Slovenija

Bruselj presenečen: Violeta, kdo? Socialisti stopili nazaj: Padla bo le, če bo hujša od Bratuškove

Ljubljana, 10. 10. 2014 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Natalija Švab/STA
Komentarji
1825

Za novo komisarsko kandidatko je bila na dopisni seji izbrana Violeta Bulc. V Bruslju se medtem ugiba, ali bomo sposobni obdržati energetski resor in za koliko se bo zaradi Slovenije zavlekel začetek delovanja Junckerjeve komisije.

Miro Cerar - 2
Miro Cerar - 2 FOTO: Reuters
Ministri vlade Mira Cerarja so na dopisni seji za evropsko komisarko podprli Cerarjevo kandidatko Violeto Bulc.

Nekoliko presenečeni so nad Cerarjevo odločitvijo naši bruseljski viri, ki se sprašujejo, od kod je prišla v Bruslju skoraj neznana Bulčeva, če je Cerar še ob spornem imenovanju Bratuškove Junckerju in javnosti zatrdil, da če že ne more dobiti svoje prve izbire Janeza Potočnika, podpira druga dva kandidata s seznama - Fajonovo in Erjavca.

V Bruslju so tudi presenečeni, da Cerar eksperimentira s kandidatko, torej nevajeno bruseljske politične govorice, ki bi jo prav tako lahko zavrnili, če se na zagovoru ne bi zelo dobro odrezala. Še eno padlo zaslišanje pa bi bilo velik madež na ugledu Slovenije.

Medtem neuradno v Ljubljani - ime Bulčeve ni zraslo na osebnem zelniku Mira Cerarja, ampak je ideja drugih vplivnežev njegove stranke.

Evropski mediji: Cerar tvega vlado, kandidatka pa (spet) nima podpore

Potrditev Bulčeve je hitro zaokrožila po najpomembnejših medijih, ki poročajo o dogajanju v Evropski uniji.

Kot piše European Voice, Cerar z enostransko odločitvijo pod vprašaj očitno postavlja vlado, rezultat glasovanja pa kaže na to, da kandidatka doma ne uživa velike podpore.

Pri EUobserverju pa pišejo, da je Bulčeva najbolj nenavadna komisarska kandidatka, saj ni le poslovna ženska, ampak tudi šamanka, hodi celo po ognju, poleg tega je v politiki šele dober mesec kot ministrica brez resorja. Cerarjevo odločitev za neznano ime ocenjujejo za precej drzno, potem ko so iz Bruslja pošiljali signale, da si želijo izkušenega kandidata, da se ne bi ponovila zgodba z Bratuškovo.

Bulčeva se bo z Junckerjem, ki je sicer ne pozna, srečala prihodnji teden, takrat bo tudi več znanega o njenem resorju. Kdo jo bo doma zamenjal kot ministrico brez listnice, pristojno za strateški razvoj in kohezijo, Cerar še ne ve.
Še vedno na voljo energetika?

Medtem ko se večina ukvarja z imenom bodoče komisarke, je veliko bolj bistveno vprašanje, kateri resor bo zdaj pripadel Sloveniji.

Za voljo čim manj zapletov in rošad naj bi v Bruslju zdaj popuščali. Če je bilo sprva rečeno, da je Fajonova najbrž premalo izkušena, da bi dobila energetiko, naj bi se zdaj največji parlamentarni skupini in Juncker odločili, da Sloveniji pustijo energetiko, če le pošljemo sprejemljivo kandidatko.

Kot piše Financial Times, bi v primeru, če bi Slovenija ne predlagala dovolj kompetentne kandidatke, resor, ki je bil prvotno namenjen Bratuškovi, prevzel Slovak Maroš Šefčovič, ki je dobil zeleno luč za prometni resor. Na tem mestu bi ga nasledil kontroverzni madžarski kandidat Tibor Navarcsis, ki ga bremeni delovanje v precej diktatorski vladi Viktorja Orbana, zaradi česar v Bruslju menijo, da bi bil kot prometni komisar manj problematičen kot komisar za izobraževanje. Prav njegovo mesto pa bi po tem scenariju dobila Slovenija. Po poročanju European Voicea sicer na resorju za promet Šefčoviča ne želijo izgubiti in ostro nasprotujejo njegovi menjavi resorja.

Po tretjem scenariju pa bi energetski stolček najbrž zasedel Nemec Günther Oettinger, ki je resor vodil že zdaj, je včeraj pisal nemški portal Wirtschafts Nachrichten. S tem razpletom bi bili zadovoljni tudi deležniki področja informacijske tehnologije, ki bi jo naj zdaj kot komisar pokrival prav Oettinger, a se je na zaslišanjih izkazalo, da na tem področju ni preveč doma. Če bi Oettinger presedlal na energetiko, bi s tem še nekoliko utrdil položaj Nemčije v komisiji, kar marsikomu ni po godu.

Da bi Slovenija vendarle obdržala energetski resor, se je včeraj kot morebitno komisarsko ime pojavila Mary Veronica Tovšak Pleterski, direktorica za mednarodne karbonske trge na evropskem direktoratu za podnebne spremembe. A je ta menda hitro odpadla zaradi politične nevšečnosti, čeprav ni članica nobene stranke.

Violeta Bulc - 10
Violeta Bulc - 10 FOTO: Miro Majcen

Vodja politične skupine liberalcev v Evropskem parlamentu Guy Verhofstadt je pozdravil predlog slovenske vlade, naj bo kandidatka za evropsko komisarko Violeta Bulc. Bulčeva je "močna liberalna kandidatka", meni. Uradno SMC (še) ni članica nobene evropske družine.

Bratuškova Junckerju zagrenila življenje

Zaradi zapletov v slovensko komisarko sicer ocenjujejo, da se bo imenovanje Junckerjeve komisije zavleklo.

Po tem scenariju bo morala komisija Joséja Manuela Barrosa na položaju ostati še kakšen teden dlje kot je bilo predvideno - časovnica je predvidevala, da se poslovijo 1. novembra.

Želeli Fajonovo

Ko je postalo jasno, da z Bratuškovo kot komisarko ne bo nič, so se k besedi o slovenski komisarki prijavili tudi evropski politiki, s tem pa razjezili premierja Mira Cerarja.

Še najbolj direktna je bila izjava Giannija Pittelle, vodje socialistične skupine v Evropskem parlamentu, ki je zapisal, da je Fajonova "naravna kandidatka, vsaka druga opcija pa bi ogrozila pravočasni začetek dela Evropske komisije in bi bila nerazumna".

Kot je opozoril Cerar, so takšni "nasveti" v nasprotju z Lizbonsko pogodbo. Cerarja je sicer presenetilo tudi, da je Fajonovo podprla celo EPP, čeprav je Juncker "njihov", njegova prva izbira pa je bila Bratuškova. Vprašanje pa je, kako bodo Piettellejevi ravnali zdaj, ko jim Cerar želje ni izpolnil.

EUobserver piše, da očitno ne bodo vztrajali. Zdaj pravijo, da so Fajonovo zgolj predlagali, ker je bila na seznamu, za Bulčevo pa je njihov tiskovni Jan Bernas predstavnik dejal, da "bo padla le, če bo na zaslišanju hujša od Bratuškove".

"Sesuli" bodo tudi naslednjega kandidata z napako

Bruseljski viri sicer pravijo, da je Bratuškova s svojim polomom v precej neprijeten položaj postavila prav predsednika vlade Mira Cerarja in prihodnjega slovenskega kandidata ali kandidatko. Evropski poslanci naj bi namreč bili zdaj precej bolj pozorni tako na kompetence kot osebna proevropska prepričanja slovenskega kandidata.

Če torej ta ne bo verodostojen, politično spreten, dovolj strokovno podkovan in izrazito proevropsko usmerjen, brez večjih škandalov ali celo težav s protikorupcijsko komisijo, bi se utegnila zgodba ponoviti še drugič, svarijo bruseljski viri.
Poleg tega so zdaj komisarji iz ene ali druge politične opcije že določeni, kar pomeni, da tudi tukaj ni veliko manevrskega prostora.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1825)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ajmomali
12. 10. 2014 02.18
+3
ZANIMIVA NOVICA; Po podatkih Supervizorja je imelo podjetje VIBACOM - lastnica je Violeta BULC - lansko leto 180.988 evrov čistega prihodka od prodaje. Obenem pa podatki iz baze GVIN kažejo, da je imelo tega leta čistega dobička 9757 evrov. V enajstih letih poslovanja je podjetje prejelo 418.726 evrov iz državnih jasli. Povezave med Vibacom in državo se nadaljujejo tudi zdaj, ko je ministrica.****************** Če se futraš iz državnih jasli si lahko uspešen..................... slovenčki iz vas nikoli nič ne bo - žal - pa to !
Ku?ko pod pru?ko
11. 10. 2014 21.40
+2
Kakšna žalost na Kurah!!!
RožleX
11. 10. 2014 22.29
+4
Ajmomali
12. 10. 2014 02.16
+2
Če ne bi bilo Janše bi Kure že zdavnaj pocrkale. Takle mamo pa to !
zaenotnost
12. 10. 2014 06.32
+0
MitBumbar 12.10.2014 02:16:18 11 Če ne bi bilo Janše bi Kure že zdavnaj pocrkale. Takle mamo pa to !...za radi zapornika je stanje v naši državi slabo...skregal nas je, pokradel nas je, kadri ki jih je nastavil so zanič, nekateri so v zaporu, drugi na begu...no kaj pa je JJ sploh naredil...NIČ
Ajmomali
12. 10. 2014 07.39
+3
@dejanje ...... no kaj pa je JJ sploh naredil...NIČ************************** DOBRO SI UGOTOVIL ....... NIČ SLABEGA NI NIKOMUR NAREGIL ZATO PA SEDI V ČUZI, TISTI, KI SO NAM POKRADLI SLOVENIJO, ZAPRAVILI NAŠE DOBRO IME V EVROPI IN PO SVETU PA UŽIVAJO IN SE KITIJO S SADOVI, KI NAM JIH JE PRIPRAVIL JANŠA !!!! Tako je to v ZLOVENIJI::
lnterReflections
11. 10. 2014 19.57
-2
To, da SDS-ovci vse ostalo stranke, ki niso SDS, zmerjajo s komunisti, je isto, kot da bi mi SDS-ovce zmerjali s Fašiisti. Ne, vem, zakaj moderator to dopušča!?
srebrnibreg
11. 10. 2014 20.05
+6
Pozabljajo pa, da jim je šef zelo ponosno nosil rdečo zvezdo na glavi.
lnterReflections
11. 10. 2014 20.16
-4
Jaz recimo kljub temu, da sem za ZL, spoštujem tudi tiste, ki volijo SLS in NSi na volitvah. Saj ima vsak pravico do svojega preprianja. Ne spoštujem pa tistih, ki obkrožajo SDS na volitvah, saj ne spoštujejo tudi tistih, ki obkrožajo tudi katero drugo stranko na volitvah, ki ni SDS in jih zmerjajo s komunisti in UDBO mafijo in Murglami.
srebrnibreg
11. 10. 2014 20.24
+1
Netajkun
11. 10. 2014 20.35
+0
Od kdaj je pa beseda " komunist " zmerljivka ?
lnterReflections
11. 10. 2014 20.44
-3
Glede na to, da EU obsoja vse 3 totalitarne sisteme: fašiizem, nacizem in komunizem, so vse 3 zmerljivke.
Ajmomali
12. 10. 2014 07.41
+0
@The Venus project,, Pazi, da te Alenka ne sliši !
Jurek Jurek
11. 10. 2014 19.50
+0
Če bo Bulčeva "rihtala" infrastrukturo za energente iz Skandinavije in iz Balkana bo "pogorela" kot je Lenča.
belaovca
11. 10. 2014 19.55
+3
aha....kolko si pa ti star....a ne veš da je imela bivša YU dve platformi....ZG1 in ZG2....vrtali pa sta v jadranskem morju....
belaovca
11. 10. 2014 19.56
+2
Netajkun
11. 10. 2014 20.34
+4
Vse so iskali : uran , aluminij , nikelj , zlato , nafto , . . . in v glavnem zaman ( finančno se ni izšlo )
Jurek Jurek
11. 10. 2014 19.46
+2
Očitno je bil Zoki slab učitelj Lenči. (Lenka se šeta, bruseljska metla pometa).
srebrnibreg
11. 10. 2014 19.47
+3
Ni jo Bruseljska pometla ampak naša domača.
belaovca
11. 10. 2014 19.47
+0
Jurek Jurek
11. 10. 2014 19.53
+2
Ja, škoda da jo ni pometla naša metla, nam vsaj sramote ne bi delala.
Jurek Jurek
11. 10. 2014 19.59
+1
belaovca
11. 10. 2014 20.03
-1
hud....nisi razumel??????.......si si....naša v bruslju......
srebrnibreg
11. 10. 2014 20.06
-1
Mičko- hvala, ker si mu namesto mene pojasnil.
Stratocccaster
11. 10. 2014 21.33
-1
IQ jo je pokopal, to ve vsak, ki je spremljal njen zagovor v Bruslju. Kot sem že enkrat omenil, je izpadla kot osnovnošolka, ki je prešpricala snov. Zaradi takih, kot je ona in njeni podporniki je Slovenija tam, kjer je ..... V podnu!
Jurek Jurek
11. 10. 2014 19.39
+2
Bulčeva se vsaj lahko sporazumeva v tujem jeziku.
Izletniški Turizem Jokl
11. 10. 2014 19.34
+5
Violeta, pokažite jim v Bruslju kaj pomeni Slovenija. Utišajte te pametnjakoviče tako doma kot v tujini. Ne vem ali se ljudje ne zavedajo, kaj pomeni pesem Slovenija od kod lepote tvoje. Stopimo, že enkrat korak dalje v miselnosti in mislimo s svojo glavo. Mar nam je za prihodnost. Imamo sposobne ljudi, dajmo jim priložnost da se dokažejo in podprimo jih. Prav tako to pričakujem tudi od novinarjev. Kako bi se vi počutili če napišete dober članek pa ker niste nekomu všeč, reče da je zanič. Držim pesti za uspeh, za Slovenijo!
belaovca
11. 10. 2014 18.14
+3
jah...če je res kar je včeraj negdo zapisal ....da je pahi navijal za fajonovo kre jo je polagal potem ni čudno...je hotel vrnit uslugo za podporo na volitvah...
srebrnibreg
11. 10. 2014 18.15
+5
Normalno, da bo on za Fajonovo saj sta pa oba iz SD.
belaovca
11. 10. 2014 18.22
+3
ja...ampak jo je naskakoval.....naskakoval srebrni....zato tudi taka vprašanja....
prašekk
11. 10. 2014 18.25
+5
Menda jo je Pahor tako dolgo porival, da je vžgala in odpeljala ..... :-))))
iris39
11. 10. 2014 18.34
+4
srebrnibreg
11. 10. 2014 18.38
+5
Hehe iris. Tako lepo ti je slišati, da bi š enkrat.
korintos22
11. 10. 2014 18.42
+5
iris39
11. 10. 2014 18.47
+4
No, po moje Pahor sam ne vžge, zažge čisto nič. Zna pa odpeljat.
belaovca
11. 10. 2014 18.59
+4
jaz sem pa mislu da je žalostna fajonova zato ker je zraven čebelarja.......
MsPikapiki
11. 10. 2014 19.01
+3
To je bilo 10 let nazaj, ko se Pahor še ni toliko potil zaradi njuhanja.
belaovca
11. 10. 2014 19.03
+3
ja...ko ga je desnica podprla na volitvah....
iris39
11. 10. 2014 18.12
+2
To že napisano bi prilimala kot dodatek "narodno pogojenega pljuvanja": POP Tv zapada in je zapadel v že popoln kapitalistično tržni konzument, kjer je tržnost zapisana "nujni" uporabi pred rokom zastaranja, oz. uporabe. Zaradi tega posega po populizmu, žurnalizmu (dnevništvu), totalno nujno poblagovljenem fetišizmu. Fetišizem se zaleskeče kot edinstvena krasota, remek delo, najviše objektivno estetizirana resnica, ko maska odpade, oz. dnevni rok uporabe, konča naslednje jutro na smetišču (ne)zgodovine. Potem se za svoj zapis v nezgodovino opravičuje z krivdnim fetišizmom, ki je prikril neko "historično" objektivnost njene realizacije. Po tej strani sam sebi pljuva v obraz, pljuvanje označi za tržni fetišizem, nakar to isto obsodi za nje propad. Domet intelektualnega performativa je tako postvarjen v hitro zaužitje, vsekakor, brez kančka refleksivnosti." Lahko le dodam, da je pljuvanje pač svojevrsten užitek.
napoleon3
11. 10. 2014 18.06
+3
Bravo Cerar nič popuščat pa da sedaj vidimo kakšne igrice igra EU. Če bo še tukaj štala je treba razmišljati če se v tej župi sploh splača ostati, odkar smo članica živimo čedalje slabše in naših interesov nobenega v evropi ne zanimajo. Očitno bo treba razmišljat da se spelemo iz EU
srebrnibreg
11. 10. 2014 18.08
+6
Dajmo Putinu pustit postaviti eno bazo pa smo na konju in ne rabimo EU.
belaovca
11. 10. 2014 18.17
+0
ne živimo slabše ker smo člani EU....slabše živimo ker ja lujzk srečal jefrry.a že v prvem mandatu....in razprodaja se je začela...
fredericofelini
11. 10. 2014 18.01
+2
pogledal sem kar nekaj njenih nastopov, mislim,da če že mora biti ženska je ona kar prava je energična, tekoče govori angl in še bi se dalo kaj povedat...
srebrnibreg
11. 10. 2014 18.05
+4
Samo, da naši pljuvači po Sloveniji spet Hrvatico ne nažicajo, da bi jo spraševala, če je pela kakšne pesmi v mladosti.
srebrnibreg
11. 10. 2014 17.46
+4
Sedaj smo na preizkusu. Imamo kaj besede v EU ali ne ali nam bodo oni vsilili koga moramo tja poslati.
prašekk
11. 10. 2014 17.49
+7
Cerar jim je lepo dal do znanja, kdo je pri nas gospodar !
srebrnibreg
11. 10. 2014 17.50
+7
Mene je bolj strah naših domačih izdajalcev, kateri ne izbirajo sredstev za uničenje političnega nasprotnika.
prašekk
11. 10. 2014 17.51
+7
Mislim da so jim vsaj tokrat malo pristrižene peruti ! Bulčevo ne bodo zmedli !
MsPikapiki
11. 10. 2014 18.00
+5
Bulčeva ima na srečo strokovno znanje iz tega področja, ker je diplomirala na elektrotehniki. Nikoli pa ne veš, ker je tam močna peta kolona. Včeraj pri Odmevih je Romana Tomčeva govorila o slabi popotnici in da ni Bulčeva ni slovenska kandidatka. Verjetno že delajo na tem, da bo padla tudi ta kandidatka.
srebrnibreg
11. 10. 2014 18.02
+6
Vendar tudi Korl in Fajonova kot novinarka to ne morejo biti. Še manj pa nekdo iz vrst zgagarjevih.
iris39
11. 10. 2014 18.04
+3
