Slovenija

Erjavec: Prodajati bi morali premoženje, ne pa reševati proračuna z novimi davki

Ljubljana, 21. 10. 2013 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
N.Š.K./M.R./STA
Komentarji
1291

Davek na nepremičnine deli koalicijo. DL predlaga nižje davčne stopnje in v zameno sprejem t. i. varčevalnega zakona dve. V DeSUS zagovarjajo krizni davek. Socialni demokrati pa bi davke še povišali. SDS pravi, da ne bi bilo nič od tega potrebnega, SLS pa želi, da vlada na sprejetje zakona veže tudi zaupnico.

Ker zakon o davku na nepremičnine deli koalicijo, so vse močnejša ugibanja, ali utegne premierka Alenka Bratušek nanj vezati zaupnico. Po današnjem kolegiju pri predsednici vlade je Gregor Virant spomnil, da DL že ves čas nasprotuje zviševanju davkov. Tako predlaga nižjo stopnjo davka na nepremičnine in obenem iskanje rezerv na izdatkovni strani proračuna. Podrobnosti, za kakšne predloge bi lahko šlo, ni povedal.

Na vprašanje, ali to pomeni spet poseganje v določene pravice, je odgovoril z besedami: "Kaj pomeni zakon za uravnoteženje financ, smo videli že v preteklosti." Virant priznava, da so vsi ti ukrepi neprijetni. "Državljani plačujemo visoke račune za številne grehe, ki so jih v preteklosti delali vplivneži v bankah, politiki in gospodarstvu," je dejal.

Po njegovih besedah se premierka strinja, da je v primeru neuspeha sedanjega predloga zakona o davku na nepremičnine oz. njegovem manjšem izkupičku alternativa dodatno iskanje ukrepov na odhodkovni strani proračuna.

DL predlaga razumnejši davek na nepremičnine.
DL predlaga razumnejši davek na nepremičnine. FOTO: Thinkstock

V sporočilu za javnost so v DL zapisali, da odločno zavračajo predloge o uvedbi kriznega davka, ki bi dodatno obremenil že tako preveč obdavčeno delo in spet udaril po najbolj aktivnem delu prebivalstva. Prenos davčnega bremena z lastnikov premoženja na aktivne državljane bi še najbolj prizadel mlade, ki v Sloveniji "vedno potegnejo kratko in katerih interesi so vedno zapostavljeni". Zaradi previsoke obdavčitve dela skrb mladih ni davek na nepremičnine, ampak kako si sploh zagotoviti streho nad glavo, dodajajo.

ŠOS: Mladi talci brezidejne politike

Študentska organizacija Slovenije opozarja, da mladi zaradi brezposelnosti oziroma pogodb za določen čas nimajo pravih možnosti za trajnejše reševanje stanovanjskega problema (nakup stanovanja ali gradnjo hiše), ampak le za najemništvo. Vrednost nepremičnin in s tem posledično tudi najemnine pa so glede na življenjski standard izredno visoke, kar si mladi preprosto ne morejo privoščiti. "Danes živimo v posebej paradoksni situaciji, ko mladi nimamo sistemsko dobro urejenega stanovanjskega vprašanja, ne za študij in ne za ustvarjanje družine, po drugi strani pa je veliko stanovanj v državi praznih, mnogi upokojenci živijo v prevelikih stanovanjskih enotah. Ureditev nepremičninskega trga z zakonsko regulacijo je tako več kot nujna in naj obremeni tiste, ki trenutni položaj izkoriščajo in niso pripravljeni sprostiti trga za mlade,'' so zapisali v sporočilu za javnost.

DeSUS: O podpori bo odločal izvršni odbor

Tu nastane zagata, saj še en varčevalni zakon ne pride v poštev, je po kolegiju pri predsednici novinarjem pojasnil podpredsednik DeSUS Tomaž Gantar in dodal, da je škoda o tem razpravljati. Po njegovih besedah je bilo dovolj negativnih posledic že pri prvem varčevalnem zakonu. Kot bolj smiseln ukrep vidi krizni davek. A je Virant poudaril, da bi DL absolutno nasprotoval uvedbi kriznega davka.

Proračun, ki je trenutno v državnem zboru ni realen, saj še vedno ni znana luknja v državnih bankah, pa pravi prvak stranke DeSUS Karl Erjavec. Dodaja, da proračuna ni mogoče reševati z davkom na nepremičnine, prava smer pa je po njegovih besedah v prodaji premoženja.

Na vprašanje, kdaj pričakuje rezultate testov za Novo Ljubljansko banko (NLB), je minister odgovoril, da "pravijo, da naj bi to bilo kmalu, do konca meseca". Na vprašanje, ali ima kakšne indice o tem, kako globoka bo bančna luknja, pa je odgovoril, da se glede na luknjo v Factor banki in Probanki boji, kaj je z NLB in Novo Kreditno banko Maribor (NKBM).

Erjavec kljub vsemu meni, da je še realno, da lahko Slovenija svoje težave reši sama in da ji ne bo treba zaprositi za finančno pomoč.

Sicer pa Erjavec meni, da koalicija zaradi vprašanja davka na nepremičnine ne bo padla. DeSUS bo sicer odločitev o tem, ali bo davek na nepremičnine podprl, sprejel v sredo na seji izvršnega odbora stranke. V stranki davka ne povezujejo s proračunom, saj so prepričani, da je mogoče najti tudi druge vire. Pri tem opozarja, da varčevalni zakon številka dve ne pride v poštev, ker bi to pomenilo nov poseg v pokojnine. "Te krize ne bomo rešili na plečih tistih, ki jo že tako najtežje preživljajo. To je napačna politika te vlade," poudarja Erjavec.

Na vprašanje, kako lahko obljublja podporo proračunu, ko pa ima težave z davkom, ki je bistveni element tega proračuna, je odgovoril: "Ko bo proračun sprejet, se bo pač našel nek drug način virov prihodkov za ta proračun. Kdo pa pravi, da so prihodki, napovedani v proračunu, realno planirani."

Karl Erjavec pravi, da bo izvršilni odbor stranke o podpori davku na nepremičnine glasoval v sredo.
Karl Erjavec pravi, da bo izvršilni odbor stranke o podpori davku na nepremičnine glasoval v sredo. FOTO: Damjan Žibert

Pojasnjuje, da se trenutno pogovarjajo o tem, kdo bo nosil breme krize – "ali bo to breme nosilo prebivalstvo ali tisti, ki so jo povzročili". Zato pravi, da bi morali prodajati državno premoženje, ki so ga ustvarili državljani, zlasti upokojenci.

"Ampak tukaj naletimo na problem socialdemokratov, ki so proti prodaji državnega premoženja. Sprašujem se, kakšna socialna stranka je to, če jim je vseeno, kaj se dogaja z ljudmi, se pa krvavo borijo za to, da bi ostala podjetja v državni lasti. Verjetno zato, da lahko imajo še naprej vpliv na ta podjetja. Vemo pa, kako ta podjetja poslujejo in kaj so povzročila našemu gospodarstvu," je kritičen prvak DeSUS.

Erjavec trdi, da iskanje kupcev ni težavno, saj naj bi v tujini za nakup slovenskih državnih podjetij obstajal interes. V tej smeri naj bi tekli tudi nedavni pogovori v Moskvi, pogoj pa je bil, da bodo podjetja dobro vodena.

Glede špekulacij, da bi morala premierka sprejetje zakona na nepremičnine vezati na zaupnico vladi, pa je dejal, da je to njena odločitev. "Stranka DeSUS pa bo ravnala tako, da bo zaščitila tiste, ki so zaščite v tej državi najbolj potrebni," je izpostavil.

Na vprašanje, ali ni to populističen pristop, pa je odgovoril: "Populistično je to, da želimo reševati krizo na plečih upokojencev in mladih, da je prebivalstvo vsak dan bolj revno ... Skrbi me to, da od teh odgovornih še nihče ni nič odgovarjal. Me zanima, ali bo kdo odgovarjal za bančno luknjo. Ne vem, ali je to populizem, če braniš malega človeka. Če je populus ljudstvo in če braniš ljudstvo, je populizem čisto dobra zadeva."

Lukšič: Najprej sprejeti, nato ga izboljšati

O davku so danes spregovorili tudi v SD. Predsednik stranke Igor Lukšič je na novinarski konferenci o aktualnih političnih temah ocenil, da je davek na nepremičnine treba sprejeti, nato pa ga izboljšati in dodelati v delih, kjer je to potrebno. "Ko se začne licitirati pri davčni politiki, je država na zelo slabi poti," je bil kritičen do Erjavca, ki je sprva podpiral uvedbo tega davka, ko pa so o njem prišli na dan rezultati javnomnenjskih raziskav, je obrnil ploščo.

Davek na nepremičnine zaposluje koalicijo.
Davek na nepremičnine zaposluje koalicijo. FOTO: Reuters

Kot je na današnji novinarski konferenci o aktualnih političnih temah spomnil Lukšič, je bil Erjavec v vladi takrat, ko je z davčno reformo leta 2007 znižala davčne prilive za približno desetino proračunskih sredstev, in tudi takrat, ko je za 250 milijonov evrov letno znižala davčne prilive iz naslova davka od dohodkov pravnih oseb.

"Če ne bi bilo Erjavca in Janeza Janše, ki sta zniževala davke, sedaj tega ne bi bilo treba storiti," je menil Lukšič in ocenil, da je davek na nepremičnine treba sprejeti, nato pa ga izboljšati in dodelati v delih, kjer je to potrebno.

SDS: Če bi leta 2008 vladala še naprej Janševa vlada, potem ne bi bilo krize

Prav na Lukšičev govor pa se je odzval SDS, ki je zapisal, da so Socialni demokrati v okviru Partnerstva za razvoj, s katerim je Janševa vlada v mandatu 2004–2008 sodelovala pri usklajevanju zakonskih predlogov z opozicijo, davčno reformo podprli.  Dodali so, da je bil proračun leta 2007 prvič v slovenski zgodovini uravnotežen in je izkazoval več prihodkov kot odhodkov.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: SDS

"S socialističnim dvigovanjem davkov bodo Lukšič in njegova vlada obubožali že tako revne državljanke in državljane, tistih, ki uživajo v nepravičnih rdečih privilegijih, mastnih in izjemnih pokojninah, pa to ne bo posebej prizadelo," pa je bil komentar stranke na besede, da bi bilo najbolje dvigniti davke in ne krčiti porabe.

Dodajajo, da je Janševa vlada leta 2008 vladi pod vodstvom socialnih demokratov predala "uravnotežen proračun, nekaj manj kot 8 milijard evrov dolga, 55.000 brezposelnih in 5-odstotno gospodarsko rast". "V času njihove vlade, ko so javne finance vodili Križanič, Gaspari, Isajlović in Zemljarič, pa so podvojili brezposelnost, beležili negativno gospodarsko rast in dolg Republike Slovenije povečali za trikrat, na 23 milijard evrov," zatrjuje največja opozicijska stranka.

Zaključujejo pa: "Če bi koalicija, ki je doslej zabeležila najboljše gospodarske rezultate v slovenski zgodovini, državo vodila tudi po letu 2008, potem danes ne bi bilo krize, ne virantovanja in ne napadov na davkoplačevalske denarnice."

SLS: Umaknite zakon ali pa nanj vežite zaupnico

Šest poslancev stranke SLS pa je podpisalo poziv premierki Bratuškovi, da naj umakne zakon o davku na nepremičnine oziroma, če bo pri njem vztrajala, da na njegovo sprejetje veže zaupnico vlade. Hkrati v SLS želijo popravke proračuna za prihodnje leto.

Zakon je po mnenju SLS nesprejemljiv, ker menijo, da ga v tem trenutku ni mogoče pravično izvajati. "Hkrati pa niso upoštevani negativni učinki, ki multiplikativno vplivajo na slabši ekonomsko-socialni položaj prebivalstva in slabšajo konkurenčnost slovenskega gospodarstva," so še zapisali v odzivu za javnost.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1291)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resort
23. 10. 2013 10.47
+1
Korl, včasih se rekli: lahko je s tujim ... po koprivah mahat. Čigavo premoženje ? saj smo vsi ustvarjali to kar smo imeli še l.1991, in potem naši "predstavniki" razdali in zapravili.
Foglof-Tunek 15
23. 10. 2013 07.25
+2
Čujte, to si preberite...to se zaj piše po fseh forumih: En hud pesjan je živel, iz Grosupljega doma, državo je ugrabu, na ljudstvo pa pozabu. Bil mladec je rdeč, komunist je bil goreč, so mu Jajčko dal ime, ker v Jajce hodil je. So ta rdeč ga nagonil, mu prošnjo zavrnil, je čisto bil potrt, zameril je na smrt. Več ni bil komunist, obrnil nov je list, obljubil maščevanje, zato zdaj dela sranje. Se obrnil je k ta črnim, na križ prisega zdaj, ga moti rdeča zvezda, on že ve zakaj. Volitve je izgubu, s prevaro je uspel, premierski stol je dubu, na veliko srat začel. Je revežem jemal, da bogatim lahk' je dal, na sebe ni pozabu, velik si je nagrabu. Vse dni čez teden kradel, v nedeljo v cerkev šel, se farju je spovedal, spet čisto vest je imel. Za vse so krivi "strici", nihče jih ne pozna, živijo le v betici premiera "našega". Kdo bil je ta hudobec, lahko ugane vsak; hudič je bil, kajneda. Narobe, bil je "naš". Račun pa vedno pride, ga mora plačat vsak, to prav veljavni zakon, ki naj bi bil za vse enak. Tajkune vse zapret, nakradeno jim vzet, kot prvi pa za vzor, naj Jajčko gre v zapor!!!
srebrnibreg
22. 10. 2013 18.15
Korl ti bi pa kar vse prodal. Bi bilo najbolje, da potem tudi tebe več ne bi rabili saj bi na svojem bili tujci.
Robin Gunner
22. 10. 2013 18.14
+3
Davek na nepremičnine deli koalicijo. DL predlaga nižje davčne stopnje in v zameno sprejem t. i. varčevalnega zakona dve. V DeSUS zagovarjajo krizni davek. Socialni demokrati pa bi davke še povišali. SDS pravi, da ne bi bilo nič od tega potrebnega, SLS pa želi, da vlada na sprejetje zakona veže tudi zaupnico. Davek na nepremicnine? Bedarija! Kupite zemljo, placate davek. Kupite gradbeni material, placate davek. Najamete delavce, obrtnike da zgradijo hiso itd... placate davek. Placujete poloznice, in zdej bi radi se davek zato ker to nepremicnino imate. In to od place ki ste jo prsparal (kjer so vam avtomatsko trgal 40-50% bruto neto, ali pa ste se moral zakreditiral in placeval se obresti na banki da ste lahko zgradili hiso). Kva bodo se pogruntal? Davek zato da imate avto? Krizni davek? Se 300 miljonov pobrat iz zepov ljudi in to predlaga borec za upokojence haha (2 miljona nas je - 500.000 solarckov, otrocickev in ljudi ki ne delajo). Fajn obremenitev res! Ze 200 miljonska kraja iz nasih zepov (DDV) in ostalih podrazitvah (vinjete itd...). je bila napaka. Medtem pa dajete porostva drzave = drzavljanov ker mi smo drzava privatnim bankam, kjer so si lastniki izplacal dividende v vrednosti 6 miljonov evrov, dobicka pa od nikjer ( sama izguba) in to za kar 400 miljonov evrov. To je mozno samo v abnormalni drzavi, ker sodniki imajo trajn mandat jim dol pade kaj pocnejo in mariskdo v tej drzavi je zlizan z kriminalci od medijev ki vam prikazujejo kar doloceni lobiji ki fajn placajo zelijo, do sindikatov ki se obnasajo kot lobisticna zdruzenja ki pije kri ostalim ki niso clani, pa ceprav podpisujejo pogodbe ki veljajo za vse, do anonimnih vstajnikov ki so strajkal skoraj vsak dan za privilegije kulturnikov, frizerjev, medijev, ki so placevali 7% davek in so nasprotovali izenacenju z ostalimi na 20%, danes so pa vsi tiho ko so obremenili vse na 22%. Ti so vsi placanci elite, ne jim vec nasedat. Naslednje leto rabimo 5 miljard evrov in samo 1 miljardo bomo porabili za obresti. Zdej pa zracunejte kdaj boste zasluzil, prsparal teh 5 miljard na 23 miljard ki smo jih ze dobil in pojedl, ter se vpraste kaksno boste imeli penzijo, socialno varnost itd, cez 20 let ob cenah, in placah ki si jih lahko obetamo.
markri
22. 10. 2013 16.37
+5
rečeno po domače: slovenija je žal država, kjer smo pridni in marljivi obdavčeni do amena, lenuhi na zavodih pa imajo en kup privilegijev. in da mi ne bo kdo težil. napisal sem lenuhi na zavodih, ne pa pridni ljudje, ki zaradi spleta okoliščin ne morejo dobiti službe.
POŠTENO JEBENO
22. 10. 2013 15.10
+5
Kalimero spet cmoka in si hoče glasove za na volitve zagotovit, ker ga njegova vrsta izobča počasi.
Terezinka
22. 10. 2013 13.54
+7
GOSPOD ERJAVEC, KAJ NE BI BILO MOGOČE BOLJE, DA BI ZAČEL ZBIRATI DENAR ZA SOCIALNO OGROŽENE NAMESTO RDEČEGA KRIŽA, ZAČEL ZBIRATI HRANO ZA PAKETE NAMESTO SPODBIJATI PRORAČUN IZ KATEREGA ZA REVEŽE ITAK NIČ VEČ NI
Transformerji
22. 10. 2013 15.06
+3
To lahko nasloviš tudi na vse ostale predsednike parlamentarnih strank!
ROMELS
22. 10. 2013 13.50
+3
Davki so pač poslastica manj kakovostno iobraženih politikov, kateri nimajo boljših idej.
HooplaToopla
22. 10. 2013 13.48
+3
"Erjavec: Prodajati bi morali premoženje, ne pa reševati proračuna z novimi davki"---> Tako je! Naj NLB proda vse svoje nepremičnine za vsaj delno pokritje pufa, ki so ga naredili zlikovci, ki so jo vodili. In Naj začnejo poslovati v takih kioskih, kot v njih škipetarji prodajajo kekab in burek. Nikjer na svetu nima podjetje, ki je tako skrajno neuspešno kot NLB prostorov v poslovnih palačah. ---> Čeprav je tudi tisto "svoje" premoženje v narekovajih. Ker je v resnici premoženje nas - ljudstva, ne pa last nekakšne banke, ki jo vodijo kriminalne združbe. ---> Ampak OK. To bomo mi - ljudstvo pač poopušili. Da bomo za drugič bolj vedeli, kdaj smo kriminalcem, ki so se pripravljali, da nas na suho nattegnejo, mahali z zastavami in vzklikali - Huraaaa!!!! Namesto da bi že takoj prvi dan po volitvah deset naključno izbranih izvoljencev opozorilno in kot svarilo ostali bandi, vkovali v verige in obesili za noge na kandelabre ob bivši Titovi, današnji Slovenski cesti, za en teden. Do prve redne seje državnega zbora.
Pika Mika
22. 10. 2013 13.30
+1
Eh ja, zlati moji, kar daš, to dobiš… ZakoN!
Verbena
22. 10. 2013 13.15
+0
Solit se pojte,hoče človk dat odgovor enmu pa se ne da .Neumnost zame ni,če znaš razmišljat,če imaš objektivno mnenje,če nisi zaslepljen ,če,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.21
+0
..nemoreš mu dat odgovora,ker je admin že izbrisal...:)))..tje zdj jasno..ali je treba še bol po domače??
Verbena
22. 10. 2013 13.24
-1
Ševednonaskradejo
22. 10. 2013 13.14
+7
Prodaja državnega premoženja je zgolj kratkoročno krpanje trenutnih proračunskih lukenj, ne pa "rešitev" ki jo ponuja Erjavec. Kaj nam bo preostalo, ko državnega premoženja ne bo več? Razumem, da je potrebno uravnovesiti prihodke z odhodki. S takšnimi problemi se nenazadnje ukvarjajo vsa gospodinjstva v državi. Se pa sprašujem, čemu tujci kupujejo naša podjetja? Ker so nerentabilna? Prodaja in kupuje se izključno profitabilna podjetja. V tem smislu bi bilo potrebno državna podjetja OBDRŽATI in DOBIČEK dolgoročno preusmerjati v državni proračun. V prvi vrsti bi bilo potrebno NAGNATI POLITIČNO NASTAVLJENE upravitelje in nadzornike v državnih podjetjih, ne pa podjetja (raz)prodajati.
