Slovenija

Davkarijo bodo zasule pritožbe kmetov

Ljubljana, 08. 05. 2009 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kmetje, ki imajo zemljišča v katastrskih občinah z omejenimi možnostmi za kmetovanje, so bili preveč obdavčeni. Njihova zbornica jih poziva, naj se pritožijo.

Davčne urade bodo najverjetneje zasule pritožbe kmetov.
Davčne urade bodo najverjetneje zasule pritožbe kmetov. FOTO: Reuters
Pritožbo oziroma ugovor je treba poslati priporočeno na izpostavo davčnega urada, ki je odločbo izdala. Kopijo pritožbe oziroma ugovora skupaj s potrdilom o poslani pošti naj člani hranijo do prejema odgovora s strani davčnega urada. Tako pritožba kot ugovor sta oproščena plačila upravne takse.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) poziva svoje člane, naj se pritožijo na izdane odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva in informativne izračune o odmeri dohodnine za leto 2008. V povprečni znesek pripisanih subvencij za leto 2008 so namreč všteta tudi plačila za območja z omejenimi dejavniki za kmetovanje (OMD), čemur so v zbornici ostro nasprotovali. Da je bila povečana obdavčitev kmetov, ki iz tega izhaja, neupravičena, se strinja tudi ministrstvo za finance.

KGZS zato poziva svoje člane, ki imajo svoja zemljišča v uporabi v katastrskih občinah z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost, da se v predpisanem roku pritožijo na prejete odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2008, v katerih je pripisan povprečni znesek plačil OMD. Vzorčni obrazci pritožb z dodatnimi pojasnili bodo od ponedeljka na voljo pri kmetijskih svetovalcih, v prostorih kmetijsko-gozdarskih zavodov, medtem ko so na spletni strani KGZS že objavljeni.

Prav tako pozivajo vse prejemnike informativnih izračunov dohodnine za leto 2008, v katerih je upoštevan povprečni znesek plačil OMD, da vložijo ugovor. Obrazec bo dosegljiv na spletni strani Davčne uprave RS in na spletni strani KGZS.

Vzorec pritožbe - obveznosti iz kmetijstva za 2008
Navodila za izpolnitev obrazca pritožbe
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kathalena
08. 05. 2009 19.34
Prvo naj iztopijo iz zbornice potem pa posadijo plavel.
bron
08. 05. 2009 18.04
Pa jih res prvo ti nekaj dajo potem ti vzamejo nato pa povprečje pripišijp k dohodnini sramota od davkarije.
odbogaposlan
08. 05. 2009 17.05
ha,ha. te samo še subvenicje nabirajo...