Ni v nebo ampak v Evropo vpijoča slovenska foušija; če je moj travmatično prekrasni bog le meni na nerazpolago, potem ne morem razumeti drugega, ki je brez travm.
123Brnica
11. 10. 2014 18.06
+5
Če bo Cerar vztrajal pri Bulčevi, nam tudi narodni izdajalci ne bodo mogli do živega. Ko bodo poslanci v sredo izgnali zapornika iz DZ, bomo svobodneje zadihali. Zavedati se je potrebno, da Janševi podporniki izgubljajo sapo. Vedno več državljanov Slovenije se obrača proti kriminalcem in narodnim izdajalcem.
123Brnica
11. 10. 2014 17.44
+2
Premalo časa smo v EU, da bi vedeli kakšna kuhinja je v Bruslju. V Sloveniji smo nekako enotni, da je pri nas najbolj pokvarjen politik Janez Janša. Toda to velja le za Slovenijo. V Bruslju jih je še kar nekaj podobnih. Večina takšnih tam le onemogočijo, toda nekaj prikritih jih pa le ribari v kalnem. Tega se moramo zavedati in zato moramo v čim večjem številu podpreti Cerarja, ki skuša narediti red. Tudi imenovanje Bulčeve je korak v tej smeri. Cerar nikakor ni mogel dovoliti, da bi evropska komisarka postala Fajonovo, ki jo poriva Pahor. Tudi Erjavec nikakor ni primeren, ima cel kup masla na glavi. Pravzaprav bi morali Erjavca zapreti. Mogoče še do tega pride.
prašekk
11. 10. 2014 17.41
+4
Ste se desnosučni guruji komentiranja že odločili, kaj bom z Bulčevo ?
prašekk
11. 10. 2014 17.42
+3
Jo bomo podprli ? Jo skurimo na grmadi ? Jaz sem za to, da jo podpremo !
prašekk
11. 10. 2014 17.39
+3
Na nebu sonček, Bulčeva odhaja v Bruselj , Ivanu so ukinili njegovo poslanstvo ....... A je dan lahko lepši ?
Ecaf Koob
11. 10. 2014 16.32
-4
Cerar ima očitno Ojdipov kompleks ninja babnic.
korintos22
11. 10. 2014 17.00
+1
prašekk
11. 10. 2014 17.35
+3
Ecaf ...... he, he, he. Ti se pa res spoznaš na Ojdipov kompleks ! Daj raje uporabljaj tiste izraze katere razumeš !!!!!!
prašekk
11. 10. 2014 17.37
+2
Pa lep pozdrav vsem tovarišem in tovarišicam !
Jasnovidec Cosmos
11. 10. 2014 15.48
-5
Slabša kot AB ne more biti.
MsPikapiki
11. 10. 2014 17.42
+5
AB po znanju ni blestela, naši EU pa so pokazali celi Evropi, kako zelo pokvarjene osebe so. Moralna zmagovalka je vsekakor AB.
MsPikapiki
11. 10. 2014 17.44
+6
Peterletu, Zveru, Fajonovi,Šulinovi inTomčevi niso mar državni interesi, Če bi jim bili, bi naredili vse, da RS dobi položaj podpredsednice resorja za energetiko in ne bi z vsemi močmi, zvezami in celo podkupninami pomagali, da je AB pogorela.
prašekk
11. 10. 2014 17.45
+4
Pozdravljena Pikica ! Moje mišljenje je malo drugačno od tvojega. Tako so jo \"obdelovali\" z prepevanjem, menda komunistične pesmi, da so jo nekako vrgli iz tira . Mislim, da se lahko žensko iznervira tako daleč, da izgubi nit pogovora . pa ne mislim slabo o ženskah, da se razumeva .
MsPikapiki
11. 10. 2014 17.46
+5
Rajši sem polpismena kot imam tako umazan in podel karakter kot ga imajo ti ljudje.
prašekk
11. 10. 2014 17.48
+2
prašekk
11. 10. 2014 17.50
+2
Ljudje , ki podpirajo kriminalca v parlamentu ..... ja kaj pa si lahko misliš o teh ljudeh ?
MsPikapiki
11. 10. 2014 17.51
+2
