Slovenija

Črn dan za slovensko atletiko

Ljubljana, 05. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./T.S./N.M./STA
Komentarji
0

V ljubljanskem Kliničnem centru se zdravniki še vedno borijo za življenja treh ljudi, poškodovanih v hudi prometni nesreči v nedeljo zjutraj na Celovški cesti, v kateri so umrli trije slovenski atleti.

Od vectre po nesreči ni ostalo veliko (Foto: Tomaž Skale)
Od vectre po nesreči ni ostalo veliko (Foto: Tomaž Skale) FOTO: Tomaž Skale
Voznika nista bila v kritičnem stanju. Takoj po nesreči so oživljali štiri osebe, med njimi sovoznico v golfu in tri potnike, ki so bili v vectri.

Zdravniki se še vedno borijo za življenja treh udeležencev v nesreči, atletinje Maše Kaučič, atleta Boštjana Černigoja in sopotnice voznika v golfu. Omenjeni so se hudo poškodovali v nesreči v nedeljo zgodaj zjutraj na Celovški cesti v Ljubljani, v kateri so umrli trije slovenski atleti.

Okoli 4.30 ure zjutraj sta v križišču Celovške ceste s Tržno ulico, trčila osebni vozili znamke opel vectra in golf. V vectri s celjsko registracijo je bilo v času nesreče sedem oseb, od katerih so trije mladi atleti življenje zgubili na kraju nesreče.

Umrli so 25-letni Ljubljančan Matic Šušteršič, ki je zaznamoval slovenski šprint v zadnjem obdobju, 23-letni Patrik Cvetan iz Trebnjega in 17-letnik Nejc Lipnik iz Velenja.

Sveče na kraju, kjer so ugasnila tri mlada življenja (Foto: POP TV)
Sveče na kraju, kjer so ugasnila tri mlada življenja (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Zaradi tragične smrti treh mladih slovenskih atletov je Atletska zveza Slovenije odpovedala današnji drugi dan finala atletskega pokala Slovenije v Ljubljani, je povedal predsednik AZS Peter Kukovica.

V nesreči je bilo še šest oseb hudo telesno poškodovanih in so jih prepeljali na urgentni blok ljubljanskega Kliničnega centra. Med poškodovanimi je tudi atletinja Anja Mušič, ki pa je po besedah trenerja Alberta Šobe izven življenske nevarnosti.

Voznika vectre Sergeja Šalamona, trenerja Nejca Lipnika, in voznika golfa, ki sta bila v nesreči lažje poškodovana, so že odpustili iz bolnišnične oskrbe.

Kako se je zgodila nesreča

Voznik vectre je pripeljal iz centra mesta proti Šiški. Ko je v križišču pri Stari cerkvi s Celovške ceste zavijal levo na Tržno ulico, je v njegov desni bok silovito trčil golf, ki se je peljal proti centru mesta. Vectro je po trčenju odbilo v drog javne razsvetljave. Po prvih podatkih naj bi bil vzrok za nesrečo prehitra vožnja.

Matic Šušteršič
Matic Šušteršič FOTO: Atletska zveza Slovenije

Smrt priljubljenega ''Šuška''

Šušteršič, ki je bil član slovenske olimpijske štafete leta 2000 v Sydneyju (diskvalifikacija v polfinalu), je zadnjič tekmoval na 100 m v soboto na finalu APS v Ljubljani in nato v zmagoviti štafeti 4 X 100 m za svoj klub Mass.

Zadnji nastop na velikem tekmovanju je opravil 4. marca letos na dvoranskem EP v Madridu, najboljšo uvrstitev pa je dosegel leta 2002 na dvoranskem EP na Dunaju na 60 m, kjer je delil 17.-19. mesto. V teku na 60 m na večni slovenski lestvici deli tretje mesto (6,67), na 100 m pa četrto (10,36).

Šuško, kot je bil znan med prijatelji, je bil zaradi svojega značaja in značilnega humorja zelo priljubljen. Rojen je bil 27. februarja 1980 v Ljubljani, njegov trener pa je bil Albert Šoba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3