mooja
21. 10. 2014 17.39
+17
čestitam gospel Bulc in g. Cerarju. Odločitev je bila na mestu. Strinjam pa se, da ji je bilo lažje kot Alenki, ki je zaradi primitivne gonje SDS-a in nekaterih novinarjev bila okaraktezirana kot sovražna oseba, kar je predstavljalo hud pritisk , ki ga ni znala obvladati. Res je, da je ga Bulčevi uspelo z njenim šarmom in naravnim odnosom ,vkljub novinarjem, ki so jo želeli kompromitirati in so jo predstavili kot brezvezno šalamonko, Ja mogoče je šalomonka, mene ne moti, dokazala je , da je inteligentna ga in verodostojna predstavnica Slovenije.
mikson1402
21. 10. 2014 18.10
-9
NISEM SDS-OVEC...VENDAR JE BILO JASNO DA SE SAMA VSILJUJE IN ISKORIŠČA POLOŽAJ...PA ŠE NESPOSOBNA JE !!!
iGURT
21. 10. 2014 18.11
+7
.... za janšiste ni sprejemljiva ker ni iz Ivanove stranke SDS
iGURT
21. 10. 2014 18.11
+9
mikson1402
21. 10. 2014 18.12
-9
TUDI, STRINJAM SE...VENDAR JE POKAZALA KOLIKO JE (NE)SPOSOBNA ??? SORRY !!!
iris39
21. 10. 2014 19.01
+7
mikson ni SDS pristaš, pripada eliti izobražencev, iz svojega vedoslovja kritizirajo neizobražence. Po tem so namreč prepoznavni. Sintaksa jim šepa, ker so iskoriščani od lastnega vedoslovja kritikičnostni, saj se vsilajavajočajo s svoja jasnina od poznavoslovja. Jasnina nebeška. Oblaki potepuški, po ječi nestremuški, saj je tam zaseden prestol, nekdo sedi gol, pa še nesposobna je !!!
lunica78
21. 10. 2014 23.26
+8
Saj določeni kot npr. Turk so tud Violeto poizkušal očrnit. Pa mu ni uspelo. Če igraš pametno dovoliš, da si nasprotnik zabije avtogol.
belaovca
21. 10. 2014 17.15
+5
ampak..lahko bi lujz denar v pokojninsko blagajno vrnu...pa ostali kompanjoni...
belaovca
21. 10. 2014 16.57
+5
lujz pa samo slike dodaja na facebook---
miko11
21. 10. 2014 17.28
-6
vidim,da si tudi na facu aktiven,ne samo na twitu,a le-vak pa noben nič ne klikne ali twitne,daj nam objektivno poročaj...btw o janši nič novega na twitu?
miko11
21. 10. 2014 16.56
-13
edina rešitev za politično stabilnost je, da sestavita vlado najmočnejši stranki na volitvah,v tem primer cerči in sds in sestavita skupaj vlado,ko bomo to sposobni doseč,se nam mogoče obetajo boljši časi...
dostojevski II
21. 10. 2014 16.57
+12
To kar predlagaš je utopija. S kriminalcem ni sodelovanja.
belaovca
21. 10. 2014 16.59
+9
miko....kako?...a z kriminalno združbo se sestavlja vlado.....namreč sds to je....
miko11
21. 10. 2014 17.10
-8
to je samo plod vaše fantazije,dejstvo pa je da je ena redkih strank,ki so stabilne več kot par let,stranka z vizijo in kadri,cerči bi pa dodal poštenost in načelnost,pri prvi točki bi težko kaj prispeval,ker nima niti vizije niti kadrov,sedaj se pa spet z erjavcem in njegovimi izsiljevanji ukvarjate,namesto z delom za slo...
belaovca
21. 10. 2014 17.12
+8
to jestranka ki jo kriminal drži skupaj...sploh pa....samo komunisti imajo dosmrtnega predsednika.....
miko11
21. 10. 2014 17.25
-5
iGURT
21. 10. 2014 17.46
+11
... ponarejeni dokumenti, orožje, laži, .... ni da ni
iGURT
21. 10. 2014 17.47
+13
Ninamedia 17.06.2014 14:25:36 SDS stranka kriminalcev: *** Rupar - obsojen zaradi goljufije *** Gomboc - obsojena zaradi ponarejanja, v postopku zaradi pranja denarja, sestrična iz ozadja, sama lahko izda potrdilo za katerokoli fakulteto *** Marinič - obsojen zaradi goljufije *** Časar - obsojen zaradi več miljonske goljufije, trenutno na begu *** Turk V. - največji slovrenski črnograditelj *** Hrvatin - pravnomočno obsojen, kljub temu ga Černač vzame v službo *** Lovšin - obtožen oškodovanja Interevrope v Rusiji *** Raščan - več kot trideset milijonska goljufija *** Tanko - na Plinovodih zaposlili svojega sina - brez ustrezne izobrazbe *** Vodušek - izvajal fiktivne posle in izsiljeval *** Brezigarjeva - na tožilstvu zaposlila svojega sina, leta
iGURT
21. 10. 2014 18.01
+11
in leta pod preprogo pometala zadeve zoper Majerja, zaradi tega nikoli pravnomočno obsojena
iGURT
21. 10. 2014 18.02
+10
Leljak - prestal zaporno kazen, obsojen večkratni goljuf
iGURT
21. 10. 2014 18.02
+4
iGURT
21. 10. 2014 18.03
+9
Janša R. - 17 let je živel v črni gradnji, legaliziral Černač po hitrem postopku, v postopku zaradi pranja denarja
jlde
21. 10. 2014 19.29
+0
VELIKO VEČINO ČASA V SAMOSTOJNI SLOVENIJI, JE IMELA ŠKARJE IN PLATNO V ROKAH ENA STRAN, PA NIČ NI NIKOLI POMAGALO V DOBRO NAVADNIHH LJUDI "VEČINE" V TISTEM PREOSTALEM ČASU, KAR GA JE PREOSTALO NASPROTNI STRANI, PA PRAV TAKO ZA MALE LJUDI NI BILO NIČ, AMPAK TI SE VSAJ LAHKO IZGOVARJAJO, DA NISO IMELI ČASA, ČEPRAV GA JE BILO VERJETNO DOVOLJ. NIČ PLUS NIČ JE PA NIČ.
dragulj4
21. 10. 2014 16.42
+5
KDAJ BO KRUH ZA MLADE V BANANISTANU? KAJ NAS BRIGA ZA BRATOVŠKOVE IN OSTALO PODALPSKO GOL... VSE VEČ NAS SPREHAJA CUCKE V AVSTRIJI IN ČISTI KEMIČNE WC V ITALIJI.
ostrorogi
21. 10. 2014 16.44
+2
puspan
21. 10. 2014 23.11
+3
Mnogo prevec pri nas jih je, ki ostanejo raje okupirani.
ostrorogi
21. 10. 2014 16.26
+1
Sicer pa je to zopet dokaz kako levica svoj neuspeh prikazuje kot uspeh! Kako iz podpredsedniškega mesta in energetike padeš na komisarsko mesto za promet. Ja uspeh za telebane.
srebrnibreg
21. 10. 2014 16.28
+3
To se zahvali svojim zgagarjevim EU poslancem, kateri so pisali vprašanja drugim poslancem kaj naj sprašujejo Alenko. Celo na pesmi so se spomnili.
ostrorogi
21. 10. 2014 16.34
-2
A televizorja še ne premoreš? Pa poprosi svoje prijatelje in ti naj nastop tvoje prečudovite . . . . . predvajajo še enkrat. Saj je zraven tudi simultani prevod. Pa ni TV pokvarjen ko boš na vsako vprašanje slišal samo; Hvala za vprašanje! Mi mislimo . . . . . .
srebrnibreg
21. 10. 2014 16.35
+1
Saj sem vedel, da ne veste kaj je morala in etika.
miko11
21. 10. 2014 16.36
-2
torej morajo imeti zelo močan vpliv v evropi,da so uspeli prepričati vse evropske poslance in medje,da je alenka nesposobna.Mogoče je pa alenka pričakovala,da jo bodo pa o vremenu in fuzbalu spraševali,ne pa o energetiki...
ostrorogi
21. 10. 2014 16.36
-4
Verjetno bi nam moral Miro Dobri in druščina to uzakonit
Vabis
21. 10. 2014 16.37
+6
Prav je,da je Alenka "pogrnila" na zaslišanju za Eu komisarko,pa kdorkoli ima zasluge za to. AB je povsem izgubila politični kompas...
miko11
21. 10. 2014 16.38
-3
v evropi ne pali levaška retorika v stilu jaz sem prepričana,da nam bo s skupnimi močmi uspelo na vsako vprašanje,če pa slučajno ne bomo pa že drugje krivca našli...
belaovca
21. 10. 2014 16.51
+2
tuporogi.......evo ti....to preberi o manci zverovi...hčerki poslanca zvera.....Z novim letom se loteva številnih projektov in upa celo na priložnosti v tujini. A čeprav ji misli uhajajo v Pariz in četudi trdi, da so najboljši kotički in najlepše morje v Črni gori, je prepričana, da se prava strast skriva v orientalskih deželah. "Takoj ko bom imela čas, bom obiskala Maroko," namigne ljubiteljica dišav, orientalske glasbe in nakita ter z nasmeškom prizna, da obvlada tudi trebušni ples. In kot prava levinja se ga bo resno in z vso trmo, kar jo premore, lotila že takoj po naslednjem nastopu.
belaovca
21. 10. 2014 16.51
+3
miko11
21. 10. 2014 16.55
+1
joj kako si spet mimo vsekal gaga,zdaj nam boš še z rumenimi trači začel težit...
Verbena
21. 10. 2014 16.14
+4
Pa kaj se zezate kar nekaj tja v tri dni???...kot otroc, no!!...življenje vseh, se je in se še bo poslabšalo....za tiste, ki volte " leve" in za tiste, ki volte "desne", al katere kol že......pa dejte si že priznat, da primat so imele le "leve" stranke!!!....pa da tudi Janša ni vse pospravil!!!
prašekk
21. 10. 2014 16.15
+0
Verbena
21. 10. 2014 16.15
+5
.....vem, sam to, če bi bili pravi ljudje na vrhu države, taki, ki bi res imeli rad svojo domovino, bi bli danes razvita država na vseh podroćjih!!!
prašekk
21. 10. 2014 16.17
-4
Torej voli tiste ljudi ! Kaj je zdaj problem ?
deathbite
21. 10. 2014 16.17
+7
Če bi bil en sam pošten poslanec, stranka, zadnjih 23 let v parlamentu, bi bili danes razvita država na vseh področjih!
Verbena
21. 10. 2014 16.18
+2
..prašek, res te ne zastopim, res ne!!!.....tolk ko je bilo vsega in nič se ni premaknil v 24 letih!!!.....še dobr po eni strani, da imamo Janšo, ki je vsega kriv!!!.....kot veš, jaz n sprejemam sam tega, ne morem, ker je nemogoče, da lohka ena oseba tolk "zagoni"!!
Verbena
21. 10. 2014 16.19
+1
...je velik problem!!..ker jih ni, takih enostavn ni!!!....če bi bil, se to takoj opaz v njegovem nastopu!!!
srebrnibreg
21. 10. 2014 16.20
+3
Verbena- za koga si na zadnjih državnozborskih volitvah glasovala, če ni skrivnost. Jaz sem recimo za zmagovalca in me ni sram povedati. Daj še ti.
prašekk
21. 10. 2014 16.20
-5
Saj sem se že popravil ! Zagonil je skoraj vse !
prašekk
21. 10. 2014 16.21
-4
Ona ne gre na volitve ! Se ji ne zdi primerno .....
ginger 1
21. 10. 2014 16.26
+4
AHAHAHA prasekk je siril nebuloze da kako bo Alenka blestela v Bruslju in kako da je sposobna itd itd. Potem smo pa videli ves blisc in bedo Bratuskove...!!!Praskka pa potem ni bilo na portalu... baje je bil zaseden 2 dni..! AHAHA !!!
Verbena
21. 10. 2014 16.27
+0
srebrni..leta 1993 SNS!!!, prej pa LDS!!!.....od tistega časa naprej ga ni pa da je bog ko ne!!!
prašekk
21. 10. 2014 16.30
-2
GINGER ........ Prašek je čisto vsak dan na portalu !!!!!
srebrnibreg
21. 10. 2014 16.32
+3
Verbena- zakaj pa vi, kateri ne hodite na volitve ne ustanovite svojo stranko in med sabo najdete edinega primernega kandidata, ker smatate, da drugi ni nihče dober. Tudi jaz bom glasoval za vašega.
miko11
21. 10. 2014 16.39
-2
kaj pa cerči ali pa luka mesec,že pozabljena?
Verbena
21. 10. 2014 16.42
+3
.....ja, kdo nas bi pa volu, če bi že v naprej povedali kaj vse je treba razhajkat???......daj no....tako pa spet vidiš, kdo ima in komu vlada deva potuho!!!.....resnice ne sliši noben rad.....zato ostali zmagujejo, ker sejejo prazne obljube že ves čas!!!...sam, da je folk tolk zabit..pa še kar naprej glasuje za nekoga, ki ni uresničil ene izrečene predvolilne obljube...mi pa tudi ni razumljiv!!!
miko11
21. 10. 2014 16.47
-5
edina rešitev,je da sestavita vlado najmočnejši stranki na volitvah,v tem primer cerči in sds in sestavita skupaj vlado,ko bomo to sposobni doseč,se nam mogoče obetajo boljši časi...
1236
21. 10. 2014 16.14
-3
sej se je 16 ur učila zdej pa zna za naceta junkerja je dost