Slovenija

VIDEO: Ker so vozili in obračali čez polno črto, se je Dars odločil postaviti fizično oviro

Ljubljana, 06. 05. 2016 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dars: Stebričke na razcepu Malence smo postavili zaradi voznikov, ki so vozili čez polno črto in obračali, s tem pa ogrožali sebe in druge. Bralka: Zaradi stebričkov se zapira predor Golovec, moja pot do doma se je podaljšala za skoraj 20 minut.

Stebrički
Stebrički FOTO: Dars

Dars je marca na razcepu Malence postavil plastične in snemljive stebričke, saj je s tem želel preprečiti pogoste vožnje v napačno smer in vsakodnevno kršenje cestnoprometnih predpisov. S to odločitvijo pa je pri nekaterih voznikih sprožil val nezadovoljstva. Bralka nam je tako sporočila, da je že dva tedna, med 16. in 17. uro, zaprt predor Golovec proti Dolenjski. Zato se vsak dan vozi domov vsaj 20 minut dlje kot pred postavitvijo stebričkov. Sama se vozi po predpisih, moti jo pa prepogosto zapiranje predora. Slednje povezuje s postavljenimi stebrički.

Jezna se sprašuje, zakaj je tako? Na Darsu odgovarjajo, da predor zapirajo zaradi varnostnih razlogov, in sicer če se zastoj podaljša v predor. Gre za ukrep, ki se uporablja za vse predore.

Zakaj pa nastajajo zastoji? So krivi postavljeni stebrički? Dars odločno poudarja: stebrički so nameščeni na površini, ki je omejena s polno črto, kar pomeni, da po njej vozniki ne smejo voziti. Polna črta ločuje prometna pasova, ki vodita iz Golovca in Dolenjske ter se združita v južni obvoznici. A vozniki so kršili pravila in se vključevali direktno na pas, ki prihaja iz Grosuplja oz. Dolenjske, pravijo na Darsu.

Jasno je: s tem početjem vozniki kršijo pravila cestnega prometa ter ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu.

Zato so se na Darsu odločili, da bodo preprečili obračanje in neprestane vožnje čez polno črto. S tem so zagotovili pogoje za višjo prometno varnost na tem zelo nevarnem odseku, še posebno ker je na tem delu veliko predorskih cevi, poudarjajo na Darsu. "Z ukrepom torej ni samo zmanjšana možnost obračanja in posledično vožnje v napačno smer, preprečena je tudi vožnja čez polno črto," dodajajo.

So spreminjali prometno ureditev? So zožili cestišče? So zato zdaj zastoji?

Ne, odgovarjajo na Darsu. "Prometne ureditve niso bile spremenjene niti ni zožen prosti ali prometni profil ceste. So pa s tem ukrepom poleg preprečitve voženj v napačno smer preprečene tudi kršitve pravil cestnega prometa in ogrožanje drugih udeležencev v prometu," odgovarjajo na kritike, da je zdaj manj prostora za vožnjo in posledično nastajajo zastoji.

Zastoj pred predorom
Zastoj pred predorom FOTO: 24ur.com

Kolikokrat je bil predor Golovec zaprt pred postavitvijo omenjenih stebričkov in kolikokrat po postavljenih ovirah?

Na Darsu pravijo, da so predor Golovec zapirali tudi pred postavitvijo stebričkov. Zapirali so ga, če se je zastoj podaljšal v predor. "Je pa res, da se zdaj to dogaja pogosteje," priznajo darsovci in dodajajo, da zapiranje predora ni vnaprej načrtovano, gre pa za varnostni ukrep.

Dars torej izvaja ukrep, s katerim vozniki ne morejo kršiti cestnoprometnih pravil in ogrožati življenj. Razumljivo. Toda: zakaj niso ob ukrepu stebričkov poskrbeli tudi za večjo pretočnost prometa na tem odseku? "Preučujemo preureditve razcepov na celotnem ljubljanskem obroču in s tem prilagoditev povečanemu prometu v zadnjih letih," odgovarjajo.

