Slovenija

Delavci Perne-Juliane prenehali stavkati

Jesenice, 18. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delavci so danes stavko končali, kljub temu, da njihove zahteve po izplačilu plač niso bile izpolnjene. Kriminalisti policijske uprave Kranj pa so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti kazensko ovadili štiri osebe.

Polnilnica vode Julijana
Polnilnica vode Julijana FOTO: POP TV

Vodja stavkovnega odbora Jože Dovžan je povedal, da so se delavci za prekinitev stavke odločili zato, ker se zavedajo, da imajo dolžnosti do svojih kupcev, zato si tudi v prihodnje daljše stavke ne morejo privoščiti. Tako so se delavci po dvodnevni stavki sami odločili, da bodo izpolnili precej veliko naročilo kupca iz BiH in so, da bodo do začetka prihodnjega tedna lahko pripravili pošiljko, zato danes tudi začeli "delati s polno paro".

Ali Perne poslovne prostore podjetja zaseda nezakonito?

Teos Perne
Teos Perne FOTO: POP TV

Nadzorni svet družbe je v začetku decembra imenoval za direktorja družbe Teosa Perneta. Ta se še vedno skupaj z varnostniki podjetja Savoy nahaja v stavbi uprave Perne-Juliane, kamor ne spusti nekdanjega direktorja Andreja Severja. Slednji je takoj po razrešitvi z delovnega mesta na ljubljansko okrožno sodišče vložil zahtevo po razveljavitvi odločitve nadzornega sveta, saj jo je ta sprejel v odsotnosti enega od članov. Sodišče je že pretekli teden odločilo, da sklepe nadzornega sveta začasno zamrzne, kar pomeni, da zakoniti direktor ostaja Sever. Slednji je od sodišča prejel tudi dopolnilno odredbo, ki dokazuje, da Perne poslovne prostore podjetja zaseda nezakonito.

Perne je prepričan, da je njegovo imenovanje popolnoma veljavno in je proti odločitvi sodišča že vložil pritožbo.

Kdaj bodo delavci dobili plače?

Dokler Sever ne bo mogel zasesti prostorov, naj po Dovžanovih besedah delavci ne bi dobili plač. Sever je namreč delavcem obljubil, da bo vse obveznosti do zaposlenih izpolnil takoj, ko bo to mogoče. Vendar mora pred tem Severjeva uprava zasesti svoja delovna mesta, da bo plače sploh lahko izračunala. Dovžan je prepričan, da se bo zaplet dokončno uredil, ko bo zakoniti upravi omogočen dostop do lastnih prostorov.

Štirje člani stavkovnega odbora zaklenili direktorja

Kot predstavniki v podjetju stavkovnega odbora Perne-Julijana naj bi osumljenci v ponedeljek zvečer ob 23. uri po končanem sestanku in pogajanjih nekdanjega direktorja Teosa Perneta proti njegovi volji zadrževali v prostorih na Cesti železarjev, tako da mu niso odklenili vhodnih vrat, so sporočili kranjski policisti.

Štirje predstavniki stavkovnega odbora so Pernetu omogočili odhod iz objekta šele okoli 2. ure ponoči, in sicer potem, ko so posredovali policisti. Ti so nato z direktorjem, delavci in člani stavkovnega odbora opravili razgovore in bodo na podlagi vseh zbranih obvestil proti zgoraj navedenim članom odbora podali kazenske ovadbe.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou