Slovenija

Predali ključe Celovških dvorov

Ljubljana, 05. 10. 2010 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Stanovalci se v Celovške dvore še niso vselili, so pa prevzeli ključe stanovanj," pojasnjuje Janković in dodaja, da gre za nekaj več kot 30 posameznikov. Računa, da bodo do zime vseljena vsa stanovanja.

Po več mesecih čakanja naj bi se se v ljubljansko stanovanjsko sosesko Celovški dvori včeraj začeli vseljevati stanovalci, ki so stanovanja pridobili preko Stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (MOL).

Župan Zoran Janković je na socialnem omrežju Facebook najprej potrdil, da so "začeli s predajo ključev, torej si stanovalci lahko začnejo stanovanja opremljati in se seliti". Kasneje je na redni novinarski konferenci dejal, da se stanovalci še niso vselili, so pa prevzeli ključe svojih stanovanj.

Celovški dvori - slike-3
Celovški dvori - slike-3 FOTO: Blaž Garbajs

Kot je pojasnil, so se v petek sestali z NLB in predstavniki javnega stanovanjskega sklada ter se odločili, da bodo zamenjali upravnika – Vegradovo hčerinsko podjetje INDE. "Brez upravnika ključev ne bi mogli deliti," je dejal. V četrtek so se dogovorili za ogrevanje in testiranje vode v blokih, na občinske stroške pa so uredili in priklopili tudi elektriko ter dvigala. Včeraj so županovi sodelavci v Velenju fizično izročili odpoved upravljanja. "To je pomenilo, da lahko vzamemo drugega upravnika, kar smo tudi storili – novi upravnik je Unih d.o.o. – in pričeli klicati tiste, ki so dobili stanovanja po 12. razpisu. Gre za nekaj več kot trideset posameznikov."

"Kot veste, se z Vegradom ne da nič več dogovarjati, zato sem vesel, da so moji sodelavci to uspeli narediti. Računamo, da bodo do zime vsa stanovanja vseljena," je še dejal Janković. Najemnina se prične zaračunavati z novembrom, kar pomeni, da bodo novi stanovalci dobili tri tedne bivanja zastonj.

Spomnimo ...

Celovški dvori so eden največjih investicijskih projektov velenjskega gradbenega podjetja Vegrad, katerega vodstvo je prejšnji teden na celjsko sodišče vložilo predlog za umik prisilne poravnave in tako napovedalo stečaj podjetja. Nezmožnost poravnave obveznosti do podizvajalcev je nekaj časa blokirala dokončanje te stanovanjske soseske z 833 stanovanji.

Celovški dvori slike-11
Celovški dvori slike-11 FOTO: Blaž Garbajs

Podjetje, podizvajalci, ljubljanska občina, ki je skupaj z republiškim stanovanjskim skladom kupila 419 stanovanj, in Nova ljubljanska banka, ki je zagotovila večji del posojil, so po več mesecih le dosegli dogovor, tako da so podizvajalci izvedli potrebna dela in predali dokumentacijo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vagicaa 1
06. 10. 2010 08.28
Vse lepo in prav, sam ne vem pa zakaj se to ni naredilo že prej ampak sedaj pred volitvami? Men tu nekaj smrdi, a vam ne?
spet-jest
05. 10. 2010 21.34
me prou zanima kwa use je mogu jankovič oblublat, de mu je ratal teh neki stanvajn zrihtat pred volitvam. protikorupcijska komisija bi mela tle zihr poune roke dela. sej po volitvah mu bo pa zihr useen, tko de bojo ostali dubl kluče sam bog ve kdaj
desklan
05. 10. 2010 20.46
.....celovški dvori - nateg stoletja oz. še ena slovenska zgodba o uspehu.....hahahaha....kje je zdaj direktorca.....sigurno počiva pod kakimi palmami.....policija pa štrajka.....hahaha....prav en ameriški film.....narod pa slep.....
Justice1
05. 10. 2010 20.05
Po mnenju mnogih so stanovanja v "Dvorih" bistveno preplačana. Mesto bi lahko gradilo samo na svojih zemljiščih, ceneje in na način, da bi bila v stanovanjih normalna , funkcionalna razporeditev prostorov. Kakšni so motivi tistega, ki je raje odkupoval od Vegrada ob tem , ko mu je Vegrad hkrati gradil naselje hiš za njegovo privatno firmo, pa si lahko vsak sam ustvari mnenje.
Ermina Saletovic
05. 10. 2010 19.45
+1
Pa izjave v smislu GETO SOCIALNO OGROZENIH.....mislim kaksen nepismen ter nesolan primitivec to lahko napise,o,groza...mene bi bilo sram,mocno sram...
Ermina Saletovic
05. 10. 2010 19.42
+1
Zares me cudi hudobija nekaterih....sama z druzino tudi cakam na vselitev v cel dvore in mislim da razpis je itak javen,zato se ga vsi lahko udelezite....ce zelite...ce ne pa ne stresajte svoje hudobije na nas,pa socialci kako sovrazim to besedo...nobeni socialci nismo...oba z mozam sva v sluzbi,nisva na grbi drzave.....jaz se veselim selitve in sem prepricana da nam bo lepo....jankovic je pa itak carrrr!!!!!!!!!!!!!!
bruselj3
05. 10. 2010 19.22
kje so moji komentarji! Kot veste, se z Vegradom ne da nič več dogovarjati, zato sem vesel, da so moji sodelavci to uspeli narediti. Računamo, da bodo do zime vsa stanovanja vseljena," je še dejal Janković. naivci preberite si še raziskovalni članek o fantomskem posvetu o južnem voću v Srbiji!
bruselj3
05. 10. 2010 19.18
naši organi bodo to raziskovali ko se bo to podrlo, tako kot sedaj s tisto madžarsko ekološko katastrofo!
Justice1
05. 10. 2010 18.29
Organi pregona bi moral raziskat tudi tole bližajočo katastrofo v zvezi z "Dvori"; Nekdo, ki stvari očitno zelo dobro pozna je namreč zapisal; Nevem kako ima lahko objekt kateri ima dve etaži pod zemljo uporabno dovoljenje če pa sploh nima izvedene hidroizolacije temeljne plošče in obodnih sten okopanega dela objekta kateri je ob enem statično konstrukcijski del, kateri vsebuje armaturno železo ta pa je napomenbnejši del vsake gradbene statike. Na kratko železo v betonu kateri je temelj zgradbe ni zaščiten pred vodo, vsi pa vemo da če daš železo v vodo korozira in razpade. Ta objekt je poln nepravilnosti in bo statično vprašljiv čez 15-20 let ker bo železo v temeljih objekta razpadlo, in naj vas ne zenese da je v projektu narisana hidroizolacija, ker je ni in tudi ni sistema bele kadi ampak navaden beton????? Vendar glede na to , da Kresalo neomajno podpira Jankovića in hodi z njim na večerje, se ne bo zgodilo nič...razen, v kolikor so navedbe resnične in glede na navedene podrobnosti verjamem, da so.... verjetne katastrofe stanovalcev v prihodnosti, ko bodo že vsa kriminalna dejanja zastarala v kratkih zastarlnih rokih, ki si jih je predpisala mafija na oblasti.
cica_draza
05. 10. 2010 17.49
30 VOLILCEV VEČ ZA JANKOVIČA....po moje bojo po volitvah vrlni ključe....al pa ključi sploh niso tapravi :)
mali_M
05. 10. 2010 17.15
Audy, kapitalizma v Sloveniji sploh nimamo. Tako, da ni korektno, da kriviš kapitalizem.
Audy
05. 10. 2010 17.04
dimmo, seveda je zanič, če sestradani delavci niso prejemali rednih plač, nastanjeni v delovnih taboriščih, vse je na hitro skup zmetano, podizvajalcev tudi niso plačevali, arhitektura je v podnu, ker niso računali na krizo, češ raja bo itk vse pokupila. Geto socialno ogroženih ljudi. Pokazatelj vsega, kar je narobe s kapitalizmom.
kratko in jasno
05. 10. 2010 15.06
bosoturk, ne verjet čenčam .... zdaj še tisto , kar bo dobro, se bo popljuvalo v smislu če je to delal vegrad pol je sigurno slabo ! Taki smo slovenci kaj čmo ...
bosoturk
05. 10. 2010 14.36
naj se javi kdo ki se je vselil...da nam sporoči stanje iz prve roke, če je res tako slabo kot se govori :)
dimmo
05. 10. 2010 13.48
kakor sm slišal, ni najbolje narejen.. kopalnice so temačne, stene so postrani...
svizec_se_goni
05. 10. 2010 13.37
Nebi šel živet v te kokošnjake,pa če mi plačaš...
James007
05. 10. 2010 13.16
prehlad
05. 10. 2010 12.33
ZAKAJ JIH PA NISO ŽE PREJ PRODAJALI PA ŠE CENEJE BI JIH LAHKO. MUTNE POSLA.
Marshall
05. 10. 2010 12.26
Vprašanje kako hitro se bodo morali izseliti.... oziroma jih bodo banke izselile... Jankovičev prdvolilni poskus...
olalalalla
05. 10. 2010 11.43
in kakšne so kvadrature teh stanovanj , ki so dodeljena ?