Verbena
22. 10. 2013 13.17
+1
Tako je,človek,ki prav in trezno razmišlja.++++++++++
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.08
+3
...še srcje je na levi.....levi smo zakon!!!..............))))
Verbena
22. 10. 2013 13.02
+6
Pa zakaj eni kar zginejo dol,če jim dam plus.Samo vprašam lepo.
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.05
+2
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.06
-1
Pika Mika
22. 10. 2013 13.06
+0
Ko zakon razbiješ, si bister, maš prow… Ahahahaha!
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.08
-1
Pika Mika
22. 10. 2013 13.09
+0
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.10
+0
Verbena
22. 10. 2013 13.11
+0
Ne me hejcat The ,svoboda govora ,samostojnega razmišljanja,,,,,,,,,,,,to je za tebe neumnost,,,,,,,oh ubogi zapeljan narod.
Pika Mika
22. 10. 2013 13.11
+2
Kwa pa wem… Se mi zdi, da ti je blo precej prišparano… No, še je čas…;)
kameltrajbar
22. 10. 2013 12.58
-4
..kwaje desni.......))))...spet cmerate???
Pika Mika
22. 10. 2013 12.59
+2
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.00
-2
Pika Mika
22. 10. 2013 13.01
+3
kameltrajbar
22. 10. 2013 13.02
+1
STRELA-10
22. 10. 2013 12.55
+2
naj kdo pove koliko pokradenega denarja je prišlo nazaj v proračun,pa se bo vidlo ,kaj je naša vlada
kardinal Msgr. Svetislav
22. 10. 2013 12.53
+0
lep pozdrav na temno konzervativno stran Rubikona, vsekakor tudi globok priklon do tal predobremu in dobrosrčnemu adminu, kapiš?
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.55
+1
Zakaj se paseš na temu "konzervativnemu" portalu, če pa imaš na razpolago v über "demokratični" Reporter? KAPIŠ?
kardinal Msgr. Svetislav
22. 10. 2013 12.57
+0
Ti prjatu, borcev za demokracijo in napredek, NE BOSTE NIKOLI utišali, kapiš??
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.59
+3
Kaj pa je demokracija? A je to tisto, kar ti deklariraš da je?
kardinal Msgr. Svetislav
22. 10. 2013 12.45
+4
Kod hodi nightfly, človek, ki flanca o komunizmu v Švici, kapiš?
kardinal Msgr. Svetislav
22. 10. 2013 12.47
+4
Tisti, tisti, kapiš? On ima tudi visoke moralno-etične standarde, kapiš?
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.35
-1
Za tiste, po naravi bolj trde pameti, si preberite na Dnevniku članek "Primož Cirman poroča s Cipra: “Vidim, kam gremo. Živela sem v Grčiji.”.."..kjer prebivalka Cipra lepo opiše stanje, katerega imajo po prihodu Troike in prejete 10 milijardne pomoči...Samo za pokušino.."Pol leta po tistem, ko je Ciper zaprosil za deset milijard evrov vreden paket pomoči, je gospodarstvo države na kolenih. Brez službe je že skoraj petina aktivnega prebivalstva. "....in vi si res želite da vam bo tujec slekel spodnjice pri belem dnevu? In ne pozabit, Ciper tudi rešuje samo bančni sistem.
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.38
+1
Lahko imate na stežaj zaprte oči in minusirate, ampak dejstva vam ne bodo s tem izginila. Saj vam je Janez to povedu?
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.39
-1
Klimova
22. 10. 2013 12.39
+1
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.41
+0
Janez nam slika Potemkinovo vas. Škoda, ker toliko ljudi naseda tem kulisam...
24vohomurckov
22. 10. 2013 12.42
-2
tranzicijska desnica...ne tem!!...vsem....ajd!!
24vohomurckov
22. 10. 2013 12.44
-1
...aja...naše gospodarstvo je na kolenih tudi brez trojke!!!
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.50
+2
AlternativeFacts
22. 10. 2013 12.51
+1
24vohomurckov@ Naše gospodarstvo ni niti blizu dna. daj ne se hecat, še vedno izvozimo 70% vsega kar skup skvačkamo.
Klimova
22. 10. 2013 12.29
-3
Kaj je Korli delal v Rusiji, da bi zdaj kar vse razprodal?