Slovenija

Erjavec: Stranka SMC bo šla očitno sama naprej

Ljubljana, 30. 11. 2016 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Predsednik vlade Miro Cerar je znova ocenil, da je ministrica za zdravje pri podpisu sporazuma z zdravniškim sindikatom ostala v okviru pooblastil, ki jih je dobila od vlade. Glede trenj v koaliciji je dejal, so bila sprožena na podlagi dezinformacij, preslabega poznavanja stvari in tudi zaradi hlastanja po pozornosti.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Proti sporazumu - proti reformam?
    02:58
    Iz 24UR: Proti sporazumu - proti reformam?
  • Iz SVETA: Bomo ostali brez koalicije?
    02:49
    Iz SVETA: Bomo ostali brez koalicije?
  • Iz SVETA: Izgorelost in preobremenjenost zdravnikov
    02:53
    Iz SVETA: Izgorelost in preobremenjenost zdravnikov
  • Iz SVETA: Nagrajevanje zdravnikov
    01:30
    Iz SVETA: Nagrajevanje zdravnikov
  • Iz 24UR: Začetek konca koalicije?
    01:28
    Iz 24UR: Začetek konca koalicije?
  • Iz 24UR: Poleg službe delo v številnih ustanovah
    02:48
    Iz 24UR: Poleg službe delo v številnih ustanovah
Miro Cerar
Miro Cerar FOTO: 24ur.com

Mnoga trenja v koaliciji so bila sprožena na podlagi dezinformacij, preslabega poznavanja stvari in nekoliko zaradi hlastanja po pozornosti v javnosti, je danes na okrogli mizi ob razglasitvi najvplivnejših pravnikov poudaril premier Miro Cerar. S tem je komentiral koalicijske nesporazume, ki so nastali zaradi podpisa sporazuma s sindikatom Fides.

Sicer je Cerar v izjavi za medije znova izrekel podporo ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc, ki je po njegovi oceni pri podpisu sporazuma z zdravniškim sindikatom ostala v okviru pooblastil, ki jih je dobila od vlade. Napovedal je, da bo vlada na četrtkovi redni seji odločala tako o sporazumu s Fidesom kot o pogajanjih z drugimi sindikati javnega sektorja.

Ministrica je po Cerarjevih besedah pri pogajanjih in tudi pri podpisu sporazuma s Fidesom izhajala iz izhodišč, ki jih je sprejela vlada in iz dodatnih smernic, ki jih je sprejela koalicija. Glavna smernica pa je bila, da se s pogajanji ne poseže v enotni sistem plač v javne sektorju, kajti v tem delu se vlada pogaja z vsemi 40 sindikati, je dodal.

Cerar je spomnil, da je vladna skupina, ki jo je imenoval po tistem, ko je sporazum s Fidesom sprožil dvome v koaliciji, v ponedeljek ugotovila, da sporazum ne pomeni odstopa o vladnih izhodišč in koalicijskih smernic. Nekateri v koaliciji so po njegovih besedah sprožili dvome, ne da bi se sploh poglobili v sporazum.

"Pomembno je, da po eni strani dajemo zdravnikom standarde, ki jih nujno potrebujejo, da imajo merljivo, preverljivo okolje za delo, da se ve, kaj se od njih pričakuje in kakšno je za opravljeno delo tudi plačilo. Po drugi strani pa s sporazumom prihaja projekt skrajševanja čakalnih vrst," je dejal premier. Poudaril je, da sporazum daje glavni poudarek prav temu projektu.

Po Cerarjevih besedah "ne gre za povečevanje plač kar tako, ampak za večje nagrajevanje tistih, ki bodo v okviru enoletnega projekta uspeli z dodatnim delom skrajševati čakalne vrste". Dodal je, da je naloga vlade in pristojnih ministrov, da drugim sindikatom javnega sektorja pojasnijo, da ni prišlo do posega v pogajanja o anomalijah v plačnem sistemu.

"Vlada si prizadeva, da bi bolj pravično uredila plačna razmerja v korist tistih poklicnih skupin, ki so hendikepirane, ki so nepravično nagrajevane. Še posebej pozorni pa bomo, da tisti, ki imajo najnižje dohodke, ki so v t. i. skupini J, dobijo kar nekaj več sredstev," je dejal Cerar in še izrazil upanje, da bo vlada uspela doseči sporazum z vsemi sindikati javnega sektorja.

Reforma pred političnim kupčkanjem

Ob robu obiska UKC Ljubljana pa je Cerar še poudaril, da je zdravstvena reforma pred vsakim političnim kupčkanjem in zato od nje ne bodo odstopili. Koalicijski partnerici DeSUS in SD, ki nasprotujeta sporazumu s Fidesom, se bosta po njegovih besedah morali pač odločiti, ali bosta šli s SMC po poti modernizacije zdravstva, ali pa se želita vračati v stare čase."V SMC gremo naprej in verjamem, da je to edina prava pot," je dejal.

V koaliciji je namreč napeto pred jutrišnjim odločanjem vlade glede sporazuma z zdravniškim sindikatom Fides. Kdor želi te dni zaustaviti nadaljnji sveženj reformnih zakonov, si ne želi reforme, je ocenil Cerar, ki pa verjame, da bodo v koaliciji našli skupni jezik in stopili skupaj.

Ob tem je spomnil še na druge sindikate javnega sektorja, s katerimi so pogajanja zaradi sporazuma s Fidesom zastala, in poudaril, da vlada z njimi ostaja v dialogu. Po njegovem prepričanju bodo v nadaljnjih pogajanjih tudi zbližali stališča.

V DeSUS in SD pa so že opozorili, da v primeru potrditve sporazuma s preglasovanjem oz. le z glasovi ministrov SMC lahko pride do socialnih nemirov in vladne krize. Vse skupaj tudi ni dobra popotnica za državni proračun, ki ga je DZ pred kratkim sprejel kljub vrzeli zaradi nedorečenih stroškov dela v javnem sektorju. Če dogovora s sindikati ne bodo dosegli, je vlada napovedala enostranske ukrepe.

Cerar danes ni odgovoril na vprašanje, ali bo na sprejetje morebiti vloženega interventnega zakona v DZ vezal zaupnico. To možnost je namreč neuradno slišati. Tudi na vprašanje, ali lahko vlada pade zaradi nestrinjanja okoli sporazuma, danes Cerar, kot je dejal, ne želi odgovoriti.

Glede finančnih posledic ob zahtevah koalicijskih partnerjev in sindikatov pa je zagotovil, da ne bo dovolil, da bi prekoračili meje vzdržnih javnih financ.

Finančne posledice sporazuma s Fidesom

Glede finančnih posledic sporazuma je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc dejala, da je vladna pogajalska skupina, ki se je pogajala s Fidesom in jo je vodila, spoštovala vladna izhodišča. Tako sporazum s Fidesom v ničemer ne prekoračuje izhodišč vlade. Glede finančnih posledic sporazuma pa je dodala, da sporazum govori o prekinitvi stavke zdravnikov za dva meseca in daje smer oz. usmeritve, kako se bodo v nadaljevanju pogajali. Pogajanja s Fidesom se bodo namreč nadaljevala glede aneksa h kolektivni pogodbi.

Gre pa po njenih navedbah sporazum v smeri omogočanja zdravnikom, da imajo več časa za bolnika, boljše kakovosti zdravstvenih storitev, skrajšanja čakalnih dob, za kar je predviden poseben vladni projekt. Tega mora še sprejeti vlada in se bodo še dogovorili okoli podrobnosti.

Poudarila je tudi, da sporazum s Fidesom nima prilog, kakor to trdita koalicijski partnerici. "V nobenem stavku tekst ne govori o prilogah. To je bilo delovno gradivo, ki ni dokončano, ampak je kot pripomoček, kako se bo v vladnem projektu uredilo fleksibilno nagrajevanje," je pojasnila.

Cerar pa je še povedal, da je zaveza koalicije, da reformirajo zdravstvo v smeri izboljšanja storitev za bolnike in optimalnejših pogojev za zdravnike. "Pričakujem, da bomo koalicijski partnerji zmogli narediti tudi ta pomemben korak, posebej zdaj, ko smo jasno razjasnili, kaj je v sporazumu, da ni nobenih prilog in da je zadeva v skladu z vladnimi izhodišči," je dodal.

"Jaz grem tu naprej z ministrico, s SMC v smeri reforme. Verjamem, da se nam bodo partnerji v koaliciji pridružili. Če pa je zadaj kakšen drug premislek, bodo to pojasnili. Ampak verjamem, da je to edina pot, ki jo ubiramo, ki je v korist tako ljudi kot zdravstvenega sistema," je dejal.

Ponovno je podprl ministrico. "Včasih morda kakšno stvar politično nekoliko nespretno izrazi, ker ni tako profesionalen politik, čeprav se je že dobro naredila. A ministrica zelo dobro obvlada to področje," je poudaril Cerar.

Po njegovem mnenju ministrica zelo dobro ve, v katero smer stopa in bo zagotovila, da bo šla reforma naprej. Zato ji zaupa in verjame, da bodo nadaljnji rezultati kmalu vidni.

Erjavec: DeSUS ne bo podprl sporazuma s Fidesom

SMC bo po ocenah prvaka DeSUS Karla Erjavca očitno šla sama naprej, saj v DeSUS ne bodo podprli sporazuma s Fidesom. Ura resnice za premierja Mira Cerarja bo glasovanje v DZ, je za STA ocenil Erjavec, ki pričakuje, da bo Cerar ob morebitni vložitvi interventnega zakona nanj vezal zaupnico. "Takrat bo jasno, da gremo na predčasne volitve," je dodal.

Erjavec se je s tem odzval na današnje Cerarjeve izjave, da se bosta DeSUS in SMC morali odločiti, ali bosta šli s SMC po poti modernizacije zdravstva, ali pa se želita vračati v stare čase.

Koalicija je namreč razdeljena glede sporazuma, ki ga je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc parafirala z zdravniškim sindikatom Fides, vlada pa bo o njem odločala v četrtek. Vendar ga ne v DeSUS ne v SD ne podpirajo.

Sporazum po Erjavčevih navedbah daje še več zdravnikom, "ki sicer sodijo v družbeno skupino prebivalstva, ki ima sorazmeren visok standard". Obenem pa morajo ostali v javnem sektorju in zlasti upokojenci še naprej varčevati, je navedel Erjavec in dodal, da to zanj ni nobena modernizacija zdravstva, temveč farsa.

Podobno kot je to po njegovem mnenju predlog SMC, naj bo 2. januar dela prost dan, ker naj bi se finančna in proračunska situacija močno izboljšala. Ob tem pa ni denarja, da bi vsi upokojenci dobili letni regres, je pristavil Erjavec.

Ker je pričakovati, da bodo ministri SMC sporazum s Fidesom v četrtek podprli, bodo očitno preglasovali SD in DeSUS. A ura resnice za Cerarja bo po Erjavčevem mnenju glasovanje v DZ.

Zaradi sporazuma s Fidesom so namreč zastala pogajanja z drugimi sindikati javnega sektorja. Vse skupaj ni dobra popotnica za državni proračun, ki ga je DZ pred kratkim sprejel kljub vrzeli zaradi nedorečenih stroškov dela v javnem sektorju. Če dogovora s sindikati ne bodo dosegli, je vlada napovedala enostranske ukrepe.

Cerar danes ni odgovoril na vprašanje, ali bo na sprejetje morebiti vloženega interventnega zakona v DZ vezal zaupnico. To možnost je namreč neuradno slišati.

Erjavec pa pričakuje, da bo Cerar to storil in takrat bo po njegovem mnenju jasno, da gredo na predčasne volitve.

Koalicijski DeSUS in SD sta sicer že opozorili, da podpora sporazumu s Fidesom le z glasovi ministrov SMC lahko povzroči socialne nemire in vladno krizo.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (643)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krmeki
02. 12. 2016 10.53
+2
Super, dajmo zdravnikom, ostali naj pa hirajo. Milojka je s tem ko je pokleknila pred Kuštrinom nedvomno odprla pandorino skrinjico. Samo čakam, ko se oglasita Semolič in Kuštrin. Le kje bo Cerar našel dodatne milijarde.
krmeki
02. 12. 2016 10.53
+1
Bomo začeli sami tiskati Eure ali bomo zadložili še 2 prihodnji generaciji
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.53
-1
Če, v primeru predčasnih volitev, prevzame Milojkino ministerstvo g. Erjavec lahko dohtarji pričakujejo, da bodo na minimalcu v dveh do treh letih. Boril se bo ko lev za njih interese, kot je to do sedaj počel za tiste, ki jih je zastopal. Res pa je tudi, da zastopa tudi sam sebe...
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.23
prjatu, šofer tovornjaka, je dobil kazen 3.200 Eur zaradi kršitve dovoljenega delovnega časa v mesecu dni. Ta ista zakonodajna oblast pa se pogovarja o višini plačila zdravnikom, kljub javno povedanemu, da dotični močno presegajo zakonske omejitve. Torej lahko delajo po 300 ur+ kaj še "popoldan" in niso nevarni, dotični šofer pa ja... Zaposlit manjkajoče in plače postavit v sorazmerje privatnega sektorja...
prašek
01. 12. 2016 10.26
-1
Vsi imamo določene omejitve ! Zakon pa je tisti, ki jih določa in zadeve omejuje ! Spoštuj torej zakon !!!!!
prašek
01. 12. 2016 10.31
-1
Pa naj vseeno še dodam : ni dobil kazen za kršitev dovoljenega delovnega časa v mesecu dni, pač pa za kršitev v enem dnevu !!!!! Zakon ki bi omejeval mesečni delovni čas namreč NE obstaja !
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.43
za mesec nazaj se mu kazni seštevajo in vse kar je v tem času prislužil je seštevek vseh "malih" napak. za toliko nazaj ga lahko, oziroma MORAJO kaznovat (oglobit)
prašek
01. 12. 2016 10.20
-2
Dr. Kustec Lipicer je izpostavila, da je za SMC vse od predvolilnega obdobja bistveno, da pripravljamo, sprejemamo in izvajamo politike, na katerih bomo lahko zgradili nove temelje moderne, ustvarjalne, inovativne, konkurenčne, mednarodno prepoznavne, predvsem pa do ljudi in okolja čuteče družbe: “Državo, ki jo njeni ljudje spoštujejo, ki je vredna zaupanja, je varna in pozorna na stiske in dobrobit.”
prašek
01. 12. 2016 10.20
-2
Spomnila je, da so tako kot vlada, s svojim dosedanjim odgovornim delom, te namere potrjevali tudi poslanke in poslanci SMC: “Tisti mi, ki ste nam prenekateri, ki sedaj sedite skupaj z nami, pripisovali rok trajanja poltrajnega alpskega mleka. Tisti mi, ki se nam še danes smejite v brk in nas pošiljate na naša stara delovna mesta. Tisti mi, ki smo se zbrali z vseh koncev in krajev naše drage domovine, ki smo s seboj prinesli znanje, drugačno kulturo, drugačen odnos do ljudi in politike ter odgovornosti. Tisti mi, ki nam ni bilo in nam še vedno ni vseeno kaj se dogaja z našo državo in ljudmi. Tisti mi, ki smo zrasli kot pravi samorastniki; odločni, trmasti, velikokrat idealistično naivni, pa vendar vedno pokončni in nepremagljivo povezani v skupni odločni želji po pravni, pravični, solidarni, uspešni in moderni Sloveniji prihodnosti.”
