Slovenija

'Žal, daljšega sušnega obdobja ni na vidiku'

Ljubljana, 07. 11. 2014 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./STA/S.S.
Komentarji
55

Deževati bo nehalo v nedeljo, a naslednji teden je že na vidiku novo deževje. Predvidena količina padavin do sobote zvečer je še dodatnih 30 do okoli 80, lokalno predvsem v južni Sloveniji lahko tudi več.

Radarska slika padavin ob 16.10
Radarska slika padavin ob 16.10 FOTO: ARSO

Dežurni prognostik na Agenciji za okolje (Arso) Uroš Strajnar je za 24ur.com dejal, da je ponoči največ padavin padlo na zahodu države, in sicer na območju Nove Gorice okoli 80 milimetrov. Na območju Postojne okoli 70 milimetrov, v osrednji Sloveniji pa nekako do 50 milimetrov padavin. Na vzhodu, in sicer na celjskem območju, okoli 30 milimetrov padavin. Proti vzhodu države pa je bilo padavin bistveno manj, je še dodal Strajnar.

"Žal, daljšega sušnega obdobja ni na vidiku, bo pa prekinitev padavin nastopila v nedeljo in verjetno bo v glavnem suho tudi še v ponedeljek," je dejal meteorolog Brane Gregorčič in dodal, da se od torka naprej žal napoveduje novo jesensko deževje. Kako intenzivno bo, vremenoslovci še ne morejo napovedati, po potrebi pa bodo prebivalce pravočasno opozorili.
Zjutraj je močno padalo na jugu države, dopoldne pa so se padavine začele širiti tudi na zahod in v osrednjo Slovenijo. "Danes proti vzhodu ne pričakujemo več večjih padavin," je še dodal naš sogovornik.

V zadnjih 12 urah je na območju južne in osrednje Slovenije padlo še od 20 do čez 60 litrov dežja na kvadratni meter, drugod pa večinoma manj, so sporočili z Arsa.

V soboto bo dež zajel celotno državo

Strajnar je dejal, da se bodo jutri padavine od severa okrepile in nato bodo znova zajele vso državo. Po celi državi pričakujejo večjo količno padavin. Do večera bo glavnina padavin mimo, v noči na nedeljo pa bodo v glavnem ponehale. Le na zahodu oziroma v goratih predelih bo še naprej padalo, in sicer vse do nedelje oziroma ponedeljka.

Predvidena količina padavin do sobote zvečer je še dodatnih 30 do okoli 80, lokalno predvsem v južni Sloveniji lahko tudi več, v severovzhodni Sloveniji večinoma manj kot 30 litrov dežja na kv. meter. V soboto popoldne bodo padavine slabele in v noči na nedeljo povečini ponehale.

Jutri bo tudi hladneje

Jutri bodo temperature nižje: Jutranje temperature bodo od 5 do 13, ob morju okoli 15, čez dan pa se bo ohladilo na 3 do 10, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Meja sneženja se bo spustila do okoli 1500 metrov nadmorske višine, še poročajo na spletni strani Arsa. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodni veter.

Več o vremenu.

Preberite tudi: Ponoči je po večjem delu države meteorna voda zalila številne kleti. Gasilci so ves čas na terenu in pomagajo pri črpanju meteorne vode.

Reka Drava ima povečan pretok in poplavlja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

priest
08. 11. 2014 11.40
Brane, če navkljub vsem tehničnim izračunom in nešteto vremenskih satelitov ne morete vsaj približno dognati intenzitet padavin na naših tleh, potem je bolje ARSO kar zapreti.Na accu. weather vreme v 70% natančo podajo za kar dva meseca vnaprej v področju celega sveta.
Matakokojama
07. 11. 2014 23.04
+2
Kaj se dogaja na slovenskem nebu?
slavito12
08. 11. 2014 07.57
+1
Je vprasanje ,za vse slepe nevedne drobnice.! .WAKE UP, geoinziniring je dejstvo!!
hotchilipoper
08. 11. 2014 08.14
+3
Bo pa še kar nekaj poplav,predno se bo ta “pameten“ narod zavedel,da to kar se dogaja,ni prišlo čisto po naravni poti. Tisti,ki bo dajal minuse,prosim če komentira zakaj je proti takemu mišljenju
slavito12
08. 11. 2014 08.18
+2
Tako in sele,ko bodo ostali brez vsega se bodo vprasali in iskali krivce..In na to elite igrajo,manipulirat do zadnjega,ljudje itak nucamo leta leta,da spregledajo CE SPLOH.Zal mi je samo za vse,ki nebodo nic naredli proti geoinz...VITAMIN D JE ZLATO,sonca ni poskrbite sami za vitamin D..pa seveda vitamin b6,9,12 za imunski sistem..
hotchilipoper
08. 11. 2014 08.23
+4
Slavito12 sva vsaj dva,ki vidiva malo dlje,kot en meter pred nosom
slavito12
08. 11. 2014 08.28
+2
Srecneza.Ni ga lepsega kot,da si nevodljiv ,da imas lastno razmislanje ,se pred tem pa lastna spoznanja...Kar je za druge amerika.....Upornisko razmislanje obnasanje vcasih tudi pripelje do "resnice"..Resnico je treba iskati ,sama te v tem svetu kapitala ter pohlepa nad oblastjo nebo poiskala..
arhišektura
07. 11. 2014 19.58
+0
Arhišektura svetuje Hiše nad vodo. Človek, ki zasede naravno ozemlje nagnjeno k poplavljanju, jo mora zasesti s pravim zavedanjem. To pomeni, da mora zasesti potencialno poplavno območje na način, da bo skupaj z naravnimi pojavi užival bivanje. Za brezkrbno bivanje mora hišo drugače oblikovati. Poplave naj postanejo v prihodnje s pomočjo Arhišekture, le navduševanje nad močjo in lepoto narave! Več o tem na spletni strani Arhisektura.si v blogu: Kaj imajo skupnega slovenske poplave in Brad Pitt?
jedupan?pil
07. 11. 2014 19.42
-5
HAAAAAAAAAAAAAAAAAARP
XmassivX
07. 11. 2014 16.21
-15
Te vremenske napovedi so postale prav smešne, napoved piše da bi zdaj moralo scati, a komaj prši, posebnega dežja tudi še ni na vidiku. Za 3 ure naprej niso dati ene napovedi pametne
adejnoares
07. 11. 2014 18.31
-10
kašne 3 ure, tud za 5 min jim ne rata, mogoče za nazaj
Shark51
07. 11. 2014 14.16
+12
Na ARSU priznali obstoj Chemtrailsov!? Ker je Agencija za okolje in prostor zadnje dni zaradi CIMNovega predloga vladi naj razišče geoinženiring in zoper njega ustrezno ukrepa, nekoliko pod pritiskom, je le-ta priznala obstoj kemičnega zapraševanja atmosfere, alternativno imenovano tudi teorija chemtrails. Priznali so tisto, čemur so se do sedaj le posmehovali, ljudi, ki pa so na to opozarjali pa poimenovali s teoretiki zarote, verniki in ostalimi čudaškimi nazivi. Le da oni (ARSO) to zadevščino imenujejo z malce bolj polikanim nazivom “OMEJEVANJE SONČNEGA SEVANJA”, pomen pa je povsem isti – letalsko pršenje žveplovega plina, aluminija, barija, stroncija v velikosti nanometra v ozračje. Gre za blokado sončevega sevanja (Solar Radiation Management tehnologijo), o kateri vam trobimo že tako dolgo, da smo že čisto hripavi. Bravo ARSO! Očitno je imela rahla brca v rit le svoj učinek. Tukaj je le en problem. Izvajanje teh operacij nismo ljudje nikomur dovolili in o tem bomo še govorili in se tudi drli, če bo potrebno. Nadaljevanje sledi! Civilna Iniciativa Modro Nebo Irena Rotar, Ekoci dodaja: »Kadar kihate, kašljate, vas ščemi v grlu, imate kdaj čudne občutke v glavi in vidite na lepem modrem nebu izpuste iz letal, ki so prekrižani in pogledate nebo čez tri dni in kakšno je vreme potem čez tri dni in ugotavljate kako se takrat počutite. Ko vedno znova sodoživljate lasten ali tuji obup nad vremenskimi ujmami in vam postaja jasno, da to ni več delo matere narave, če vam je mar za lastne in tuje otroke, za naravo in Planet, imate idealno priložnost, da si preberete dejstva in v skladu z svojo vestjo ukrepate:
