Slovenija

DOBRE ZGODBE: Anina zvezdica – verjame v dobroto ljudi!

Ljubljana, 09. 04. 2013 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ana je mlada ženska, ki je Sloveniji dokazala, kaj lahko nastane iz majhne, drobne geste. Iz želje, ki gori v srcu vse življenje. Nastala je fundacija Anina zvezdica, ki vsako leto pomaga več družinam.

Anina zvezdica
Anina zvezdica FOTO: POP TV

Že kot majhna deklica je Ana vedela, da bo pomagala. Govorila je, da bo imela neko svojo fundacijo, pa takrat verjetno še vedela ni, kaj to pomeni. Ko je dopolnila 28 let, je prvič uresničila svojo veliko željo – zbirati hrano za ljudi, ki so se znašli v stiski. ''Namesto praznovanja rojstnega dneva sem prijatelje povabila, da prinesejo hrano,'' pravi Ana, ki je pakete nato izročila tistim, ki so se znašli na socialnem dnu. Kar je doživela takrat, jo spremlja še danes: ''Spomnim se, da sta prišla dva fantka z mamico in sta začela jokati, ko sta videla čokoladni namaz,'' se spominja Ana. Od tistega dne nadaljuje svoje poslanstvo, njen koncept je ostal tak, kot si ga je zamislila. Nihče ji ne more nakazati denarja, zbira se hrana, ni skritih motivov ...

Anina zvezdica
Anina zvezdica FOTO: POP TV

Tako je nastala Anina zvezdica. Zvezdica, ki sveti vsem. Prostovoljcem, ki v tem delu začutijo, da je na svetu še prostor za dobroto. In močno sveti tudi ljudem, ki se znajdejo v stiski. Ana želi spremeniti zavest ljudi. Uči, da je lepo pomagati in da ni nobena sramota, če kdo pomoč potrebuje.

Ana je začela z nekaj prijatelji, potem se ji je pridružilo vedno več prostovoljcev, pridružila so se ji podjetja, ob bok sta ji stopila tudi policija in vojska. Zato ker so začutili, da je to zgodba, katere del želijo biti.

Anina zvezdica
Anina zvezdica FOTO: POP TV

Ana je svojo zvezdico prižgala, ko je na zabavi zbrala 37 paketov hrane. V zadnji akciji, tri leta pozneje, je bilo teh paketov že 4364. Anina zvezdica je postala zvezda, ki vsem kaže novo pot. Pot ljudi, ki si drznejo napraviti en sam korak v pravo smer, dokler se nekoč ne zavedajo, da so dosegli nekaj izjemnega.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.