Slovenija

Družinski zakonik: za mizo z opozicijo sedel tudi Virant

Ljubljana, 22. 02. 2012 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Predstavniki strank Lista Virant, Pozitivna Slovenija, SD, LDS, TRS, SMS - Zeleni in Zares so se na skupnem dogodku zavzeli za družinski zakonik, ki ga konec marca čaka referendum.

Podpiram družinski zakonik, ker naša stranka podpira družinski zakonik in s tem ni nobenih težav. Mi smo v koalicijo vstopili z določbo oziroma pogojem, da lahko v njej gradimo svojo sredinsko identiteto, ki vsebuje mnoge liberalne elemente in v koalicijski pogodbi smo tudi zapisali, da o vseh tistih vprašanjih, ki jih ta ne zajema, koalicijski partnerji odločamo samostojno. Gregor Virant, predsednik stranke Lista Virant

Predstavniki sedmih strank so razloge za podporo družinskemu zakoniku predstavili v okviru Gibanja za Družinski zakonik, ki je nastalo po napovedi referenduma in v katerega so poleg strank vključene tudi različne civilnodružbene organizacije.

Družinski zakonik podprl tudi Virant

Predsednik Liste Virant in predsednik DZ Gregor Virant je pojasnil, da zakonik podpirajo, ker so prepričani, da ima vsakdo pravico do svobodne izbire, kako bo živel, dokler ne škoduje drugemu. Prav tako ga podpirajo, ker morajo biti vsi otroci enako zaščiteni – ne glede na to, v kakšni družini živijo – in ker prinaša vrsto izboljšav, kot so prenos nekaterih pristojnosti na sodišča, hitrejši ukrepi za zaščito otroka in poenostavitev sklenitve zakonske zveze.

Janković: Referendum je popolnoma nepotreben

Po mnenju predsednika PS Zorana Jankovića je to eden od referendumov, ki je "popolnoma nepotreben". Družinski zakonik namreč, kot pravi, prinaša samo dobre rešitve, niti ene slabe. Ob tem je pozval, da "moramo sprejeti stališče, da živimo skupaj, in spoštovati različnost". Janković se tudi sprašuje, kako bodo zagovorniki referenduma utemeljili stroške, ki po njegovem mnenju nastajajo po nepotrebnem. Ob tem pa je omenil tudi, da imajo nasprotniki zakonika izjemne težave, ko poskušajo pojasniti, zakaj so proti.

Tako Gregor Virant, čigar stranka sicer tvori vladno koalicijo, kot tudi predstavniki opozicijskih strank so prepričani, da družinski zakonik prinaša vrsto izboljšav, da nikogar ne ogroža, nekaterim pa zagotavlja pravice, ki jih doslej niso imeli.
Tako Gregor Virant, čigar stranka sicer tvori vladno koalicijo, kot tudi predstavniki opozicijskih strank so prepričani, da družinski zakonik prinaša vrsto izboljšav, da nikogar ne ogroža, nekaterim pa zagotavlja pravice, ki jih doslej niso imeli. FOTO: Blaž Garbajs

Pahor pravi, da zakonik prinaša toplino vsem otrokom, ne le tradicionalni večini

Tudi predsednik SD Borut Pahor, ki je v času sprejema zakonika v DZ vodil vlado, je poudaril, da zakonik podpira, ker ta "nikogar ne ogroža, nekaterim pa omogoča nekaj, kar jim doslej ni bilo dano". Kot je pojasnil, javnost danes nagovarja zlasti kot partner in oče. "Družina je toplina. Če se otrok počuti varnega in ljubljenega, utegne biti tudi sreča. Tega zakonik – kot nič na svetu – ne zagotavlja, vendar to toplino omogoča v večji meri vsem otrokom in ne le tradicionalni večini," je dejal.

Kresalova: Ali bomo svobodni in odprte glave ali nesvobodni in nazadnjaški?

Kot pravi predsednica LDS v odhajanju Katarina Kresal, bi rada živela "v resnično svobodni družbi", v kateri je vsak lahko to, kar je, živi tako, kot želi, in s tistim, kot želi, deduje po svojem partnerju in po očetu in materi, če tudi nista biološka.

Po njenih besedah namreč danes med nami živijo ljudje, ki vseh teh pravic nimajo. Zato prihajajoči referendum, kot je prepričana, ni samo referendum o enem zakonu, ampak je referendum o tem, kakšna družba bomo – ali svobodna in odprte glave ali zaprta, nesvobodna in nazadnjaška.

Mi smo za družinski zakonik - 1
Mi smo za družinski zakonik - 1 FOTO: Blaž Garbajs

'Družina je tam, kjer je otrok!'

Manca Košir iz stranke TRS je izpostavila ustavno določbo, ki zagotavlja, da smo pred zakonom vsi enaki, da so vsem zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine – ne glede na raso, spol, jezik, vero. Po njenem mnenju gre v zakoniku za zgodovinski premik pri definiciji družine, saj je družina "tam, kjer je otrok". Otrok je tako po njenih besedah končno v središču našega zanimanja.

Kranjc: Otrok postaja bistvo družine

Tudi predsednik stranke SMS - Zeleni Darko Kranjc je kot najbolj svetlo točko zakonika izpostavil to, da otrok postaja bistvo družine. Kot je sicer omenil, je imel nekaj pomislekov pri implementaciji teorije v prakso, kot jo določa zakonik glede rejniških družin. Vendar poudarja, da je družina – takšna ali drugačna – bistvo družbe. Vsaka po njegovih besedah sicer ni idealna, se pa išče prostor za otroka tam, kjer so koristi za otroka najbolj zaščitene.

Gantar verjame v pravico do prostega oblikovanja lastnega življenja

Predsednik Zaresa Pavel Gantar pa pojasnjuje, da v stranki podpirajo družinski zakonik, ker verjamejo "v pravico vsakogar, da si svoje življenje oblikuje tako, kot sam želi, če pri tem te pravice ne oropa drugih". "Družinski zakonik to omogoča," je poudaril in dodal, da so bile družine vedno raznovrstne. Glasovanje o družinskem zakoniku po njegovem mnenju "ni le glasovanje o tem, ali smemo ljudem predpisati obliko družine, ampak tudi o tem, ali bomo kot družba imeli pred sabo razvojno prihodnost". Aktivnosti v podporo družinskemu zakoniku sicer podpira tudi Demokratična stranka dela.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (513)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MojcaK9
26. 02. 2012 11.37
-2
Sploh se ne gre za pravice istospolnih, poudarek je na pravicah otrok. Saj pa vemo kdo najbolj zlorablja otroke po raznih ustanovah, kot so privatne šole, razni domovi in visoko grajene stavbe. Kaj pa nune ki so oženjene z bogom, ali je to normalno ? Največ gejev je v samostanih, je prav smešno da so oni proti.
Nimivseeno
24. 02. 2012 12.51
1. člen (vsebina zakonika) Ta zakonik ureja zakonsko zvezo, zunajzakonsko skupnost, partnersko skupnost, zunajpartnersko skupnost, razmerja med starši in otroki, oblike pomoči države pri težavah partnerskega in družinskega življenja ter preživljanje, posvojitev, rejništvo in skrbništvo za otroke in druge osebe, ki potrebujejo posebno varstvo. 2. člen (družina) (1) Družina je življenjska skupnost otroka z enim ali obema od staršev ali z drugo odraslo osebo, če ta skrbi za otroka in ima po tem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice. (2) Zaradi koristi otrok uživa družina posebno varstvo države. 3. člen (zakonska zveza) Zakonska zveza je življenjska skupnost moškega in ženske, katere sklenitev, pravne posledice in prenehanje ureja ta zakonik. 4. člen (zunajzakonska skupnost) (1) Zunajzakonska skupnost je dalj časa trajajoča življenjska skupnost moškega in ženske, ki nista sklenila zakonske zveze, in ni razlogov, zaradi katerih bi bila zakonska zveza med njima neveljavna. Taka skupnost ima v razmerju med njima enake pravne posledice po tem zakoniku, kakor če bi sklenila zakonsko zvezo; na drugih pravnih področjih pa ima taka skupnost pravne posledice, če zakon tako določa. (2) Zunajzakonska skupnost je ne glede na čas trajanja tudi življenjska skupnost moškega in ženske, ki nista sklenila zakonske zveze, in ni razlogov, zaradi katerih bi bila zakonska zveza med njima neveljavna, če se jima je v času trajanja te skupnosti rodil skupni otrok, ali sta posvojila otroka. (3) Če je odločitev o pravici ali obveznosti odvisna od vprašanja obstoja življenjske skupnosti iz prejšnjih odstavkov, se o tem vprašanju odloči v postopku za ugotovitev te pravice ali obveznosti. Odločitev o tem vprašanju ima pravni učinek samo v stvari, v kateri je bilo to vprašanje rešeno. 5. člen (partnerska skupnost) (1) Partnerska skupnost je življenjska skupnost dveh žensk ali dveh moških, katere sklenitev, pravne posledice in prenehanje ureja ta zakonik. (2) Taka skupnost ima enake pravne posledice, kot jih ima zakonska zveza, razen če zakon določa drugače. 