DieIsCast
07. 11. 2014 15.45
+5
Lahko ti prodam aluminijasto kapo s šiltom, ki ščiti pred kemtrailsi, zarotami in vesoljci... na vrhu ima tudi vetrnico, ki se zavrti, ko zapiha veter... Če naročiš takoj, dobiš še eno kapo zastonj... pohiti, zaloge so omejene...;)
tali?ni tom
07. 11. 2014 16.54
+10
Shark51 , točno! tle sem že parkrat opisal scenarij prekrižanega neba z letali in potem kaos od vremena najkasneje čezb tri ali redko štiri dni! konstantno opazujem nebo nekje 8 let in vedno je enako , jasno nebo nato zapraševanje po linijah ki močno odstopajo od ustaljenih koridoejev letalskega prometa in potem izredno slabo vreme! pa se mi folk posmehuje ampak , počasi tudi to prihaja na dan! bomo pa zaradi teh zapraševanj še presneto okol dohtarjev hodil zaradi rakavih obolenj tako dihal kot kože! da pa o zelenjavi in ostalem ne govorim kar potem pojemo! američani naj sebe prašijo , drug svet in ljudi pa naj ne posiljujejo s tem!
Gaja H.
07. 11. 2014 19.40
+2
itak, politiki sami sebe zastrupljajo.. Aja, ne... nosijo gas maske? haha, ne blamiraj se.
Gaja H.
07. 11. 2014 19.42
-2
Matakokojama
07. 11. 2014 23.06
-2
A misliš da so politiki razsodni in sposobni ljudje?
slavito12
08. 11. 2014 08.06
+3
Pa daj gaja .h smesis se...zal pa je takih ogromno kot ti..Pa kaj ti mislis .da politiki izvajajo geoinziniring..oni so samo lutke,pod kontrolo drugil vplivnih "prostozidarjev" ,ki imajo v glavah te nagnusne ideje.Mislis gaja ,da ti ljudje ,ki to vodijo nimajo protizdravil.za vsak strup je protistrup...Cisto preprosto...Samo mi sirote mentalno zaostale ,zmanipulirane zivimo se dlje kot za lesenim kamnom,zato pa je tezko priti do zakljuckov zakaj bi to delali....pohlepnost po oblasti,kontrolo nad ljudmi je neverjetna.
veronqa
07. 11. 2014 14.03
+9
MOL ni mislil na okolico Ljubljane, predvsem na Barje tista področja za katera se ve, da so poplavna. Ves denar zmeče za tlakovanje centra, za trapaste količke vsepovsod (res nujno je bilo potrebno zapreti Slovensko), namesto, da bi poskrbel za zaščito vodotokov poplavnih rek. Ni bilo težko predvideti, glede na vremenske situacije v zadnjih letih, da se te slabšajo. Prioriteta MOLA bi morala bi ta, da se poskrbi za ta področja, ne pa stalno rije po centru!
recis
07. 11. 2014 14.42
+10
Denar porabljen za "obnovo" Slovenske ceste je stran vržen denar. Ta denar bi bilo bolj smiselno porabiti za urejanje protipoplavnih problemov !!!!!
DieIsCast
07. 11. 2014 15.49
-6
...meni je cesta čist uredu... tako se vsaj lepo peljem... Da bomo pa stran metali denar zato, ker določeni ljudje zidajo na vodi, pa ne hvala...
Petra Škafar
07. 11. 2014 19.35
+1
Tudi zate palica raste in ne ljudje ne zidamo na vodi, nekateri tu živimo že več generacij in od časa Kraljevine Jugoslavije nas ni polavljalo...seveda se je leta 2010 zadeva obrnila.
tarminator
07. 11. 2014 13.41
-7
najprej so napovedovali da bo najhuje iz srede na četrtek a da se bo proti jutru vreme začelo umirjat bo pa še deževalo do sobote zjutraj nato pa nekaj suhih dni.zdaj pa že kr za vsak dan napovedujete močne nalive poplave dajte se že enkrat zjasnt ti vremenarji najbolje da za 1 januarja napoveste in razglasite rdeči alarm za celo leto vi pejte pa za cel let na dopust ker letos itak niste znal za en dan naprej napovedat vremena!
DieIsCast
07. 11. 2014 15.50
+3
...ker vreme se ne spreminja veš... oblaki se vedno premikajo po tirih in tudi veter jih ne premakne, veš...
wild.spirit
07. 11. 2014 13.07
-3
'v soboto bo dež zajel celotno državo'.... aja, a zdej pa pada sam v lj al kaj?!
DieIsCast
07. 11. 2014 15.51
+2
pri nas je še sonce malo pokukalo... očitno je Slovenija večja, kot v tvoji glavi...
kolcamož
07. 11. 2014 13.05
+12
Na ARSU priznali obstoj Chemtrailsov!?
DieIsCast
07. 11. 2014 16.01
-1
Pa cerkev je rekla da je bog zares taprav...
hotchilipoper
07. 11. 2014 12.22
+2
Še bog nas ne mara
DieIsCast
07. 11. 2014 15.51
+7
Matakokojama
07. 11. 2014 10.00
-6
Kaj se dogaja na slovenskem nebu?
blokirani
07. 11. 2014 10.03
+16
wild.spirit
07. 11. 2014 13.07
+7
v glavnem chemtraili...tako ko v vseh natovih članicah.
Fika Armel
07. 11. 2014 15.26
-2
Saj nimamo lastnega nadzora nad našim zračnim prostoru ki bi ga sami regulirali in iskali NLP.........
DieIsCast
07. 11. 2014 16.02
-2
...ko jst letim s svojim NLP 2000 in pršim chemtrailse, me nobeden ne izsledi... muahaha
LLLEPI
07. 11. 2014 18.22
-3
Ali pa ce bi imeli lasten nadzor,nic se ne bi spremenilo sop dolarckov nasim politikom pa lahko nad nami leti kar hoce
Koffetka
07. 11. 2014 09.54
+34
Radarska slika Insbruck je skoraj 100 % natančna, tako da ARSA ne potrebujemo v vednost pa tole Civilna zaščita od katere ni nobene koristi stane Slovence letno toliko kot škoda v treh letih. Kultura pa več na leto kot vsa škoda v 23. letih tolko v vednost zakaj je vsa infrastruktura skoraj uničena.
zdravapamet50
07. 11. 2014 12.18
+1
LLLEPI
07. 11. 2014 18.23
-2
Ja kje pa bojo nasi pametnjakovici potem placo dobili???
ggzz
07. 11. 2014 09.54
+31
ja ni kaj, kar nekaj koncertov bodo morali organizirat na Fužinah in Jankovič, ker bodo tako nesrebično pomagalli poplavljenim Slovencem, a ne? Pa velike zbiralne akcije bodo za poplavljence, že kar vidim, mediji bood histerično pomagali, kako se združuje Jugoslavija. Aja, samo ena napak, to pot poplavlja napačne, Slovence v Slovneiji, tem ni treba pomagat.
zdravapamet50
07. 11. 2014 12.18
-1
windmaster
07. 11. 2014 09.39
+14
Vreme se vedno spremeni 100 ur po mlaju ali polni luni. Tako da spremembo na bolje pričakujemo šele v ponedeljek zvečer oziroma proti jutru. Ni treba bit vremenoslovec da poznaš naravne zakonitosti.
blokirani
07. 11. 2014 09.49
-2
Ne bo držalo. V nedeljo prehodno prenehajo padavine, potem pa spet dež....vendar ne v takšnih količinah kot sedaj.
windmaster
07. 11. 2014 10.27
+14
To bomo pa še videli. Sej ko je bil žled sem skoraj do ure naančno napovedal kdaj bo ledeni oklep spustil, pa so se vsi smejali. Na koncu sem imel prav.
wild.spirit
07. 11. 2014 13.08
+0
windmaster, to je veljalo v času pred chemtraili...zdaj je vreme tako, kot nam ga naštimajo amerikanci. žal. tut pavlihova pratika ne velja več..včasih si točno vedel kako vreme bo ker je v njej v bistvu dokaj natančno pisalo. zdaj je pa to bl zgodbica za lahko noč
DieIsCast
07. 11. 2014 15.57
-1
ja... "pavlihova pratika"... lol... zdaj lahko znanstveno dokažemo obstoj chemtrailsov...
slavito12
08. 11. 2014 08.25
samo stare pregovore je treba poznat ..hahhahhahahaha
blokirani
07. 11. 2014 09.35
+4
Iz Kvarnerja že prihaja nova pošiljka.
blokirani
07. 11. 2014 09.38
+0
napovedana tridnevna akumulacija padavin. (brez podvezajev med W-ji). Ne vem zakaj se ne da enostavno povezave prilepit?!?!?
Ranunculus
07. 11. 2014 09.49
+0
kameltrajbar
07. 11. 2014 10.15
-1
DieIsCast
07. 11. 2014 15.58
-1
...pa jst grem tut kmal na WC... tko da bo še par deci več...
XmassivX
07. 11. 2014 09.34
+0
Kot da bi me slišali haha Ne ampak res, težišče se že pomika nazaj čez zahodno Slovenijo in za posočje kaže novih 100mm padavin.Reke so sicer že zdaj polne tako da bo vse šlo čez.
Aven
07. 11. 2014 09.23
-1
Ne vem kaka je povezava - ampak odkar levica vodi državo imamo veliko padavin. Bi lahko rekli, da se je nekdo zjokal.
Ranunculus
07. 11. 2014 09.35
+22
Med slovensko politiko in vremenom ni povezave. Za vreme velja, da po dezju posije sonce, v politiki pa po dezju pride dez ali pa celo sodra...