DeSUS stavi na mladost in lepoto

Predsednik Desusa je prepričan, da bo stranka na jesenskih volitvah dobila najmanj deset poslancev, pohvalil pa se je tudi z najmlajšo kandidatko, ki da je 'prava lepotica'.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

DeSUS bo na parlamentarnih volitvah s svojimi kandidati nastopil v vseh volilnih okrajih. Kot je po današnji seji izvršnega odbora in sveta stranke na novinarski konferenci v Ljubljani dejal predsednik stranke Karl Erjavec, so potrdili dobra imena in v prihodnjem mandatu računajo na najmanj deset poslancev.

Računajo na dve poslanki

Karl Erjavec

Predsednik stranke je zelo optimističen. (Foto: POP TV)

Na volitvah bo imel DeSUS več kandidatk, kot je to predvideno z zakonom. Najmlajša med njimi, Tea Konrad iz Postojne, ima 27 let, in "je tudi prava lepotica", je med drugim dejal Erjavec in dodal, da je prepričan, da bo stranki prinesla lepo število glasov. Sicer pa za prihodnji mandat računajo, da bodo imeli dve poslanki.

Med za širšo javnost bolj znanimi kandidati je Erjavec omenil župana Slovenj Gradca in Kamnika, Matjaža Zanoškarja in Toneta Smolnikarja, pa župana občine Miren - Kostanjevica Zlatka Marušiča. Za stranko bodo kandidirali tudi sindikalista Doro Hvalica in Dušan Rebolj, nekdanji veleposlanik Drago Mirošič, nekdanji urednik Dela in novinar Mitja Meršol, svetovalec uprave Darsa Jože Zimšek ter Dušan Krajnik, znan z zadnjih županskih volitev v Škofji Loki, pa nekdanja generalna sekretarka LDS Marjeta Vesel Valentinčič.

Erjavec bo kandidiral v Žalcu

DeSUS

Na volitvah bo imel DeSUS več kandidatk, kot je to predvideno z zakonom. (Foto: POP TV)

Kandidirali bodo trije od štirih sedanjih strankinih poslancev. V volilnem okraju v Žalcu, kjer je bil na prejšnjih volitvah izvoljen Ivan Jelen, ki se ne bo potegoval za vnovični poslanski mandat, bo nastopil sam Erjavec.

Tudi 'volilni dodatek' bo prav prišel

Več kot polovica kandidatov je še delovno aktivnih. "Aktualni upokojenci prejemajo pokojnine, ne vemo pa, kaj se bo zgodilo z bodočimi generacijami," je opozoril predsednik DeSUS, ki se ob delavskih plačah v višini 400, 500 ali 600 evrov sprašuje, kakšne bodo lahko pokojnine. Prepričan je, da bi bilo za vse dovolj, če bi to, kar se ustvarja v tem trenutku, pravično delili.

Kot pravi, si je DeSUS v tem mandatu ves čas prizadeval za izboljšanje položaja upokojencev ter da so v okviru realnih možnosti dosegli kar nekaj uspehov. "Nenazadnje sem vesel, da smo ravno danes imeli sejo izvršnega odbora in sejo sveta, ko upokojenci dobivajo draginjski dodatek, ki je bil plod in rezultat aktivnega pogovora s predsednikom vlade," je dodal. Čeprav nekateri govorijo, da gre za "volilni dodatek", bo po Erjavčevih besedah "zelo prav prišel marsikateremu upokojencu".

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 59
Buena Vita 02.08.2008 08:48:37
HAKIHAK
NIKOLI ME NISI SLIŠAL DA SEM REKLA,DA SO ME PREMALO PLAČALI,PLAČO SEM VEDNO IMELA DOBRO,ŠE ZA ČASA JUGE žal,za privat-sektor ni bilo v državi nič,obrtna zbornica je bila ustanovljena z namenom da se organizira privat sektor---žal pa so pobirali le članarine,pošiljali so neke materijale,pomagali pa kot samo pritiče,svojim
pojdi vprašaj kakega avtomehanika,ti niso živeli slabo,vendar ti naj razloži kako in koliko so imeli od državnih instutucij

debelo nič

privatnik je bil degradiran

zakaj niso dobivali stanovanj socialnih--delavci zaposleni pri privatnikih--kaj to niso ljudje
celi dan lahko zastavljam vprašanja
kje so tisti ki mi bodo odgovorili
takih ki klanfajo je dovolj

razslojevanje je bilo v komunizmu še večje kot danes,danes ima vsak možnost ,takrat pa ne,in zato so danes tolika vprašanja,ljudje terjajo odgovore,ali pa naj tisti ki so vse povzročali utihnejo,le takrat bo mir
na ogenj prilivajo krivci,ne žrtve
Več komentarjev