Slovenija

FOTO: Cerar: Pogovor je bil prijateljski, a smo ostali vsak na svoji strani

Ljubljana, 12. 07. 2017 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Premierja Slovenije in Hrvaške Miro Cerar in Andrej Plenković sta se srečala prvič po sodbi arbitražnega sodišča. Oba sta pripravljena na nadaljnje pogovore, a Slovenija vztraja pri implementaciji, Hrvaška pa sodbe ne priznava.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Oba premierja ponovila že slišano in znano
    00:44
    Iz SVETA: Oba premierja ponovila že slišano in znano
  • Iz SVETA: Srečanje premierjev brez preboja
    01:45
    Iz SVETA: Srečanje premierjev brez preboja
  • Iz 24UR: Po srečanju Cerar - Plenković: 'Ostajamo na različnih bregovih'
    03:14
    Iz 24UR: Po srečanju Cerar - Plenković: 'Ostajamo na različnih bregovih'
  • Iz 24UR: Bo arbitražna sodba sploh kdaj uveljavljena?
    01:44
    Iz 24UR: Bo arbitražna sodba sploh kdaj uveljavljena?
  • Iz 24UR: Diplomatski jedilnik
    02:04
    Iz 24UR: Diplomatski jedilnik
  • Iz 24UR ZVEČER: Dvojna zunanja politika do Hrvaške?
    08:15
    Iz 24UR ZVEČER: Dvojna zunanja politika do Hrvaške?

Premierja Slovenije in Hrvaške Miro Cerar in Andrej Plenković sta se srečala v ljubljanski Vili Podrožnik. To je bilo njuno prvo srečanje po razglasitvi sodbe arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško pred dvema tednoma. 

Cerar je spomnil, da sta se za današnje srečanje dogovorila na dan objave razsodbe 29. junija. Poudaril je, da je razsodba dokončna in zavezujoča tako za Slovenijo kot Hrvaško, z njo pa je rešeno mejno vprašanje, ki je dolgo bremenilo sosedi. ''Mislim, da sva oba lahko zadovoljna. To je bila osrednja tema pogovora, a sva ugotovila, da imava na implementacijo odločbe različne poglede,'' je dejal in dodal, da je vztrajal pri implementaciji, Plenković pa mu je odvrnil, da na to ne more pristati. 

Cerar je poudaril, da je že arbitražno sodišče odločilo, da arbitražni sporazum še velja, tudi Evropska komisija poziva k implementaciji sodbe. 

Pri razsodbi ni ne zmagovalcev ne poražencev, je dodal Cerar in dejal, da Slovenija zahteva in vztraja pri implementaciji, a da je Slovenija pripravljena tudi na dialog, za kar je dokaz tudi današnji sestanek. Hrvaškega kolega je Cerar opozoril, da državama sporazum določa roke. 

''Spoštovanje razsodbe ima širši, globlji pomen. Gre za izraz za spoštovanje mednarodnega prava in reševanje vprašanj na miren način,'' je poudaril Cerar. 

''Smo sosedje, članici EU, zaveznici v Natu ... zato je rešitev odprtih vprašanj in tako tudi implementacija arbitražne odločitve priložnost za poglobitev odnosov med državama,'' je dejal Cerar in dodal, da je glavni izziv še okrepiti zaupanje med državama. ''Moramo narediti korak naprej in arbitražna razsodba nam ponuja takšno priložnost.'' 

Plenković ostaja na nasprotnem bregu

Plenković je prav tako poudaril, da je Slovenija za Hrvaško prijateljska država. Za nas je ključno, da se zgradi zaupanje za reševanje odprtih vprašanj, je nadaljeval hrvaški premier. 

Dodal je, da sta stališči obeh držav jasni. Spomnil je, da je Hrvaška v arbitražni sporazum vstopila z upanjem, da se reši vprašanje meje, a zaradi afere so se odločili, da iz sporazuma izstopijo. Ponovil je, da sporazuma ne bodo sprejeli. 

