Slovenija

Črnčec ostaja direktor Sove

Ljubljana, 13. 03. 2013 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sprva so iz vladnega urada za komuniciranje sporočili, da je vlada na seji razrešila direktorja Sove Damirja Črnčeca, a pozneje so sporočili, da odstopne izjave Črnčeca vlada še ni obravnavala. To pomeni, da do nadaljnjega ostaja na mestu direktorja Sove.

Sedež SOVE
Sedež SOVE FOTO: POP TV

Damir Črnčec ostaja direktor Sove, so iz vladnega urada za komuniciranje sporočili nekaj minut po tem, ko je njegov direktor Anže Logar na novinarski konferenci oznanil, da je vlada na današnji seji Črnčeca razrešila in na to mesto imenovala Branka Cvelbarja, njegovega dosedanjega namestnika.

Novica o menjavi na vrhu Sove je sprožila začudenje med novinarji, saj se obeta menjava vlade, vsakokratna vlada pa po navadi zamenja tudi direktorja Sove. Logar je pojasnil, da je Črnčec že ob imenovanju na mesto direktorja postavil pogoj, da funkcijo prevzema le za leto dni, in da je že podal odstopno izjavo, vlada pa da je novega direktorja imenovala, ko je našla primerno nadomestilo.

Pozneje so iz urada vlade za komuniciranje pojasnili, da odstopne izjave Črnčeca vlada do danes še ni obravnavala. To pomeni, da do nadaljnjega ostaja na mestu direktorja Sove.
 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Terezinka
14. 03. 2013 10.22
+4
Ni dvoma kaj ima vlada za sprejet je enoglasno sprejeto že teden pred tem, ko je dano na dnevni red. Se vidi kaj pomeni komanda.
sinhron
14. 03. 2013 10.13
+2
Ta nova vlada bo imela v začetku veliko dela , da si bo omogočila nemoteno delo, zaradi, od strani SDS- a infiltriranih pajacev v vseh porah političnega življenja . Vse , ki si jih je Janševa vlada nastavila ( kadrovala ) je nujno treba odpustiti in namestiti strokovni kader . To kar dela SDS je nenormalno že za kako še bolj imaginarno vlado , da vsevprek nastavlja svoje SDS-ovske ljudi , ki niso kompetentni za nič kaj drugega kot za to , da so v SDS . NA SMETIŠČE Z NJIMI !
godhead
14. 03. 2013 10.11
+4
sami sds-ovski ovaduhi, pa še ti nesposobni narod je janši jasno povedal, da ga noče, ne njega, ne njegovih ovc in ne njegovih paravojaških in parapolicijskih ekip. narod ni neumen, lahko ubijejo enega, ne morejo pa vseh.
M_teorija
14. 03. 2013 08.28
+5
Tako hitijo, da sploh več ne vedo koga so zamenjali in koga ne!?
Terezinka
14. 03. 2013 10.24
+1
Ne seznam rezultatov glasovanja za zamenjavo je pripravljen še preden je dan na dnevni red za sprejem. Je jasno videno kako demokratično deluje vlada
JosipBrozDrugi
14. 03. 2013 08.00
+3
od SDS-ovskega servisa SOVA so ostali kup nesposobnežev z damirjem na čelu in udbovske metode
Shutzstaffen
14. 03. 2013 06.59
+5
Kaj se pa Janševiki gredo. Saj ga bo nova vlada itak njega in vse ostale S(D)S-ovce, ki so jih na hitro zaposlili- sunila v rit. Naj gredo na zvod za zaposlovabje. Pa še 'dopustnike' v Bruslju je treba takoj odpoklicati (Peterle, Zver, Kukovič). Naj gredo raje delat v fabriko, ne pa da šminkirajo okoli.