Slovenija

Durs začasno ustavil prenovo informacijskega sistema

Ljubljana, 11. 05. 2012 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Durs je zaradi rebalansa proračuna, ki zmanjšuje razpoložljiva investicijska sredstva omenjenega projekta, začasno ustavil vse aktivnosti projekta prenove informacijskega sistema. Zavezanci ne bodo čutili nobenih posledic, zagotavljajo na Dursu.

Davčna uprava RS (Durs) je ustavila drugi sklop prenove, ki je še vedno v razvojni fazi. Začel se je 9. januarja letos, zaključek pa so predvidevali za 1. januar 2014. Projekt bodo nadaljevali, ko bodo za to zagotovljena finančna sredstva, so v sporočilu za javnost zapisali na Dursu.

DURS
DURS FOTO: POP TV

Zaustavitev projekta ne bo imela nobenega vpliva na prvi sklop prenove (področje davka na dodano vrednost, izvršbe, davčnega knjigovodstva in prekrškovnega organa), ki se je zaključil 1. oktobra lani.

Aktivnosti projekta prenove informacijskega sistema so ustavili tako na strani izvajalca IBM Slovenija kot na strani naročnika, torej Dursa. Naročnik in izvajalec bosta v skladu z veljavno pogodbo z dodatkom k pogodbi sporazumno določila obdobje trajanja in obseg zamrznitve projekta.

Zaustavitev aktivnosti je začasen ukrep. V času ustavitve projekta bodo aktivnosti, ki še niso prešle na novi informacijski sistem, normalno potekale na starem informacijskem sistemu. Davčni zavezanci zaradi tega ne bodo čutili nobenih posledic.

Na Dursu pojasnjujejo, da bodo lahko v času ustavitve projekta še več pozornosti posvetili rešitvam, ki jih že izvajajo na novem informacijskem sistemu. Prva novost bo zaživela že prihodnji teden, ko bo vsem davčnim zavezancem na razpolago poenostavljena, preglednejša in uporabnikom prijaznejša e-knjigovodska kartica.

Durs je začel projekt prenove informacijskega sistema izvajati 1. aprila 2010. Vrednost pogodbe s podjetjem IBM Slovenija, ki je bilo izbrano na razpisu za prenovo informacijskega sistema Dursa, znaša 21,5 milijona evrov. Triletna pogodba je bila podpisana 26. marca 2010.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tic Pavlin
11. 05. 2012 19.48
+0
Bravo DURS, bravo Vlada, bravo minister za finance... V Sloveniji, kjer se lahko pohvalimo z 10 miljard vrednim trgom sive ekonomije, kjer je utajevanje davkov narodni sport varcujemo tako, da med drugim ukinemo projekt, ki bi zagotovil ucinkovitejse pobiranje davkov in iskanje utajevalcev. Torej z drugimi besedami, v casih, ko zasluzimo premalo, porabimo pa prevec, namesto da bi se kar se da trudili zvisati dohodke, "modro privarcujemo", tako da ukinemo projekt, ki bi nam to zlahka omogocil.
Jožajoža
11. 05. 2012 21.18
+2
VSE projekte je ta vlada ustavila, samo da bi javni sektor imel še naprej iste ali večje plače. ubogi državljani bodo pa prikrajšani.
shupak
12. 05. 2012 10.45
idrca
11. 05. 2012 18.04
+2
durs bi pa že lahko popravil položnice s črtno kodo,ker smo jih primorani plačevati na pošti ali banki kar je občutno dražje kot preko bankomata
shupak
12. 05. 2012 10.46