Slovenija

Četrtina Slovencev nima zobozdravnika

Ljubljana, 28. 03. 2013 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čakalne vrste pri zobozdravnikih so katastrofalne. Kdor potrebuje zobozdravnika, bo nanj čakal najmanj dve leti. Če ga že ima, pa na pregled v javnem zdravstvu čaka najmanj tri mesece. Ko že pride v ordinacijo, pa je treba večino sodobnih materialov ter posegov doplačati.

Čakalne vrste pri zobozdravnikih so katastrofalne. Kdor potrebuje zobozdravnika, bo nanj čakal najmanj dve leti. Če ga že ima, pa na pregled v javnem zdravstvu čaka najmanj tri mesece. Ko že pride v ordinacijo, pa je treba večino sodobnih materialov ter posegov doplačati.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zobatak
29. 03. 2013 22.40
-1
Trgovanje z koncesijami. Ko gre zobozdravnik v pokoj, proda koncesijo. Naj vam pokažejo prilive nad 50.000 EUR v času, ko so se upokojili. Koncesije nebi smele biti prenosljive in da jih imajo centri po 5, kot znan center v Ljubljani. Nekateri pa je ne dobijo. Trgovanje s protetiko (medicinskimi pripomočki) NEHUMANO, še samo v državah tretjega sveta. Humano bi bilo, da bi imel zobozdravnik ceno brušenja, ceno artikulacije, ceno cementiranje, kot ima tudi cenodemontažo ali ponovnega cementiranja. Zakaj? Kjer vam mankajo zobje, zobozdravnik ne brusi, kar pomeni da služi po zraku. Velikokrat se dela na mestu, kjer je že bil mostiček ali prevleka in takrat ne brusi ampak demontira. Pri prelomu proteze ali izpadlem zobu gre proteza le čez njegove roke(brez odtisa), zasluži pa tudi do 3 krat več kot zobotehnik. Akrilna prevleka v primerjavi z zirkon keramično prevleko; popolnoma isto delo , zasluži tudi do 10 krat več,kot pri akrilni prevleki. Zdravstveni domovi, ki naj bi bili hram zdravja, izbirajo glede na najnižjo ceno (do -30%).Nato se direktorji hvalijo z dobičkom dobljenim na račun pacientov. Kako moraste ljudje reči,"kakšne zobe so mi naredili?" Naj vam bo jasno, da so narejeni v času primernem plačilu z najslabšimi materiali s strani slovenskih zobotehničnih laboratorijev. Zobozdravnik zase kupuje S budget v šparu in za vas verjetno tudi najceneje(naj vam pokažejo cenike laboratorijev in seveda račune) kolikor gre, a ne? Bo svojemu otroku za ta denar kupil raje novo kolo. Pred kratkim mi je nek tuj demonstrator rekel, da imajo v sodobnih državah info točke - spletne strani z informacijami o razmerju cen ordinacij in laboratorijev, novinarji prosim poiščite jih. Naj bi več kot polovico dobil laboratorij. Tako je tudi na hrvaškem. Je predaval v Mariboru hrvaški zobozdravnik, iz Zagreba. Ko je začel to temo(da imajo ceno brušenja in da je cena le variabilna glede na izdelek, ki ga naredi tehnik ), so naši zobozdravniki začeli zapuščat predavanje predčasno-protestno. Kolegi na štajerskem delajo kovinsko keramično prevleko 50 EUR in totalne proteze za 100 EUR. Povem vam, da se za ta denar ne da narediti nič zadovoljivega. Prijatelji tehniki, delajte hitro-urno, kako, najbrž ni važn, saj zgleda da ima ZZZS denar, da lahko plačuje dvakrat isto. Ljudje pa na srečo ne vedo zakaj se gre. Prevleko namesto v šestih urah, jaz naredim v 1,5 uri, razumite me pacienti, nekaj moramo zaslužiti. Podobno kot da bi prišel pleskar pleskat in vam bi v kanto apnenice sredi sobe vrgel 5 petard MEGA ll, namesto da bi uporabil jupol barvo, čopiče, valjček. Nekako tako izgleda primerjava. Nazary, hočeš moj kontakt? Kako bi se lahko začela delat?
Sulc1970
29. 03. 2013 10.53
Plačat moraš skoraj vedno, papirja da si kaj plačal ti pa ne izda skoraj nobeden zobar........!!!!!!!!!
Nazary
29. 03. 2013 11.34
+1
zahtevaj ga! In ze vec kot eno leto si zobozdravnik ne more v program zavarovalnice pisati tock, ce ne izda racuna.. tako da nehajte klobasati ce ste bili 2x v zadnjih 10ih letih pri zobozdravniku
Nazary
29. 03. 2013 11.34
+1
231koak
30. 03. 2013 00.16
V Mariboru sem dal porcelan prevleko180 EUR.Katero zastavo mamo mi hrvaško ?
samostojnez
29. 03. 2013 08.52
+2
Sem zobozdravnik ja. Že žlahtnega letnika. Vsak ima pravico, da gre k zdravniku, zobozdravniku, kirurgu, skratka iskat zdravstveno storitev kamorkoli želi in je to njegova stvar. Vedeti pa mora, da ga ima takoj za tem njegov osebni zobozdravnik v Sloveniji (če ga ima seveda) z vso pravico zavrniti v primeru kakeršnihkoli težav v ustih, saj ne bo več prevzemal odgovornosti za njegovo oralno zdravje. Torej: na Hrvaškem dobi pacient mostiček zgoraj, potem pa se čez dva meseca zlomi plomba spodaj, ali "spodaj me pa nekaj skeli, je ostro".. V tem primeru lahko pri svojem izbranem zobozdravniku v Sloveniji z vso pravico dobi odgovor: "Izvolit, pojdite na Hrvaško, saj jaz ne bom več prevzemal odgovornosti za vas, odločili ste se za drugega zobozdravnika. Želim vam lep dan.". Drugo je nujna pomoč v primeru npr. oteklina. Pacient dobi pri kateremkoli zobozdravniku v Sloveniji pomoč, potem pa je napoten k njegovemu novemu zobozdravniku kjerkoli že. Zakaj so pri nas cene zobozdravstvenih storitev višje kot v državah južno od nas. Iz istega razloga, kot so v državah severno od nas dražje. Vedno se delajo primerjave z Hrvaško, Srbijo ali Bolgarijo. Zakaj ne z Avstrijo, Švico, Francijo, Anglijo, Norveško, Švico ali če hočete Etiopijo? Vedeti pa je treba tudi, da država s predpisi nalaga zobozdravnikom vedno nove stroške: amalgam separatorji, vodni filtri-legionela,..., ZZZS pa z denarjem temu ne sledi, celo niža cene zdravstvenih storitev. Nekdo pa vse to na koncu mora plačati in na koncu je na žalost pacient. Kdo je boljši in kdo je slabši je polemika brez konca, ravno tako tema glede materialov. V Sloveniji, v Švici, na Hravškem ali v Etiopiji so dobri in so slabi zobozdravniki, tako kot v vsakem poklicu. Glede zobotehnikov: zobozdravnik, asistentka in zobotehnik so tim, ki dobro deluje samo če so vsi usklajeni. Odgovornost do pacienta pa nosi samo zobozdravnik, zato se cena za pacienta postavi približno 3x zobotehnikova cena. Zobozdravnik plača seveda tudi asistentko.
Indigo Pingvin
29. 03. 2013 13.37
-1
Ti dejansko misliš, da zaslužiš 3x plačilo tehnika (bruto, kar je 20x neto). A si normalen??
samostojnez
29. 03. 2013 14.23
+1
Sem normalen ja. V zdravstvu in sicer povsod drugod se plačuje delo in odgovornost. V zobozdravstvu nosi odgovornost izključno zobozdravnik. Nikoli nisem rekel, da zobozdravnik zasluži 3x plačilo zobotehnika. Od kod si dobil 20 kratnik?? Zobozdravnik in sestra skupaj imata dvojno ceno zobotehnika, saj sem rekel, da pacient plača trojno ceno zobotehnika. Vsaj pri meni je tako in bo tako ostalo, saj smo zadovoljni vsi: pacienti, zobotehnik, sestra in jaz, kar se kaže tudi v številu pacientov, ki jih imam.
samostojnez
29. 03. 2013 14.54
Mjau: Da ti poenostavim: pacient plača za mostiček 3 jabolka (kmalu bo res tako, pa ni problema), 1 dobi zobotehnik, polovičko dobi asistentka, 1 in pol dobi zobozdravnik. Pozanimaj se kako je po Evropi in videl boš, da je razmerje večinoma vsaj takšno v korist zobozdravnika, saj se plača tako delo kot odgovornost do pacienta.
Justice1
29. 03. 2013 01.46
-3
Vsem priporočam, da malo berejo forume iz Srbije , pa spletne strani zozbdravnikov denimo iz Novega Sada, ki je ugodnejši od Beograda pa morda grejo dol na kakšen izlet in ogled znamenitosti, vmes se lahko še ustavite našopingu v "Arizoni"....je dobrih pet ur vožnje in prenočevanje smešno poceni...npr. hotel Park z 5 zvezdicami in bazenom 50 Eur na osebo.....
Nazary
29. 03. 2013 06.35
+5
Poslusaj svoje klobasanje! 4 clanska druzina bo sla v srbijo dala 50 eur na osebo za hotel, da bo dobila poceni zobe?!? A za to pa je denar? Kaj ste eni primitivnezi na tem forumu. Dajte na stol enega pacienta k slo zobozdravniku, ki si je v srbiji delal protetiko in vam bo pred kamero pokazal kaksne gluposti in napake so naredili!!!! A upate? Upas to narediti? Novinarka potuhnjena. Pred kamero v zivo vam bo demonstriral! Pa pacientu dajte potem zavojcek robckov da se zjoka!!!
Indigo Pingvin
29. 03. 2013 07.50
+3
Če bi bil jaz zobozdravnik, bi paciente javno povabil na oceno dela, posnel kompletno ocenjevanje in objavil na spletni strani. Ljudje pač ne vedo stvari.
Nazary
29. 03. 2013 08.53
+2
Tocno to! Postavit ceno zobozdravniskega dela, v ambulanti imet 5 razlicnih izdelkov za muster od 5 razlicnih tehnikov in naj se pacient odloci ali bo imel krompir ali kvaliteto!
antiXfashizmXeuXgso
28. 03. 2013 23.55
+4
Ko se bo začelo hoditi s pištolam k zobarju, v trgovino,... bo zadeva malce drugačna
antifa4321
29. 03. 2013 08.04
+1
In zakaj je primitivist? Sej ima prav, če ne gre z lepa bo pa z grda.
Nazary
29. 03. 2013 10.29
+1
Moj komentar zbrisejo, on bi pa s pistolo hodil k zdravniku, ga pa podpirajo.. Banana drzava!
antifa4321
29. 03. 2013 10.54
Razlog, da hodi s pištolo k zdravniku, tiči v "Čakalne vrste pri zobozdravnikih so katastrofalne. Kdor potrebuje zobozdravnika, bo nanj čakal najmanj dve leti. Če ga že ima, pa na pregled v javnem zdravstvu čaka najmanj tri mesece. Ko že pride v ordinacijo, pa je treba večino sodobnih materialov ter posegov doplačati."
