Slovenija

Cerar Pfeiferja zamenjal s Petrovičem. V SMC že vre?

Ljubljana, 09. 09. 2014 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Miro Cerar je v državni zbor vložil listo ministrskih kandidatov. Ta je v zadnjih trenutkih doživela spremembo – Ervina Pfeiferja je kot kandidata za gospodarskega ministra na seznamu zamenjal Jožef Petrovič.

Mandatar Miro Cerar je v državni zbor vložil listo ministrskih kandidatov, je potrdil predsednik DZ Milan Brglez. Vlado bo sestavljalo 16 ministrov, kar je tri več kot v vladi Alenke Bratušek.

Kljub temu, da je Cerar ob podpisu koalicijskega sporazuma z DeSUS in SD ocenil, da so vsi kandidati kompetentni in neoporečni, je njegova lista v zadnjem trenutku doživela popravek. Namesto Ervina Pfeiferja je namreč Cerar za vodenje gospodarskega resorja predlagal javnosti manj znanega podjetnika iz Krškega Jožefa Petroviča.

SMC je sicer zvečer na svoji spletni strani objavila pojasnilo, zakaj je na kandidatni listi Petrovič in ne Pfeifer. Kot so zapisali, je predsednik vlade Miro Cerar opravil številne pogovore z gospodarstveniki in drugimi strokovnjaki, da bi tako izbral najboljšega možnega kandidata za ministra za gospodarstvo.

Pri končni odločitvi je tehtal med Pfeiferjem in Petrovičem, "dvema izvrstnima strokovnjakoma in gospodarstvenikoma". Predsednik vlade se je odločil, da vodenje ministrstva za gospodarstvo zaupa Jožefu Petroviču, ki že več kot 30 let dela v gospodarstvu in ima izkušnje z vodenjem majhnih, srednjih in velikih podjetij, Ervin Pfeifer pa bo povabljen v krog strokovnjakov, s katerimi se bo predsednik vlade posvetoval pri posameznih strateških odločitvah s področja gospodarstva in financ, so zapisali.

V SMC vre?

Neuradno v samem vrhu stranke SMC precej vre, so poročali v oddaji 24UR. Oblikovali naj bi se dve liniji: ena naj bi bila Milan Brglez–Bojan Dobovšek, druga pa Miro Cerar–Simona Kustec Lipicer, ki naj bi brez širšega strankarskega soglasja sprejemala odločitve, pri čemer naj bi bili ostali odrezani od moči odločanja.

Predsednik državnega zbora Milan Brglez neuradno tudi zato ni dovolil Cerarju, da se koalicijska pogodba slavnostno podpiše v parlamentu, kar je bilo v prejšnji vladah običajno in so jo zato morali podpisati v enem izmed ljubljanskih hotelov. Uradno sicer velja, da je hotel ločiti zakonodajno od izvršne oblasti.

Od informacij odrezani in razočarani nad ministrsko ekipo naj bi bili zlasti tisti, ki so leto dni skupaj s Cerarjem postavljali temelj stranke, zdaj pa jih ni nikjer. Neuradno se sliši, da Cerar preveč popušča lobijem, tudi nekaterim preoblečenim iz Zaresa in LDS-a, tudi poslanska skupina, naj bi se že delila na socialiste in liberalce.

ZL: V SMC imajo kadrovske težave

Opozicijska ZL še ne želi vnaprej soditi, ali so kandidati v redu ali ne. "Ključno je, kaj minister počne, ne pa, kdo je minister," je povedal vodja poslancev ZL Luka Mesec, a dodal, da gre za ministrsko ekipo, ki bo po vsej verjetnosti v veliki meri nadaljevala politiko vlad Janeza Janše in Alenke Bratušek. Da šele zdaj predstavljajo ministrsko ekipo, z izjemo kandidata za ministra za finance Dušana Mramorja, pa je znak, da dejansko niso imeli kandidatov in da jih iščejo šele sedaj, je ocenil Mesec. Meni, da imajo v SMC hude kadrovske težave.

Luka Mesec
Luka Mesec FOTO: Miro Majcen

Predsednica opozicijske NSi Ljudmila Novak pa je že napovedala, da stranka NSi liste ministrskih kandidatov ne bo podprla. A posameznikom, ki jih v stranki ne poznajo in imajo o njih še premalo informacij, čeprav "raznorazne informacije že krožijo", je po njenem mnenju treba dati priložnost, da se izkažejo. Kot je še ocenila, zdaj "vlada neka histerija" o novih obrazih, a sama meni, da morajo biti obrazi taki, da za njimi stojijo dobra dejanja in znanje.

Verjetna nova ministrska ekipa se je sestavljala precej skrivnostno, zato v NSi težko vnaprej ocenjujejo, kako se bodo ti ljudje izkazali pri vodenju svojih resorjev. Ob tem je Novakova poudarila, da za učenje ni veliko časa in da so skeptični do kandidatov, ki pa jih bolje poznajo, denimo Julijane Bizjak Mlakar in Milojke Kolar. Je pa, kot je pristavila, "zanimivo ime" zagotovo Goran Klemenčič, kandidat za pravosodnega ministra. Od njega v NSi pričakujejo, da bo kot najverjetnejši minister sprejel tiste zakone, s pomočjo katerih bomo lahko v Sloveniji "končno pometli s korupcijo".

Preberite, kdo so Cerarjevi kandidati:

Jožef Petrovič, kandidat za ministra za gospodarstvo

Je univerzitetni diplomirani ekonomist in je na zadnjih državnozborskih volitvah v Krškem kandidiral za poslanca SMC. Po lastnih navedbah je za njim 30 let aktivnega dela v gospodarstvu. Med drugim je bil izvršni direktor veleprodaje v Petrolu in predsednik uprave družbe Delo prodaja. Trenutno je direktor družbe Unichem.

Vesna Györkös Žnidar, kandidatka za notranjo ministrico

Je mariborska odvetnica, znana tudi kot zagovornica enega od obsojenih protestnikov z mariborskih vstaj. V državni politiki je sicer nov obraz, je pa članica izvršnega odbora SMC.

Miro Cerar in Vesna Györkös Žnidar
Miro Cerar in Vesna Györkös Žnidar FOTO: Miro Majcen

Stanka Setnikar Cankar, kandidatka za ministrico za izobraževanje, znanost in šport

Doktorica ekonomskih znanosti in redna profesorica na ljubljanski fakulteti za upravo je bila med letom 1999 in 2005 tudi dekanja te institucije. Od leta 2000 je članica senata Univerze v Ljubljani, izkušnje ima tudi z gostovanj na tujih univerzah. Kot članica uredniških odborov sodeluje v strokovnih revijah doma in v tujini ter je glavna in odgovorna urednica revije Uprava. Od leta 2004 je članica upravnega odbora NISPACee.

Boris Koprivnikar
Boris Koprivnikar FOTO: Dare Čekeliš

Boris Koprivnikar, kandidat za ministra za javno upravo

Dolgoletni predsednik upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije je bil kandidat SMC v Škofji Loki na zadnjih parlamentarnih volitvah. Je soustanovitelj nacionalne točke za starejše MATIjA, Skupnost socialnih zavodov Slovenije pa je vodilni partner mreže. Od lani je tudi podpredsednik evropskega združenja direktorjev domov za starejše. V preteklosti je vodil Center slepih in slabovidnih Škofja Loka.

Peter Gašperšič, kandidat za ministra za infrastrukturo

Doktor gradbeništva je v preteklosti že delal na različnih ministrstvih. Leta 2003 se je zaposlil na ministrstvu za okolje in prostor, kjer je bil zadolžen za pripravo gradbenih tehničnih predpisov. Leta 2008 je na ministrstvu za promet nastopil funkcijo vodje sektorja za avtoceste, pozneje pa mesto v. d. generalnega direktorja direktorata za ceste. Leta 2010 je na ministrstvu za okolje in prostor postal namestnik generalnega direktorja direktorata za okolje, nato pa je zasedel stolček državnega sekretarja.

Violeta Bulc, kandidatka za ministrico brez listnice, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo

Po diplomi na fakulteti za elektrotehniko je odšla na magistrski študij v San Francisco v ZDA. Nato se je zaposlila v Silicijevi dolini, kjer je delala na postavljanju širokopasovnih omrežij. Pozneje je v Sloveniji ustanovila podjetje Vibacom in InCo gibanje, ki si za cilj zastavljata na inovativnosti in ustvarjalnosti temelječo družbo. Skladno s tem slovi tudi kot inovatorka. Je tudi članica izvršnega odbora SMC.

Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer je povedala, da so danes imeli "zelo prijetno osebno predstavitev" ministrskih kandidatov iz vrst največje koalicijske stranke. Poslanci SMC se strinjajo, so kandidati visoko preferenčni ljudje, z veliko izkušnjami, energije in delovnega elana.

Irena Majcen, kandidatka za ministrico za okolje in prostor

Diplomirala je na ljubljanski biotehnični fakulteti. Na Upravni enoti Slovenska Bistrica vodi oddelek za okolje, prostor, promet in zveze. Majcnova je bila kot članica SLS dvakrat izvoljena za bistriško županjo, prvič na nadomestnih volitvah leta 2005. Leta 2010 je izstopila iz SLS, ker je SLS na županskih volitvah podprla Ivana Žagarja. V volilno tekmo se je podala s podporo DeSUS, vendar ji ni uspelo ostati na županskem stolčku. Tudi na zadnjih parlamentarnih volitvah je kandidirala na listi DeSUS.

Julijana Bizjak Mlakar, kandidatka za ministrico za kulturo

Magistra poslovne politike in organizacije je bila na zadnjih državnozborskih volitvah izvoljena za poslanko na listi DeSUS, pred tem je bila občinska svetnica in podžupanja v Kamniku. Doslej se je ukvarjala predvsem z zdravstvom. Delovna mesta je med drugim zasedala v Zavarovalnici Triglav in v Vzajemni zdravstveni zavarovalnici. Bila je pobudnica in soustanoviteljica Gibanja za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva, ki je nasprotovalo privatizaciji in komercializaciji zdravstva.

Dušan Mramor
Dušan Mramor FOTO: Dare Čekeliš

Dušan Mramor, kandidat za ministra za finance

Je redni profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti, kjer med drugim predava finance. Bil je finančni minister med letoma 2002 in 2004, ko je med drugim izvedel davčno reformo, dekan Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani med letoma 2007 in 2013 ter prvi predsednik strokovnega sveta Agencije za trg vrednostnih papirjev.

Goran Klemenčič, kandidat za ministra za pravosodje

Javnosti je najbolj znan kot nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Vodil jo je ravno v času, ko je ta januarja 2013 objavila poročilo o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank, ki je najbolj obremenilo predsednika takrat najmočnejših strank, predsednika PS Zorana Jankovića in predsednika SDS Janeza Janšo. KPK je nato pripravila tudi nabor po njihovem mnenju nujnih ukrepov za boj proti korupciji, a ker se po mnenju senata ni nič spremenilo, so konec novembra lani tudi podali svoj odstop. Klemenčič, diplomirani pravnik z magisterijem s Harvarda, je pred vodenjem KPK deloval kot državni sekretar na notranjem ministrstvu in predaval na Fakulteti za varnostne vede.

Goran Klemenčič
Goran Klemenčič FOTO: POP TV

Milojka Kolar, kandidatka za ministrico za zdravje

Po poklicu je univerzitetna diplomirana pravnica, ki je svojo kariero gradila tudi v nekdanji Službi družbenega knjigovodstva (SDK). Od 1. julija 1996 do 30. junija 1997 je vodila Davčno upravo RS. Bila je tudi državna sekretarka na ministrstvu za finance v času, ko ga je vodil Dušan Mramor. Leta 2012 je prevzela vodenje Vzajemne, a je bila po dobrem letu na čelu zavarovalnice razrešena.

Janko Veber, kandidat za ministra za obrambo

Donedavni predsednik državnega zbora in univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva se po 18 letih sedenja v poslanskih klopeh seli v vlado, kjer bo prevzel obrambni resor. V dosedanjih mandatih je bil član parlamentarnega odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, odbora za okolje in prostor, odbora za promet ter ustavne in mandatno-volilne komisije. Veber ima tudi dolgoletne županske izkušnje, Občino Kočevje je vodil od leta 1994 do 2010.

Karl Erjavec, kandidat za zunanjega ministra

Zunanji minister je bil že v dveh predhodnih vladah – Alenke Bratušek in pred tem v vladi Janeza Janše. V Janševi prvi vladi (2004–2008) je bil obrambni minister, v vladi Boruta Pahorja pa okoljski minister, dokler ni moral leta 2010 oditi zaradi poročilo računskega sodišča, ker ni odpravil nepravilnosti glede ločenega zbiranja odpadkov – oziroma, kot sam pravi, zaradi "kant". Pred tem pa je bil na ministrstvu za pravosodje tudi državni sekretar. Stranko DeSUS vodi od leta 2005.

