FOTO: Direktor vložil predlog za stečaj. Delavci pravijo, da so razmere 'sramotne'

Okoli 200 delavcev podjetij Sanitec in Armal je protestiralo v središču Maribora. Delavci že dva meseca niso dobili plač, ogorčeni in prizadeti so zaradi razmer, ki vodijo v izgubo delovnih mest. Direktor je potrdil, da so na sodišče vložili predloga za stečaj podjetij.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (8)

  • Stavka - 1
  • Stavka - 2
  • Stavka - 3
  • Stavka - 4
  • Stavka - 5
  • Stavka - 6
  • Stavka - 7
  • Stavka - 8

V središču Maribora je dopoldne protestiralo okoli 200 delavcev mariborskih podjetij Sanitec in Armal, ki sta hčerinski družbi Mariborskih livarn Maribor (MLM). Izrazili so ogorčenje in prizadetost ob razmerah, ki zanje vodijo v izgubo delovnih mest. Direktor MLM Boris Šlamberger pa je potrdil, da je na sodišče podal predloga za stečaj Saniteca in Armala, da pa se sicer programu Saniteca v celoti ne odpovedujejo in iščejo rešitve.

Že dva meseca brez plač

Kot je povedal nekdanji sindikalist in upokojeni delavec MLM Branko Medik, ki se je prav tako udeležil protesta, so se delavci najprej zbrali pred Novo Kreditno banko Maribor, nato so šli pred Probanko in stavbo Mestne občine Maribor, od koder so se napotili nazaj v podjetje, kjer bodo do preklica nadaljevali v sredo začeto stavko.

Protestirajo zato, ker že dva meseca niso dobili plač in ker vodstvo družb nima rešitve, je dejal Medik. Razmere opisuje kot "sramoto", saj je podjetje 89 let uspešno delalo, posodobilo proizvodnjo in ustvarilo dobre pogoje dela. Krivdo za nastale razmere je pripisal "nesposobnosti" vodstva.

Stavka - 3

(Foto: Mia Media)

Direktor napovedal stečaj

Direktor MLM Boris Šlamberger protest razume kot izraz ogorčenja delavcev, ki jim je napovedal uvedbo stečaja družb Sanitec in Armal, ki delujeta povezano, saj je Armal trgovsko podjetje za prodajo izdelkov, ki se proizvajajo v podjetju Sanitec. V družbi Armal je 16, v družbi Sanitec pa 226 zaposlenih. Šlamberger je potrdil, da bo predloga za stečaj na mariborsko sodišče podal danes.

Zaposleni bodo v stečaju izgubili delo, pri čemer pa se po Šlambergerjevih besedah v MLM v celoti ne "odpovedujejo temu programu" in pripravljajo določene rešitve.

MLM v prisilno poravnavo

Okrožno sodišče v Mariboru je danes začelo postopek prisilne poravnave nad MLM. Predlog za uvedbo prisilne poravnave je podal predsednik uprave družbe Boris Šlamberger, ki je prepričan, da bo MLM saniral z uspešno finančno reorganizacijo in ukrepi. MLM je imel konec marca skupno za 74,16 milijona terjatev.

Sodišče je za upravitelja imenovalo Blaža Štumpfla, upniki pa imajo do 27. maja čas za prijavo terjatev, je razvidno iz objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 173
Macay 30.04.2013 08:37:30
V Carinike se oblečte in v Javno upravo..
Več komentarjev