Nazary
29. 03. 2013 11.30
+2
In zakaj mora k zobozdravniku s pistolo?!? A so vam res ze cisto oprali mozgane? Smo mi krivi ce zavarovalnica ne placuje? Pojdite s sekirami pred vlado, zavarovalnico, mi samo svoje delo opravljamo in bi zeleli biti za to ustrezno placani!! Vprasajte se koliko in kaksne storitve se dobijo v Avstriji, Nemciji, na Svedskem? Pojma nimate kajne? Samo da je v Novi Sad par ur voznje!! Evropa je dala Slo ultimat da ukine taksen nepregleden tip zavarovanj, kjer ima drzavna zavarovalnica monopol! V tujini lahko greste h kateremukoli zobozdravniku po storitev, za to dobite racun in nato greste vi SAMI na zavarovalnico urejati kar vam pripada! Zakaj se moramo mi ukvarjati s tem!! Se en ostanek kumunisticnega rezima. Zavarovanja v tujini taksnega tipa stanejo 400-600 evrov letno, pa kljub vsemu nimate v celoti krite protetike, implantatov.. V slo dobimo zobozdravniki od zavarovalnic 40 evrov za enega pacienta na leto.. gre skozi le zato, ker jih je prevec vpisanih na enega zobozdravnike, kvaliteta storitev je pa porazna!!
antifa4321
29. 03. 2013 13.18
+3
To je gledano iz tvojega stališča. Gledano iz mojega je pa takole. Celo življenje plačujem zdravstveno zavarovanje, kamor spada tudi zobozdravstvo in zato hočem imeti oskrbo, če in ko jo potrebujem. Kako imate to vi z zavarovalnico urejeno je to vaš problem, jaz sem to že plačal. Pri svoji slovenski povprečni plači enostavno nimam denarja za doplačevanja ki si jih sproti zmišljujete, saj komaj iz meseca v mesec preživim in takih je vsak dan več in ne se čudit, da se bo komu res snel. Ne govort o Avstriji, Nemčiji, Švedski, kjer imajo 3x tok povprečno plačo, redni stroški z življenjem so pa enaki ali celo nižji (hrana). Njim mogoče ostaja luksuz za doplačevanje, nam tukaj pač ne.
izbriši mi profil admin
28. 03. 2013 23.33
+3
Ker so navadni lopovi !!!
HooplaToopla
28. 03. 2013 23.26
+8
"Četrtina Slovencev nima zobozdravnika" --- Ga niti ne rabijo. Zob sploh ne potrebujejo, ker nimajo za hrano.
Tanek_led
28. 03. 2013 22.23
+4
Pravi naslov bi bil: "Četrtina Slovencev nima za zobozdravnika"
User416781
28. 03. 2013 21.52
+3
Meni je najbolj zanimivo, da nikogar ne moti, ko mu pri avtomehaniku zaračunajo uro dela 70 EUR. Ko pa zobozdravnik reče, da je plomba 30 EUR, je pa vse narobe. Ljudje, z zobozdavniki ni nič narobe - problem je v vas, ker so vam druge stvari bolj pomembne, kot vaši zobje. Glede doplačil pri zobozdravnikih s koncesijo - spet narobe sklepate. Ni problem v zobozdravnikih, ampak v zdravstveni zavarovalnici, ker krije le najosnovnejše materiale in storitve. Prav tako vsak koncesionar dobi določeno kvoto točk, ki jih je glede na potrebe bistveno premalo in jih porabi v pol leta. Zastonj pa ne dela noben. Sicer pa navedeno, da je nemogoče najiti zobozdravnika, ki bi še sprejemal paciente, ne drži. Tudi v zdravstvenem domu.
