Slovenija

FOTO in VIDEO: Tekači za otroke z avtizmom osvojili Nanos

Ljubljana, 18. 10. 2012 07.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.R./N.Š.K./V.L.
Komentarji
15

Tretji dan dobrodelne akcije 'Mali koraki za velik cilj', v kateri zbiramo sredstva za otroke z avtizmom, so tekači pretekli 63 kilometrov dolgo pot iz Ljubljane do Postojne. Posebna ekipa pa se je povzpela še na Nanos.

Darujte tudi vi in pomagajte otrokom z avtizmom!
Darujte tudi vi in pomagajte otrokom z avtizmom! FOTO: Kanal A

V želji zbrati čim več denarja za otroke z avtizmom pridno nabiramo korake po Sloveniji. Tekači so danes premagali 63 kilometrov dolgo pot iz Ljubljane do Postojne, za zaključek tretjega tekaškega dne pa se je ekipa najbolj vztrajnih, Tea Smole, Ina Grobler, Miha Rejc, Denis Oštir in Jan Golja, povzpela še na Nanos.

Ekipa, ki je osvojila Nanos.
Ekipa, ki je osvojila Nanos. FOTO: Miha Rejc

Tekači so danes zjutraj štartali pred hišo PRO PLUS, nato jih je pot vodila čez prestolnico do stare poti do morja in vse do Postojne. Po poti so imeli tekači veliko navijačev, spodbujali pa so jih tudi otroci iz različnih šol in vrtcev. Na Vrhniki so jih dopoldne pričakali šolarji, ki so se tekačem pridružili tudi pri teku skozi mesto.

"Lani sem bila žalostna, da se mi ni uspelo udeležiti teka, ker nisem bila sposobna preteči niti 500 metrov, zato sem letos pomladi začela trenirati in danes sem pretekla približno 15 kilometrov za dober namen," je dejala ena od tekačic.

Prisrčen sprejem na Vrhniki
Prisrčen sprejem na Vrhniki FOTO: Krištof Ramovš

Poglejte si fotografije s sprejema na Vrhniki!

Tekli bomo še jutri

Že jutri pa se bodo na pot proti Piranu podali še zadnji tekači. Tekaški akciji, predvsem pa dobremu namenu, se lahko jutri pridružite tudi vi. In sicer v teku od Kopra do Pirana, ki se bo začel ob 14.30 na Titovem trgu.

Na svoji poti imajo tekači veliko navijačev.
Na svoji poti imajo tekači veliko navijačev. FOTO: Krištof Ramovš

Fotogalerija tekačev na poti od Ljubljane do Postojne!

Skupina tekačev se je za zaključek tretjega tekaškega dne povzpela na Nanos!

Bodite dobrodelni in v akciji sodelujte še vi!

Pošljite SMS-sporočilo z besedo SVET na 1919 za darovanje enega evra, če pa bi želeli darovati 5 evrov, pošljite SMS-sporočilo SVET5 na 1919.

Višje zneske lahko nakažete na račun SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB. Za namen napišite SVET-dobrodelni tek, sklic 00 1313.

Prvi in drugi dan skupaj premagali kar 432 kilometrov!

Pot do cilja je vsako minuto, uro in dan krajša. Z malimi koraki za velik cilj teče več kot 130 zaposlenih hiše PRO PLUS.

Samo včeraj so tekači skupaj pretekli kar 257 kilometrov, prvi dan pa 175. V naši medijski hiši imamo sicer kar nekaj maratonskih tekačev, naš snemalec Edi Sep je včeraj pretekel kar 43 kilometrov, stilistka Metka Albreht pa dobrih 30, čeprav je imela vročino.

Včerajšnji prihod v središče Ljubljane
Včerajšnji prihod v središče Ljubljane FOTO: Damjan Žibert

"Občutek, ki te dni preveva celo naše podjetje, je res fantastičen. Drugi direktorji, ki vodijo podjetja, mi lahko precej zavidajo, ker imeti take sodelavce in voditi tako podjetje je praktično dopust," je ob tem povedal direktor PRO PLUSA Pavel Vrabec.

Vse tekače in podpornike je na Prešernovem trgu čakalo tudi posebno presenečenje, saj so plesalci hip hop skupin Kazine pod vodstvom Željka Božića zaplesali spektakularni 'flash mob'.

