Slovenija

DeSUS: Mi smo postopek v stranki končali

Ljubljana, 15. 01. 2010 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izbrani kandidat DeSUS, ki naj bi zamenjal okoljskega ministra Karla Erjavca, je član poslanske skupine. Ime bo znano po Erjavčevi razrešitvi. Matjaž Zanoškar o tem ne ve nič.

Karl Erjavec
Karl Erjavec FOTO: Blaž Garbajs

DeSUS je izbral kandidata za novega ministra za okolje in prostor, je povedal generalni sekretar stranke Ljubo Jasnič. Potrdil je, da je kandidat član poslanske skupine DeSUS. "Mi smo postopek v stranki končali," je dejal in pojasnil, da bo o razrešitvi Karla Erjavca najprej odločal državni zbor, zatem pa bo predsednik vlade Borut Pahor zahteval ime kandidata za novega ministra. "V kolikšen času se bo to zgodilo, pa je odvisno od premierja."

Evidentirani kandidat za novega ministra Matjaž Zanoškar je povedal: "Možno je, da je kadrovska komisija sklenila, da sem kandidat, vendar o tem ne vem nič." Na vprašanje, ali je pripravljen na prevzem morebitne funkcije okoljskega ministra, pa je odgovoril, da v tem trenutku ne more reči ne da ne ne. "Dogovorili smo se, da bo narejen bolj širok kadrovski pristop in da bo stranka dobila tudi druge kandidate. Zelo bi me presenetilo, da bi se osredotočili samo na moje ime. Res sem v kadrovskem postopku, sem pa prosil, naj se pridruži še več imen. Mi je pa popolnoma jasno, da stranka želi, da bi jaz to prevzel, da bi rešil vse ostale probleme. V tem trenutku imam skoraj več argumentov, da rečem ne tej kandidaturi," je dejal in pojasnil, da ga iz stranke danes o tem niso nič vprašali.

Premier Pahor je minuli teden napovedal, da bo na podlagi predloga računskega sodišča državnemu zboru predlagal razrešitev ministra za okolje Erjavca. Obenem je stranko DeSUS pozval, naj predloži ime kandidata za novega ministra. Iz DeSUS so sporočili, da imajo nekaj kandidatov, Erjavec pa je kot svojo naslednico že predlagal klimatologinjo Lučko Kajfež Bogataj, ki pa je to možnost zavrnila.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
16. 01. 2010 03.35
SLOVENIJO UNIČUJE
nefretete
15. 01. 2010 18.49
Mi je pa popolnoma jasno, da stranka želi, da bi jaz to prevzel, da bi rešil vse ostale probleme.(Zanoškar) To pa je zelo neskromno. he, he... VSE nastale probleme bo rešil. Vso srečo!!!!
Cjele
15. 01. 2010 18.21
Bravo Erjavec ne se pustit pokažim jim svoje orožje!
sebo-x
15. 01. 2010 17.50
petdan Ne sekiraj se ti preveč za Erjavca, Pahorjeva vlada je polna dosti hujših tičov ...
petdan
15. 01. 2010 17.26
Diktaror stranke penzičev, kameleon Kaherl, (DESUS) zopet uprizarja "igrokaz" za javnost. Kaherl je ja že vse določil takoj na začetku in penziči so samo pokimali. Zanoškar bo minister, Kaherl bo pa postal "od ljudstva izvoljeni poslanec" v parlamentu.
sebo-x
15. 01. 2010 17.09
Po eni strani je pa prav, da so desusu dali okoljsko ministrstvo, tam ne morejo narediti veliko škode. Če bi pa tja postavili še ostalo Pahorjevo vlado, bi bilo pa še toliko bolje. Prej bi prišli iz krize ...
preblysk
15. 01. 2010 16.51
človek ne more verjeti,kako se ti povzpetneži ki so domala vsi upokojeni norčujejo iz nas državljanov in upokojencev.Pravijo da hočejo uresničevati svoj program,pa saj v njihovem programu ni trenutno najbol izpostavljena tema v svetu okoljevarstvo.Da te kap.
sebo-x
15. 01. 2010 16.50
Za njimi pa še ostala vlada ...
mamica55***
15. 01. 2010 16.13
Erjavec, z DESUSom vred pejte iz te vlade !!!