6. člen (zunajpartnerska skupnost) (1) Zunajpartnerska skupnost je dalj časa trajajoča življenjska skupnost dveh žensk ali dveh moških, ki nista sklenila partnerske skupnosti, in ni razlogov, zaradi katerih bi bila partnerska skupnost med njima neveljavna. Taka skupnost ima v razmerju med njima enake pravne posledice po tem zakoniku, kakor če bi sklenila partnersko skupnost. Zunajpartnerska skupnost ima pravne posledice tudi na tistih pravnih področjih, na katerih ima pravne posledice zunajzakonska skupnost, razen če zakon določa drugače. (2) Če je odločitev o pravici ali obveznosti odvisna od vprašanja obstoja življenjske skupnosti iz prejšnjega odstavka, se o tem vprašanju odloči v postopku za ugotovitev te pravice ali obveznosti. Odločitev o tem vprašanju ima pravni učinek samo v stvari, v kateri je bilo to vprašanje rešeno.
Herba
24. 02. 2012 08.07
-4
Mene pa tej zakoni sploh ne brigajo. Č imata dva moška otroka po naravni poti, potem ga lahko imata. Žensk je že ogrono, ki skrbijo za otroke same in materinski čut ni enak, kakor ljubezen do hišnih ljubljenčkov, kar bi to bil otrok v "družini" dveh očetov. Ni naravno in ni moralno.
Nimivseeno
24. 02. 2012 11.53
+4
Enake pravice za vse. Če ima mama otroka, oče umre ali se je ločil. Potem pa mama spozna, da ji bolj ustreza družba žensk in živi z njo. Kdo si ti, ki bi kratil pravice teh ljudi? Vsi drugačni, vsi enakopravni.
Nimivseeno
24. 02. 2012 11.56
+5
Vožnja z avtomobilom je zelo nenaravna in glede na statistiko veliko bolj nevarna kot življenje z istospolnim partnerjem, pa ne vidim, da bi se kakorkoli pritoževala.
Nimivseeno
24. 02. 2012 11.59
+4
Moralno je to, kar se mi, kot družba odločimo, da je moralno. Zlato pravilo pri tem je, kar ti ne želiš, da drugi tebi ne storijo, ne stori tudi ti njim. Zakaj bi potem jemala pravice takšnih otrok in jih diskriminirala? Misliš, da zaradi možnega nesprejetja tega zakonika bodo istospolno usmerjeni nehali živeti skupaj pod eno streho? Samo pravice jim zmanjšaš na ta način.
Herba
24. 02. 2012 12.31
-1
Glej, to je moje osebno mnenje in vsak ima pravico do njega. Kakor sem rekel in ostajam pri tem: če ga imajo po NARAVNI poti naj ga imajo. Ljudje velikokrat posegamo v naravo, samo še vedno velja pravilo: človek obrača, narava obrne. Ne moti me istospolna usmerjenost, ker to je naravno, verjamem, da marsikateri oče skrbi za svojega otroka bolj kakor mati, samo kakor sem rekel SVOJEGA in ne posvojenege kakor kakega hišnega ljubljenčka. To je samo moje mnenje.
Nimivseeno
24. 02. 2012 12.49
Večinoma imamo otroke po naravni poti. Gre zato, ali dovoliš, da imajo tudi ti otroci enake pravice kot drugi otroci. Pravilo velja, človek obrača, bog obrne. Brez skrbi sem bil vzgajan.
Herba
24. 02. 2012 17.57
-2
O pravici otrok pa toliko: nisem še slišal, da bi kakšen dojenček, pa tudi otrok, izrazil željo po dveh očetih. Je res, da bi se lahko ogromno otroko godilo boljše če bi zanje skrbel nekdo, samo v takih primerih bi morale za to poskrbeti državne ustanove, ne pa da bi jih posvajali očetje.
Nimivseeno
24. 02. 2012 19.34
+1
Državne ustanove ne poskrbijo. To tudi sam veš, ko ugotavljaš, kako deluje državni aparat. Nobeden ni rekel, da bi posvajali tujega otroka in tega ni v zakoniku. Lahko si ga prebereš, lahko ti ga pošljem, če ga nimaš, samo ne širi laži. Če sem pa napačno prebral člene zakonika, mi pa prosim citiraj člen, v katerem bi to bilo dovoljeno. Gre za naravnega očeta ali naravno mamo tega otroka. Oče ali mama tega otroka pa sedaj živi z istospolnim partnerjem. Ti otroci bi sedaj dobili enake možnosti. Res je problem, ker bi imeli enake možnosti, kajne. :D
Herba
24. 02. 2012 20.35
Včasih bi bilo zelo lepo, da bi videli skozi oči drugih ljudi, mogoče bi bilo lažje sprejet "različnost". Glede enakih možnosti bi se dalo razglabljati še in še in ne samo na tem primeru, ampak kar na vsako drugo zadevo v vskodnevnem dogajanju.
Nimivseeno
24. 02. 2012 23.25
Se popolnoma strinjam Herba. Sam nisem istospolno usmerjen, prav zares ne razumem tega odnosa, v bistvu se mi gabi. Dva žeblja ne gresta skupaj, pa če še tako nabijam. Če sem iskren do sebe in če se postavim v oči otroka, bi pa rad, da bi ta zakonik bil sprejet, ker daje enake pravice vsem. Če bom kdaj otrok v taki družini bi rad, da bi imel enake možnosti kot drugi otroci. Ne razumem pa cerkve, ker naj bi bili za enakost, dobroto ...in so proti.
soleam
24. 02. 2012 08.06
+2
ce je sporna vzgoja otrok z dvema istospolnima clovekoma, potem se porusi tudi vzgoja otrok, ki jih vzgaja samo mama in babica ali pa oce in dedek....a to pa za otroka ni sporno? Kaj pa otroci v vrtcih , kjer so vecinoma samo zenske vzgojiteljice,? Ali bi potemtakem morali obvezno imeti tudi moskega predstavnika? Ali mislite, da je otrokova spolna usmerjenost pogojena z vzgojo?
soleam
24. 02. 2012 08.10
+2
Ce koga skrbi kako bo spolno usmerjen njegov otrok, noben stars na to ne more vplivat. Zato je kakrsenkoli strah pred vzgojo otrok istospolnih popolnoma zgresen. Olajsajte svojim otrokom in njihovim otrokom zivljenje s prosto izbiro!
El_Pistolero
23. 02. 2012 23.46
-4
Jaz osebno sem proti družinskemu zakoniku in bom najverjetneje tudi šel na referendum kjer bom glasoval proti. Enostavno se mi ne zdi normalno da imasta dva homoseksualca otroka. In zdaj si predstavljajte dva homoseksualca stara okrog 60 let,ki si nabavita enega 5 letnega otroka. In zdaj si predstavljajte da potem gresta z otrokom v šolo,toplice in še marsikam. Zagovorniki tetga zakonika zamislite se malo. Jaz sem mnenja da vsak otrok rabi mater,saj je mati tista,ki ga je spravila na svet. Tudi v primerih ko se starša ločita bi morala skrbništvo nad otrokom vedno imeti mati,saj si to nedvmno zasluži. In nek 5 letni otrok rabi mater. Tudi če ima naprimer mačeho in ga ta mačeha ima rada je to mnogo bolje kot da ga imasta v skrbništvu dva homoseksualca. Pa da jaz kje vidim dva stara homoseksualca,ki za rokice držita enega malčka meni začne iti na bruhanje. Upam da bomo slovenci oziroma da boste slovenci imeli pamet na pavem mestu in boste odločno proti,saj če se zakonik podpre potem imam jaz občutek kot da bi se lahko začelo zapostavljati matere. Poglejte si video na youtube,ko Jelinčič izraža svoje mnenje o družinskem zakoniku in se malo zamislite ljubi slovenci. Če bo ta zakonik podpret bo mene sram da sem slovenec.
Nimivseeno
24. 02. 2012 00.49
+1
V tem družinskem zakuniku nikjer ne piše o nabavi otroka. Nepoznavanje zakonika privede do tega, da strah pred neobstoječim privede do napačnega razumevanja snovi in s tem do slabe odločitve.
Nimivseeno
24. 02. 2012 00.51
+1
Vsak otrok rabi mater, tu ni vprašanje. Vprašanje je, kaj s takim otrokom, ki matere več nima. S temi toplicami kažeš samo nestrpnost do drugače mislečih od tebe. Ali ne smejo imeti drugače misleči iste pravice kot ti? Zamisli se malo. Mene je tudi stram, da sem slovenec, ker je toliko nestrpnosti med slovenci, toliko izkrivanja resnice. Si mogoče prebral zakonik? s katerim členom se ne strinjaš? Zadnje pa še, ker predvidevam da si s koroške in krščansko vzgojen: Kristrus bi bil ZA zakonik. Kristus je rekel samo dve zapovedi. Ljubi boga, ljubi bližnjega. Tvoj homoseksualni sosed je tvoj bližnji, zato ga moraš ljubiti, čeprav se z njim ne strinjaš. Če ljubite samo tiste, ki vas ljubijo, kaj delate posebnega? To delajo tudi pogani. Bodite popolni, kakor je popoln vaš nebeški oče
