Slovenija
Oglas

Drsanje ob morju, okus čokolade, koncerti in vsakodnevni dogodki bodo zaznamovali advent v Opatiji

Opatija, 18. 12. 2015 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poletni oder se bo spremenil v zimski vrt z velikim drsališčem, Učka bo »nastanila« Božička, Slatina pa atraktivne lesene hiške, polne spominkov in okusnih dobrot na Božičnem sejmu. Božični program v jutranjih urah bo potekal na mestni tržnici, tekom dneva pa na številnih lokacijah v mestu.

Zima je idealen čas, da spoznate Opatijo v njeni pravi romantični podobi ob svečanem vzdušju, ki zavlada med secesijskimi vilami, na ulicah in trgih, okrašenih z adventno razsvetljavo in vonjem toplega čaja, sveže kave in omamne čokolade, ki se širi iz mestnih kavarn, urejenih v dunajskem slogu.

Zima v Opatiji je več kot zgolj letni čas, saj je to hkrati tudi naziv programa prireditev, ki vse najlepše zimske zgodbe združujejo v edinstveno doživetje, prežeto s prazničnim duhom, kjer se srečajo sveti Miklavž in Božiček, drsanje in prijeten sprehod ob morski obali, najbolj okusne čokoladne dobrote in kuhano vino, začinjeno s klinčki ...

Opatija - 1
Opatija - 1 FOTO: Opatija

Posebna atrakcija Zime v Opatiji je "Ledena čarovnija", ki Poletni oder spremeni v Zimski vrt, v središču katerega je ves dan odprto drsališče, obdano z dobro zabavo, ki se nahaja le nekaj metrov od morja. Svečana otvoritev drsališča bo v nedeljo, 29. novembra, s predstavo na drsalkah »Ledene vragolije«, na terasi hotela Continental pa bo istega dne potekal program Prižiganje božične jelke z izvrstnim glasbenim programom, ki bo mesto popeljal v adventni čas. Svečan trenutek bo dodatno poudarilo tudi prižiganje prve adventne sveče na Slatini, ki se bo ponovilo vsako nedeljo do božiča, in sicer točno ob 19. uri.

V začetku decembra, natančneje v petek, 4. 12., se bo praznično vzdušje razširilo tudi na druge dele mesta. Na mestni tržnici se bo začel program "Duh Božiča na tržnici" s fritulami in glasbo v živo, ki bo vse do zadnjega dne tega leta jutra popestril z nastopi avtohtonih domačih glasbenikov in kulturnih društev. Istega dne se bo na Slatini pričel Božični sejem z bogato ponudbo avtentičnih opatijskih spominkov, a tudi domačih dobrot in kuhanega vina, brez katerih praznično vzdušje ne bi bilo popolno. Povsem drugačni okusi, a enako priložnostne dobrote, bodo predstavljeni na Festivalu čokolade z »bazo« v hotelu Kvarner in dogodki na številnih mestnih lokacijah, ki bodo v Opatijo pripeljale najboljše evropske mojstre tega grenko-sladkega užitka.

Opatija - 2
Opatija - 2 FOTO: Opatija

Festival čokolade bo trajal tri dni vikenda – od 4. do 6. decembra, medtem ko bo zadnji dan čokoladnega dogodka prišel tudi sveti Miklavž, da bi dodatno razveselil malčke, ki še niso imeli dovolj sladkarij in razburjenj. Zime v Opatiji ne bo zamudil niti Božiček, ki že leta redno prihaja v svojo rezidenco na Učki, prekrito s snežinkami, pod katere toplo streho bo od 11. do 13. decembra sprejel vse otroke in odrasle, ki verjamejo v božično pravljico.

Pesmi, v katerih se ravno veseli dedek pogosto pojavlja kot glavni lik, a tudi druge božične "zimzelene" skladbe, bo zapela vrhunska vokalistka Renata Sabljak na koncertu "Božič prihaja" 20. decembra v Zlati dvorani hotela Imperial, medtem ko bo silvestrovanje v znamenju dvojnega programa. Na Poletnem odru bo DJ Šajeta »zavrtel« zabavo na drsališču ob morju, na katerem bodo vsi imeli priložnost, da "vdrsajo" v leto 2016, medtem ko bodo "močne domače sile" s skupinami Koktelsi, Le Salpe in Lungomare band na tržnici organizirale program "Novo leto spet na tržnici". Neprespana novoletna noč se bo nadaljevala točno opoldne s "penečo" zdravico ravno pričetemu novemu letu, kjer bodo vsi obiskovalci Opatije kot darilo dobili kozarec za šampanjec, kar bo edinstven spomin na Zimo v Opatiji.

Opatija - 5
Opatija - 5 FOTO: Opatija

Ob sobotah in nedeljah od 29. 11. 2015 do 31. 01. 2016 je za vse obiskovalce zagotovljeno brezplačno parkiranje na javnih površinah v Opatiji.

Več informacij je na voljo na: www.opatija-tourism.hr

Opatija - 3
Opatija - 3 FOTO: Opatija
Opatija - 4
Opatija - 4 FOTO: Opatija

Letak Opatija
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni