Dejan Zavec o otroštvu, zaznamovanem z nasiljem: Včasih je prišel tiho domov in nismo imeli časa za pobeg

Zgodnje otroštvo našega najboljšega boksarja vseh časov Dejana Zavca je bilo večno bežanje pred pestmi očeta. V družini je vladalo nasilje, fizično, psihično, alkohol ... Da je izstopil iz tega kroga, se lahko zahvali svoji teti, ki je skrbela zanj in ga naučila, da se brez trdega dela nič ne doseže.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Če želite pomagati trpečim otrokom, v kratko sporočilo vtipkajte: SVET ali SVET5 na 1919 in tako darujte en ali pet evrov.

Gorenjsko so danes preplavile rdeče majice tekačev, ki v letošnji že sedmi dobrodelni akciji Mali koraki za veliki cilj tečejo za otroke, ki namesto toplih in varnih objemov od svojih staršev dobivajo vse drugo: so pretepeni in zlorabljeni. Tudi naš najboljši boksar vseh časov Dejan Zavec je bil v zgodnjem otroštvu žrtev nasilnega očeta.

"Da sem izstopil iz tega kroga, se lahko zahvalim svoji teti, ki je skrbela zame in me naučila, da se brez trdega dela, nič ne doseže," pravi Zavec. Njegovo otroštvo je bilo polno skrivanj pred očetom, ki ga je tepel. Zaradi tega je sam ali s sorojenci velikokrat prespal pri sosedih, sorodnikih ali kar na bližnjem seniku. In sanjal o lepšem življenju. Včasih pa si je želel tudi, da bi se lahko očetu zoperstavil. "Tiste ribe Eva, ko si jih pojedel, potem si bil močan ... To je bila edina prispodoba, kako bi starega premlatil," se spominja.

S sedmimi leti je našel rešitev. Teden je preživel v internatu, vikende pa pri teti na kmetiji in pozneje v športu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 55
 
007blond 12.10.2017 11:49:57
Vsi tisti, ki tepete svoje otroke in žene, sram naj vas bo. Delate se junake nad nemočnimi lastnimi otroki in ženami, ker se drugje ne morete dokazati, razen za šankom kdo ga spije več. Vredni ste prezira in leskove palice.
Več komentarjev