Rusi zanikali, da bi imeli informacije o Trumpu, ta tvitnil: Ali živimo v nacistični Nemčiji?

Kremelj je zanikal trditve, po katerih naj bi Rusija zbrala kočljive informacije o novoizvoljenem predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. V Moskvi menijo, da gre za očiten poskus škoditi dvostranskim odnosom med državama. Tudi Trump je vpliv s strani Rusov ostro zanikal.

Donald Trump in Vladimir Putin

Putinovi možje zanikajo, da bi imeli kočljive informacije o Trumpu. (Foto: AP)

Kremelj je zanikal trditve, po katerih naj bi Rusija zbrala kočljive informacije o novoizvoljenem predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. Po navedbah Moskve gre za trditve, katerih cilj je škoditi njenim odnosom z Washingtonom. O za Trumpa sila nerodnih informacijah v rokah Rusije so poročali ameriški mediji, sklicujoč se na obveščevalni vir.

"Kremelj nima kompromitirajočih informacij o Trumpu," je novinarjem povedal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov.

Informacije, o katerih je v torek med drugimi poročala ameriška revija Buzzfeed, sklicujoč se na nekdanjega britanskega obveščevalnega operativca, je Peskov označil za popolnoma lažne in dodal, da gre za očiten poskus škoditi dvostranskim odnosom med državama.

Cilj teh trditev je odnose med Rusijo in ZDA ohraniti v stanju, v kakršnem se poslabšujejo, je dodal. Prav tako je zanikal trditve, da je Kremelj škodljive informacije zbral o demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton. Kot je dejal, se Kremelj ne ukvarja z zbiranjem kompromitirajočih informacij.

Ocenil je tudi, da gre pri vsem skupaj za šund, na katerega se je treba odzvati z določeno ravnjo humorja. A je hkrati izpostavil, da je vse skupaj pokazalo, da so ljudje, ki spodbujajo histerijo s ciljem ohranjanja ozračja lova na čarovnice. Tudi Trump je sporne informacije na Twitterju označil za popoln politični lov na čarovnice.

"Rusija ni nikoli skušala vplivati name. Ničesar nimam z Rusijo - nobenih dogovorov, nobenih posojil, ničesar. Obveščevalne agencije ne bi smele dovoliti, da bi tovrstne lažne novice pricurljale v javnost. Zadnji strel name. Ali živimo v nacistični Nemčiji?" je zapisal nekaj ur pred svojo prvo novinarsko konferenco po izvolitvi 8. novembra. Na njej je sicer prvič povedal, da verjame, da so za hekerskimi napadi res stali Rusi

Donald Trump

Donald Trump je na Twitterju dejal, da nima ničesar z Rusijo. (Foto: AP)

Kaj naj bi imeli Rusi?

Glede na poročanje ameriških medijev obstaja dokument na 35 straneh s kočljivimi informacijami o Trumpu. Šlo naj bi med drugim za video seksualne narave, ki so ga ruske tajne službe posnele med Trumpovim obiskom v Moskvi leta 2013.

Ameriški obveščevalci naj bi informacije dobili od nekdanjega britanskega agenta tajne službe MI-6, ki so ga najeli tako republikanci kot demokrati, da jim naredi opozicijsko preiskavo Trumpa. Ta neimenovani Britanec, ki mu ameriški obveščevalci zaupajo, je po besedah legendarnega Carla Bernsteina, ki je razkrival afero Watergate, nekako prišel do tega, kar naj bi imeli Rusi.

Buzzfeed je potem to tudi objavil s pripisom, da informacije ni mogoče preveriti. Informacija pravi, da so Rusi Trumpa med obiskom Moskve posneli v hotelski sobi s prostitutkami, ki jim je naročil, naj urinirajo na posteljo, ker sta prej v njej med obiskom Moskve spala predsednik ZDA Barack Obama in prva dama Michelle.

Trump je v torek zvečer odločno tvital, da gre za laži in lov na čarovnice, njegov odvetnik Michael Cohen pa je zagotovil, da gre za popolne neumnosti, butaste lažne novice, s čimer bi bilo potrebno prenehati, ker gre za norčevanje iz javnosti. "Jasno je, da gre za domišljijo nekoga v upanju, da jo bodo liberalni mediji pograbili in objavili," je dejal Cohen.

Obveščevalci naj bi Trumpu dali jasno vedeti, da imajo Rusi nerodne informacije tako o njem kot o Clintonovi, objavljali pa so le tisto, kar je škodovalo demokratki. Poleg tega pa naj bi odkrili nekaj hujšega. Namreč da so Trumpovi podporniki ali sodelavci menjavali informacije z Rusi v času kampanje preko posrednikov.

Uradni viri vsebine tega dokumenta niso potrdili.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
samuray1 11.01.2017 22:40:28
Kakor koli že,toda nihče nemore mimo dejstva. Namreč divja Hilary ni uspela zanikat nit eno edino informacijo ki govori o njeni razposajenosti in grozodejstvih divje Hillary.
Več komentarjev