Včeraj so se tri štafete zbrale v Ljubljani, kjer je popoldne potekal še VIP-tek, ki se ga je udeležilo tudi veliko znanih obrazov. Zaposlenim medijske hiše PRO PLUS so se pridružili tudi nekateri člani Nogometnega kluba Olimpija, košarkarske in nogometne legende, med katerimi so bili Dejan Jeftovič, Ivica Jurkovič, Ervin Rakovič, Igor Lazič, Rašo Nesterovič, Sebastjan Cimerotič, Mile Ačimovič, podpredsednik Nogometne zveze Slovenija Rade Mijatovič, nekateri predstavniki Slovenske vojske, člani hokejskega kluba Olimpija, najstarejša maratonka pri nas Helena Žigon in še mnogi drugi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
19. 10. 2012 10.35
-2
Več kot bo teh akcij., manj bo avtizma! Če bodo pa etkli na Triglav, ga sploh ne bo več!
tatu123
19. 10. 2012 08.20
ne razumem zakaj morate pljuvati po vsem. Končno so ljudje začeli delati nekaj dobrega, pa gre vsem na živce....halloooo, dajte raje dvignit to svojo leno rit izpred računalnikov, pa mal migat, če ne za druge pa za sebe. Se boste bolj počutli, mogoče potali tudi bolj pozitivni in se bo začel svet vrtet pozitivno....
F_O_X
18. 10. 2012 23.04
-6
in če si osvojil nanos, to še ne pomeni da si tekač. če ste res tok natrenerani tečte gor, pol se pa hvalte da ste tekači
F_O_X
18. 10. 2012 22.59
-5
kolko bo pa sam pro plus prispeval? aja oni se "žrtvujejo" za promocijo tega dogodka
anarhija
18. 10. 2012 21.05
+1
A se mogoče da kje naročit majčke?
Gregor Trebušak: Svet
18. 10. 2012 20.14
+12
Pozdravljeni: Celoten denar, ki ga zberemo preko SMS-ov gre otrokom oziroma staršem z avtizmom. Verjetno si vsi težko predstavljamo, kako težko življenje je s takšnim otrokom, kako veliko prilagajanja in potrpežljivosti je potrebno. In kako pride prav dodaten evro za drage terapije ki jih naša država ne plača ali pa za posebno hrano, ki otrokom pomaga. Ko to vidiš na lastne oči...veš zakaj tečemo. Da gre ves denar res tja, za kar se zbira smo dokazali z lanskoletno akcijo, ko so v Koštaboni zgradili, v letu dni, posebno šolo za otroke z downovim sindromom. Tudi tu država ni pomagala. So pa pomagali dobri ljudje, ki so darovali preko sms sporočil. Pa še za dvomljivce, ki pravite da ste videli kako kombiji vozijo rdeče majice z napisom Mali koraki za velik cilj naokoli. V kombiju je vedno okoli 6 ljudi, tekačev. Vsaj eden mora vedno teči. In ker nismo vsi tako športno pripravljeni, da bi bili lahko 1 ali 2 uri neprestano na progi, kombi pobira ljudi in spremlja tekača. A vedno nekdo teče. Tako da, ne ne gre za to, da se malo pokažemo, gre pač za cilj, ki smo si ga postavili. Da pretečemo državo in ob tem zberemo nekaj denarja. Ta odgovor sem napisal zgolj ker verjamem da je prav, da veste da gre za akcijo s poštenim ciljem. Ob tem pa še zahvala vsem, ki trobite ob cesti, ploskate in nas vspodbujate. Veliko lažje je teči. Hvala tudi za vse poslane sms-e. In če želite, se nam jutri lahko pridružite na zadnji etapi od Kopra do Pirana. Vas bomo veseli. Gregor Trebušak.
Tonček Balonček
18. 10. 2012 20.22
-9
F_O_X
18. 10. 2012 23.07
+0
kaj pa če bi sredstva ki jih dobite/porabite za gostilno dal za tele otroke?
Tonček Balonček
18. 10. 2012 19.59
-5
Sramota, še bolne otroke izkoriščajo za samopromocijo, kdo jih bo razkrinkal še kje drugje?!
santamaura
18. 10. 2012 12.20
+15
Halo, A sedaj boste pa pljuvali po tistih, ki ne živijo samo zato, da naredijo zjutraj en kupček na straniščni školjki
busman
18. 10. 2012 11.23
+2
sm videl včeraj "tekače"...so jih s kombijem pripeljali 1 km do table Ljubljana, kjer so se dekleta malo razgibala, potem pa s tekom ponosno v Ljubljano...
F_O_X
18. 10. 2012 23.00
+0
pa ja nisi mislu da bojo novinarji sposobni tečt več kot km ali dva
tedo974P8medo
18. 10. 2012 10.30
-4
Koliko prejetega denarja se bo dalo tem otrokom? Morda 1% od vsega.
Vinnie
18. 10. 2012 10.05
+3
"Občutek, ki te dni preveva celo naše podjetje, je res fantastičen. Drugi direktorji, ki vodijo podjetja, mi lahko precej zavidajo, ker imeti take sodelavce in voditi tako podjetje je praktično dopust," je ob tem povedal direktor PRO PLUSA Pavel Vrabec, nato pa preštel 10 milijonov evrov dobička in ga nakazal na davčno oazo na Bermude. Res, voditi tako podjetje je kot dopust na Bermudih.
Vinnie
18. 10. 2012 09.59
-2
Je pa zanimivo opazovat ksihte novinarjev kanalizacije a. Mislijo si: "A moram res na tak neokusen način skozi kvazidobrodelnost promovirat kanalizacijo a?"