Jasno je, da do rešitev ne bodo prišli tako hitro. Obvoznica že v osnovi ni načrtovana za takšno dnevno količino vozil. Ves promet iz prestolnice se preusmerja na obvoznico, nastajajo zastoji, gneče ... posledično nezadovoljstvo voznikov. A to še ni dovolj dober razlog, da vozniki kršijo pravila ter vozijo in obračajo, kjer se jim zahoče. Da je Dars postavil stebričke na razcepu Malence, je le pokazatelj prometne nekulture nekaterih voznikov, saj potrebujejo fizično oviro, da jim prepreči nevarno početje.

Jasno pa je tudi, da prometna ureditev, ki je trenutno v veljavi, ne deluje, saj ne zagotovi tekočega pretoka vozil. Upamo lahko le, da si strokovnjaki intenzivno prizadevajo poiskati čimprejšnje rešitve. Njihovo delo bomo seveda budno spremljali.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (194)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr.
07. 05. 2016 20.02
-1
Še veliko bo potrebno narediti na kulturi voznikov in kulturi vožnje le teh! Največji problem je seveda ego... fotr mu je kupil BMW ali celo kaj več... On pa že misli da mora biti povsod glavni... namesto pametne vožnje, da se vidi kdo sedi za volanom takega lepotca ... raje divja in požanje vse drugo kot pameten komentar... no ja slovenceljni pač...
OneManBand.
07. 05. 2016 16.08
+4
Dajte že mir, vtaknite si DRONA v ta zadnjo in boste iz točke A v točko B prišli brez zastoja. Pa na polnilec ne pozabte! Kje so časi fička, katrce, .... počasi pa sigurno, pokrajina je lepa, vasi tudi, tudi večina ljudi je prijaznih, .... Eni bi radi v 30min iz LJ v NM, kaj je narobe če voziš 45min ali še kakšno minuto več. Lp in bodite strpni še naprej.
PredsednikPepe
07. 05. 2016 15.26
+11
Slovenski šoferji reagirajo samo na fizične ovire. Plastični stebrički so celo premalo. Učinkovite so samo jeklene traverze.
LiiMaa
07. 05. 2016 13.43
-2
Za dinamiko ljubljancani se niste slisal? Zakaj je treba v guzvi, koloni ki skoraj stoji, se treba prerivat iz prehitevalnega pasa na izvoz? Zakaj je treba iz uvoza direktno na prehitevalni pas s hitrostjo se ne 30 km/h? Iz Leka se vozim vsak dan, startam na verovskovi okoli 16-15h, da pridem iz verovskove na obvoznico pokadim 3 cigarete, na obvoznici si kadit ne upam ker zabarji skacejo z vseh strani v vsakem momentu, samo trenutek da bi otresel cigaret cez okno pa bi bil zaleten - hitrost iz 100km/h na 0 km/h na prehitevalnem pasu pade do Golovca ene 5x, kako je to mozno mi verjetni nikdar ne bo jasno. Da do golovca pridem traja min. 20min, za teh par kilometrov. Dejte se mal zamislt, da vas ni sram.
_endrug
16. 06. 2016 14.31
+1
jesis1a
07. 05. 2016 10.49
+0
Komentarji kažejo le na najbolj znano butalsko lastnost: VSAK bu*bar, ki v Butalah sede za volan in 2X pelje po lokalni cesti, je pametnejši od vseh strokovnjakov, ki se leta ukvarjajo s temi problemi in morajo upoštevati tisto nepomembno malenkost pri posodabljanju cest - DENAR. A' je kaj čudnega, da se potem še pretepajo po cestah med seboj (kot piše fitnessfan), ker bi radi dokazali svoj prav? .......... Butale4everpress
jaka
07. 05. 2016 09.36
+4
Pred stebrički je bilo grozljivo! Ljubljanska vozila premium razreda, ko si prišel iz tunela so bili že vsi na levem pasu, nihče ni upošteval znaka prepoved prehitevanja, končevanje levega pasu, razvrščanje na desni pas.....ko mutavi po levi strani, izven cestišča takoj preko vsega na levo.....
