Slovenija
Oglas

'Študiramo, da bomo pomagali'

Maribor, 29. 06. 2015 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Almamater
Komentarji
0

"Same pohvale lahko dam študentom fizioterapije Alma Mater Europaea – ECM, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pri obravnavi oseb s posebnimi potrebami. Nad njihovim znanjem pa so bili navdušeni tudi zdravniki in fizioterapevti iz tujine,« je pojasnil mag. Tine Kovačič, klinični direktor zdravstvenega programa "Fun fitness" pri Specialni olimpiadi Slovenije.

Almamater - 3
Almamater - 3 FOTO: Almamater

Več kot 22 študentov Alma Mater Europaea – ECM je nedavno namreč v okviru svoje prostovoljnega dela pomagala v Mariboru v športnem parku Poljane, kjer je potekala specialna olimpijada. "Meritve vzdržljivosti smo opravili pri več kot 150 udeležencih na specialni olimpijadi. Pri za njih fizičnih naporih smo jih vzpodbujali in jim pomagali z znanjem, ki smo ga pridobili med študijem fizioterapije," je pojasnil Leon Šerbak, študent tretjega letnika fizioterapije na Alma Mater.

Omenjeni še dodaja, da so skupaj s kolegi iz fakultete vedno bolj aktivni pri prostovoljnih in družbeno koristnih aktivnostih. "To je naše poslanstvo – pomagati. Zato študiramo, da bomo pomagali ljudem. Ali kot fizioterapevti ali starejšim kot socialni gerontologi ali kot zdravstveni delavci. Študenti smo v zadnjih tednih v okviru študentskega sveta in tutorskega programa organizirali kar nekaj družbeno koristnih dogodkov. V Murski Soboti smo skupaj z občino, bolnišnico in Vzajemno osveščali o prvi pomoči. Konec leta bomo tudi organizirali brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči za občane Murske Sobote. Sodelovali smo na dnevih multiple skleroze, kjer so nas pohvalili zdravniki nevrološkega oddelka UKC Maribor, nedavno smo maturantom pred testi delili pisala in jim zaželeli vso srečo na maturi pred srednjimi šolami v Maribor, Celju, na Ptuju, in Murski Soboti," še dodaja Šerbak, ki že napoveduje nove akcije. S strokovnjaki in učitelji na Alma Mater si želijo sodelovati še predvsem na področju obravnave otrok s posebnimi potrebami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3