Anja Kopač Mrak
Anja Kopač Mrak FOTO: Miro Majcen

Anja Kopač Mrak, kandidatka za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Omenjeno ministrstvo vodi že v odhajajoči vladi Alenke Bratušek. Pred tem je bila državna sekretarka na ministrstvu, ko je tega vodil Ivan Svetlik. Je zunanja sodelavka na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, kjer je nosilka predmetov evropska socialna politika in sociologija socialne politike.

Dejan Židan, kandidat za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

V odhajajoči vladi Alenke Bratušek vodi ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Kmetijski resor je vodil že v letih 2010–2012 v času vlade Boruta Pahorja, ko je na položaju nasledil Milana Pogačnika. Pred vstopom v politiko je bil med drugim predsednik uprave Skupine Panvita. Je tudi predsedujoči stranki SD, saj je zaradi slabih volilnih rezultatov na evropskih volitvah kot njen predsednik odstopil Igor Lukšič.

Gorazd Žmavc, kandidat za ministra brez listnice za Slovence v zamejstvu in po svetu

Položaj vodi že v ekipi Alenke Bratušek. Prevzel ga je februarja, ko se je morala zaradi strankarskih usklajevanj od položaja posloviti Tina Komel. Pred tem je politično deloval zgolj v stranki DeSUS oziroma v lokalnem okolju. Na svojem ministrskem položaju se je zavzemal predvsem za krepitev gospodarskega sodelovanja z zamejci oz. Slovenci po svetu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1774)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hondica
10. 09. 2014 16.57
+1
V smc že vre na plano pregovorna požrešnost levakov, kaj ne morejo počakati niti do uradnega nastopa mandata?
prašekk
10. 09. 2014 14.50
-4
Prvak SDS Janez Janša pa je Jean-Claudu Junckerju v Bruselj poslal kar pismo, v katerem mu je očital, da so dobili nož v hrbet. ............ he, he, he.
M_teorija
10. 09. 2014 13.40
+0
Je pa zanimivo, da zakon predvideva navskrižje interesov, da javni uslužbenci ne smejo imet privat firme in SP-je, ki so v navskrižju z njegovim delom, medtem pa med to ne spada navskrižje tistega, ki piše zakone in taistega, ki ga hkrati krši!? Če pravniki (nekateri) tega ne dojamejo je pa res da jih je država plačevala, da take trosijo naokoli!?
M_teorija
10. 09. 2014 13.53
+1
M_teorija
10. 09. 2014 13.34
+0
Cerar bi lahko poskrbel, da se Krizi postavi en velik spomenik sred metropole. Šele ko je kriza potrkala na vrata so se pokazale vse razsežnosti Gomore in Sodome v državi. Do takrat pa se je politično kadrovalo nesposobne privržence obsojenca, da so združno uničevali državno (nekočdružbeno) lastnino, odprta je bila Pandorina skrinja tajkustva in posledično kraje vsepovprek. Šele kriza je poskrbela, da so pošteni ljudje spregledali in jim je prekipelo, da nas kradejo in uničujejo državo pred nosom, medtem, ko so se smejali, češ kaj nam pa morejo. Šele kriza je poskrbela, da ne šteje več pokvarjenost in brezobzirnost, ampak se grešnike zapira, tja kamor jim je mesto, ter pošteni in dobronamerni kot je Cerar prihajajo na površje!? Ja kriza si to nedvomno zasluži, kot opomin grešnikom, da dvakrat premislijo, če se jim splača in poštenim, da poskrbijo, da se tem omenjenim grešnikom res ne splača.
Repinclpatatis
10. 09. 2014 13.16
+0
Brišete, nimate pa obraza, da javno razložite, argumenti resnico je težava kaj ??? MI JE ŽAL, DA JE RESNICA zelo moteča, zato je kot je kaj ?????.************ Več poštenih po zaporih kot na listi vlade .**************
Ezekiell
10. 09. 2014 12.50
+0
Najbolj izstopa referenca odvetnice. Če bi bla vsaj koliko toliko iskana ne bi nikoli rinila v vlado. Je pa res, da se t.im. odvetniki žrtvujejo za kakšno leto, da si pri opravljanju dela ministra naberejo stranke za nadaljnje delo v odvetništvu. Po taki taktiki je bil znan Jani Soršak iz Urada za varstvo konkurence in temu sledi tudi sedanji direktor AVK.
dule100
10. 09. 2014 12.44
-1
Zdaj pa bo, zdaj smo pa rešen - levakov ! Mirči bo zabil zadnji žebelj v krsto !
srebrnibreg
10. 09. 2014 12.51
+1
Žebelj je seveda Klemenčič. Vendar ne levakom. Oziroma levakom ja. Levakom nad vratom.
deathbite
10. 09. 2014 12.54
+3
»Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marxistični ideologiji.« Janša Janez
dule100
10. 09. 2014 12.58
-5
ROMELS
10. 09. 2014 12.38
-1
Med vsemi kandidati najbolj izstopa Janez Slovenc, ki ima vse in najboljše kompetence.
deathbite
10. 09. 2014 12.25
+5
Zanimivo, da se "desničarski" forumaši spravljajo z ognjem in mečem na vse kar ni "na liniji" ljubljenega. Problem je nova vlada, ki pravzaprav ni niti še potrjena, problem so bile npr. Virantove letalske vozovnice (cca 800€), ni pa problem preprodaja orožja (milijoni €), 250.000€ neznanega izvora za nakup hiše, denar za Volva, preprodaja parcele in nakup stanovanja itd.itd. Pa ne vem, ali je to neznanje? Zaslepljenost? So plačani od (ne)vem koga?! Poštenja vam manjka! Poštenja!
El Koronito
10. 09. 2014 12.30
+0
Njim so problem drugačne nacionalnosti, drugačna spolna usmerjenost, drugačna vera - pravzaprav kakršna koli drugačnost. Gre za skrajno omejene konzervativce, ki predstavljajo težek balast pri razvoju človeške evolucije.
deathbite
10. 09. 2014 12.37
+0
Problem je vse, kar ni z njimi. Zanimivo, da se večina kulturnikov distancira od sds, katere člani so glavni zagovorniki ukinitve kulture. Še dobro, da se kulture ne da izklopiti s stikalom. Ko bodo pripravljeni (desničarji) obsoditi vsakršno lopovščino, nam bo šlo tudi v Sloveniji bolje. Žalostno je, da nas 90% tolerira takšne izpade, kot jih imajo, pred sodiščem.
dule100
10. 09. 2014 12.47
-4
Preprodaja je problem ! Vprašaj Kučana, kam je dal denar od Mariborskega orožja za Bosno ! Izetbegovič ne more več pojasnit ! Ja pa res, da ima Kučan hišo, stanovanje, parcelo, avto ! No ja hišo mu je za 25000 eur podarila CK KPS !
srebrnibreg
10. 09. 2014 12.51
+3
dule- pozabil na tisti miljone nekje v Mehiki ali tam nekje. Sicer je izpisek bil ponarejen s strani janšistav ampak to več ni važno. Pa udeležene v tisti Mariborski zgodbi povprašaj o dejanskem stanju, da ne boš vse tako na pamet in manipulantsko.
deathbite
10. 09. 2014 12.51
+1
dule, ne zagovarjam lopovščine in ne Kučana! Tudi, če je Kučan preprodajal orožje, to še vedno ne pojasni izvora premoženja jj. In tudi ni opravičilo za lopovske posle !
dule100
10. 09. 2014 12.56
-3
ivan, Še kako je prišel do klinike v Avstraliji naj pojasni ! Ni mi jasno, kako ima lahko človek ob 20 letni vladavini levakov avto, hišo, parcelo !?
deathbite
10. 09. 2014 12.59
+0
Lahko. Tudi sam imam hišo , avto.... In to zasluženo z lastnimi rokami, z znanim finančnim tokom. Samo delati je treba!
blokirani
