Slovenija

Danica Simšič za ljubljansko županjo

Ljubljana, 06. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanka ZLSD in ljubljanska mestna svetnica Danica Simšič je danes napovedala kandidaturo na volitvah za županjo Mestne občine Ljubljana. V kampanji bo posebno pozornost namenila sociali in stanovanjski problematiki, predvsem mladih, ki bi morali imeti v vsaki četrtni skupnosti prostor za svoje dejavnosti.

Poudarjala bo še pomen strpnosti, skupinskega dela, solidarnosti, skrbi za marginale skupine, zavzemala pa se bo še za varno in okolju prijazno mesto, je na novinarski konferenci povedala Danica Simšič in ocenila, da je sedanja koalicija med LDS in ZLSD v ljubljanskem mestnem svetu delala uspešno.

Danica Simšič upa na zmago v drugem krogu
Danica Simšič upa na zmago v drugem krogu FOTO: POP TV

Danica Simšič meni, da so imeli meščani Ljubljane v sedanjem mandatu večjo možnost vplivanja na odločitve, to pa bo tudi eden od osrednjih poudarkov njene kampanje. Po oceni ZLSD bo v županski tekmi potreben drugi krog, kjer kljub zavedanju, da ima sedanja županja Vika Potočnik dokaj močno javno podporo, upajo na zmago. Meščane bo poslanka ZLSD skušala pridobiti s poudarjanjem socialdemokratskih načel, kot je skrb za socialno šibkejše posameznike, ter z opozarjanjem na potrebo po skrbni porabi davkoplačevalskega denarja. V svojem programu se Simšičeva zavzema tudi za negovanje kulturne in zgodovinske dediščine Ljubljane. Ob tem je omenila vlogo Ljubljane kot mesta heroja med drugo svetovno vojno, kot morebitna županja pa bi se zavzela tudi za vrnitev spomenika ženskam, ki so med drugo svetovno vojno demonstrirale pred ljubljansko stolnico.

Danica Simšič, rojena 22. februarja 1955 v Ljubljani, je po izobrazbi gimnazijska maturantka, pred vstopom v politiko pa je bila novinarka, voditeljica in urednica v informativnem programu TV Slovenija. Kot članica Demokratske stranke je bila poslanka v mandatnem obdobju 1992-1996. Simšičeva je enkrat že kandidirala za ljubljansko županjo, in sicer na nadomestnih volitvah leta 1997, ko je v prvem krogu dosegla tretje mesto (v drugi krog sta se uvrstila Vika Potočnik in Anton Jeglič) z 20 odstotki glasov.

Doslej so svojo kandidaturo za vodenje Mestne občine Ljubljana napovedali sedanja županja Vika Potočnik (LDS), predsednik ljubljanskega mestnega odbora DeSUS Branko Omerzu, samostojni svetnik v mestnem svetu Janez Sodržnik, predsednik mestnega odbora SDS Andrej Bručan, poslanec NSi Janez Drobnič, nekdanji minister za znanost in tehnologijo Lojze Marinček (SLS) in Jožef Jarh (Stranka slovenskega naroda), o kandidaturi pa resno razmišlja tudi predsednik SMS Dominik Černjak.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja