Gospodarstvo

Družba za upravljanje terjatev bank dobila nove neizvršne direktorje

Ljubljana, 01. 04. 2015 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je v začetku marca zaradi številnih pozivov in dejstev o njenem neučinkovitem poslovanju za DUTB sprejela nekaj ukrepov. Razrešila je neizvršne direktorje, ki jih bodo nadomestili novi. Vlada je obenem na novo določila njihovo mesečno plačilo.

Po dolgotrajnih medijskih opozorilih, po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije, ki je ugotovila slabo prakso delovanja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ter po objavi poročila računskega sodišča, ki je ugotovilo, da je bilo poslovanju DUTB v letu 2013 neučinkovito in negospodarno, je vlada v začetku marca za DUTB sprejela nekaj ukrepov.

Vlada je v začetku marca za izboljšanje delovanja DUTB sprejela različne ukrepe.
Vlada je v začetku marca za izboljšanje delovanja DUTB sprejela različne ukrepe. FOTO: Blaž Garbajs

S koncem marca je razrešila neizvršne direktorje Carla-Johana Lindgrena, Mitja Mavka in Arneja Berggrena ter z aprilom za nove imenovala nekdanjega prvega nadzornika NLB in šefa Ljubljanske borze Simonetija, predsednika izredne uprave Probanke v likvidaciji Balogha in člana uprave družbe Sip Šempeter Širovnika. Nyberg je edini, ki je ostal v upravnem odboru.

Vlada je prenovila politiko prejemkov v DUTB, znižala prejemke izvršnim direktorjem ter na novo določila mesečno plačilo neizvršnim direktorjem. Ni pa še sprejela novele zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, ki predstavlja zakonsko osnovo za delovanje DUTB in po kateri bi med drugim njeno delovanje podaljša do leta 2022.

Kot so sporočili iz DUTB, se bo upravni odbor v novi sestavi prvič sestal predvidoma v drugem tednu aprila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LOPOVEpredZID
07. 04. 2015 07.56
In kaj je njihovo delo kot "neizvršni direktorji"? V bivši državi je bil povsod en direktor, katerega so se vsi bali, so ga vsi spoštovali in so vsi delali pod njegovo taktirko....pa je vse špilal. Danes pa vam samo njihov naziv vse pove....NEizvršni....Nebo izvrševal direktorskega dela....in koji penis so jih pol imenoval????? Samo, da bodo lahko finančna sredstva vn še naprej izvažal.....za svojo in prihodnost svojih otrok!!!!!! LOPOVLUK kakor kol pogledaš!!!
slovenskidelavec
05. 04. 2015 17.41
Politična kraja našega premoženja. Odgovarjal nebo nihče premoženje pa bo izhlapelo.DOB DOB DOB DOB
Borec21
01. 04. 2015 21.04
+2
temu se reče lov je odprt za veliki come back odpisanih....................
Mr.Somebody
01. 04. 2015 09.21
+5
Zdej ko so "naši" na DUTB, bo pa vse potekalo brez problemov in nebo nobenih mutnih poslov.
osnovna šola
01. 04. 2015 09.15
+12
DUTB ima nadzorni svet, upravni odbor, izvršne direktorje, neizvršne direktorje, vsem pa je skupna ena stvar: Nihče ne odgovarja za negospodarno in neučinkovito poslovanje.
Borec21
01. 04. 2015 21.04
+4
točno tko mi pa plačujmo vsak mesec več davkov da bodo izvršno neizvršni naprej zapravljali
me987
01. 04. 2015 07.59
+5
zdaj, ko so pokanalizirali ach, elan, polzelo in adrio je sigurno na BAMLI računu ostalo vsakemu vsaj toliko, da mu tudi s tistim ni treba več v življenju mignit.. jaz sem tudi zamenjal žarnico, pa se je tudi brez nje dobro videlo..
macek_garfield
01. 04. 2015 07.58
+6
... prvoaprilska sala ... kje pa bodo ti dihurji zapustili tako dobro placano delovno mesto ... za mlatenje prazne slame ...
anjerd
01. 04. 2015 08.31
+6