Slovenija

'Če bi vozniki dosledneje uporabljali varnostni pas, bi bile posledice prometnih nesreč blažje'

Ljubljana, 30. 08. 2015 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Lani kar 22 odstotkov voznikom osebnih vozil, ki so umrli v prometni nesreči, ni uporabljajo varnostnega pasu. Na agenciji za varnost prometa poudarjajo, da je pomembno, da se odrasli pripnejo s pasom tudi zato, da otrokom dajejo zgled.

Zakon o varnosti v cestnem prometu zapoveduje uporabo varnostnega pasu za vse potnike na vseh sedežih v vozilu, kjer so varnostni pasovi vgrajeni. A kljub temu statistika kaže, da samo lani kar 22 odstotkov voznikom osebnih vozil, ki so umrli v prometni nesreči, ni uporabljajo varnostnega pasu, izpostavljajo na agenciji za varnost prometa.

Policija pri najhujših prometnih nesrečah vedno znova ugotavlja, da bi bile lahko posledice prometnih nesreč bistveno blažje, če bi vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali varnostni pas. Lani je v prometnih nesrečah umrlo devet voznikov osebnih avtomobilov, ki med vožnjo niso uporabljali varnostnega pasu, leto pred tem pa 18 voznikov. Samo v prvih sedmih mesecih letošnjega leta pa kar 62 udeležencev v prometnih nesrečah z osebnimi vozili ni uporabljalo varnostnega pasu. Nepripetih pa je umrlo osem voznikov in en sopotnik, 14 je bilo huje poškodovanih in 39 lažje, še navajajo na agenciji za varnost prometa.

Varnostni pas rešuje življenja.
Varnostni pas rešuje življenja. FOTO: Thinkstock

Če se sami pripnete s pasom, otrokom dajete zgled

Varnostni pas morajo po zakonu uporabljati vsi potniki v motornih vozilih, to je v osebnih avtomobilih, kombiniranih vozilih, avtobusih, tovornih vozilih in traktorjih, če imajo ta vozila vgrajene varnostne pasove. Otroci do višine 150 centimetrov pa morajo biti pripeti v otroškem varnostnem sedežu. Ob tem izpostavljajo: "Pomembno je, da se tudi sami vedno pripnete s pasom, saj tako otrokom dajete zgled. Prav tako s svojo strpnostjo in mirno vožnjo oblikujete njegovo prihodnje ravnanje v prometu."

Varnostni sedež z dojenčki do enega leta starosti mora biti obrnjen tako, da je otrok nameščen s hrbtom v smeri vožnje. Ob morebitnem trku otrok s celim telesom pritisne na sedež, kar zmanjša posledice udarca, opominjajo na agenciji. Več kot 60 odstotkov vseh avtomobilskih trkov je namreč čelnih, pri katerih deluje sila trka v smer vožnje. Če bi bil otrok obrnjen v smer vožnje, bi zaradi nesorazmerno velike teže glave prišlo do hudih poškodb vratnih vretenc. Vse več strokovnjakov priporoča tak način vožnje otroka celo do dopolnjenega drugega leta starosti, pojasnjujejo na agenciji.

Vsak avtosedež pa mora biti v vozilo pritrjen čvrsto in natančno po navodilih izdelovalca. Otrok mora biti v njem tudi pripet. Pas mora biti ustrezno zategnjen, da otrokovo telo ob morebitnem trku ne zaniha preveč. Ustrezen in kakovosten sedež je potrebno izbrati glede na starost otroka. Na agenciji za varnost prometa staršem svetujejo, naj pred nakupom avtosedeža preverijo ocene sedežev na testih. "Pri sedežih, ki jih ni mogoče najti v nobenem testu, bodite še posebej previdni," svetujejo na agenciji.

Medvedek
Medvedek FOTO: Thinkstock

Kakšen avtosedež izbrati za otroka?