10. 09. 2014 13.10
-2
Pavliha, Janša je imel dosti višjo plačo kot ti, pa po tvoje ni mogu ene bajte in avta kupit?
El Koronito
10. 09. 2014 12.24
+3
janševiki nč bat ... Miro pele. Dejte raj pucat kej, da bo vsaj kašna korist od vas.
deathbite
10. 09. 2014 12.26
+0
El Koronito
10. 09. 2014 12.28
+0
mah ... za kej pucat pa police zlagat so čist ok. Odličnjakov ravno ni med njimi. Ala janševiki ... naj se javi vsaj eden, ki je bil v OŠ več kot dober po uspehu.
dule100
10. 09. 2014 12.33
-1
pajn1900
10. 09. 2014 12.36
+1
jansevci ni van uspel ni 45 zrusit drzave tudi zdej ne hahahahah
pajn1900
10. 09. 2014 12.36
-1
deathbite
10. 09. 2014 12.38
+0
matej1111
10. 09. 2014 12.15
+2
Jap, to pa se dogaja, ko se gre za dobre stolčeke. :))))))))))))))))))))))))
medvedka555
10. 09. 2014 12.09
+0
Kje je pa ta/mazulast Mescev luki ...weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ....weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ... pa to ...
miko11
10. 09. 2014 12.14
+3
od volitev že slavi uspeh,kako mu je uspelo nategnit slovence in uživa v opoziciji,brez odgovornosti in v nezasluženi plači.
zavednoSLO
10. 09. 2014 12.06
+4
ZL se nima kaj oglašat ,so imeli priložnost sodelovati pri reševanju težav , so se raje odločili za opozicijo saj plača bo enaka ,pa še drugo delo bodo lahko nemoteno opravljali. Zame so navadni izdajalci , notri so pa itak sami kulturniki ki tako in tako največ denarja pokradejo iz državnega proračuna .Ministrstvo za kulturo pa bi takoj ukinil - denar pa preusmerit v gospodarstvo , kajti od dela se lahko preživi od kulture pač ne!!!!
miko11
10. 09. 2014 12.08
-4
saj nisi verjetno niti pričakoval,da bi tile pravljičarji lahko bili del koalicije...
deathbite
10. 09. 2014 12.09
+5
Desničarji bi tako uničili vse kar diši po kulturi. Pozabljaš pa, da je kultura ohranila slovenski narod.
zavednoSLO
10. 09. 2014 12.10
-3
bojo pa za svoje pravljice bili bogato nagrajeni!
zavednoSLO
10. 09. 2014 12.19
+0
Narod mora imeti kulturo - ne rabi pa služb kot so JSKD in podobne , že samo z bežnim pogledom po poslovanju in plačevanju teh služb iz proračuna ti mora bit jasno da je ena sama velika kraja,ki jo uspešno skrivajo pod beseda kultura!!! Vlada se naj zakoplje v njihovo poslovanje in bo veliko privarčevala.
deathbite
10. 09. 2014 12.41
+2
Za kulturo gre še najmanj iz proračuna....najdi kaj drugega!
Verbena
10. 09. 2014 12.06
+4
Politiki!!!...oblast in moč da vladajo ljudstvu, jih dela dvolične!!..na eni strani obljubljajo rešitve in dajejo nerealne obljube, druga stran njihovga obraza pa je kupčkanje pod mizo, dogovori, odločitve, ki so na koncu povsem drugačne kot so bile sprva obljubljene ljudem pred volitvami!!!....torej nas rabjo res sam takrat ko nam pihajo na dušo...sam za to gre kdo bo bolj uspešen, kdo bo pridobil več ljudi na svojo stran, na svoje obljube!!...zato mam res že dost tega spotikanja v to, če povem, da se po dvojnih volitvah ne grem več tega cirkusa al kok naj rečem!!!....ker politika je pač nekaj kar morem prenašati...tako kot dans to slabo vreme...pa sam upam llohka, da bo spet posijalo sonce..tako kot bo mogoče tudi kdaj na slovenskem političnem prizorišču!!!!
deathbite
10. 09. 2014 12.17
+3
