Slovenija

Direktor AVK Andrej Krašek pod drobnogledom KPK

Ljubljana, 23. 08. 2014 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

KPK je pod drobnogled vzela direktorja Agencije za varstvo konkurence Andreja Kraška. Zanima jih njegova uporaba službenega avtomobila v zasebne namene, pa tudi sodelovanje z odvetnikom, ki hkrati zastopa agencijo in njega.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je pod drobnogled vzela posamezne odločitve direktorja Agencije za varstvo konkurence (AVK) Andreja Kraška, poroča današnji Dnevnik.

Andrej Krašek očitke zavrača.
Andrej Krašek očitke zavrača. FOTO: POP TV

Zanima jih njegova uporaba službenega vozila v zasebne namene. V protikorupcijski komisiji za časnik niso pojasnili, kaj natančno preučujejo pri tem, po neuradnih informacijah pa naj bi jih zanimalo predvsem, kdo je Krašku odobril neomejeno uporabo službenega vozila in pravico, da mu agencija plačuje stroške goriva tudi za zasebne poti, in ali je pri tem morda sodeloval tudi sam.

Proračunska inšpekcija, ki je nadzor nad porabo sredstev agencije uvedla konec lanskega leta, je pristojnim v AVK sicer že pojasnila, da direktorju ne morejo plačevati goriva za avtomobil, če ga ta uporablja v zasebne namene. Inšpektor je ugotovil, da so stroški službenega vozila AVK, ki ga lahko direktor uporablja neomejeno tudi za zasebne namene, v povprečju znašali 360 evrov na mesec, in to brez upoštevanja stroškov registracije, servisa, letne vinjete in podobno, medtem ko lahko znaša nadomestilo za pot na delo največ 63 evrov. Porabo je inšpektor ocenil za negospodarno porabo sredstev.

KPK podrobneje zanima tudi sodelovanje Kraška in AVK z odvetnikom Damijanom Pavlinom, ki zastopa tako agencijo kot njenega direktorja, KPK pa tovrstne prakse ne dopušča.

Krašek je očitke zavrnil in pojasnil, da sami mnenja KPK ne kršijo, saj Pavlinu za njegovo delo agencija "ni in ne bo plačala". Zasebnega interesa ali premoženjske koristi tako ni, je še dodal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shesmeteet
28. 11. 2015 21.53
V Sloveniji vsakega ki je sposoben in proti kleptokraciji onemogocijo, ljudje pa neumni kot so, tega nikoli ne vidijo zato si Slovenija zasluži Teksas kleptokracijo revščino in da gre vse k vragu in da ta država že enkrat propade
MIGLA
24. 08. 2014 12.32
+1
ali se v sloveniji najde še kašen pošten šef ali direktor, državne službe ali firme, odgovor je NEEEEE.
proletarec1
24. 08. 2014 11.03
+5
TAKOJ MU DAT IZREDNO ODPOVED.ZA TO DELO IMAMO DOVOLJ POŠTENIH IN SPOSOBNIH LJUDI.
luciluk
24. 08. 2014 19.20
I G N O R A N T
23. 08. 2014 16.57
+8
Evo agencije za elito raji pa agencije za izkoriščanje.
RedCell
23. 08. 2014 14.25
+3
Aha....odvetnik je dobra dusa in zastonj dela za drzavni organ... yeah right.
murinar
23. 08. 2014 13.47
-1
KPK-namenjena sama sebi in bandi ,no vsaj dobro so plačani za NEdelo
Paleozoik
23. 08. 2014 13.17
+10
Potni stroški in dnevnice, pa razni honorarji, na roko, saj od teka nekateri živijo že celo življenje, saj tako so si pa ustvarili karijere in zasedli visoke položaje. KPK je popolnoma nesposobna, ugotavlja nekaj, kar je vsakdanja praksa, medtem ko določene osebe prodajajo našo skupno lastnino hrvatom oziroma Merkatorju, pri čemer odlično zaslužijo. Ampak tu jim ne pridejo do živega, zgleda preveč očitno, mogoče je zaseda, raje brskajo po gori potrdil in vnosov v baze podatkov, mogoče bodo našli kako malenkost, da bi lahko ustvarili izgovor za razne postopke. Pri nas je treba te pravosodne akcije jemati v prenesenem pomenu, razlagajo en primer, v ozadju pa raziskujejo nekaj čisto drugega, ampak to je pa že politika. Kaj je narobe s Krašekom, eh, nič kaj, on je skrbel samo, da je bilo vse legalno, takorekoč zgolj opravljal je svoje delo, kot še cela vrsta drugih, še bistveno bolj vplivnih laščanov. Šrot je potunkal celo navezo, izginile so nepredstavljive gore denarja, ja normalno, da se še kje drugje kaj dogaja.
strpnost
23. 08. 2014 13.16
+3
Škoda, da ti drobnogledi KPK-ja tako dolgo trajajo. Zadeve postanejo neaktualne in za navadne smrtnike nezanimive, ali pa pa nanje celo pozabimo. Recimo, primer Bratuškove, ki naj bi se sama predlagala za EU komisarja. To bi morala KPK razčistiti takoj in ne takrat, ko bo morda Bratuškova že par mesecev v Bruslju. Kaj pa če KPK ugotovi, da pri kandidaturi ni nič narobe. Potem je Bratuškova potegnila zelo kratko - ne bo morda komisarka, ni je v koaliciji, ljudje so jo totalno popljuvali, stranka je ogromno izgubila itd.
Maribor?an 1
23. 08. 2014 13.06
+9
Izredna odpoved in gremo dalje. Kaj se sploh piše o njem. Sploh pa na vatstvo konkurence, ki ne dela nič.