Plenković je Cerarja povabil v Zagreb, da bi vladi skušali rešiti še odprta vprašanja. 

''Ne želimo nikakršnih enostranskih potez nobene od držav,'' je še dejal Plenković. 

Je možen kompromis?

Nadaljeval je, da sta natančno določila stališča. ''Za Hrvaško je nujno, da najdemo rešitev, ki bo sprejemljiva za obe strani. Če bo kompromis podoben prejšnjim rešitvam, tega ne bi prejudiciral,'' je dejal Plenković.

Cerar je dodal, da je bil pogovor prijateljski, a smo ostali vsak na svoji strani. Poudaril je, da morata biti državi zavezanimi mednarodnemu pravu. ''Verjamem v nadaljnje pogovore, a glede vprašanja meje mora pogovor potekati v iskanju načina implementacije sodbe arbitražnega sodišča,'' je bil jasen Cerar. 

Cerar je poudaril, da Slovenija v povezavi z arbitražno odločbo ne bo povzročala napetosti. Plenković pa je še dejal, da mu ni žal, da so njegovi predhodniki izstopili iz arbitražnega sporazuma. 

Spomnimo

Arbitražno sodišče je konec junija v Haagu objavilo dolgo pričakovano razsodbo in določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško na kopnem in morju. Slovenija je zagotovila, da bo odločitev spoštovala in implementirala. Hrvaška po drugi strani razsodbe ne priznava, češ da je izstopila iz procesa arbitraže, ki da je bil zaradi prisluškovalne afere "nepovratno kompromitiran in kontaminiran".

Sloveniji je sodišče med drugim dodelilo štiri petine Piranskega zaliva in preko t. i. območja stika določila njen teritorialni stik z odprtim morjem. 

Medtem ko se Slovenija že pripravlja na implementacijo arbitražne odločitve Hrvaška vztraja pri znanih stališčih, ki temeljijo na odločitvi hrvaškega sabora iz leta 2015 o izstopu Hrvaške iz arbitražnega postopka zaradi "protipravnih potez slovenske strani".

Premierja sta dialog začela v Vili Podrožnik, kjer sta se najprej pogovorila na štiri oči, in sicer kar v parku tega protokolarnega objekta. Pogovore sta nadaljevala ob delovnem kosilu, novinarje pa bosta nagovorila v predsedniški palači.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1207)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mallonge
12. 07. 2017 20.54
+12
Lizatelj hrvaških predsednic pa nič.
SDS_je_poden
12. 07. 2017 20.55
+8
Maneken bo jutri paradiral pred spomenikom v Ljubljani, nima on časa komentirat.
SDS_je_poden
12. 07. 2017 20.54
+11
Trdim da se pri denarju heci in trmoglavost nehajo, tudi na Hrvaškem se bodo, takoj ko bodo sredstva iz Bruslja zadržana.
Camil
12. 07. 2017 20.47
-5
Evo me spet sem tukaj gremo v napad napadimo Hrvate juhu dvignimo pilatose patrije bojno ladjo triglav vojakom dajmo place gremo v napad
SDS_je_poden
12. 07. 2017 20.48
+6
SDS_je_poden
12. 07. 2017 20.46
+13
Mislim da je Plenkovič pod velikim pritiskom domače javnosti z ene strani in mednarodne skupnosti z druge. Kot sem dejal, arbitražna odločitev bo sprejeta tudi na Hrvaškem, le da jim bodo to tam prodali kot rezultat bilateralnih dogovorov.
DAEMONIUM
12. 07. 2017 21.03
+1
tron3
12. 07. 2017 20.46
-2
Cerar s tem ponavljanjem, da je treba spoštovati EU pravni red in norme, prikriva v bistvu poraz Slovenije v sodbi arbitra, to je to.
SDS_je_poden
12. 07. 2017 20.47
+13
To je pa to ko plebs ne razume kaj arbitraža je. Dobili smo kar smo, sedaj je treba to spoštovat.
SDS_je_poden
12. 07. 2017 20.50
+6
Ninistrahu nam je kakšen drug dogovor prinesel kaj več?
mallonge
12. 07. 2017 20.41
-1
Počepko nas je zastopal svojemu renomeju primerno. Jedlo se je, pilo se je in počepalo se je.
mallonge
12. 07. 2017 20.39
+0
Ponavlja se saga o Teranu. Od naših gumpcev manjka samo še Židan in Cerarjevo brezmejno zaupanje v vse žive kriminalce.
komarec
12. 07. 2017 20.38
+6
Mirč, na naslednjih volitvah bo treba predati štafeto komu drugemu mal bolj sposobnemu, a ne?
Frane Šajn
12. 07. 2017 20.36
+6
Hojla cmero kako bi se obnašali v slovenski vladni hiši , če bi bile sedaj zadeve obrnjene, in bi mi nasprotovali odločitvi Arbitrov in kljubovali realizaciji sodbe in to v pravni EU? Mislim , da bi šli vsi vladni pogajalci v Banjske dvore po kolenih po opravičilo. Ne sodimo mi v krog pokončnih držav , kot je Hrvaška , Madžarska in Poljske celo mala Slovaška, ne mis mo upognjene reve ki smo vsem v EU v napoto in posmeh le poglejmo nedavni izid pritožbe za teran od 26 -tih v komisiji samo 6 za Slovenijo ostali pa naj se prizna Teran kot Hrvaška blagovna znamka. Tako je ko prideš v EU s ta zadnjo naprej in ne z obrazom. Zadnjič smo stali pokončno kot narod v Yugoslaviji ki smo ji prvi zarili nož v hrbet in potem nikoli več. A sem lahko še ponosen , da sem Slovenec!? mislim da ne. Kako se nisem rodil v kakšni pokončni naciji , ki nas obkrožajo. Kruta je usoda hlapčkov , drži vedno bolj jo čutim.
DAEMONIUM
12. 07. 2017 20.35
+2
Hrvatje se obnašajo kot tov. Tito: "Ja taj sud ne priznavam". Ne razumejo, da ne morejo komentirati odlocitev sodisca glede na to kako se jim dopade. Ne razumejo, da so postopki arbitražnega sodišča predpisani pa čeprav mogoče neumno, da npr.lahko sami ugotavljajo ali so naredili napako in kako velika je ta napaka, ampak neglede na to, tako arbitrarna sodišča delujejo in temu se ne da nasprotovati kot počno Hrvatje. Po tej logiki potem lahko odstopijo od vsakega sporazuma, kar smo že večkrat videli. V bistvu njim je blizu "binzatinsko" pravo, to pa je pravo noža, puške...skratka močnejšega. Upam da bodo ob razpadu Evrope tudi Italijani prevzeli to logiko ter vzeli nazaj kar je njihovega po Londonskem sporazumu iz leta 1915.
srebrnibreg
12. 07. 2017 20.40
+9
Torej je tudi eden pri nas iz Titove šole ker ne upošteva naših sodišč.
Frane Šajn
12. 07. 2017 20.40
+4
Oni se obnašajo kot dobri gospodarji zase in za svoj narod ne pa kot prodajalke ljubezni v zimski krizi na sončni strani alp , kjer je vse naprodaj. So žal za razliko pokončni in kot politiki prodorni, si dojel.?
fljfo
12. 07. 2017 20.42
-1
fljfo
12. 07. 2017 20.42
-3
Frane Šajn
12. 07. 2017 20.43
+2
srebrni drži kar si napisal , da ga ne bi tega "slušatelja" iz Kumrovca Slovenija nikoli spoznala , bi bili srečen narod in nebi doživljali tega kar nebi smel nobeden narod s hrbtenico v sebi. In za povrh brez osaosmoditve bi bili ravno tako svobodni in v lastni državi.
Kollerik
12. 07. 2017 20.51
+4
vidim, da mi je admin spet zbrisla post, zato še enkrat: daemonum, tudi tvoj šef je tulil
DAEMONIUM
12. 07. 2017 20.58
+1
Vi ne razumete prava in si kot si hrvaska politika po svoje razlagate pravo. Hrvatje npr trdijo da so izstopili na podlagi Dunajske konvencije a hkrati se jim tako kot tudi vam, niti sanja ne kako pa se izstopa na podlagi dunajaske konvencije, imate jo na netu pa si preberite pa boste videli kako so vse naredili na balkanski način Oz kar nekaj po svoje, zato tudi arbitri niso govorili da je Hrvaska "izstopila", ker tako se ne izstopa in se takšni izstopi po domače ne priznajo.., ampak vi tega itak ne razumete!
Kollerik
12. 07. 2017 21.43
+1
...no spet mi je admin zbrisal... bravo .....
komarec
12. 07. 2017 20.33
+10
Prijatelji najdejo rešitev. Rešitve ni torej je bil pogovor bolj sovražno nastrojen. Mirči dovolj bo sprenevedanja, leporečenja, obračanja besed, moje zaupanje si izgubil.
johanca123
12. 07. 2017 20.26
+0
Misija nemogoče - poslat nekam Cmero in Korlna. Ti surogati ZKS so do koca zapravli vse
vertex
12. 07. 2017 20.40
-1
Cmero se ni včlanil v zks kot komunjar jansa
Nightyfly
12. 07. 2017 20.26
+7
ninistrahu 12.07.2017 19:58:58 -4 4 8 Levičarji na referendumu so zahtevali brezpogojni pristop Hrvaške v EU. Sedaj pa še podarjajo Slovensko zemljo skupaj s Slovenci.************* o je , je strah .Pa se kako vas je strah , argentince .
srebrnibreg
12. 07. 2017 20.30
+6
Nig- pa zakaj se ukvarjaš z najbolj primitivnim stvorenje na tem portalu in v celi Sloveniji? Lepo ignoriraj poste primitivke pa se ne ukvarjaj z b edaki.
fljfo
12. 07. 2017 20.35
-3
Zdaj mi je jasno, zakaj je Srebrnemu slovenstvo trn v peti....
Kollerik
12. 07. 2017 20.38
+4
Mi smo delovali, izdajalci in zmedenci pa so vedno veliko kvakali o slovenstvu. Slednje se ponavlja tudi danes....
srebrnibreg
12. 07. 2017 20.42
+2
Tebi je jasno, da ti ni nič jasno. Srebrni NI desničar kot ti primorc ali svečkar, da bi zagovarjal Dolfija in njegovih pomočnikov.
fljfo
12. 07. 2017 20.43
-2
Srebrni, pozivam te, da prilepiš post, kjer sem hvalil Dolfija ali Domobrance....V nasprotnem si ponovno javno sam zase dokazal, da si lažnivec....Čakam
fljfo
12. 07. 2017 21.00
+1
Nightyfly
12. 07. 2017 20.19
+5