Tudi Robert Štaba iz nevladne organizacije Varna pot staršem svetuje, naj se pri izbiri avtosedežev opirajo na varnostne teste potrošniških organizacij in avtoklubov. AMZS in Zveza potrošnikov Slovenije v sodelovanju s sorodnimi evropskimi organizacijami denimo vsako leto testirata določeno število avtosedežev. Zgolj evropska oznaka primernosti za prodajo ne daje zagotovila, da je sedež tudi varen v primeru trka, ob tem poudarja Štaba. "Eno je minimalen standard, ki nam omogoča prodajo izdelka na evropskem trgu, drugo pa je kakovost," dodaja.

"Avtosedež mora biti dovolj velik za otroka, naslon za glavo mora biti v višini glave in ne nižje, otrok pa mora biti v sedežu varno pripet. Varnostni pas ne sme biti zavit, nameščen mora biti preko ramen in bokov, ne pa na vratu ali trebuhu, saj lahko v primeru trka povzroči notranje poškodbe," pojasnjuje programska vodja zavoda Varna pot Anja Lepičnik. Dodaja, da mora biti varnostni pas vedno popolnoma napet, sicer v primeru trka varnostni pas ne bo zadržal otroka in lahko pride do poškodb.

Otroški varnostni sedeži so najpogosteje razdeljeni v štiri skupine, in sicer tisti skupine 0+, ki so namenjeni dojenčkom do teže največ 13 kilogramov oz. do 10 mesecev starosti, avtosedeži skupine I, ki so namenjeni otrokom s telesno težo med 9 in 18 kilogramov oziroma v starosti od oseb osem mesecev do približno štirih let. V skupino II+III pa sodijo sedeži za otroke, težje od 15 kil oziroma stare od treh do 12 let.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

