Slovenija

Dela na gorenjski avtocesti prehajajo v drugo fazo: zapora odslej v smeri proti Ljubljani

Ljubljana, 11. 09. 2016 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dela na gorenjski avtocesti med Kranjem in Brnikom prehajajo v drugo fazo. Delavci bodo zaporo prestavili na smerno vozišče proti Ljubljani, kar pomeni, da bosta dlje časa zaprta priključka Kranj -vzhod in Brnik v smeri proti Ljubljani. Zastoji so pričakovani zlasti v jutranjih konicah.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Kranjem in Brnikom, kjer od začetka avgusta potekajo obsežnejša obnovitvena dela, se zaključuje prva faza - obnova smernega vozišča proti Jesenicam. Predvidoma danes bodo delavci Darsa začeli  dela za prestavitev zapore na smerno vozišče proti Ljubljani. Za vzpostavitev zapore bodo izvajali dela vse do srede, 14. septembra, pri čemer bo velika večina del opravljena v nočnem času, tako da bo promet čim manj oviran. Priključek Kranj - vzhod bo proti Ljubljani (uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Jesenic) popolnoma zaprt od predvidoma srede zjutraj, 14. septembra, in sicer predvidoma od sedem do največ deset dni.

V drugi fazi del, ki bo trajala predvidoma od 14. septembra do sredine oktobra, bo obnovljeno 4,9 kilometra vozišča avtoceste proti Ljubljani.
V drugi fazi del, ki bo trajala predvidoma od 14. septembra do sredine oktobra, bo obnovljeno 4,9 kilometra vozišča avtoceste proti Ljubljani. FOTO: Dars

Obvoz bo urejen, uporabnike avtoceste pa na Darsu pozivajo, naj pozorno spremljajo prometno signalizacijo, upoštevajo hitrostne omejitve, pozorni pa naj bodo tudi na delavce na območju avtocestnega delovišča. Prav tako naj se pravočasno pozanimajo o stanju in razmerah na cesti.

Promet bo tekel po dveh zoženih pasovih

Izvajalec del je gorenjska gradbena družba, vrednost pogodbenih del znaša 3,59 milijona evrov (brez DDV), rok dokončanja pa 70 dni.

Promet bo tudi v drugi, zadnji fazi del, povečini urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Le proti koncu septembra bo predvidoma največ šest dni promet proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu, medtem ko bo proti Jesenicam vseskozi urejen po dveh zoženih pasovih. V tem času bo na priključku Kranj–vzhod zaprt uvoz na avtocesto proti Ljubljani, na priključku Brnik pa izvoz z avtoceste iz smeri Jesenic. V času vzpostavitve enega prometnega pasu proti Ljubljani je še posebej v jutranjih prometnih konicah pričakovati zastoje.

V drugi fazi del, ki bo trajala predvidoma od 14. septembra do sredine oktobra, bo obnovljeno 4,9 kilometra vozišča avtoceste proti Ljubljani, pri čemer bosta zaradi preplastitve do 30. septembra izmenično zaprta priključka Kranj-vzhod in Brnik v smeri Ljubljane. Obvoz bo v navedeni smeri urejen izmenično prek priključkov Brnik in Kranj-vzhod, ki sta med seboj oddaljena približno tri kilometre, še navajajo na Darsu.
 
Na odsekih med Kranjem in Brnikom, ki so bili zgrajeni in predani prometu leta 1985 (razen del odseka med priključkoma Kranj-vzhod in Kranj-zahod, ki je iz leta 2000), bodo poškodovana mesta lokalno sanirali in izvedli preplastitev celotne voziščne konstrukcije z obrabnozaporno plastjo. Izvedle se bodo nove talne označbe, na nevarnih mestih nova varovalna ograja. Na podvozu Šenčur je predvidena zamenjava hidroizolacije, na ostalih premostitvenih objektih manjša sanacijska dela.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reno
11. 09. 2016 21.23
+3
So naše avtoceste res potrebne takih prenov? Jaz mislim in sem prepričan, da ne. Raje naj ta denar namenijo popravilu lokalnih cest, ki so res katastrofa. Me ne zanima če je to "DARS". Denar je od davkoplačevalcev in zato naj se preusmeri denar na lokalne ceste. Na avtocestah pa dajte že mir.
horhinjo
11. 09. 2016 20.10
+1
Zato ker dajejo premalo asfalta kot je predvideno ceste pokajo. Razliko v denarju poberejo na Darsu, ki se koplje v denarju. A je kdo že kdaj videl kakšno tako zaporo na Hrvaški avtocesti.
Klampfman
11. 09. 2016 20.42
Klampfman
11. 09. 2016 20.43
+3
Pa tudi na Avstrijski, Italijanski, nemški in danski avtocesti.
Balki30
11. 09. 2016 14.26
+3
Sam da bojo mel kam radarje postaut....pa to...