Slovenija

Dovoljenja za radarje pripravljena. Konec divjanju čez Trojane

Ljubljana, 28. 06. 2016 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skoraj leto dni bo minilo, odkar je Dars napovedal sekcijsko merjenje hitrosti na Trojanah. Po vseh zapletih in dolgotrajnih pridobivanjih dovoljenj, pa bo, vsaj tako napoveduje Dars, sistem do konca julija vendarle začel obratovati, kar pomeni, da bo policija stopila na prste prehitrim voznikom.

Konec lanskega poletja so na Trojanah postavili posebne radarje, ki merijo povprečno hitrost na petkilometrskem odseku. Po več mesecih testiranj pa naj bi do konca letošnjega julija sistem meritev hitrosti vendarle začel obratovati.

Zaenkrat ni bil kaznovan niti en voznik, čeprav jih kar tri petine na tem odseku vozi prehitro. A se jim časi divjanja iztekajo. Kot poroča Žurnal24, je bil Dars s strani podjetja 3M namreč obveščen, da na podlagi zadnjih pogovorov s predstavniki urada za meroslovje v razmeroma kratkem času pričakujejo pisno uradno odobritev s strani urada, tako da bi sistem meritev povprečnih hitrosti na odseku avtoceste prek Trojan lahko začel polno delovati predvidoma najpozneje do konca julija.

Po skoraj letu dni bo sistem merjenja hitrosti na Trojanah vendarle zaživel.
Po skoraj letu dni bo sistem merjenja hitrosti na Trojanah vendarle zaživel. FOTO: POP TV

To pa pomeni, da bo na osnovi meritev policija prehitre voznike vendarle lahko začela kaznovati. Nekaj podrobnosti v zvezi z upravljanjem sistema mora Dars s policijo še dogovoriti, kot poroča Žurnal24, pa bo sistem v veljavi neprekinjeno šest mesecev od dneva začetka polnega delovanja.

Meritve bodo potekale na petkilometrskem odseku, in sicer med priključkom Trojane in izvozom iz predora Podmilj, kjer je hitrost omejena na 100 km/h. Kot so na Darsu pojasnili za Žurnal24, pa so analize tega odseka pokazale, da je kar tri petine voznikov vozilo hitreje, najvišja izmerjena hitrost pa je bila kar 218 km/h.

Namen tega sistema je umiriti hitrost skozi ta precej nevarni odsek trojanskih predorov, prve napovedi tega sistema pa so se začele že junija lani. Vse skupaj se je zapletlo pri pridobivanju ustreznih dovoljenj pri uradu za meroslovje.

Sistem bo zabeležil registrske številke vozil, policiji pa posredoval le tiste fotografije, kjer bodo zaznane prekoračitve hitrosti.
Sistem bo zabeležil registrske številke vozil, policiji pa posredoval le tiste fotografije, kjer bodo zaznane prekoračitve hitrosti. FOTO: POP TV

Kako deluje?

Sistem bo meril zgolj tiste voznike, ki se vozijo iz Maribora proti Ljubljani, prednost pa je, da lahko zazna oziroma izmeri vsa vozila, ki so v določenem trenutku na tem odseku. Kot poroča Žurnal24, prva kamera na portalu pred predorom Trojane zabeleži registrsko številko vozila in nato še druga, nameščena na portalu po izvozu iz predora Podmilj. Kameri nato pošljeta registrsko številko v pristojni nadzorni center.

Izračuna se povprečna hitrost vozila in če je ugotovljena prekoračitev hitrosti, kamera posreduje v center tudi fotografijo vozila. Dars poudarja, da se fotografija posreduje v nadzorni center oziroma na poseben strežnik policije le, če je bila zaznana prekoračitev hitrosti.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (306)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samsung Android
30. 06. 2016 09.27
+0
Letos sem se odločil, da ne kupim vinjete in da hodim po regionalkah. V pol leta sem doživel zgolj in samo en zastoj, in to ko je bila zaprta avtocesta, da so vsi zavili dol. V treh prmerih sem prišel na cilj prej kot kolegi po avtocesti, v dveh oni, ostalo popolnoma enakovredno, le da so vedno prišli na cilj s komentarji o gužvi, počasnežih ki spijo na levem, deloviščih.. Torej se sprašujem kaj je še smoter naših avtocest? Poglejte -vsako jutro ali vsak dan nekaj na primorki ali na štajerki....Proti morju vsaj 5 delovišč, izvoz Brdo, Brezovica stalno obremenjen, Tovornjakov kot dreka....naval prehodnih turistov... Zakaj sploh še avtocesta, če pa Slovenija ne vlaga v njih našega denarja? Že zdavnaj so ceste slabe kvalitete, zadnje čase je pa še njihova prepustnost davno premajhna za porast prometa..........
ssbobo
30. 06. 2016 09.21
+4
raje bi slikali vse tiste nadebudne avtomobiliste kateri se cincaji z 80km/h skozi tunele ter z tem povzročajo posledično prehitevanje tovornih vozil katera povečini sploh ne zaznajo da gredo v klanec..... pa vse preobtežene Vzhodnjake kateri šparajo z gorivom v klanec
Uporabnik343348
30. 06. 2016 08.09
-1
A tako? Samo iz MB v LJ, torej Ljubljancani pa lahko divjajo ce gredo na stajerski konec, super a ne? Diskriminacija drzavljanov na vsakem koraku!!!
Fuck the system
30. 06. 2016 09.24
+2
preprosto
29. 06. 2016 20.40
+12
Vprašanje za milion evrov. Zakaj v EU izdelujejo - prodajajo avtomobile, ki gredo hitreje kot 120 oz. 130 na uro, če je po mnenju"veljakov" to edina varna hitrost na avtocestah, milslim če jim je varnost tako pomembna. Zakaj ne preprovoje prodajo cigaret če jim gre za zdravje ljudi.... Mislim da vsi vemo odgovor.
Kollerik
29. 06. 2016 20.06
+5
z navadne državljane hebbat so pa svetovni specialisti...
scipio
29. 06. 2016 17.25
+4
Slovenija slovi po divjakih in pijancih in drugih oblikah cestnih rokovnjačev. Tu gre za miselno sliko dela populacije, gre za izkrivljeno percepcijo cestnega prometa in sploh odnosa do drugih v skupnosti. motivi so pri vseh enaki: pokazati drugim v prometu svojo brezobzirnost in zaničevanje ter kompleks večvrednosti. z njimi imamo v tej naši skupnosti bolan element vseh starosti, ki mu vlada huda psihološka in vedenjska motnja. Le-ta pri teh nabijačih po mojem skromnem mnenju izhaja od prehitre odstavitve od materinih prsi in mleka v prvih tednih življenja in jim tega izpada kvalitetnih hranil in njihove embalaže ne potešita ne kasnejši bmw in ne alfaromeo, zato morajo s temi avti cestnoprometno onanirati iz dneva v dan, iz situacije v situacijo. adrenalin jim pač teče v žile vse do velikega poka...
gobo
29. 06. 2016 16.33
+7
me zanima če bojo v romunijo pošiljali
flum
29. 06. 2016 16.37
+7
flum
29. 06. 2016 15.39
+1
Kakšno dovoljenje neki rabjo? Ustavt dirkače na cesti pa basta !
User1063544
29. 06. 2016 13.00
+14
In kako vemo da bo sistem točen in merodajen, kako bomo dokazovali nasprotno? Po definiciji je po zakonu lahko divjanje razumljeno 1km/h nad omejitvijo zato vprašanje, kje je tolerančni prag??? Ali ta sploh obstaja??? Sramotno je, kako država počasi s temi kamerami vstopa v naša življenja. Danes avtoceste jutri mesta pojutrišnjem vaši računalniki... Ok malo pretiravam ampak smer, kam to pelje je povsem jasna.
Krieger
29. 06. 2016 19.43
-5
Pretiravaš tudi na cesti pomoje. Briga me kaj se snema na cesti, pomembna je varnost.
provokatorr
29. 06. 2016 10.55
+22
ali bodo kaznovali tudi tiste, ki v tunelu vozijo levo, čeprav nikogar ne prehitevajo?
flum
29. 06. 2016 15.39
-7
zennn
29. 06. 2016 08.29
+18
Po slovenski logiki bi moralo bit na nemških autobahnih totalno klanje, pa je glede na število prebivalcev število žrtev na naših avtocestah vsaj še enkrat večje. Rešitve nato iščejo v radarjih, providah in nerazumno visokih kaznih.
flum
29. 06. 2016 16.38
+4
ne primerjat nemške duše s slovensko !Jabolka in krumpir
preprosto
29. 06. 2016 20.28
+4
flum Ne štekaš v Nemčji ni splošne omejitve hitrosti na avtocestah pa zato nimajo nič več nesreč pa se po njih vozjo tudi naši in bivši naši. Omejtive 130 so zgolj administrativne. Po drugi strani pa zakja sploh delajo avtomobile ki grejo hitreje kot 130 na uro če je to edina varna hitrost na avtocestah? In kdo je določil 100 na uro čez te teunele in na osnovi kakšnih raziskav, če so sami ogotvili da jih 80% vozi hitreje pa je očitno vse OK. Sam nima nič proti tem kameram. sem pa jezen ko se policaj ali redar skrije v grm in meri na izjemno prgeldeni in varni cesti hitrost.... je to preventiva? Zagotvo ne merijo tam kjer so nevarni odseki ampak tam kjer bo največ kšitev. Sam bi dovolil meritve le na transparenten način - se pravi viden v ozančenem policjskem vozilu, samo v tem priemru bi razumeli prventivo. Kar pa se redarskih služb tiče bi moral biti zakon tak da se pobrane kzani stečejo v dražvno blagajno in ne občinsko, me zanima koliko redraskih služb bi občine še imele, mislim gelde na to da jih imajo za vranost in ne zaradi denarja, sploh v LJ.
MoniH
28. 06. 2016 20.17
+27
Ali bodo slikali in kaznovali tudi vsa tovorna vozila, ki kljub prepovedi prehitevanja od Vranskega do Blagovice brezobzirno in nekaznovano prehitevajo !!!!! Še nikoli nisem videla, da bi policija koga zato ustavila in kaznovala...
vivaro
28. 06. 2016 20.07
+38
Dajte DARSovci enkrat v enem od medijev citirat ali napisat DEFINICIJO AVTOCESTE.Potem vam bo enkrat jasno zakaj neupravičeno plačujemo cestnino tako ali drugače,ko vi omejujete,preusmerjate ali celo zaustavljate promet.Da ne bo pomote-sem dolgoletni voznik in absolutno proti divjanju- ~150kmh nekaj več ali manj zame ni divjanje,DARS pa ne ve kam bi z denarjem oz.dobičkom-vrnite ga nam voznikom,ker to je z državnim "blagoslovom" pokraden nam denar
krtaksn
28. 06. 2016 19.34
+26
Najprej ac porihtajte, ne pa kamere! Sredi sezone v nedeljo zaprete pol stajerke proti mb, ker perete tunele. Ne me hebet! Dnar vrnite, ne da se hebem po stAri cesti, za to ne rebim vinjete!!!!!! Gamad!
NapovedovalecPrihodnosti
28. 06. 2016 19.30
+12
Hehehe kakšna nakladanja z strani darsa in policije.Žepe morajo napolniti vladi katera jih je kupila z zvišanjem plače 100 eurov.Sramota z strani vlade je že ta,da delevcu kateri ni pri državnem koritu nikoli ne bi dvignili plače za več kot cirka 2 sramotna eura in še to z velikimi mukami.
nemod
28. 06. 2016 19.18
+23
ful se dogaja na AC nesreč zarad prehitre vožnje..pod pretvezo varnosti nabirajo dnar...danes so ceste in vozila tkao varni da bi se enostavno alhko vozili povprečno 150-180kmh... kaznujejo pa naj tiste paciente ki se na prehitevalnem pasu vozijo po 100kmh in ne j3b3jo žive sile in se sploh ne umaknejo... kultura na nivoju balkanske banana republike, nimaš kej...
Principat
30. 06. 2016 09.07
+1
če pišeš o balkanski kulturi , se malo podaj po evropi ,, pa pusti ti a AC , ker v razmerju napram ostalim je to le 5 % , okuženost o bakanskem nima opraviti nič na cestah , mi živimo tu ,, to je le kvečjemu obramba in izgovor ,, cesta je cesta
musl
28. 06. 2016 18.56
+27
Dajte potem dvignit dovoljeno hitrost na 150 km/h.
flum
29. 06. 2016 15.41
-4
flum
29. 06. 2016 15.41
-3
Krieger
29. 06. 2016 19.45
motorist_mb
28. 06. 2016 18.55
+2
Ne razumem da vam ni jasno da z avti se ne da več divjat brez kazni...kaj ti bo bmw,audi,mercedes ki gre 250 če ne morš vozit nikjer pri nas...bolje slabši avto pa motor...na njem se lahko zdivjaš po regionalkah koliko češ če že hočeš...z avtom pa pozabi na divjanje!
Brakedirt
28. 06. 2016 21.30
+3
kje pa pise da moram divjati ce imam mocan avto? aja,dokazovanje. sem opazil ko sem bil nazadnje v slo da so me uporno prehitevali pa cetudi mi ne sezejo do kolen. hja,vozniska kultura pac.
Navaro2261
29. 06. 2016 11.01
+2
Bravo...res je..kultura ljudi je na psu. Zakaj pa je treba z motorji divjat po regionalkah? Aja...zato ker policaji kjub koncu štrajka še vedno kontrolirajo tam, kjer je najlažje kasirat...izven mest nočejo in se izgovarjajo...
Brus123
29. 06. 2016 19.05
+5
kultura voznikov v slo je še vedno na dnu od najnižjega podna
proofreader
28. 06. 2016 18.10
+4
Bodo pa na odstavnem pasu čakali.
R0ss0
28. 06. 2016 18.04
+5
kaj pa da daš na dva različna avta isto tablico spredi pa nardiš tko da ko gre prvi avto čez prvo kamero naj gre drugi čez drugo kamero v roku cca 10 sekund, bi jim preračunal kot da si z avionom priletel mimo :)