DOBRE ZGODBE: Anina zvezdica – verjame v dobroto ljudi!

Ana je mlada ženska, ki je Sloveniji dokazala, kaj lahko nastane iz majhne, drobne geste. Iz želje, ki gori v srcu vse življenje. Nastala je fundacija Anina zvezdica, ki vsako leto pomaga več družinam.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Anina zvezdica

(Foto: POP TV)

Dobro zgodbo lahko z nami delite še do četrtka, 11. 4., do 12. ure. Med vsemi prejetimi bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel glavno nagrado – darilni bon v vrednosti 500 evrov, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav.

Že kot majhna deklica je Ana vedela, da bo pomagala. Govorila je, da bo imela neko svojo fundacijo, pa takrat verjetno še vedela ni, kaj to pomeni. Ko je dopolnila 28 let, je prvič uresničila svojo veliko željo – zbirati hrano za ljudi, ki so se znašli v stiski. ''Namesto praznovanja rojstnega dneva sem prijatelje povabila, da prinesejo hrano,'' pravi Ana, ki je pakete nato izročila tistim, ki so se znašli na socialnem dnu. Kar je doživela takrat, jo spremlja še danes: ''Spomnim se, da sta prišla dva fantka z mamico in sta začela jokati, ko sta videla čokoladni namaz,'' se spominja Ana. Od tistega dne nadaljuje svoje poslanstvo, njen koncept je ostal tak, kot si ga je zamislila. Nihče ji ne more nakazati denarja, zbira se hrana, ni skritih motivov ...

Anina zvezdica

(Foto: POP TV)

Tako je nastala Anina zvezdica. Zvezdica, ki sveti vsem. Prostovoljcem, ki v tem delu začutijo, da je na svetu še prostor za dobroto. In močno sveti tudi ljudem, ki se znajdejo v stiski. Ana želi spremeniti zavest ljudi. Uči, da je lepo pomagati in da ni nobena sramota, če kdo pomoč potrebuje.

Ana je začela z nekaj prijatelji, potem se ji je pridružilo vedno več prostovoljcev, pridružila so se ji podjetja, ob bok sta ji stopila tudi policija in vojska. Zato ker so začutili, da je to zgodba, katere del želijo biti.

Anina zvezdica

(Foto: POP TV)

Ana je svojo zvezdico prižgala, ko je na zabavi zbrala 37 paketov hrane. V zadnji akciji, tri leta pozneje, je bilo teh paketov že 4364. Anina zvezdica je postala zvezda, ki vsem kaže novo pot. Pot ljudi, ki si drznejo napraviti en sam korak v pravo smer, dokler se nekoč ne zavedajo, da so dosegli nekaj izjemnega.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev