Slovenija

VIDEO: Matoz je prepričan, da bo 'sramoten obtožni predlog' v mesecu zavržen

Ljubljana, 23. 04. 2015 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min

Ivan Črnkovič in Tone Krkovič sta, po tem, ko je ustavno sodišče razveljavilo sodbe v zadevi Patria, odkorakala iz zapora na Dobu. Tožilec Andrej Ferlinc meni, da se je sodišče s sodbo izognilo vprašanju o korupciji. "Ni naključij, v njih ne verjamem, sploh ne v primeru, ko se sodi politiku. Šlo je za načrten obračun z Janšo," je povedal Matoz.

Več videovsebin
  • David Tasič o pomembnem dnevu
    01:29
    David Tasič o pomembnem dnevu
  • David Tasič o zmagi in porazu
    01:08
    David Tasič o zmagi in porazu
  • Matoz o tem, zakaj je sodba morala pasti
    02:00
    Matoz o tem, zakaj je sodba morala pasti
  • Matoz o političnem procesu
    01:10
    Matoz o političnem procesu
  • Matoz bere mnenje US
    03:41
    Matoz bere mnenje US
  • Črnkovič: Jaz sem nedolžen
    00:19
    Črnkovič: Jaz sem nedolžen
  • Črnkovič odšel iz zapora Dob
    00:51
    Črnkovič odšel iz zapora Dob
  • Iz SVETA: Ustavno sodišče razveljavilo obsodilne sodbe v zadevi Patria
    02:57
    Iz SVETA: Ustavno sodišče razveljavilo obsodilne sodbe v zadevi Patria
  • Iz SVETA: Afera Patria
    03:51
    Iz SVETA: Afera Patria
  • Iz SVETA: Tanko: Tu se kaže velika nezaupnica pravosodju in tožilstvu
    01:35
    Iz SVETA: Tanko: Tu se kaže velika nezaupnica pravosodju in tožilstvu
  • Iz SVETA: Zastaranje zadeve Patria
    01:03
    Iz SVETA: Zastaranje zadeve Patria
  • Iz SVETA: Odzivi politike
    00:58
    Iz SVETA: Odzivi politike
  • Iz SVETA: Odziv ministrstva za pravosodje
    00:34
    Iz SVETA: Odziv ministrstva za pravosodje
  • Iz 24UR: Zadeva je tik pred zastaranjem?
    01:08
    Iz 24UR: Zadeva je tik pred zastaranjem?
  • Iz 24UR: Madež na pravodosju
    01:10
    Iz 24UR: Madež na pravodosju
  • Iz 24UR: 11 let se Slovenija ukvarja z oklepniki
    01:52
    Iz 24UR: 11 let se Slovenija ukvarja z oklepniki
  • Iz 24UR: Kako politiki gledajo na razveljavitev sodbe?
    02:15
    Iz 24UR: Kako politiki gledajo na razveljavitev sodbe?
  • Iz 24UR: Kaj pa odškodnina?
    00:39
    Iz 24UR: Kaj pa odškodnina?
  • Iz 24UR: Janša se še ni odzval
    01:02
    Iz 24UR: Janša se še ni odzval
  • Iz 24UR: Črnkovič: Ne verjemite, da je sodba, tudi če pride iz svete hiše, prava
    01:49
    Iz 24UR: Črnkovič: Ne verjemite, da je sodba, tudi če pride iz svete hiše, prava
  • Iz 24UR: Sodba Patria padla
    01:27
    Iz 24UR: Sodba Patria padla
  • Iz 24UR ZVEČER: Matoz o kršitvah sodnega procesa
    04:42
    Iz 24UR ZVEČER: Matoz o kršitvah sodnega procesa
  • Iz 24UR ZVEČER: Teršek o odločitvi Ustavnega sodišča
    03:27
    Iz 24UR ZVEČER: Teršek o odločitvi Ustavnega sodišča
Ivan Črnkovič
Ivan Črnkovič FOTO: Damjan Žibert
Prokurist podjetja Rotis Ivan Črnkovič je z odločitvijo ustavnega sodišča v zadevi Patria zadovoljen, saj je lahko zapustil zapor na Dobu. To se je zgodilo danes popoldne ob 15.40, so potrdili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. "To je prva osvoboditev," je dejal in dodal, da bo lahko vse vtise strnil šele, ko se bo umiril.

Kot je dejal, si je v zadnjih letih želel le poštene obravnave, ki pa da je ni dobil. "Šest let je bilo mučenja in nepoštenega obravnavanja s strani sodišč, tožilcev in novinarjev. In danes se je resnica končno pokazala, zato bo mnoge danes sram," je dejal.

Po odhodu iz zapora je poudaril, da je nedolžen, pri čemer je vseskozi vztrajal. Sodišče bi zdaj namreč moralo vnovič dokazati, da je kriv.

Hribernik: pri sojenju na prvi stopnji storjene hude kršitve

Odvetnik Toneta Krkoviča Jože Hribernik je ocenil, da je ustavno sodišče v razveljaviti sodbe v zadevi Patria v veliki meri sprejelo njihovo argumentacijo in ugotovilo kršitve ustave na vseh treh rednih sodiščih.

S tem, da mora po navodilih ustavnih sodnikov v ponovnem sojenju na prvi stopnji zadevo obravnavati drug sodnik in ne več sodnica Barbara Klajnšek, se po besedah Hribernika potrjujejo trditve obrambe, da so bile tudi pri sojenju na prvi stopnji storjene hude procesne in druge kršitve.

Glede zastaranja zadeve je Hribernik prepričan, da zastara avgusta. To po njegovih besedah v pritrdilnem ločenem mnenju ugotavlja tudi ustavni sodnik Mitja Deisinger, ki naj bi zapisal, da sodišče v ponovljenem sojenju ne more uporabiti določb o zastaranju po novem kazenskem zakoniku, saj kazenski postopek teče za kazniva dejanja, ki so pravno opredeljena po starem kazenskem zakoniku.

Ivan Črnkovič je odkorakal na prostost.
Ivan Črnkovič je odkorakal na prostost. FOTO: POP TV

Hribernik sicer meni, da bi sodišče do avgusta lahko sprejelo novo sodbo, če bi se skoncentriralo na bistvo, in sam bi si takšno sodbo tudi želel. Če bo zadeva zastarala ali bo sprejeta oprostilna sodba pa že zdaj napoveduje vložitev zahteve za odškodnino. Zahtevali bodo tudi vračilo plačane kazni v višini 37.000 evrov in povrnitev drugih stroškov.

Janez Janša glede razveljavitve še ni podal svojega mnenja, so pa svoje mnenje podali v SDS.

V SDS pričakujejo odstop tako Masleše kot Fišerja

V stranki SDS so zadovoljni. Poudarili so, da ''sodba, ki jo je brez dokazov izrekla ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek, ni mogla obstati''. ''Odločitev Ustavnega sodišča potrjuje, da so vse tri sodne instance, Okrajno, Višje in Vrhovno sodišče – ki mu predseduje človek, ki je v bivšem sistemu grobo kršil človekove pravice ter v času samega postopka odkrito in javno napadal predsednika SDS Janeza Janšo – sodile izključno politično in ne strokovno,'' menijo v SDS.

V SDS pričakujejo odstop Branka Masleše.
V SDS pričakujejo odstop Branka Masleše. FOTO: Kanal A

Kot dodajajo, je bil namen uničiti stranko, ki je zaradi sojenja utrpela nepopravljivo škodo na državnozborskih volitvah 2008, 2011 in 2014. V stranki pričakujejo takojšen odstop Branka Masleša z mesta predsednika Vrhovnega sodišča in takojšen odstop generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, ''prav tako grobega kršitelja človekovih pravic v bivšem sistemu, ki v demokratični Sloveniji nikoli ne bi smel nadaljevati tožilske kariere, kaj šele postati generalni državni tožilec. Pričakujemo pa tudi odstop vseh vpletenih tožilcev''.