Bo, ko dobimo politike, ki bodo delali za dobrobit Države in državljanov. In ko bomo (bodo) volilci nestrpni do kraje in korupcije, ne glede na politično pripadnost pokvarjenega politika. Do takrat nam pa bog pomagaj!
deathbite
10. 09. 2014 12.01
+9
Dob je zaključek nekega poskusa privatizacije osamosvojitve. Če uspe Cerarju vzpostaviti pravno državo, ki bo temeljila na enakosti vseh pred zakonom, bo veliko naredil. Gospopdarsko smo pa preveč odvisni od izvoza in je 4 leta premalo časa za ureditev razmer. Vsekakor pa dovolj za začetek sanacije.
miko11
10. 09. 2014 12.06
-5
NiNicka11
10. 09. 2014 12.06
+5
Pojavi se vprašanje stopnje prekrškov, meje med privatnim in javnim, itd... Torej, nekatere zadeve so take, da lahko podaš moralno obsodbo, druge so pa take, da so samo za ključ od celice stran zabrisati za vedno... :)
miko11
10. 09. 2014 12.11
-3
večina novih ministrov je celo kariero na plečih davkoplačevalcev,drugi pa majo firme,ki izključno poslujejo z državo,odlična ekipa novih poštenih ljudi
deathbite
10. 09. 2014 12.30
+2
26277
10. 09. 2014 12.00
-1
Vlado, imamo takšno,kot si zaslužimo.Sodeč po komentarjih, si še to ne.lp
miko11
10. 09. 2014 12.06
-2
Karel Lionheart
10. 09. 2014 11.55
-5
He,he! Težko, da se nebi strinjal z Iris39.Po toliko izbrisanih komentarjih, ki so bili pikri, cinični, a zmeraj v mejah satire in dobrega okusa, si drzem reči, da bi jih bilo izbrisanih polovico manj, če bi udrihal po \"zaporniku\". In zdaj če še enkrat omenim, da se bo SMC v doglednen času razcepila v dve struji, (med socialiste in prisklednike iz bivše LDS in Zares) in da je pravosodno ministerstvo \"darilo\" bivšemu šefu KPK.
srebrnibreg
10. 09. 2014 12.01
+8
Karel- vsi bi morali biti izbrisani, ker so napisani pod ponarejenim nickom. Pač čisto po janšistično. Laži, ponarejanje, prevare, korupcija, brezobraznost, manipulacije...vse to vidiš v tem ponarejanju in osebi ponarejevalcu.
iris39
10. 09. 2014 12.14
+5
Eno je "Iris", ki vsekakor želi biti satirično cinična, ampak s slabim priokusom, druga "Iris" pa nekdo, ki ne ve za izvor imena. Niti črke. - Dobršna mera presitanega socializma, ki je v neoliberalizmu vsekakor antisocialen, je pa vedno dobrodošla, če že ne drugo, za sam pojem socialnosti. Ta naj napaja socialno kulturo, da je še klena kulturnosti, brez epike barbarstva, ker je barbarstvo kot tako rezervirano za neoliberalizem. Najprej je obstajala rafinirana kultura, potem je svet prekrila temna plat barbarstva, ki želi biti nerafinirano kulturna.
blokirani
10. 09. 2014 12.23
-5
Komentar nekoga, ki se napaja iz proračuna, kajne iris z malo začetnico?
blokirani
10. 09. 2014 12.24
-5
Polno visokoletečih besed, povedanega pa nič.....
srebrnibreg
10. 09. 2014 12.38
+3
Ti ponarejevalec nickov se nekam zaleti. Če bi imel nekaj v glavi ti ne bi bilo potrebno ponarejati nickov levičarskih piscev postov, da bi izpadel pameten.
blokirani
10. 09. 2014 12.51
-5
Ponarejanje je v tvoji glavi....nered, pa to....
srebrnibreg
10. 09. 2014 12.54
+4
Blefer- dokaz mojih trditev ti je na straneh tega portala in, če tebi v glavi ne bi bil nered ne bi ponarejal nicke in manipuliral s piškoti.
iris39
10. 09. 2014 13.16
+2
Za ponarejevalce so moje besede predvsem nizkoleteče, najprej zaradi same doumljivosti ponarejevalcev, nakar zaradi njih same plitve refleksije. Srebrnemu sem že davno nekako obrazložila na kakšen način pišem. Vsekakor je moj način pisanja tak, da nikoli ne želi biti mimetičen. Beseda "napajanje" mi pa sproži asociacijo na besedo, katero desnovrteči tudi zelo pogosto uporabljajo: prisesanost. Njih ojdipalnost me realno ne zanima, le teoretično.