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.14
+2
ja pa Erjavc ko Robin Hood za upokojence. Že nekaj let jim niso penzije zmanjšal, pa letos so celo nominalno povečal za ene tri Eur v povprečju... borec do zadnje kaplje
prašek
01. 12. 2016 10.16
+0
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.09
+2
ob prvih simptomih prehlada se bo Kahrl vdal
prašek
01. 12. 2016 10.11
-1
Mislim , da ga bo Cerar danes močno "prehladil" ☺
prašek
01. 12. 2016 10.14
+1
Karli bi na vsak način rad dosegel, da Cerar odstavi Milojko . Ampak , zdi se mi da se zaletava kot teliček v nova vrata ! »Ne bo vam uspelo, to je Jelovica«, he, he, he.
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.15
+2
lahko se je Kahrlu poigravat z vilitvami, ko ima za sabo pol miljona podpornikov katerim močno zastopa interese
prašek
01. 12. 2016 10.28
-1
Tudi jaz sem upokojenec , pa mi niti na kraj pameti ne pade, da bi svoj glas dal Karliju ! Tudi nihče od prijateljev upokojencev nima take "želje" ! Ima pa Karli določeno bazo svojih volivcev ! Nekaj takega kot Ivan !
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.46
+0
le, da ne živi tako dobro kot Ivan... so ga mal natgnil okol raketometov
prašek
01. 12. 2016 10.03
-3
»To bo prava preizkušnja in ura resnice za Cerarja,« pravi Erjavec. Dogovor s Fidesom ni dobra popotnica, ker onemogoča zaprtje proračuna in bo vlada prisiljena sprejemati enostranske ukrepe. Zato Erjavec pričakuje, da če bo vlada vložila intervencijski zakon (prejšnji je vseboval 1,33-odstotno znižanje plač v javnem sektorju), bo nanj Cerar vezal tudi zaupnico. Ura resnice za Cerarja bi po Erjavčevem mnenju napočila ob glasovanju o intervencijskem zakonu. Če se bo to zgodilo, bo tudi jasno, ali gredo na predčasne volitve, še dodaja Erjavec.
prašek
01. 12. 2016 10.05
-2
Imam občutek, da bo Karli zvečer že bolj tiho !
prašek
01. 12. 2016 10.08
-2
In če bo vlada prisiljena sprejeti enostranski ukrep, ga bo pač sprejela !!!!!!
kokon12
01. 12. 2016 09.49
+1
Erjavec se je s tem odzval na današnje Cerarjeve izjave, da se bosta DeSUS in SMC morali odločiti, ali bosta šli s SMC po poti modernizacije zdravstva, ali pa se želita vračati v stare čase. RAZUMI TO KDOR MORE
prašek
01. 12. 2016 09.46
+0
»Te priloge ni, bil sem na pogajanjih od začetka, pa nisem videl nobene priloge. Vedno smo igrali odprte karte, nikoli nismo skrivali. Bili smo presenečeni, da obstaja tajni sporazum med ministrstvom in nami. Edini sporazum, ki obstaja, je ta, ki je bil parafiran,« je zagotovil Janusz Klim, podpredsednik zdravniške zbornice. Predsednik zdravniške zbornice Andrej Možina je prav tako dejal, da ni nihče videl nobene priloge: »Dejstvo pa je, da je bilo delovno gradivo, v katerem so bile finančne projekcije, ki zmeraj razburjajo javnost. Z vso odgovornostjo trdim, da ta sporočila o 40 ali o 55 milijonih evrov prvič slišim. Neodgovorno je, da z njimi prihajamo v javnost, ker je še polno spremenljivk, kaj bo končna finančna posledica.«
prašek
01. 12. 2016 09.46
+0
krmeki
02. 12. 2016 10.51
+1
Kot priloge jih je poimenovala sama ministrica. Dejstvo je, da delovni gradivo pojasnjuje sporazum in torej nedvomno je priloga. Ministrica pa itak ne ve kaj je podpisala.
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 09.39
+1