Pozdravljen Prašek. Prašek, sem pogledala posnetek zaslišanja. Jaz bi ne zdržala in bi se verjetno že po polurnem zaslišanju zlomila, začela bi jokat in stekla iz dvorane. To je bilo tešenje strasti in uživanje v tem, ko človeka ponižaš in spraviš v nič pred celo Evropo.
prašekk
11. 10. 2014 17.53
+4
Tudi jaz sem to pogledal . In , vse čestitke Alenki, da je vsaj zdržala zaslišanje !
MsPikapiki
11. 10. 2014 17.53
+6
Razočarala me je Fajonova, nizkotna in foušljiva baba. Ker jo Junker ni izbral se je maščevala, pridružila klapi iz SDS in delala kontra imenovanju AB.
iris39
11. 10. 2014 17.54
+2
In jaz, ki - dober večer obema - ne morem brez svojega kritičnega jezika, za to najbolj obtožujem RKC. Kapitalistična ideologija je potem še prilila olja na že goreči ogenj tistega zgolj zla v človeku. Zlo se nahaja v pogledu, največ zla (in predhodno "dialektično" pogojeno emancipatornega dobrega) se je pa porodilo v RKC.
prašekk
11. 10. 2014 17.56
+1
he, he, »Pa lep pozdrav vsem tovarišem in tovarišicam ! « ....... Sem vaju že pozdravil :-)))
iris39
11. 10. 2014 18.00
+2
Btw, Bulčev že popljuvani (človek je predvsem slina v svoji biti, če najprej na vsako novo stvar najprej pljune) "šamanizem" razumem bolj v kontekstu kozmopolitstva, kakor pa nekega verstva v marsovčke.
MsPikapiki
11. 10. 2014 18.01
+2
iris39
11. 10. 2014 18.06
+2
Porito_Bahorini
11. 10. 2014 15.28
-2
Direktorica podjetja za prodajanje vakuumiranja, takšnih ali drugačnih uslug bi naj postala EU komisarka???)))Saj ni res, pa je! Violeta Bulc)))))))))))))))))))))
Porito_Bahorini
11. 10. 2014 15.30
+2
Le s čim si je služila "priboljške" njena nenasitna in brezkompromisna mati))))))))
dule100
11. 10. 2014 13.45
+1
Ko bodo malo bolj spoznali Cerarja, ne bodo več presenečeni !
korintos22
11. 10. 2014 17.01
+3
moscito
11. 10. 2014 13.19
+7
Ola, pa dajmo spet metat gnojnico po kandidatki za evropsko komisarko. Verjamem, da bo marsikomu trn v peti. Gospa je namreč inteligentna, glava ne služi samo okrasu, ampak z njo tudi razmišlja. Niti slučajno ni podobna Bratuškovi, prav po ničemur. Zanimivo pa je, kaj izpostavljate mediji. Ne to, da je izobražena, da ima svojo kilometrino tudi v evropskih institucijah. Pomembna je njena hoja po žerjavici, pa šamanizem. Očitno je, da v Sloveniji še vedno tovrstna znanja enačijo z satanizmom. Kdo so to, pa se ve. Verjetno bi bila Fajonova dobra komisarka, me pa res zanima kako bi šel skozi zaslišanja Erjavec. Mislim, da bi bil izločen še pred koncem zaslišanj. Evropski parlament namreč ne deluje kot slovenski. Tam ni prostora za blefiranje in izsiljevanje, pa čeprav ima dolgo politično kilometrino. Ta ni nikakršen pokazatelj sposobnosti.
mogerad
11. 10. 2014 15.24
+1
kakšna je gospa ne vem upam da je inteligentna in sposobna za razliko od bratuškove ki je prišla s pomočjo poznanstev in opravljanja drugih. vsakokrat ko je bla na televiziji kot predsednica vlade je bla izjava da več kot tolko se ne da ker je dobila slabo dediščino prejšnje vlade