Slovenija

Cenilci že na delu: 'S prijavo škode ne hitite'

Ljubljana, 22. 10. 2014 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zavarovalniški cenilci so že na delu. Zavarovancem svetujejo, naj najprej zavarujejo življenja in preprečijo nadaljnjo škodo, nato pa nastalo škodo fotografirajo in prijavijo. Natančnejše ocene škode bodo znane v naslednjih dneh, pravijo na Zavarovalnici Triglav.

Bukov Vrh, občini Gorenja vas - Poljane
Bukov Vrh, občini Gorenja vas - Poljane FOTO: Izidor Jesenko

Ekipe cenilcev zavarovalnic so po nočnem obilnem deževju in poplavah že na terenu. Na Zavarovalnici Triglav pozivajo k posebni previdnosti pri ravnanju s poplavljenimi vozili in elektronskimi napravami. Lastniki naj v teh primerih ne zaganjajo motorjev vozil, prav tako naj ne prižigajo elektronskih naprav. K popravilu motornih vozil je treba pristopiti po prijavi škode zavarovalnici na osnovi navodil, ki jih bo oškodovancem posredoval cenilec. K sanaciji elektronskih naprav pa je treba pristopiti na osnovi navodil, ki jih bodo zavarovanci prejeli od pooblaščenega servisa.

Zaradi izrednih razmer na poplavljenem ljubljanskem območju je zaprto predstavništvo Triglava na Viču.

Ne hitite s prijavo škode

Na Triglavu zavarovancem svetujejo, da s prijavo škode ne hitijo, s škodo pa se naj soočijo po petih korakih. Najprej je treba zavarovati človeška življenja in nato preprečiti nadaljnjo škodo. Nato zavarovancem svetujejo, da - če je le mogoče - nastalo škodo fotografirajo. Nato naj preverijo zavarovano kritje na zavarovalnih policah in škodo prijavijo. "Če so razmere varne, začnite s popravilom, istočasno pa poskrbite, da se do prihoda cenilca zavarovalnice ohranijo dokazila o nastali škodi," še svetujejo na zavarovalnici.

Kot še pojasnjujejo na Triglavu, odškodnine za manjše škode na nepremičninah in premičninah izplačujejo že v nekaj dneh po cenitvi, če se stranka z oceno strinja. V primeru večjih škod se ob cenitvah z zavarovanci dogovorijo za način sanacije in ponudijo izplačilo akontacije, pri škodah na vozilih pa se o načinu sanacije dogovorijo ob cenitvi.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Desnica boli
22. 10. 2014 17.08
+3
Ne hitite s prijavo škode, da ne bojo dvakrat hodil.