Slovenija

'Če so zakon sprejeli, naj se ga spoštuje'

Ljubljana, 14. 01. 2011 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sindikat vojakov Slovenije je na delovno in socialno sodišče vložil drugo tožbo v kolektivnem sporu za pripadnike SV zaradi neizplačevanja subvencij dela oskrbnin vrtcev pripadnikom SV.

Iz sindikata vojakov Slovenije so sporočili, da so zaradi neodzivanja vlade na njihove večkratne pozive k izvrševanju zakona o službi v Slovenski vojski (SV) in s tem rešitve neizplačevanja subvencije dela oskrbnine vrtca za njihove pripadnike na miren način prisiljeni svoje pravice poiskati na sodišču.

V sindikatu si namreč prizadevajo uveljavljati spoštovanje predpisov, ki so za vlado zavezujoči in posredno ali neposredno vplivajo na delovnopravni status pripadnikov SV. Upajo, da bodo v tem s pomočjo sodišča uspešni.

Slovesnost ob odhodu slovenskih vojakov v Afganistan - 51
Slovesnost ob odhodu slovenskih vojakov v Afganistan - 51 FOTO: Miro Majcen

''S tožbo zahtevamo izplačevanje odškodnine zaradi neizplačevanja subvencije dela oskrbnine vrtca pripadnikom Slovenske vojske za nazaj od zakonsko določenega roka začetka izplačevanja subvencije in do izvršitve z zakonom naložene naloge vladi, da sprejme višino in merila subvencioniranja dela oskrbnine za varstvo predšolskih otrok pripadnikov Slovenske vojske,'' so zapisali.

Kot dodajajo, so z neizplačevanjem subvencij pripadnikom Slovenske vojske grobo kršene pravice, ki izhajajo iz zakona o službi v Slovenski vojski. V sindikatu zato upajo, da bo vlada storila vse, da se s kršenjem preneha prej, preden bo sodišče o upravičenosti do subvencije razsodilo. Če pa do tega pride, bodo vztrajali pri izplačilu odškodnin za člane sindikata, v kolikor bo sodišče razsodilo, da so do njih upravičeni.

''V Sindikatu vojakov Slovenije menimo, da v kolikor je Državni zbor Republike Slovenije sprejel zakon, ki daje določene pravice pripadnikom Slovenske vojske, je treba zakon spoštovati in se tudi držati z zakonom določenih rokov za začetek izvajanja, kakor morajo pripadniki Slovenske vojske izvajati vse z zakoni predpisane naloge,'' so še zapisali.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
15. 01. 2011 12.48
Buena Vita
15. 01. 2011 12.48
JAH,SEVEDA SE KRŠIJO V DRŽAVAH KJER JE NA OBLASTI TOTALNO ANARHISTIČKA * RDEČE POLITIKE I
bunto
15. 01. 2011 09.46
Ukinimo to *. vojsko.
Andrej Pe?nik 1
14. 01. 2011 17.22
zakoni so zato da se kršijo
loden
14. 01. 2011 13.13
Če bi izvajali vse napisane zakone, tako kot je treba, bi bila Slovenija en velik zapor...sicer pa tudi zakoni niso napisani, tako, kot je treba...
benta
14. 01. 2011 12.47
Gospodje vojaki pravice si je potrebno izborit pa saj ste vojska...............ALI NE