Nimivseeno
24. 02. 2012 11.55
+1
Enostavno nimate protiargumenta, če ga pa imate, pa na dan z njim.
Jurif11
27. 02. 2012 16.32
Nimivseeno, daj mi razloži ko pravis da si prebral zakonik men se ga ne da brati me pa zanima ko je napisal El_Pistolero da dva homoseksualca stara 60 let lahko dobita otroka starega 5 let. Je to res? oz. pod kakšnimi pogoji ga lahko dobita?
Ježek Moli Moli
23. 02. 2012 21.25
-2
Ta družinski zakonik predvideva, da lahko otroka posvoji samo partner od prej biološkega otroka. Torej nekdo, ki je celo življenje načelen in se deklarira za istospolno usmerjenega ne sme posvojiti otroka, tisti hinavec pa, ki si je otroka ustvaril v heteroseksualni zvezi pa lahko.. žal nenačelnih ljudi ne morem podpret, ljudi ki se še za sebe niso morali postavit, kako se bodo za svojega otroka?
Nimivseeno
23. 02. 2012 22.37
+2
V mladosti si bil zadovoljen z liziko, sedaj pa hočeš klobaso? Kako si nenačelen.
VOY
23. 02. 2012 16.22
-4
IZENAČITEV...ODPADE ..........Sorči
iMiniCak
23. 02. 2012 18.00
+5
Nič ne skrbi, da boš komurkoli enak, boš moral zrasti in odrasti.
Transcentral
23. 02. 2012 15.50
-3
Male bitke-kot so te sedaj,so načeloma začetek nečesa večjega?Tako bulozne zahteve istospolnih niso nikakor "dobrobrižne" za njih?Sicer pa,zakaj se v SLO zmeraj zakoni spreminjajo le zaradi peščice ljudi,medtem ko ostali životarijo brez pravic,dela in standarda!Medtem ko bomo eni morali sami delat otroke še naprej,bodo drugi lahko kupovali-dobili!!
Nimivseeno
23. 02. 2012 13.39
+5
Vsi drugačni, vsi enakopravni.
srebrnibreg
23. 02. 2012 13.41
-4
nefretete
23. 02. 2012 14.30
+3
Zdaj pa me že jezi, da ne vidiš in ne spregledaš. Si za to, da te povabim na ogled ene take družine? Skupaj bomo popili kavo in vprašal boš lahko kar boš želel!
Nimivseeno
23. 02. 2012 15.25
+3
Edini problem je nevednost in slepo sledenje verskim voditeljem. Srebrni prosim pokaži mi v zakoniku člen, v katerem je otrok prikrajšan. S katerim členom se ne strinjaš?
srebrnibreg
23. 02. 2012 17.27
-1
nefretete- hočem samo, da se lahko otroci kdaj koli odločijo za drugačno življensko pot, če uvidijo, da jim trenutna oziroma prej zamišljena ne ustreza. Ni važno ali to spreviijo pri hetero starših ali homo. Pa brez jeze prosim, ker samo zagovarjam pravice otrok.
iMiniCak
23. 02. 2012 18.02
+1
Od kdaj se otroci sami odločajo? Izverejo starše? Izberejo rejnika? Izberejo mačeho? Izberejo, v kateri vrtec bodo hodili? Daj ne bluzi z bedarijami. Ti zagovarjaš neke brez veznosti, ne pa pravice otrok.
srebrnibreg
23. 02. 2012 13.31
-3
Odrasli naj počnejo kar hočejo, otroke pa naj pustijo živeti v okolju kakršnem je nastal.
ansev88
23. 02. 2012 13.48
+0
Po tej logiki, bi bilo še mnogo več zapuščenih, zlorabljenih, čustveno in fizično pohabljenih otrok.
nefretete
23. 02. 2012 13.54
+5
Včeraj si mi prehitro pobegnil Srebrni. Ena tvoja misel se mi je zataknila. Praviš, da si proti, ker si ne morejo otroci sami izbrati staršev. V nobenem primeru si jih ne morejo, saj si alkoholika ali pedofila tudi ne izberejo. Riziko, da bo zlorabljen s strani očeta homoseksualca (se mi zdi, da vas to najbolj muči) je manjši, kot v hetero družini, ko bolni starš izživlja svoje prikrite perverznosti na otrokih. Kakor koli, pravico imaš do svojega mnenja, pomisli le, da smo mi že stari in gremo počasi... mladi si bodo pa tako in tako po svoje uredili.
srebrnibreg
23. 02. 2012 17.24
+2