Justice1
29. 03. 2013 01.35
+0
Ni moteče, če bi zobozdravnik za plombo zaračunal 30 Eur, je pa moteče če zaračuna 70 Eur ali 80 Eur kot nemalo oderuhov. Tudi ura pri avtomehaniku ni 70 eur pač pa 45 ali manj in nihče ne pravi da to ni moteče..seveda je pa še kako, zato dražjih popravil ne rešujemo na "uradnih" servisih. Za nov katalizator so hoteli pred tremi leti 850 Eur......... na spletu sem kupil neoriginalngae z poštnino je prišel 180 Eur....in 45 eur sem plačal mehaniku na AMZS, ki se je vpričo mene potil debelo uro, tvegal da potrga navoje v bloku motorja in kup dodatnega dela ( dva prej sta zavrnila da mi ga zamenjata). Po treh letih katalizator še vedno kaže emisije 0. Moteče je tudi , da zobozdravniki strašijo paciente
Justice1
29. 03. 2013 01.38
+1
z kao slabimi materiali v sosednjih državah ; Straumann , Nobel, Astra ..je enak v Novem Sadu ali Sloveniji..
Nazary
29. 03. 2013 06.37
+1
Civkaj cez 5 let ko ti bo straumann narejen v srbiji gleda pol centi iz kosti!!! Bos pri nas jokal?
Sputnik
28. 03. 2013 21.00
+2
nisem bil pri zobarju že 5 let. ni denarja!!! predragi so!! poleg tega je pa čakalna doba absurda in počnejo neumnosti. hoče mi ruvat zdrav zob da pokrpa luknjico?? dej dej. ne vem zakaj počnejo nepotrebne stvari. s tem si ne bodo dolgotrajno povečali prometa. folk ni neumen da ne bi spregledal namena
Nazary
28. 03. 2013 20.30
+2
Eno uro preden mu je dal gor zobe mu je spulil podocnik!! pa vi vsi skupaj ste za v zapor!!! veste da mora bit pol leta premora po puljenju zoba da se tkiva prilagodijo!! Saj ni cudno, da je skor zastonj doli. Pa novinarka ce se ze podajas zmedo delat se vsaj nauci, da je implantat, ne pa implantant!!! Svicarski sistem imlantatov stane samo vijak v "trgovini" 380 evrov, korejski, indijski itd.. Pa od 60 do 100.. Kaj mislite katerega vam poslje v usta bolgar? zaradi ciste vesti se pri nas vstavljajo preverjeni implantati. Nadobudna novinarka..bodi fer in pojdi do ateregakoli ljubljanskega kirurga in jih vprasaj koliko turisticnim pacientov so ze dobesedno resevali zivljenje zaradi komplikacij po zafuranih implantatih in nehaj ze flancati ljudi!! A je tebi koncesija placala beljenje zob? Primitivizem na vrhuncu..
Nazary
28. 03. 2013 19.59
+0
Kolk materiala gre pa pr notarjih k zaracunajo po 100 evrov za zig? Ob to se pa noben ne obregne. Koncesije so samo ena velika potuha slampastemu zobozdravstvu. denar se dobi na vsak nacin, na koncu meseca ga je veliko, ampak na vsakega pacienta pade bore malo evrov. plombica je placana cca 15 evrov, tisti ki ima pa malo pojma jo pa dela 45 minut.. Sedaj pa izracunajte naso urno postavko!!! Ja sem zobozdravnik in se strinham da je totalna svinjarika da koncesionarji zaracunavajo pa 120 evrov doplacil za belo plombo!! Po drugi strani je pa 15 evrov tadruga bizarnost! Reforma zdravstvena je ze spisana. Papircek je v mapici in pride ven jeseni! vsak ki vsaj malo razume stvari mu je jasno! Zibozdravstvo bo postalo popolnoma samoplacnisko, le levaki komunajzarji so nasihtali novinarje da malo meglo mesajo sedaj, saj itak za kaj drugega niso dobri.. me prav zanima kje si tale primitivka od novinarke zobe popravlja, upam da na hrvaskem! Dokler bodo pod cenami delali, to ne bo kvalitetno narejeno in dela ne bo nikoli zmanjkalo!
Ivanka Bercko
28. 03. 2013 20.08
+6
Hvala bogu, Hrvaška 7 km. imamo lepe zobke, implantante itd. poceni in super narejeno.
antiXfashizmXeuXgso
29. 03. 2013 00.03
+1
Nazary, tudi vaša varnost bo plačljiva in si jo boste lahko privoščili le samoplačniško, pa še ta bo zelo draga.
valkirie
28. 03. 2013 19.41
+2
ste pa rabl casa. to jst ze 2 let govorim. kaj pa ljudje ki s(m)o resno zboleli zarad tega? ko te se na glavni zobni kliniki v lj nocejo postimat. ja guzva je ja sam zakaj te pa pol v klinicnem ne pustijo krepnt: kriva je drzava za moje pojme s privatizacijo eto
valkirie
28. 03. 2013 19.44
+5
pa k zgubis tok dnarja da bi si lah en avto kupu. to je nasa slovenija ze 10 let, medtem k drugi lepo miljoncke delijo med sabo.
PVD FTW
28. 03. 2013 19.37
+6
Predvsem je problematika ciganarije zobozdravnikov z koncesijo ... v 10 letih krpanja 3h lukenj mi je po 2h mescih vedno plomba vn padla .,.. jovo na novo .... uničli so mi 3 zobe, katerih ni več. Zadnje 2 leti hodim k privatniku, gospodu iz Murgle centra ... 1x še nisem dobil anestetika ... vedno brez bolečin ...in lepega nasmeha domov .... v Nm pa mesarija na kubik, še iz zdravstvenega doma nisem prišel ven sem mislil da mi bo razgnalo glavo ... NE HVALA, država imej še naprej nesposobneže ..... pa da smo na jasnem ... 4 koncesionarji v 8mih letih ... vse isti drek
tali?ni tom
28. 03. 2013 19.32
+7
pol leta čakaš in v tem času se zobar trikrat zamenja in potem spet pol leta in na koncu imaš v ustih katastrofo! še malo pa bomo vsaj mi mali slovenci kot ljudje v srbiji! je grozno pogledat mlade ljudi ko vidioš kake zobe majo ko majo javno zdravstvo vsaj zobarijo na psu kot mi! za belo plombo pa daš več kot za tako količino zlata kar je skrajno nenormalno!res je čas da se vsi ti lobiji in zasluškarji v sloveniji razhajkajo in da se vzpostavi nek normalen sistem ki je že bil pa so ga dejansko v demokraciji pohabili skoraj nepopravljivo!
LomilkaSrc
28. 03. 2013 19.30
+4
Andreosi
28. 03. 2013 19.25
+5
Jaz ga že 12 let privat plačujem. Nazadnje ko sem bil pri javnem, mi je hotel v usta dat črne plombe, da o čakanju 4 mesce ne govorim. Mogoče še ne vejo ,ampak črne plombe so zelo škodljive. Zaradi črnih plomb imam alergijo na pšenico. Sedaj hodim privat na vsake kvatre, pa sem dober za 3-4 leta.
SLOnprdec
28. 03. 2013 19.23
+5
nima ker te zobo zdravnik vrze ven iz ordinacije ko mu das karton in vse dalahko pise posege in redne preglede ki mu zavarovalnica placuje letno on pa poskrbi da nima z pacijentom nic in ce ti kaj mora naresti recimo puliti zob iun imas dosnovno,dodatno in se nad standardno kar vse skupaj mesecno stane 45 evrov ti rece da za puljenje mu moras placati 80 evrov ce je zaplet pa 120 evrov.......anastetik pride v postev po zakonu ce oprasas zanj!!!! slo je en nastudiran hinavc a za njem stojijo eni mali hinaci
odpisan2x
28. 03. 2013 19.15
+9
ZAKAJ MORAM PLAČEVAT ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE-PA ZAKONSKO KRADETE
Indigo Pingvin
28. 03. 2013 19.12
+6
Zanimivo, a ni to že četrti prispevek v zadnjih nekaj dneh o prevelikih cenah zobozdravnikov v Sloveniji? Le kaj se dogaja v ozadju...
scar_face
28. 03. 2013 19.21
+11
Kaj se dogaja? Nenormalno visoke cene...to se dogaja
Nazary
28. 03. 2013 19.31
+7
Leva vlada ukinja koncesije v ozadju, folk pa suhta proti nam!!
