Slovenija

Letos manj 'turistične' gneče

Ljubljana, 07. 04. 2010 06.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
12

Poleti naj bi bilo na Dolenjskem manj 'turistične' gneče v prometu, saj ciljni datum dokončanja manjkajočih odsekov ostaja konec junija. Bodo pa zastoji predvsem na ljubljanskem obroču in štajerski avtocesti.

Poleti naj bi bilo na Dolenjskem manj "turistične" gneče v prometu, saj ciljni datum dokončanja in predaje prometu manjkajočih odsekov dolenjske avtoceste, Pluska–Ponikve in Ponikve–Hrastje, ostaja konec junija. ''Zaradi nizkih temperatur in snega so bila dela prekinjena od sredine decembra 2009 do sredine marca 2010, vendar je izvajalec začel pospešeno opravljati dela od sredine marca dalje. Za nekatera zaključna dela, na primer polaganje zaključne plasti asfalta, risanje talnih označb in podobno, je sicer predpogoj suho vreme, vendar bomo storili vse, kar je v naši moči, da bi odseka predali prometu v načrtovanem roku,'' so sporočili z Darsa.

Promet bo torej predvidoma stekel pred začetkom glavne turistične sezone. Takrat pa bodo odprli le avtocestni priključek Trebnje vzhod, ki je drugi v smeri proti Novemu mestu. Prvi, Trebnje zahod, in priključek Mirna Peč bosta zaprta vse do konca septembra. Na Darsu so pojasnili, da vseh treh priključkov ne bo mogoče predati prometu pred turistično sezono zaradi ''faznosti graditve''.

Manj obnov pomeni tudi manj gneče?

Asfaltirati ne morejo ponoči, medtem ko v predorih delajo 24 ur na dan.
Asfaltirati ne morejo ponoči, medtem ko v predorih delajo 24 ur na dan. FOTO: Dars
Bo manj gneče med turistično sezono?
Bo manj gneče med turistično sezono? FOTO: Dare Čekeliš
Dars bo letos za obnove porabil 41 milijonov evrov, kar je približno tretjina manj kot lani. Posledično bo manj delovišč in zapor. Obnavljali bodo le najbolj dotrajane odseke.

V turistični sezoni sicer Dars predvideva nova dela na slovenskih avtocestah. Za obnove imajo manj denarja, zato bo tudi manj delovišč kot prejšnja leta. Delali bodo tudi ponoči, vse dni v tednu.

Na ljubljanskem obroču julija in avgusta, ko je po Darsovih podatkih na ljubljanski obvoznici najmanj prometa, načrtujejo obnovo 22 let starega vozišča na na odseku Dolenjska– Barjanska. Promet bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer, zastojev ne pričakujejo. Končala se bo tudi obnova južne obvoznice, ki so jo po posameznih odsekih obnavljali zadnjih nekaj sezon.

Na primorski avtocesti je v drugi polovici avgusta predviden začetek del obnove voziščne konstrukcije na delu primorskega odseka Unec–Postojna. Zastojev med približno mesečno zaporo ne pričakujejo. Odsek med Vrhniko in Postojno je sicer najstarejši, saj je bil zgrajen pred 38 leti.

Na štajerski avtocesti nameravajo v drugi polovici julija in v avgustu obnoviti in ojačati vozišča na delu 14-letnega odseka Dramlje–Celje in mostu Hudinja. V smeri povečanega prometa bosta dva pasova, v drugo smer pa eden. Zaprt bo tudi priključek Celje center iz smeri Maribora. V prometnih konicah lahko pride do zastojev.

'Predvsem za varnost'

Dars prosi za strpnosti in razumevanje, "saj so dela namenjena predvsem zagotavljanju varnosti". Predvsem opozarjajo na spoštovanje spremenjene prometne signalizacije na avtocestnih deloviščih. Prav tako naj vozniki pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikam_dopust
07. 04. 2010 14.25
Turistične gneče kot nek poseben fenomen še opazili ne bomo, saj je gneča že sedaj, bo v nadaljevanju aprila še hujša, da o maju niti ne govorim....
undisputed
07. 04. 2010 13.05
res je kriza stemi avtocestami, ko grem poleti na bled iz kranja se vozim 1 uro pa še kakšno minuto več, če pa hočes it mem guzve pa se mors vozt po enih rovtah pa nevarnih ovinkih, letna vinjeta pa na šajbi nalimana, pa vsak let eno in isto popravljajo
am_staff
07. 04. 2010 12.07
Ali se DARS norčuje iz nas voznikov, glede napovedi obnov AC, ali pa ne ve rit, kaj dela glava.
pika poka ježek
07. 04. 2010 11.47
Klampfman, dolenjska avtocesta je potrebna zaradi zadostitve potreb po čimhitrejšem tranzitu turških hord na relaciji Nemčija-Turčija-Nemčija. Torej povsem enako stanje kot pri kratkotrajnih vinjetah, ki so 70-odstotno podražile letne vinjete. Letos predrage vinjete nisem kupil, sicer pa se po avtocestah vozijo le Turki, divjaki, kamionarji in gdč. Kresal.
CHOPIN
07. 04. 2010 11.10
Klampfman: veliko je res, kar si napisal - Nemčija (prišla je zraven DDR - 20mio. ljudi, stanje cest in gospodarstva se je ustavilo kmalu po drugi svetovni vojni), vojna itd. Tudi druge države so majhne in imajo zahtevne terene (sosedje) - (parcele so pa drage, ker imamo prevelik žep) .... in imajo poleg tega tudi svoj zdravstveni, šolski sistem itd. - ne zapirajmo si oči, da ne bi bilo lahko bolje.
carpathian
07. 04. 2010 10.42
vsi hočete imet svoj avto ali kar dva, svoj odsek avtoceste direktno do bajte, parkirno hišo direktno pred trgovskim centrom,..ker 5 minut pa ne boste hodil do avta, vam je pod častjo. avto je res neverjeten "luksuz" 3/4 denarja za namenjenega za avtoceste bi lahko vložili v javni promet, avtobusne povezave, hitre vlake...
Klampfman
07. 04. 2010 10.20
"NI NIKJER drugje na svetu, da ne zmorejo narediti 130km avtoceste v 30letih." Ne moreš enačiti male Slovenije z npr. Nemčijo... Poleg tega niti tam niso dokončane vse avtoceste, ampak se še vedno gradi nove odseke... Zakaj? Ker se situacija non-stop spreminja! Leta 1981 je bila povezava "LJ-ZG" jugo-nacionalni interes, potem pa je prišla osamosvojitev in vojna v HR, ter avtocesta zaradi upada prometa kar naenkrat ni bila potrebna. Vse moči so se tako usmerile v avtcesto MB-LJ-KP. Zdaj, ko se je balkan umiril, pa je avtocesta spet potrebna, zato se jo gradi. NE MOREŠ pa (finančno in tehnološko) zgraditi 600km avtocest v par letih. Razen, če si se pripravljen odpovedati zdravstvu, sociali, šolstvu, vojski,... Še posebej ne v Sloveniji, kjer je teren zelo zahteven, zemlja za odkup pa zelo draga. Poleg tega se ta zadeva ni GRADILA 30 let! To so floskule, ki si jih izmišlujejo bebasti novinarji... Povprečni "mi smo najbolj bedna država na svetu" Slovenci pa pač v tem uživate.
CHOPIN
07. 04. 2010 09.58
1981 so prodajali zemljišča (mogoče še prej - se ne spomnim), da so začeli delati avtocesto okoli Grosupljega in naprej proti jugu.... Si zamislite, da v SLO traja izdelava boge ceste proti HR-ZG že 30let in še zdaj ni končana - 30 LET!!!! Halo - 30LET! Se bodo :mogoče: naši vnuki lahko do obrežja vozili, brez vstavljanja. MI SMO ZMEŠANI TOTALNO, DA TO DOPUŠČAMO! TAKIH zadev resnično NI NIKJER drugje na svetu, da ne zmorejo narediti 130km avtoceste v 30letih. Tudi do Gorenjske - še vedno nedokončano. Ni še dosti nafilanih žepov? Kaj počnete z nami? Je še kje kaka parcela, ki ni bila prodana dobro, da bi šla cesta po njej? Bogih 2 miliona nas je, pa take počnete! Slabo mi je, če samo pomislim, da nas male imate za take bedake. Samo: prav imate - mi se še kar pustimo...
b77
07. 04. 2010 09.58
kje živimo, bljak
srajzel
07. 04. 2010 09.22
kako se to vse skupi dolgovleče...če bi hoteli bi naredili v enem letu AC cez vso drzavo, ne pa da se tako igrajo in polnijo svoje žepe...
am_staff
07. 04. 2010 08.44
Bravo, glavna je cena vinjet. Začelo se je poletje. DARS ti si zakon in nočna mora za voznike.
kiki46
07. 04. 2010 07.50
spet bo vse na šmafu narejeno