binmister
31. 08. 2015 13.54
-1
Koliko pa jih je umrlo glih za radi varnostnega pasu .
vsismosužnji
31. 08. 2015 09.41
+2
22 % ni bilo pripetih 78% pa jih je bilo pripetih med umrlimi v nesreči!!!kaj to pomeni???da je več mrtvih pripetih kot pa odpetih!!!torej lahko rečemo da pas ubija vse dokler ta procent ne bo obraten!!
tdjm
30. 08. 2015 23.12
+0
Skoraj sem umrl zaradi pasa. Obrnalo nas je na avtocesti nakar smo se zaleteli v ograjo. V paniki sem komaj odpel pas. Imeli smo srečo, da se nihče ni zaletel v nas.
strel?ek
30. 08. 2015 23.12
+0
niso problem varnostni pasovi,problem so tisti ki nesrečo povzročajo,desetletja se vozilo brez pasov,nesreč je bilo malo za to ne se zgovarjat na pasove,a ne...
yokerxdinterfan
30. 08. 2015 21.57
+1
no če bi vsi upoštevali varnostne predpise bi bilo nesreč zelo malo, dobre gume vožnja prilagojena razmeram in sposobnosti brez telefona in alkohola, ampak saj vemo da temu ni tako
AtaAufbiks
30. 08. 2015 19.43
+0
Varnostni pas je dosti bolj nevaren, kot alkohol!
felix58
30. 08. 2015 19.29
-1
pas ja....kaj pa, če padeš v vodo....če se vozilu ob trku vžge....pred večimi leti je prijat gledal, kako mu v avtu gori znanka in so bili vsi nemočni, nikakor prerezati pas....dobro, gre za osamljene in redke primere, pa vendar se zgodi
kapljač1
30. 08. 2015 17.54
+2
Zakoni so vedno pisani zaradi neumnih, nevestnih , torej teh , ki od pameti ne kipijo. Zato pa je tako. Neumni se na nivo pametnih nikakor ne morejo dvignit, pametni bi se na nivo neumnih pa morali. Hudič je ko se navadiš, neumnemu je namreč vse lažje. Kaj bi se trudil najti pameti. Neumen Se ma na kaj zgovorit . Pameten pa ni nikol zadost pameten.
kapljač1
30. 08. 2015 17.55
+2
( odloki za pse neprimer, kjer se nevesten do psov, ki sam ne ve čemu ima psa, lahko enači s tem ki je vesten in je psu posvetil svoj čas, da ga prilagodi človeku. Amerikanci če dokažeš da je tvoj pes socializiran nagradijo tebe in psa , da se pravil kot se spodobi za ostale ne potrebujeta držat. Pes je lahko spuščen) "ti pa nepripasan" (ha, ha)
totalka
30. 08. 2015 17.29
-2
če zde razumem prav ka tole 24.tobilo pravi da je zaradi pasa umrlo več ljudi kot zaradi alkohola.....hmmm bo treba kazni za pas podeseterit...
Ramzess
30. 08. 2015 17.41
-1
Ne zaradi pasu, čeprav tudi nekaj, temveč zaradi neuporabe pasu.
rde?kar
30. 08. 2015 16.05
+2
Kaj pa včasih ,ko ni bilo varnostnih pasov so si pa kravate zavezovali .
daf3
30. 08. 2015 15.31
+5
Varnostni pas je sigurno uredu pa vendar bi to morala biti osebna odločitev ne pa da je to niša za polnenje proračuna .Imam pa idejo če si privezan in se ti zgodi nesreča imaš vse privilegije v zdravstvu če nisi pa delno nosiš stroške zdravljenja potem se pa sam odloči kaj boš storil .Je pa res da za ta predlog ni policiska država.
yokerxdinterfan
30. 08. 2015 21.56
+2
podobno je na autobahnu v nemčiji saj imajo brez omejitve ampak če imap nesrečo pri 200 mislim da ga kar fajn nasankaš
daf3
31. 08. 2015 09.49
+1
hehe pr 200 km/h ostane živa samo muha vse ostalo je čudež
Hary6
30. 08. 2015 15.30
-1
sej mladina povzroči največ nesreč ker se bahajo kr naj se pobijejo
otocanka
30. 08. 2015 16.32
+2
Ja, mladi fantje, ki mislijo, da so bog in batina sedaj, ko imajo vozniški izpit. Potem pa zaradi prevelike hitrosti izgubijo nadzor nad vozilom in se zaletijo v avto, ki vozi pravilno po svoji strani. če je v njem 4-članska družina, jih lahko vse pobije. Zakaj? Ker ena afna, s preveč testosterona, ki misli, da vse zna in ve, in ki je tako vsemogočen, da lahko pri 150 km/h ustavi avto v sekundi. rezultat tega kojota je pa mrtva družina v katero se je zabil. Koliko je potrebnega, da otroka vzgojiš, ve vsak starš, ki pri tem intenzivno sodeluje. Ravno včeraj je na parkirišče od trgovine pripeljal fant, star okrog 25 let s tako hitrostjo, da je guma zacvilila....veliko družin z majhnimi otroki, starimi 3-7 let pa je natovarjalo z nakupovalnega vozička v avto. sama sreča, da ni noben otrok stekel ravno v smer tega norca, sicer bi bile posledice katastrofalne. In sedaj še nižajo starostno mejo, ko sme otrok voziti avto-že 18 let je premalo, saj mularija, predvsem fantje mislijo, da so carji, če imajo šipe spuščene, glasbo na full, gas do konca, telefon na uhu. In kdo jim je kupil avto? Sami? So si ga sami prislužili? Ne.
kapljač1
30. 08. 2015 14.07
+2
Tole s pasom ni vedno tako. Ni vedno v pomoč, če si pripasan. Poznam primer, ko je v nesreči človeka rešilo ravno to, ker niti voznik niti njegov otrok nista bila pripasana. Otrok se je vrgel med sprednja sedeža in se ju močno oprijel, voznik pa se bočno je ulegel na sopotnikov sedež. Avto je bil obtolčen na obeh bokih, streha pa tako zabita tako nizko, da je vozniku ležečemu na bok ,še poškodovala ramo. Da je ostal privezan bi mu odbilo glavo. In potem se tak dogodek zakorenini vate in se težko privežeš s pasom
vzdev
30. 08. 2015 13.27
+2
Meni je pa idiotsko, da če nisem pripasan, da sem za to kaznovan. Saj ne ogrožam nikogar, za svoje življenje pa tako odgovarjam sam. Potem se pa grem peljati kaka 2km, do njive, kjer ni skoraj nobenega avta in hitrost ni nikoli večja od 40km/h, kjer jo tudi cesta ne dovoli. Razumem, da se moraš pripasati pri večjih hitrostih, ne pa kompicirat v naseljih.
Sašo Bratušek
30. 08. 2015 12.30
-2
Varnostni pas dokazano je v varnostnih primerih do 50 km na uro v trku življenskega pomena pri 70 km na uro je pa že nevaren...nad hitrostjo 100km na uro je pa smrtno nevaren..ker te prej pas ubije kot karkoli druga..kar je dokazano po vseh testih..naj se rajši usmerijo na hitrosti kot na pasove ki je bolj nevarno in ozaveščanje starih ljudi ki se ne znajo vozit po cestah in so za druge voznike smrtno nevarni!!
Morana7
30. 08. 2015 12.44
+1
Dobra tolažba za te zadnje žrtve na Ljubljanski obvoznici kajne? Pa za tistega otroka zadnjič, ki je namesto v sedežku sedel v maminem naročju....Po tej tvoji logiki bi tisti na obvoznici morali preživeti, ker so se vozili nad 70 povsem varno nepripeti!
vzdev
30. 08. 2015 13.30
+3
@Sašo Bratušek očitno ti gledaš precej stare raziskave. Novi avtomobili imajo varnostne blazine in varnostne pase zelo dobro naštudirane. Ko se ti dotakneš blazine, se blazina že prazni, tako da nimaš močnega udarca. Če nebi bil pripasan bi te avtomatsko vrglo naprej in so šanse za preživetje zelo slabe, ker bi zletel iz avta.
AtaAufbiks
30. 08. 2015 14.05
-1
Tudi oblast se zaveda, kako nevaren je "varnostni" pas, toda "varnostni " pas je tudi inštrument za krpanje proračunske luknje! Za državne finance je "varnostni" pas prava zlata jama, čeprav se zavedajo, da je smrtno nevaren pri prometnih nesrečah! kdor vsaj malo skrbi za svojo varnost, se ne bo pripel in če mu je kaj mar za otroke, tudi njih ne bo pripel! Vsaj jaz tega nikoli ne počnem!
7Scythe7
30. 08. 2015 12.00
Darko32
30. 08. 2015 11.59
+5
Spet natolcevanje. Kdor gre malo pogledat bo videl, da ni odvezanih ljudi po avtih razen razni kurirji iz javne uprave ali pa POLICISTI, ki imajo kratke relacije. ZAto me čudi spet takšna gonija v zvezi varnostnih pasov. IOČitno zmanjkuje denarja za plače v javni upravi pa morajo malo ljudi nafarbati, da dobijo spet malo denarja.
Neopredeljeni
30. 08. 2015 11.55
+3
pri varnostnem pasu je kot z uro. Dokler se ne navadiš te moti, kasneje te pa moti, če se ne pripneš.
AtaAufbiks
30. 08. 2015 14.06
+1
Točno tako. Jaz se nikoli ne pripnem in me prav nič ne moti!
srecnii
30. 08. 2015 11.43
+2
Kultura voznikov je porazna. Zakaj tujci vozijo normalno in imajo manj nesreč.
M@ko
30. 08. 2015 11.53
-1
AtaAufbiks
30. 08. 2015 15.05
-1
Vsak, ki je v tujini vozi previdneje, ne le tujci pri nas!
Hary6
30. 08. 2015 11.37
-1
če bi voznikiupoštevali prometme predpise pa sploh ne bi bilo promatnih nesreč