Vodja poslancev SDS Jože Tanko je odločitev ocenil kot nezaupnico slovenskemu tožilstvu in pravosodju, zato bi morali vsi, "ki so v tem politično sodno-tožilskem procesu sodelovali, zapustiti funkcije".

Konferenca Odbora 2014

Na konferenci Odbora 2014 je David Tasić povedal, da je potrebno vsak poskus obračunavanja s političnimi nasprotniki na sodišču zatreti v kali. Ocenil je, da je proces Patria pokazal, da so politične zlorabe pravosodja še vedno mogoče, zato je treba po njegovem storiti vse, da se prepreči vsak poskus obračuna "s političnim nasprotnikom pod plaščem pravnega procesa".

Z odločitvijo so sicer po njegovem mnenju ustavni sodniki pokazali zrelost in pogum, opravili svojo strokovno dolžnost, državo pa rešili pred mednarodno sramoto, ki bi jo po njegovem doletela, če bi se zadeva znašla pred Evropskim sodiščem za človekove pravice.

Franci Matoz je povedal, da je šlo za nepošten postopek, na kar so opozarjali že od začetka. Dodal je, da nihče ne more biti obsojen za kaznivo dejanje, ki ga zakon ni predpisal. "V sodbi kaznivo dejanje, ki naj bi ga Janša storil, ni opisano. US je poskušalo zamegliti dejstvo, da v celotni sodbi in obtožnem aktu ni bilo nikoli opisano, kaj naj bi Janša protipravnega storil," je povedal.

Na Vrhovnem sodišču odločitve še ne komentirajo, ker še niso dodobra seznanjeni z vsebino.

Dodal je, da so ves čas opozarjali, da se Janši dnevno kršijo človekove pravice in da je Janša prestajal nezakonito zaporno kazen. "V kolikor je nekdo obsojen za kaznivo dejanje, ki v zakoniku ni določeno, je vsako prestajanje kazni protizakonito in nastane nepopravljiva škoda," je dodal in zatrdil, da Janša nikoli ni sprejel obljube nagrade.

Matoz ocenjuje, da je odločitev ustavnega sodišča pokazala, da je šlo v zdaj že razveljavljeni sodbi v zadevi Patria za sramoten in političen proces ter načrten obračun z Janšo. "Ni naključij, v njih ne verjamem, sploh ne v primeru, ko se sodi politiku. Šlo je za načrten obračun z Janšo," je povedal.

Franci Matoz je prepričan, da bo obtožni akt zavržen v mesecu dni.
Franci Matoz je prepričan, da bo obtožni akt zavržen v mesecu dni. FOTO: POP TV

"Iz ustavne odločbe jasno izhaja, da je bila Janši kršena pravica do poštenega sojenja. US jasno meni, da je bil naš predlog za izločitev Masleše utemeljen, saj je ta odkrito kritično govoril o Janši, torej o stranki, ki je bila v tistem času v postopku". Dodal je, da so Janši s tem, ko Masleše niso izločili, vzeli pravico do nepristranskega sojenja.

Pričakuje, da bo sodnik, ki bo ponovno odločal o zadevi, opravil preizkus obtožnega akta, kot mu to nalaga tudi ustavno sodišče. Sodnik lahko to stori v enem mesecu, je povedal. "S tem bi se kazenski postopek v zadevi Patria dokončno zaključil," je dodal. "Obtožni akt bo zavržen v mesecu dni, s postopkom v zadevi Patria smo končali," je prepričan.

"Videl sem veliko pomanjkljivih obtožnih predlogov, a tako pomanjkljivega še nisem videl, saj ne opiše niti kraja, časa in načina storitve kaznivega dejanja," je zaključil.

Matoz je prepričan, da so Janši vzeli pravico do nepristranskega sojenja in kršili njegove pravice.
Matoz je prepričan, da so Janši vzeli pravico do nepristranskega sojenja in kršili njegove pravice. FOTO: POP TV

Po njegovem mnenju pa zadeva Patria ne zastara avgusta, kot to menijo nekateri, ampak čez dve leti. "Ustavno sodišče je namreč leta 2008 sprejelo ustavno odločbo, v kateri je zapisalo, da mora biti postopek v primeru razveljavitve pravnomočne sodbe pravnomočno končan najpozneje v dveh letih po razveljaviti," je povedal.

Matoz je na vprašanje o morebitni odškodnini odgovoril, da "v kolikor pravo ne velja, lahko nekdo nekoga obtoži, da je sprejel odkupnino in če se pišeš Janša, ne dobiš primerne odškodnine," in dodal, da bosta z Janšo o odškodnini razmišljala, ko bo sodba zaključena. Dejstvo pa je, pravi, da vsa škoda, ki je bila povzročena Janši, nikoli ne bo mogla biti povrnjena.

Aleš Primc je povedal, da odločbo ustavnega sodišča razume kot "okrepitev plamena upanja", saj kaže, da v " v Sloveniji obstaja institucija, ki lahko razveljavi krivično sodbo." Prepričan je, da se v Sloveniji pravo zlorablja, pa do zdaj o tem v javnosti ni smelo biti govora, sedaj pa se je odprl prostor za konstruktivno kritiko.

Po njegovem mnenju je sodba potrdila, da je šlo za grobo zlorabo položaja več oseb. Pozval je k vzpostavitvi pravosodja, ki bo uživalo ugled. Povedal je, da bodo s shodi pred sodiščem nadaljevali. "Naše delo za prihodnost pravosodja je zdaj še bolj nujno, kot je bilo do zdaj", je dodal. 

Ferlinc: Vzpostavljajo se izhodišča za nove napade na pravosodje

Tožilec v zadevi Patria Andrej Ferlinc je odločbo ocenil kot spopad različnih stališč o isti stvari, kjer na koncu prevladajo stališča tistega, ki ima to moč, da končno odloči. Ob tem je dodal, da se je z odločitvijo ustavnega sodišča uspelo izogniti vprašanju, ali je korupcija bila ali ne.

"Če bi bilo v sedaj znani odločitvi ustavnega sodišča videti kaj dobrega, bi si kot državljan te države in seveda tudi kot tožilec želel, da bi odločitev prispevala k zmanjšanju delitev, kakršnim smo bili priča v zadnjem času ter k spoznanju, da korupcija nima politične barve. Na žalost pa tega, kar bi lahko bilo normalno, ne pričakujem, pač pa glede na vse laži, ponareditve in izražene želje po povsem človeški diskreditaciji udeležencev v postopku izven sodne dvorane domnevam, da se vzpostavljajo izhodišča za nove napade na pravosodje," je zapisal.

Državni tožilec v zadevi Patria Andrej Ferlinc je odločbo označil za spopad različnih stališč.
Državni tožilec v zadevi Patria Andrej Ferlinc je odločbo označil za spopad različnih stališč. FOTO: Miro Majcen

Klemenčič: sodba odpira širša vprašanja o zaupanju v pravno državo

Minister za pravosodje Goran Klemenčič je o razveljavitveni sodbi povedal, da je ta s pravnega vidika jasno začrtala smer nadaljnjega postopanja v tej zadevi. Meni pa, da odpira tudi širša vprašanja zaupanja v institucije pravne države. Prepričan je, da je za stabilnost pravnega in družbenega okolja v interesu vseh udeležencev tega postopka, da zadeva vendarle dobi tudi vsebinski epilog v obliki oprostilne ali obsodilne sodbe. "Iz tega razloga je – nenazadnje gre za postopek, ki traja že vrsto let - povsem upravičeno in utemeljeno pričakovanje, da bodo vsi delovali v tej smeri, brez nepotrebnega odlašanja. Še posebej, ker gre za očitke politične in gospodarske korupcije, kjer je na tnalu zaupanje slehernega državljana v institucije pravne države," je dodal.

Jurša: Alarm za slovensko sodstvo

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je poudaril, da dejstvo, da je zadeva Patria padla z vidika procesnega prava, pomeni alarm, da se bodo določene stvari na področju slovenskega sodstva morale spremeniti. Ocenil je, da gre v primeru Patria za madež za slovensko sodstvo.

Ni pa želel neposredno odgovoriti na vprašanje, ali bi moral predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša zaradi ugotovitev ustavnega sodišča zapustiti položaj. Ustavni sodniki so namreč med drugim ugotovili, da je bila Janši kršena pravica do nepristranskega sojenja, saj je pri sojenju na vrhovnem sodišču sodeloval Masleša, ki je v javnem govoru kritiziral tudi ravnanje pritožnika. Jurša je glede tega dejal, da vsebino odločitve ustavnega sodišča še premalo pozna, da bi jo lahko komentiral.

Cerar: Neprijetno bo, če bo zadeva zastarala

Premier Miro Cerar je poudaril, da je treba odločitve sodišč spoštovati. Razveljavitve odločitev sodišč nižje stopnje so običajne, bo pa zelo neprijetno, če bo zadeva zastarala, ker ne bo dobila dokončnega, pravnomočnega sodnega epiloga, priznava Cerar in pravi, da bo treba počakati na razvoj dogodkov. Primer Patria je po besedah premierja Cerarja zagotovo zelo javno izpostavljen, ker v njem nastopa predsednik SDS Janez Janša kot do sedaj pravnomočni obsojenec, sedaj ponovno samo še obtoženec. "Ker je to eminenten politik, ima seveda zadeva vseskozi ta politični poudarek, konotacijo, zato je razumljivo, da se tako močno problematizira tudi v javnosti," je dejal Cerar.

Rajko Pirnat se ne strinja, da gre za zaušnico sodstvu.
Rajko Pirnat se ne strinja, da gre za zaušnico sodstvu. FOTO: POP TV

Pirnat: Odpadel je tudi razlog za odvzem poslanskega mandata Janši

Ustavno sodišče je z razveljavitvijo obsodilne sodbe v zadevi Patria po besedah pravnika Rajka Pirnata postavilo precej visok standard dokazov, ki se zahteva v zadevah suma koruptivnega ravnanja. Odpadel pa je tudi razlog za odvzem poslanskega mandata prvaku SDS Janezu Janši, je dodal.

Po Pirnatovih besedah lahko splošna javnost vpliv razveljavitve sodbe na ugled sodstva dojema na različne načine. Opozoril je, da so sodniki odločali o nekem zelo specialnem vprašanju: "Kako konkretizirano mora sodišče ugotoviti dajanje in obljubljanje nagrade oz. ravnanja obdolžencev, ki kažejo na to, da je eden dal in drugi sprejel nagrado? In da ni mogoče iz drugih okoliščin, ki so s tem povezane v nek splet dogodkov, že sklepati na to, da je bila obljubljena nagrada in da je bila nagrada sprejeta." Ne strinja pa se z javnim dojemanjem, da je to nekakšna zaušnica sodstvu.

V primeru oprostitve na ponovnem sojenju bodo Janša, Krkovič in Črnkovič lahko terjali odškodnino, zakon o izvrševanju kazenskih sankcij namreč to predvideva za neupravičeno prestajanje kazni. Problem je po Pirnatovem mnenju, da ta odškodnina ni prav velika. "Vprašanje, ali ne bi zaradi posebnih okoliščin tega primera ti obdolženci terjali kaj več, na vsak način pa je za odškodnino zagotovljena zakonska podlaga," je dodal.

"Sodišče se ne zaveda več, kaj počne"

V SD so izrazili prepričanje, da bodo sodišča zadevo razrešila še pred zastaranjem. Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer je odločitev ocenil kot svojevrstno kozlovsko sodbo, ki dokazuje, da se ustavno sodišče ne zaveda več, kaj počne. Vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec pa meni, da je z njo ustavno sodišče "še enkrat pokazalo svojo pristranskost".

NSi: sodni postopki morajo trajati bistveno manj časa

V NSi menijo, da je sodba pokazala, da imata slovensko tožilstvo in sodstvo resne težave pri svojem delovanju. "Zelo dolg sodni proces in storjene procesne napake v tem primeru tako dodatno načenjajo ugled slovenskega sodnega sistema. Za demokratično in pravno državo je povsem nesprejemljivo, da zadeve v tako pomembnih sodnih procesih ostajajo brez končnega sodnega epiloga in bodo morda celo zastarale."

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (560)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bullschevik
23. 04. 2015 21.28
Nam bo Pirnat razložil a je šlo za sodno zmoto ali za montiran proces.
slovenskost
23. 04. 2015 21.26
spet so ustavni dokazali, da zakoni obveljajo samo za tiste poštene, pri ostalih pač zavržejo vse.
super_man
23. 04. 2015 21.26
+1
Če bo imel janša jajca, naj gre na novo sodbo do konca. Ampak občutek imam, da bo raje pustil, da primer zastara...
kolbek460
23. 04. 2015 21.28
+1
super_man
23. 04. 2015 21.24
sodniki pravjo, da mormo naprej krast, gremo pač naprej krast.
zzob
23. 04. 2015 21.23
+0
ja, nabasal si je žepe, zdaj bo pa dobil še odškodnino zaradi nesposobnega sodstva
ich123
23. 04. 2015 21.22
+1
HURAAAAAA!!!!! TOOOOO!!!!!! HA, HA, HA......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! USTAVNI SODNIKI SO ZAKON!!!!!!!!!!
gripson
23. 04. 2015 21.28
pe?navodo
23. 04. 2015 21.21
+3
Nekateri ste še po jajščkih skakali ali v pleničke lulali , ko smo mi bili za lustracijo že leta 90 in 91. In takrat bi jo moral speljat DEMOS. AMPAK ker so bili komunisti v DEMOSU od Janšata, BARBARE, Gorenaka in še en kupom komunistov v ostalih strankah , lustracije niso hoteli speljat. Danes pa pametujejo kao bi kaj lustrirali. Najprej naj lustrirajo sami sebe.
ooResnicA
23. 04. 2015 21.21
+5
...toti primer patria more sedaj v učbenike 1.letnika prevne kako se Ne dela....
ooResnicA
23. 04. 2015 21.19
+4
...pripravite tošlne.... JJ bo dobil OGROMNO odškodnino.. bravo g.Janez dobro si jih matiral
pe?navodo
23. 04. 2015 21.23
-1
Za reveža je že 150 € OGROMNO. Ustavno sodišče pa bo moralo ocenit zakaj naj bi bile odškodnine IZBRISANIM slučajno manjše kot Ivanu. Ivana Ni noben izbrisal in še vedno je PRAVNOMOČNO OBTOŽEN.
LuckyBastardo
23. 04. 2015 21.19
+4
čESTITKE NAŠIM PRALCEM, UPAM DA V PRIHODNISTI ŠE KAJ OPEREJO
pe?navodo
23. 04. 2015 21.19
+2
Pred zakonom in USTAVO smo vsi enaki. Seveda samo na papirju . Ampak ker je Janševa vlada za mesec izbrisa namenila enih 150 € za mesec izbrisa, potem bo moralo tudi US odločat zakaj bi bila odškodnina enim manjša , drugim ( Ivanu ) VEČJA. Če smo po ustavi vsi enaki potem bi tud odškodnine morale bit PRIMERLJIVE !! Ne trdim da j Janšev problem večji - kvečjemu manjši in da se mora cena odškodnine temu sorazmerno ovrednotit. Prvi mesec plačam pa itak jaz , samo številko računa naj objavijo.
helter skelter
23. 04. 2015 21.16
+3
Skratka naše talibansko rdeče sodstvo je dobilo močno klofuto ustavnega sodišča. Čestitke Janši za zmago in pokončno držo vsa ta leto, ko so izvajali nacikomunjarsko gonjo proti njemu in ga po nedolžnem zaprli na Dob. In sedaj bomo davkoplačevalci vsem tem nedolžnim obsojencem plačali odškodnino ! Rdeči pokvarjeni sodniki pa so za svoje umazano delo dobili plačilo in še penzion bodo dobili. Zahtevajmo LUSTRACIJO na naših talibanskih sodiščih.
pridnaov?ka
23. 04. 2015 21.18
-2
Prassek
23. 04. 2015 21.19
+5