gekados 12.07.2017 19:03:38 2 5 3 erjavec je tokrat edini, ki je imel jajca jin je povedal kaj si misli op tem sestanku,bravo kahla.************brez zamere , o diplomaciji pa res ne veste prav veliko . Vsi taki koraki , solisticne poteze so prej domenjene.Cerar tega ni mogel storiti ,ker je zavezan utecenim , na nek nacin predpisanim uzancam ,ki veljajo med drzavami . Vlada je v potezi Erjavca pokazala sosedom , da so njihovega res sprejeli ker tako veleva ze olika , se pa ne strinjajo z vsem ostalim njihovim obnasanjem in nespostovanjem sodbe visokega sodisca . To je vse .Seveda se lahko tudi motim , to dopuscam .Ce pa hoce biti slovenska politika verodostojna , skupaj in enotno nastopati navzven se mora o svojih korakih in namerah prej posvetovati .
Nightyfly
12. 07. 2017 20.22
+4
Pa se nekaj .Glede na prisluskovanja ,torej slabe izkusnje z njihove strani mora biti slovenska diplomacija , rekel bi kar cela drzava zelo zelo previdna v svojih namerah .Bojim se , da tudi zahodne sluzbe zelo radodarno predajajo svoje podatke hrvatom . Tudi iz tega se da povleci nekatere zakljucke . Da se bo morala Slovenija dobro braniti ,se bolj pa boriti za umescenost v evropskem prostoru ,kar je drugim dano ze by default ,torej samoumevno . Zal je tako .
srebrnibreg
12. 07. 2017 20.27
+13
Ne razumem zakaj je pogovor med dvema v zasebnem pogovoru po telefonu škodljivo dejanje nezakonito prisluuškovanje pa dovoljeno in neškodljivo. Škoda, ker naša država ni vložila tožbo za nezakonito prisluškovanje.
Nightyfly
12. 07. 2017 20.28
+6
kolerika ,,,uf , govorice so eno , jaz pa mislim , da se je to zgodilo kar v evropski druzini . Sicer pa - tezko bo to razcistiti . Enostavno je treba biti previden .Zal je ta narod , se bolj hrvaska politika -nic kaj fair in postena . Slabi sosedje .
Kollerik
12. 07. 2017 20.33
+5
Nighttyfly..... točno... ti uporabljajo v svoji "borbi" proti nam in v namen prisvajanja našega ozemlja, kot tudi podjetij, preharbenih znamk itd... dobesedno vsa umazana sredstva, med njimi ponarejanje dokumentov, lobiranje pri tujcih... Sicer pa so prisluhi pogovora Sokolec-Drenik med arbitražo izpadli v EU kot manjši prekršek, daleč dosti bolj so ga napihnili mediji pri nas in pri sosedih ....
Nightyfly
12. 07. 2017 20.36
+3
srebrni , kar verjemi , da Evropa zal ni to kar si je slovenski narod mogoce predstavljal v 80 -letih . Sam med in mleko , vsi pa v najnovejsih BMW ,audijih in mercedesih . Pa ni samo to . Sen vsakega Slovenca se razblini ob nadutosti germanov ,saksoncev ,normanov ,pa se koga . Tezka pot bo do enakovrednega statusa .Kar verjemi mi . Slovani bomo se stoletja nekaj nizjega na vseh njihovih lestvicah . Tako kot to pocenjajo ze stoletja .Poglej samo odnos tega sveta do Rusije . Ne glede ali za casa Romanovih ,ali pa socialisticne Rusije . Konflikt za konfliktom , ceprav so dali Rusi desetine milionov zivljenj za zmago nad germani . Kot si sam opazil , je cel zahod takoj po vojni stopil skupaj in z njihovim denarjem zgradil nemcijo kot barikado proti Rusom . Nikoli ne bo pravicnosti ,in hrvati igrajo prav na to karto . Sodelavci Hitlerjeve nem,cije so bili po koncu vojne celo na en nacin nagrajeni za vse gorje ,ki so ga naredili v vojni . Toda taka je bila situacija ob koncu 2.vojne ,ko smo bili v primezi zahoda in Rusov .
srebrnibreg
12. 07. 2017 20.39
+3
Nig- saj odnos do vzhoda Evrope se je pokazal na kraju 2. sv. vojne. Madžarska je bila zaveznik Dolfija pa so jo kljub temu porinili k Rusom ne, da bi jih k sebi vzeli. Tudi mi bi pri Rusih končali, če ne bi bilo ključavničarja Joškoja.
Nightyfly
12. 07. 2017 20.39
+5
ninistrahu .......... udba je bila edina adekvatna in relevantna sluzba v bisi domovini ,ki je skrbela za varnost svojih drzavljanov in drzave . K sreci so polovili vse agente ,ki so prisli podstavljati eksploziv po Jugoslaviji . Vemo kdo so bili .
Nightyfly
12. 07. 2017 20.42
+3
srebrni , poleg nemcije , so bili njihovi placanci prakticno vsi na vzhodu ,vkljucno z baltskimi drzavmi , do ukrajine , vzhodnih drzav ,pa okoli in okoli Jugoslavije do albanskih balistov . Slovenskemu narodu je resnicno grozil genocid ,izbris iz tega sveta . Tako majhni proti celi Evropi . Tudi Rusom moramo peti enako hvalo za pomoc ,da so se Slovenci resili kompletnega pomora .
Nightyfly
12. 07. 2017 20.46
+4
Ze zato , ker nam je takrat grozil genocid mora bit vsak Slovenec se vecji patriot in ne spet izdajalec . Treba je napeti vse sile ,modrost , da UE v kateri Slovenija je ,implementira vse zaveza ,ki veljajo v skupnosti ,cisto vse standarde in norme ter hrvate prisili v spostovanje prav teh najvisjih standardov . Ce se to ne bo zgodilo , naj Slovenija vsaj nakaze voljo vecine Slovenskega naroda , da v taki nepravni Evropi ne more ziveti ,ker ni zascitena . Prav rad bi videl frise vseh v UE .
Kollerik
12. 07. 2017 20.47
+1
.... madžarske ni nihče nikamor porinil. Ko so zavezniki bliskovito napredovali skozi zahodno Evropo proti Berlinu, se je Churchill malodane sporekel z Ikeom glede nadaljnega napredovanja zaveznikov iz Berlina naprej proti vzodu Evrope. Toda američani niso poslušali starega lisijaka Churchilla, ki je v sebi že slutil namere Stalina in so odklonili kaj več, kot samo vojaško zmago. Tako so zavezniki dejansko prepustili del vzhodne Evrope napredujočim sovjetom. Night... nočem biti žaljiv... toda ti narodi, od poljakov, madžarov itd... so padli ne pod osvoboditev, pač pa pod škorenj ZSSR-ja....
srebrnibreg
12. 07. 2017 20.49
+2
kolerika- saj se je pa Evropa delila na Jalti, če se prav spomnim ne na bojnem polju. Po mojem bi se Nemčija morala potruditi, da bo Madžarska pod zahodom.
Kollerik
12. 07. 2017 21.05
+1
Srebrni, najprej je prišlo do trenj med samimi anglo zavezniki na bojnem polju. Zavezniki so napredoval vglavnemi zelo hitro in bi vojaško gledano lahko pred rusi zasedli najmanj Češko, Slovaško, Madžarsko.... Mnogo so jim napredovanje olajšali tudi nacisti sami, da bi jih ja čim več prišlo pod zaveznike....so že vedeli zakaj. Na vzhod pa so se hkrati upirali na vse kriplje. In Churchillu ni uspelo prepričati američanov, da bi na terenu zasedli več, kot so, pa bi lahko. Zato tudi dogovor na Jalti, takšen kot je. In bistvo ostaja neizprosno. Stalin je od zaveznikov dobil tisto, kar mu ni uspelo dobiti od Dolfija, to je vso vzhodno Evropo. Toda gledano iz določene prespektive.... je tudi Nemčija danes še vedno delno pod nekakšno okupacijo amerov še iz druge vojne....
Kollerik
12. 07. 2017 21.06
+1
marjanović odpanik, ne smatraj sebe za del naroda...
Nightyfly
12. 07. 2017 21.08
+2
kolerika ,,,, s tem se strinjam , da so bili pod skornjem Rusov . Tega ne more nihce zanikati . Tako se je zacela hladna vojn .Rusi so morali svoj trebuh zavarovati pred vsemi mogocim poizkusi Zahoda , da pride cim dlje na vzhod .Vedeli so , da je Rusija placala enormno ceno v vojni in je gospodarsko na psu .S tem bi jo lazje ,nisem misli -premagali , toda oslabili se dodatno . Zahod se danes rabi surovine . Obupno potrebuje ruske surovine ,ki jih je v izobilju na teh 10 mio km2 . Zal je bilo tako , Jugoslavija se je tudi po zelo bistri politiki Tita in politikov okoli njega izognila odlocitvi za eno ali drugo stran in ostala nekako v mehkem sendvicu .
Kollerik
12. 07. 2017 21.23
+1
Kollerik
12. 07. 2017 21.24
+3
*perspektive* se oproščam... pišem hitro, pa še kakšen popravljen post mi nato ne nalima, ampak mi vrže starega nazaj na portal..... Night.... Stalin je bil diktator in SZ je imela trd režim, to vemo. Po svoje pa je to bila sreča, saj res nikomur ni jasno, kako bi lahko sovjeti prodor Wehrmachta sploh zdržali, če ne ravno pod železno roko Stalina in Stavke... pa s pomočjo tistih 25 milijonov robijašev v Gulagih za frontnimi linijami, ki so takoj začeli delat za vojno industrijo... pa zaradi preseltev ogromno industrije na vzhod itd... Če bi SZ tedaj bila -hipotetično- neka demokracija, bi se po moje že zdavnaj zrušila pod Hitlerjevimi hordami. Toda vsi zavezniki niso hoteli dobesedno prodreti na vzhod (razen Churchilla). Če bi, bi to vojaško že storili. Tako pa so prepustili Berlin sovjetskim armadam...kot priznanje za njihove ogromne, daleč največje žrtve proti nacifašistom. Danes pa je slika drugačna. Bedasta serijska ponižanja Rusije od propada SZ naprej so brez dvoma velika bedarija in greh s strani amerov in Evrope. Ki so videli v oslabljeni državi predvsem bazo surovin za svoje firme in še kaj... In sedaj plačujemo to ceno. V obliki Putina in njegove proti EU jevske politike.
Kollerik
12. 07. 2017 21.33
+3
in ja.... odločitve na Jalti februarja 45 so bile pogojene z dosežki na bojnem polju....
Dinho8O
12. 07. 2017 20.18
+0
Cmerar pogovarjaj se ti doma s svojo drago, katero si nekako prepričal da si odločen lol!
tarzan13
12. 07. 2017 20.07
+2
pismuuu kok so teli komarji nadležni
Frane Šajn
12. 07. 2017 20.14
+7
Hlapče moderatorsko kje je moj komentar!?
Kollerik
12. 07. 2017 20.25
+5
tron3
12. 07. 2017 20.06
+0
Se sploh da priti v Slovenijo po morju, ali kdo kaj ve o tem, sedaj ko so prevedl ali drugače prečistl arbitražni sporazum, sem pač radoveden!!!
Frane Šajn
12. 07. 2017 20.15
+1
Lahko preko Italijanskih voda mimo debelega rtiča v Ankaran pol pa naprej.
DAEMONIUM
12. 07. 2017 20.18
-1
Normalno, da se da in to tako kot prej saj arbitražni sporazum se ne velja in do takrat veljajo stari dogovori Oz sporazumi med slo-cro po katerem se pluje skozi hrvaške vode ob morski meji z Italijo, skratka tako kot pred arbitražo.
Frane Šajn
12. 07. 2017 20.28
-1
Nič več odkar je pokončni Joško Joras pokončno zapustil tako pomemben hlapčevski obisk iz bele nam Ljubljane. Ter se tako rešil preplehkih floskul s strani Cmnerota . Goriškega picmejkerja pa kar ni na ogled pa menda ga ja ni sram, saj vendar nima obraza le masko narejeno v muzeju voščenih lutk v Londonu nosi. PA,pa, predsedniška plačca Poharček.
luzarf@arcor.de
12. 07. 2017 20.00
+0
in ni prikimoval Cmerarju! zakaj pa je zunanji minister pobegnil? pa se vceraj je bil tako hraber, pocaksl bi ga un mu sam rekel da ni zazelen, kmetavzar iz nakla.
puspan
12. 07. 2017 20.26
+1
luzarf@arcor.de
12. 07. 2017 19.57
-1
bravo Plenkovic drzal je besedo.
krmeki
12. 07. 2017 19.57
+10
Ne vem zakaj je to sploh novica. vsi smo vedeli da se ne bo zgodilo nič novega.