audiirs4
07. 05. 2016 10.05
+0
jaz sem zadnič natepo enga ko me je izsiljeval z audijom
piko112
06. 05. 2016 22.00
+4
Na tem delu se je ob konici in tudi ponavadi zelo težko pravilno vključiti v promet. Malo pomislite zakaj za namig vam da da je tudi zaviralni pas
Pavel Virant
06. 05. 2016 20.22
+11
Ob prometnih konicah je v vseh mestih enako, mi pa takoj jamramo. Tam imajo desetpasovnice in nič ne pomaga. Strpnost je edina pametna rešitev. Ker če je nekje prevelika pretočnost, pa je na drugem koncu zastoj.
piko112
06. 05. 2016 21.57
+24
Greš na koncu službe na en pir in počakaš da gužva mine
kokicas
06. 05. 2016 19.40
+7
Ah saj vsakodnevno je isto se navadiš zastojev ali greš 5min prej v službo ali 5min kasnej, pa je gromozanksa razlika v prometu npr. AC od Domžal proti Ljublajni ob 6.50h je hitrost 130km/h ob 7.25h pa stoji vse do izvoza Krtine ali še dlje, res tisti, ki gredo proti Lj ne poštudirajo, sistema ali z veseljem stojijo tam in lovijo zadnjo minuto za prihod. Pač ljubljanski ring pa je tako ali tako preozek za količino prometa ki gre čež. Ampak mi je pa zanimivo, kako strokovnjaki govorijo, da vseskozi preučujejo promet in išejo rešitve, saj rešitve so jasne, samo nihče jih ne začne izvajati. Na vseh razcepih se je treba iz dveh pasov prerinit v enega in potem takoj vključit na posamezen krak AC, s tem da so te razdalje zelo kratke in pri veliki količini prometa jasno obstane vse. Na razcepih po dva- tri pasove in zapiraje enega izmed pasov po 500m ne po manj kot 100m tako kot je to iz severne obvoznice proti zahodni obvoznici oz. proti Brdu
jaka
07. 05. 2016 09.37
+2
OneManBand.
07. 05. 2016 15.53
+4
borut_p
06. 05. 2016 19.20
-2
namesto da bi razmislili o zožitvi dolenjskega kraka na en pas in bi se vključevali z dvema iz domžalske smeri - seveda, najlažja in najbolj idiotska rešitev. me zanima kolikokrat je prišlo na temu delu do nesreče, ker je nekdo po levem pasu priletel po klancu in se vključil levo - nobene. prav tako v tujini zaslediš po tleh led luči in ne fizičnih ovir sredi AC ?!! kaj bo naprej - ležeči policaji
piko112
06. 05. 2016 21.58
+3
Kako bi potem se izključevali iz dolenke?
borut_p
07. 05. 2016 09.24
-1
dejansko bi bilo najbolje, če bi dodali še en pas iz domžalske smeri za zavijanje ločeno na izvoz - bi bila tam potem dvopasovnica, ki se zoži. če so jih tako veselo dodajali za dars, jih lahku tudi za promet
Tir1
06. 05. 2016 19.10
+5
Je pa tudi res da je na tem območju veliko prepletanja in zaviranja, saj je relativno kratek vključevalni pas hkrati tudi zaviralni pas za izvoz, kar pomeni, da se zgodi, da avtomobili, ki so en za drugim, lahko ali močno zavirajo ali pa pospešujejo, zato ostane relativno malo razdalje za varno vključevanje na južno obvoznico. Sicer pa je tam omejitev 80 km/h in če bi se jo upoštevalo, verjetno do zastojev ne bi prihajalo tako pogosto, saj nebi bilo takih nenadnih zaviranj, zaradi katerih se največkrat dogajajo kolone.
RdecaZvezda
07. 05. 2016 17.00
+1
Mr.Somebody
06. 05. 2016 16.34
+42
to je samo dokaz, kako neverjetno so slovenci zabiti in nesposobni vozniki, nič drugega. Da zaradi 10 stebričkov, ki nso niti na cesti, obstoji celoten promet potem je resno nekaj narobe s folkom in ne DARSom
trdovrat
06. 05. 2016 20.17
-3
Na tem mestu je bil prej pospeševalni pas za južno obvoznico, kljub prekršku. Sedaj ga pa ni več, se pa vsi drenjajo po edinem, ki je hkrati tudi stoječi pas za vključitev na dolenjsko cesto. Razumi načrtovalce stebričkov, kdor pač more!
OneManBand.
07. 05. 2016 16.01
+1
trdovrat; Ti se pa nisi velikokrat tam vozil, ali pa nikoli še!! Pospeševalni pas?? Ne moreš rečt da je zaviralni za izvoz in ne pospeševalni pas za J obvoznico. Ta del pasu je zame kameleonski pas. Pač je potrebno malo strpnosti, pazljivosti in kulture. Malo prej v službo ali pa malo kasneje.
Biofanatik
06. 05. 2016 16.14
-2
Bejžte, jest grem!
7Scythe7
06. 05. 2016 15.00
+38
Pa vi niste normalni a ste raje 20 minut prej doma in tvegate svoje življenje in življenje tistega ki se bo zaradi vaše veleumnosti zaletel v vas..Pa lepo vas prosm sej se sploh ne čudm kok nesreč imamo če vsak dan novice o pijancih na cesti in potem še pritožbe ker zdaj ne morejo v nasprotno smer vozt..
ZDA
06. 05. 2016 15.12
+7
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Biofanatik
06. 05. 2016 16.05
-3
Explainator
06. 05. 2016 18.06
-9
seveda raje 20 minut prej doma..to je 40 minut na dan, kar je
WHog
06. 05. 2016 18.15
+0
Biofanatik
07. 05. 2016 22.07
WHog
06. 05. 2016 14.17
-11
Ugotavljam, da smo normalni vozniki v manjsini, kar je nekako logicno ker se vsak dan v ljubljano usuje ogromno invalidov z ruralnih obmocji kjer je avtocesta znanstvena fantastika ...
trdovrat
06. 05. 2016 19.48
+6
Zaslužiš si pohvalo za tako bistro opazovanje, verjetno iz kakšnega okna v Polju desno!!!!
totalka
06. 05. 2016 14.02
-3
SLOVENSKA BANASKA PROMETNA STROKOVNOST........ker ma 5 minut cajta na ministrstvu naredi samo neumnost..
Drty
06. 05. 2016 13.56
-12
stebrički so popolna neumnost.
ZDA
06. 05. 2016 15.13
+15
Model1a
06. 05. 2016 15.57
+9
jah zakaj.... zato, ker se on zdej več ne more kontra peljat... logično...
Biofanatik
06. 05. 2016 16.06
+5
trdovrat
06. 05. 2016 19.50
-5
Model, v vsem obstoju te ceste, se je samo EDEN peljal nasproti! Kakšen prozoren razlog za dresuro!
Pavel Virant
06. 05. 2016 20.26
+5
ne gre za to, da vozijo kontra, ampak da ogrožajo promet v pravi smeri s prehitrim vključevanjem v kolono. Pa naučiti je treba take, ki mislijo, da so frajerji, ker bodo 10 sekund pred tistim, ki je strpen in uvideven.
xyxyxyxyxyxyxy
06. 05. 2016 13.44
+40
Stebrički so že kar nekaj časa in so dobrodošli ker preprečujejo nevarno vključevanje na cesto preko polne črte
ZDA
06. 05. 2016 15.13
+3
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Pavel Virant
06. 05. 2016 20.27
+3
Nevarno, pa še nekulturno zraven. KULTURE na cesti je praktično 0,00. Tako je lahko le z alkoholom.
Maruša12345
06. 05. 2016 13.25
-2
Vsak dan se vozim domov tam mimo, na srečo v nasprotno smer in ni nobenega zastoja pri drugem tunelu. Zastoj nastane pri Strmecu oz. pred njim, zastoj pa navadno sega vse do izvoza na Zaloško. Vprašanje če imajo količki kaj veze s temi zastoji, saj ko se pripelješ v razcep Malence lahko vidiš, da iz predora Golovec na Južno obvoznico ne zavije skoraj nobeno vozilo...
inside1
06. 05. 2016 13.15
+41
V Nemčiji je velik plehe in se tudi v špicah 5 pasovnice v mestih zabijajo, pa ne samo v nemčiji, povsod po evropi..... To je treba vzet v zakup, pri nas pa jokajo za vsako gužvo.....
boy36
06. 05. 2016 13.17
+8
Lance
06. 05. 2016 14.11
+5
ZDA
06. 05. 2016 15.13
+4
WHog
06. 05. 2016 18.17
-8