Indigo Pingvin
28. 03. 2013 19.43
+5
Je povsem možno, da se bo zgodila ukinitev koncesij v zobozdravstvu. Denarja ni, kvaliteta pa pada, ker so koncesije samo potuha zobozdravstvu. Nikakor ne rečem, da vsem, ampak kolikor imam izkušenj pribljižno 30 procentov zobozdravnikov nima pojma, kaj dela. Kolikokrat pridejo iz zdravstvenega doma k nam privat, grozljive stvari, ki so jih delali po 4x, pa nimajo kaj iskat v ustih.
Nazary
28. 03. 2013 19.50
+1
mjau se strinjam edina ki malo ve kaj govori!! Ostali so pa cisto veseli da udrihajo po nas.. A ob notarja se pa noben ne obregne k racuna 100 evrov za zig?!? Kolk materiala gre pa tam?
Indigo Pingvin
28. 03. 2013 19.58
+5
:) Mjau je moški. Se strinjam s tabo, samo notarja plačaš sam, zobozdravnika pa država, ker je pa država v k** so se lepo spravili na vas. Po drugi strani, sem delal s 17 zobozdravniki in moram reči, da sem bil razočaran nad vsakim od njih. Polna usta so jih kvalitete a ko je treba plačat, tu se pa pošteno zalomi. Kvalitetnega tehnika bi oni plačali mogoče 5 procentov več, kot pa onega, ki štanca. V praksi pa to ne gre skupaj, ker bo štancar kljub nižji ceni izdelka na količino zaslužil bistveno več kot pa nekdo, ki si vzame čas in rešuje nemogočo situacijo. To je tudi razlog, da razmišljam, da zamenjam službo, žal.
Nazary
28. 03. 2013 20.06
+0
mjau bi bilo mozno kontakt dobiti.. ce si za kvalitetno delo, potem bi z veseljem sodeloval.. iscem nekoga ki bo razumel bistvo...pa zame ni bistvo barva, temvec preciznost izdelka, tako pri meni kot pro tehniku.. za kvaliteto bo vedno prostor.. stanc je pa itak povsod, zobarji in tehniki.. jaz nikogar ne stiskam in bom z veseljem vedno posteno placal cloveka ki se trudi in naredi stvari kot je treba!
Indigo Pingvin
28. 03. 2013 20.14
+4
Nazary, glej, moja filozofija je taka, da je tehnik prisoten pri vsaki fazi dela, vsaki probi v ustih, da prisluhne željam pacienta in zobozdravnika. Šele ko vidiš sam pacienta si lahko predstavljaš dolžino, naklon, barvo, transparenco in transluscenco ter površinsko mikrostrukturo sosednjih zob, tega vsega zobozdravnik težko opiše... Osebno bit prisoten pa pomeni delat v ozkem krogu okrog laboratorija, ti pa si verjetno iz Ljubljane, kar pa je zelo daleč stran od mene, sem namreč na robu države...
apodgraj
26. 09. 2015 10.28
+1
Strinjam se s tabo , da bi moral pri vsaki namestitvi totalne ali delne protetike biti prisoten obvezno zobotehnik . V praksi ja je povsem drugače . Dobiš kar dobiš in potem se večkrat vračaš nazaj v ordinacijo , da ti gotove hibe na protetiki prilagodijo tako , da je nošenje protetike sprejemljivo . Ali je protetika prevelika in ti pleše po ustih , pa je drugo vprašanje .Taka protetika je neuporabna in jo lahko uporabljaš samo za nasmeh . Namestitev nove protetike brez zobotehnika je tako , kot izdelava obleke pri krojaču brez probe .