Res sem kar hitro pobrisal pa še ne da se mi ravno dosti o tem. Navedem naj samo dva primera v mojem kraju. Dve materi sta odšli k drugi ženski in vsaka je pustila po dva starejša otroka. Nobeden od teh štirih noče več imeti tesnejših stikov z materjo. Verjetno ti to zadosti pove, če hočeš slišati.
Nimivseeno
23. 02. 2012 13.30
Stara zaveza ne velja za kristjane, saj nismo judje. Če bi veljala stara zaveza, potem bodimo natančni in kamnajmo prešuštnico. Kdo določa, da nekaj velja, drugo pa ne? Kristus je rekel samo dve zapovedi. Ljubi boga, ljubi bližnjega. Tvoj homoseksualni sosed je tvoj bližnji, zato ga moraš ljubiti, čeprav se z njim ne strinjaš. Če ljubite samo tiste, ki vas ljubijo, kaj delate posebnega? To delajo tudi pogani. Bodite popolni, kakor je popoln vaš nebeški oče
VOY
23. 02. 2012 13.14
-4
Jaz bom glasoval ZDRAVO.....PROTI.....ejga
Nimivseeno
23. 02. 2012 15.28
+2
Brez razloga, samo zato, ker so škofje tako rekli, priden otrok. Dobro smo te indoktrinirali. :D
godhead
23. 02. 2012 12.34
-2
na ta referendum definitivno ne grem, naj se levi in desni homoti sami zmenijo
nefretete
23. 02. 2012 12.37
+4
Tokrat se najbrž edinkrat levi in desni strinjajo...
srebrnibreg
23. 02. 2012 13.27
+0
nefretete
23. 02. 2012 13.50
Srebrni - letelo je na leve in desne homoseksualce...
VOY
23. 02. 2012 12.33
-6
V čem je fora da se tako TRMASTO hiti z tem Slabo usklajenim DZ..??? Pa saj se celi EU...nikamor ne mudi....a bomo zopet prvi na vasi??? PROTI
Tonček Balonček
23. 02. 2012 12.59
+4
V Evropi imajo takšne zakone že dolgo, pa kje ti živiš?
VOY
23. 02. 2012 13.13
-4
balonar...a pol nas bojo kaznovali...pa to
dannyer
23. 02. 2012 13.45
+0
VOY
23. 02. 2012 12.31
-5
A se je treba tok vun zaganjat......jaz bom PROTI......ejga
nefretete
23. 02. 2012 12.31
+3
VOY
23. 02. 2012 13.12
+0
ojla A pol nesmem več...PROTI...pa to?? weeeeeeeee weeee we
godhead
23. 02. 2012 13.22
+0
nefretete
23. 02. 2012 12.30
+4
nefretete 22.02.2012 21:07:34 1 Ne bo dolgo... he, he...in zakaj ne? Še nisi slišal za nadomestne matere? Uporabljajo jih heteroseksualni pari, kadar ženska ne more/noče zanositi...ajajajaja Srebrni. Življenje ima več domišljije kot mi. Zrastli smo v hetero družinah, vzgajali so nas kot so najbolje vedeli in znali, mi pa moramo malo pokukat čez okvirje in pustiti ljudem dihat. Nič ne boli. Prisežem! cyklon 23.02.2012 08:17:02 1 Uporabljajo??? Ja,saj....!! ****** Ja saj. Nadomestna mati je za svojo vlogo inkubatorja plačana. Kako pa bi se ti izrazil? Z veseljem bom uporabila boljši izraz.
El_Pistolero
23. 02. 2012 12.24
-2
Tolko nesposobnežev na eni sliki,da ti kar slabo postane.
godhead
23. 02. 2012 11.42
+4
če bi se virant opogumil in javno priznal, da je Gay, bi naredil veliko več za svojo skrivalnice igrajočo skupnost
Uporabnik811241
23. 02. 2012 11.12
-1
očitno v tej državi ni večjih problemov kot to kdo koga natika jaz svoje intimno življenje živim po svoje in za to ne rabim države ali zakona . Zakon ,ki ga pač imamo poročeni nam pa tako ali drugače ni prinesel nič dobrega tako ,da ne vem zakaj pač nekdo nekaj hoče kaj mu ne prinaša nič dobrega . Kaj se dedovanja tiče pa lahko deduje tudi pes če je tako v oporoki !
cyklon
23. 02. 2012 11.30
-1
iMiniCak
23. 02. 2012 11.34
+3
nefretete
23. 02. 2012 12.24
+2
Ne drži. Bližnji sorodniki lahko oporoko izpodbijajo in največkrat tožbo tudi dobijo.
Tomaž Škof
23. 02. 2012 10.36
-1
državav VI PA O TAKI BEDARIJI se vidi da se VAM niste za državo!država naj rikne!
iMiniCak
23. 02. 2012 10.41
+1