Zdaj pride zagotovo se en samar iz Bruslja.
nnanna
23. 04. 2015 21.19
+0
Prassek
23. 04. 2015 21.19
+3
Nam bo mag. Alenka alias tigrica vse razlozila. Ona ze ve....... :)
super_man
23. 04. 2015 21.15
-3
Če mora sodišče v obtožbi zapisati "kdaj" in "kje", potem lahko nekoga zaklenem v klet, po nekaj časa odpeljem na xy kraj, ga fentam, ga po nekaj časa pripeljem na policijsko postajo in prinesem posnetek, da sem ga pokončal. In me ne bodo mogli obtožiti, ker ne bodo vedeli kdaj in kje? neumnost ustavnih sodnikov.
goats
23. 04. 2015 21.21
+1
Popolnoma napačno sklepanje, enako bi bilo, če bi vas nekdo obtožil, da ste nekoga nekoč, nekje, bojda zaklenili v klet in mnajverjetneje fentali, ter bi vas nato obsodili.
super_man
23. 04. 2015 21.23
rottwailer
23. 04. 2015 21.15
-1
SRAMOTA!!!!! v Sloveniji lahko politiki počnejo kar je njihovo dobro karkoli,se vprašam kaj bi bilo če bil obsojen navaden državljan in kako bi tedaj ukrepalo ustavno sodišče.Iz vsega tega se vidi da je slovenija banana država in ni vredna da se začne z veliko začetnico.Sedaj bo zopet govora samo o janši in patriji namesto da bi poglobili v gospodarstvo in slovenski narod ki je z dneva v dan bolj obubožano ker poltikom je važno da imajo le svoje riti polne ostalo jih pa ne briga?Bilo bi primerno da tudi par mesecev ne dobijo plač tako kot velika večina delavcev ki pa morajo trdo delati ne pa spati kot garači v parlamentu oh oprostite saj ste vendarle močno utrujeni nespametnega gobezdanja.lp
jst100100 .
23. 04. 2015 21.13
+3
Razočaran,zelo razočaran..............
Prassek
23. 04. 2015 21.15
+0
pe?navodo
23. 04. 2015 21.26
Nightyfly
23. 04. 2015 21.11
+1
omega _v6 23.04.2015 20:12:04 3 Danes so Slovenski komunisti in levičarji zasijali v popolnem sjaju!! Dobro,da nisem levičar zato,ker bi me bilo danes sram pogledati otrokom v obraz !!***********************vi pa se kar nabijate s temi komunisti --- joj . Komunisti izpustili na prostost komunista ?
goats
23. 04. 2015 21.10
+1
Vse to se nam dogaja, ker se leta 1991 nismo odrekli staremu totalitarnemu sistemu in ker očitno še vedno čakamo, da nasdokončno pokoplje.
Nightyfly
23. 04. 2015 21.13
+4
vi ste pred 91 zivel v totalitarnem sistemu ? Jaz ne .Zivel sem dobro in sel kamor sem zelel .Celo brez vize . Kje ste pa vi zivel , da ste imeli totalitarni sistem?
zulj001
23. 04. 2015 21.06
+6
Razmišljam kako bi se moralo imenovati naše sodstvo,kajti s sodstvom nimajo veliko skupnega......................
goats
23. 04. 2015 21.13
-1
goats
23. 04. 2015 21.06
-4
US je potrdilo procesne napake, poleg tega pa je utemeljilo, da je primer absurd ter pa mora pasti
Nightyfly
23. 04. 2015 21.14
+4
Us so roboti ali ljudje ? Kaj so bili ti ljudje v casu bivse drzave ? Za Brezigarjevo zdaj vem , da je bila rdeca in celo po funkciji veselo preganjala nasprotnike rezima . Se kaj ?
kolbek460
23. 04. 2015 21.06
+7
V državi Sloveniji je ustava kot sveto pismo ,vse je v njej samo resnico in resnico ni moč računati .