samo moli lahko, da ne zboli Kahrl, ker ga bodo hitro usmerili v večna lovišča
VladaNamMafija
01. 12. 2016 09.33
-1
Za admina je omemba podjetja Mark Medical v povezavi z zdravstvo proti pravilom ?
sinhron
01. 12. 2016 09.42
-1
Za moderatorja tega portala ne veljajo pravila , kijih ob izbrisu komentarja pošilja ampak vrši politično in njemu všečno cenzuro in s tem krši lastna pravila , to sem opazil že večkrat !
korintos23
01. 12. 2016 09.31
+3
Doktorji +20% upokojenci pa 1.16%, medicinske sestre in ostali zdravstveni kader pa nič?
Paskakvali
01. 12. 2016 09.31
+2
Res je ,da sedanja vlada ni najboljša a je treba pogledati kaj je tej vladi alternativa.Janez? Mislim,da bi to ne bilo v redu. Imel je priliko dokazati se pa vsi vemo kako se je končalo.Novih obrazov ni pa tudi če bi se nenadoma pojavili ne bi vedeli ali bi bili boljši časa in denarja za reprize pa žal nimamo. Moje prepričanje je naj ta vlada oddela mandat do konca ker vsaj glede na ekonomske kazalce nekako le pelje državo v pravo smer boljše pa ta trenutek ni na vidiku.
korintos23
01. 12. 2016 09.33
+2
Če Janez prevzame ga itak ne bo v parlamentu in na vladi 3 mesece, sedaj ga tudi ni, to bi še nekak šlo. Vlada mora do konca vzdržati, samo bo potrebno se dogovoriti in malo enim popustiti.
VladaNamMafija
01. 12. 2016 09.34
-2
Paskakvali
01. 12. 2016 09.35
+1
Pa kakšen strah? Daj sestopi že iz sanj v realnost!
korintos23
01. 12. 2016 09.38
+3
VladaNamMafija
01. 12. 2016 09.41
-1
Pred JJ, tovariši. Kar pomeni da dela prav.
piljan
01. 12. 2016 09.42
+2
Hehehehe,normalno ,da nas je strah komunista ivana jj,nas je že skoraj spravil na beraško palico.
korintos23
01. 12. 2016 09.29
+3
Naj se že enkrat zmenijo kako in kaj, pa da gremo naprej! ne more par tisoč ljudi, pa čeprav doktorji, izsiljevati države, mej ni, naj gredo drugam k nam pa bodo drugi prišli, pa tudi na borzi jih kar nekaj imamo.
Paskakvali
01. 12. 2016 09.32
+1
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 09.34
-1
če dohtar ne dela, bolniki tudi umirajo, če smetarji štrajkajo se pač nabere nekaj več svinjarije a neke večje škodi ni... pa tud, če bi smetarjem dvignili osnovo za 10 Eur se sistem zruši...
korintos23
01. 12. 2016 09.37
+2
Ne da nimata prav, delavci pa naj od lakote umirajo? Vsi ali pa nobeden, zakaj so delavci z nizkimi plačami manj vredni od onih z visokimi?
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.05
ker njih procent broto plače za članarino sindikatu ne nanese prav veliko in si lider ne more privoščit to in ono
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 09.29
+0
kako ministerstvo bo pa kahrl vodil v novi sestavi, če pride do volitev?? kaj še ni bil?
piljan
01. 12. 2016 09.36
+2
Jaka 3.3.
01. 12. 2016 10.08
+2
korintos23
01. 12. 2016 09.27
+3
A javnost ne sme izvedeti kako in kaj z doktorji, to je vojaška skrivnost?
VladaNamMafija
01. 12. 2016 09.30
-1
Ali javnost ne sme vedeti, da je Mramor, ki je baje odstopi iz zdravstvenih razlogov, ponovno zaposlen na EF, kjer je kradel ? Brez ovadbe seveda.
prašek
01. 12. 2016 09.31
+2
VladaNamMafija
01. 12. 2016 09.34
+0
wolfterier
01. 12. 2016 09.52
+1
prašek
01. 12. 2016 09.21
-1
Predsednik Desusa Karl Erjavec in stranka SD sta včeraj ponovila stališče, da danes ne bodo podprli sporazuma s Fidesom o začasni prekinitvi stavke. V Desusu sporazum dojemajo kot oviro pri sklepanju dogovora z drugimi sindikati javnega sektorja, v SD pa dodajajo, da se je treba najprej dogovoriti z vsemi sindikati, ne le z »zdravstveno elito Fides«. V Desusu in SD so ves čas od sklenitve sporazuma opozarjali, da ga spremljajo tudi posebne priloge, ki vnašajo med stranke in sindikate javnega sektorja zmedo. Obe manjši vladni stranki vztrajata, da je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc s sklenitvijo sporazuma presegla vladna in koalicijska izhodišča. Ministrica očitke zavrača, podpira pa jo tudi premier Miro Cerar. Zato je pričakovati, da bodo na današnji seji najprej razčistili, kako je s prilogami. Imata prav Desus in SD ali ministrica za zdravje?
prašek
01. 12. 2016 09.22
-1
Cerar bo ministrici stal ob strani, kar je tudi edino pravilno !
korintos23
01. 12. 2016 09.25
+5
Malo čudno da bi samo Cerar imel prav, Desus in SD pa nič!?!
prašek
01. 12. 2016 09.30
-1
kori ...... Jaz se bom pustil presenetiti ! Karkoli se bodo odločili, tako naj bo !!!! Cerarju zaupam , da bo pravilno izpeljal vse , kar je treba !!!!!
korintos23
01. 12. 2016 09.34
+2
VladaNamMafija
01. 12. 2016 09.34
-1
krmeki
02. 12. 2016 10.56
+1
Cerar je Milojki samo kupil čas do 12 decembra. Ko se bo videlo, da zdravstvene reforme ni, bo morala sama iti. Vmes pa Cerar baje že išče kandidate za novega ministra
jagermeister1
01. 12. 2016 09.12
+2
ta vlada ne bo padla , pa čeprav Karel grozi z razpadom koalicije in predčasnimi volitvami , ker Karel ve , da mu po anketah kaže precej slabo in Desus tone , zato je velika verjetnost , da jih v naslednjem parlamentu ne bo..................razen , če je v Karlu nekaj " gambler-ja " in izstopijo iz koalicije in s to potezo poskušajo nazaj pridobiti volivce , ker on ve , da je večina ljudi proti zdravniški stavki in bi s tem , ko je proti dogovoru , nazaj pridobil kar nekaj volivce...............pustimo se presenetiti , ker se bo kmalu pokazalo kako in kaj ! ! !
Paskakvali
01. 12. 2016 09.00
+1
Recimo,da vlada Cerarja res pade in gremo na volitve.Mislite ,da naslednja vlada ne bo imela problema z zdravniki in potem posledično še z ostalimi? A če bo pa Janez popustil bo pa v redu ker on že ve kaj dela? Se mi zdi Izjava Cerarja o nepoznavanju zadeve in potrebi po pozornosti kar na mestu. Dejstvo je ,da je dohtarjem dost nategovanja in obljub zato bodo pač vztrajali do konca. Kako se bo izteklo bomo pa videli.
prašek
01. 12. 2016 09.02
+1
piljan
01. 12. 2016 09.12
+0
Še večje,ker noriški kralj ne bo na vladi,pa bo še naprej pridno podpiral barabe.
zaenotnost
01. 12. 2016 09.16
+1
prašek
01. 12. 2016 08.59
+1
Včeraj sem prebral, da ste guruji komentiranja trdili, da je oddaja Tarča zdaj prepovedana ! No , prepovedana oddaja bo danes ob cca. spet na sporedu ☺☺☺
Paskakvali
01. 12. 2016 09.05
+3
Resnica o JLA in SFRJ? A to prava resnica ali tista vaša,nafrizirana ?
VladaNamMafija
01. 12. 2016 09.07
-1
Prava resnica. Tisto, katero se trudite skriti. Ali pa trdiš da so posnetki v dokumentarcu zaigrani in izmišljeni ?
Paskakvali
01. 12. 2016 09.08
+1
Janez je tako kot zgodnji papeži.Kar jim ni bilo povšeči so zmetali ven iz svetega pisma ostalo so pa malo priredili in zadevo razglasili za eno in edino resnico.
wolfterier
01. 12. 2016 09.55
+1
Misliš Milan,a ne,pa si ne upaš napisat !