Zanimivosti

Pasji junak Bunker pred kratkim prestal težko operacijo tačke, a po težkem terenu nesebično iskal in našel pogrešanega 20-letnika

Sevnica, 18. 11. 2017 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolenjski policisti imajo v svojih vrstah pravega junaka. Gre za službenega psa Bunkerja, ki je oktobra na zahtevnem terenu okrog Sevnice našel pogrešanega 20-letnika. Zgodba morda ne bi bila tako izjemna, če ne bi štirinožec pred slabima dvema mesecema zaradi rakavega obolenja prestal operacijo tačke. Kljub bolečinam je nesebično opravil svoje delo.

Policijski službeni pes Bunker je oktobra na zahtevnem in zaraščenem terenu na območju Policijske postaje Sevnica našel pogrešanega 20-letnega fanta.

V sredini oktobra so dolenjski policisti prejeli klic na pomoč obupanih staršev 20-letnega fanta. Mladenič, ki ima zdravstvene težave, je odšel od doma neznano kam, starša pa sta s pomočjo sosedov že prej preverila vse lokacije, kjer bi sin lahko bil.

Zbali so se za sinovo življenje, zato je novomeški operativno-komunikacijski center na kraj takoj napotil sevniške policiste in vodnika službenega psa.

Vodnik je s službenim psom Bunkerjem ob hiši, iz katere je pogrešani odšel, začel z iskanjem izhodišča sledi. Pes je sled kmalu zaznal, jo začel preverjati, vse je počel izjemno motivirano in hitro. V gozdu, gosto poraščenem z grmovjem in robidovjem, kjer se teren prelomi po strmem klancu navzdol, je Bunker nenadoma začel krožiti, potem pa se pognal v grmovje in skočil v luknjo, globoko dva metra.

Vodnik se je prestrašil, zbal se je, da se je pes poškodoval, potem pa je opazil, da pes v luknji sedi ob pogrešanem fantu. Vodnik je na pomoč poklical policiste, ki so pogrešanega fanta pospremili do staršev, nato so 20-letniku pomagali še zdravstveni delavci.

Bunker je obiskal fantove starše.
Bunker je obiskal fantove starše. FOTO: PU Novo mesto

Bunker pred kratkim prestal težko operacijo tačke

Motiviranost in učinkovitost psa Bunkerja pri iskanju pogrešanega fanta je še toliko bolj neverjetna in izjemna, saj je pred slabima dvema mesecema zaradi rakavega obolenja prestal operacijo tačke. Kljub bolečinam je dokazal visoko usposobljenost in predanost. Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto pravijo, da se Bunker kljub hudi bolezni in bolečinam dobro drži.

Pred dnevi sta policist in pasji junak obiskala tudi fantove starše, ki so bili nad štirinožcem navdušeni. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
18. 11. 2017 13.54
+17
Na Fb sem prebral neko misel, ki pravi: "Več ljudi kot poznam, bolj imam rad svojega psa."
RONDO25
18. 11. 2017 13.04
+9
A zdej pa nihče ne bo policajev kritiziral..
Frane Šajn
18. 11. 2017 11.03
+27
Nekateri med nami ki se imajo za ljudi, jih zanemarjajo namerno poškodujejo in celo zastrupljajo. Ja tako ta homosapiens vrača dolg za podarjeno zvestobo. lahko bi se dosti naučili od teh pasjih bolhic.
bema1201
18. 11. 2017 13.57
+13
Če bi ljudje imeli malo takšnega karakterja kot ga imajo te živali bi bilo življenje lepše.
aojz
18. 11. 2017 09.32
+26
Vsaj ena dobra novica po včerajšnjem pranju možganov kjer je bil spet Modern dolfi glavni.
aša
18. 11. 2017 08.53
+50
Psi so zakon! ;)
optimist11
18. 11. 2017 10.49
+21