MANKEC
10. 09. 2014 11.51
-4
NOVI PREDSEDNIK VLADE JE BIL PRVI MED ENAKIMI NA PRAVNI FAKULTETI. KAJ SO SE PA TAM NAŠI VELEPRAVNIKI NAUČILI, PA VEMO. O ISTI ZADEVI IMA VSAK SVOJO RAZLAGO. DA DOL PADEŠ.
deathbite
10. 09. 2014 11.56
+4
MANKEC
10. 09. 2014 11.59
-4
A TI MISLIŠ DA JE PREKINIL VSE VEZI Z NAVEZO SENICA-KRESAL, KJER JE BIL LETA ZUNANJI SVETOVALEC?
deathbite
10. 09. 2014 12.03
+4
Nič ne mislim. Vem. Vem tudi to, da 10% volilcev brezpogojno podpira korupcijo, samo za to, ker niso sposobni preseči ideološke zaslepljenosti. Poštenje, na desni, nič ne velja!
miko11
10. 09. 2014 12.04
-1
točno tako ti nič ne misliš,to je prva stvar,ki se strinjam s tabo...
deathbite
10. 09. 2014 12.06
+4
miko, Mt 5,3....preberi, boš lažje živel sam s seboj!
blokirani
10. 09. 2014 12.08
-8
Res nič ne misli. Piše le to, kar so mu v celici na jutranjem brifingu naročili. Ni naključje, da so se zjutraj v roku 5 minut kar naenkrat od nekod vsuli.....
ina5785
10. 09. 2014 12.17
-2
MANKEC - sodeč po pisanju čisto nič ne razumeš!!! dr.Cerar kot STROKOVNJAK je sodeloval s čisto vsemi pravniki/advokat.pisarnami, neglede na levo ali desno. Kadar je kdorkoli potreboval mnenje ustav.pravnika, je med drugim angažiral tudi Cerarja, ki ima na tem področju največje izkušnje!!! Ti pa trobiš; a bo sedaj prenehal sodelovanje s Kresalko inSenico! Malo se poduči o stvareh. . . . . . . .
MANKEC
10. 09. 2014 12.22
-1
INA, TUDI PRI SESTAVI VEČINE ZAKONOV JE SODELOVAL, PA POGLEJ KAKŠNE IMAMO.
ina5785
10. 09. 2014 12.26
+2
MANKEC- tukaj se strinjam s tabo! Toda nihče od nas (folka, niti poštene stroke) ni pričakoval kakšne LUKNJE bodo politiki in advokati iskali v zakonih. Zato je žalostno, da mi potrebujemo še 100 DODATNIH zakonom, da tatovom povemo - NE KRADI!!! Avstrija, Nemčija, Švica, Skdadinav.dežele tega ne potrebujejo, ker starši otrokom
ina5785
10. 09. 2014 12.27
+3
p.s. vbijajo MORALO, ko so še TI v plenicah. Pri nas pa se je razbohotilo plenilstvo brez SRAMU
MANKEC
10. 09. 2014 12.31
-1
INA, ZATO PA ZMERAJ PRAVIM, DA SO PRI NAS PRAVNIKI(NE VSI) ZLO TE DRŽAVE.
gangsterist
10. 09. 2014 11.50
-1
Korl že govori, da vlada Mira Cerarja ne bo zdržala več kot leto dni!
Karantanija
10. 09. 2014 12.01
+3
Mislim, da bo Korl še kar kakšnih 20 let na vrhu, ker kar naprej obljublja večje pokojnine in upokojenci vedno upajo, da bo tako. Od obljub k dejanjem pa v vseh teh letih ni prišlo. Naj se izkaže in naj dvignejo pokojnine, ne pa, da stojimo na enem mestu že nekaj let z mizernimi izplačili,brez regresa, s katerimi ne moreš ne živeti ne umreti. Naj ministri in poslanci poskušajo živeti s 400 do 600 evri, vzdrževati s tem denarjem brezposelne otroke in njihove družine ter otroke v srednjih šolah in na fakultetah! DOMOVINA, TI NISI VEČ KAKOR ZDRAVJE!
deathbite
10. 09. 2014 12.04
+4
medvedka555
10. 09. 2014 11.46
-6
"Če boste vztrajali pri predlogu Alenke Bratušek, naši evropski poslanci ne bodo imeli druge izbire kot da vas in vašo kredibilnost soočijo z njeno protievropsko držo, ki jo bo zelo enostavno dokazati", je v pismu Junckerju med drugim poudaril predsednik SDS.