Ekskluzivni intervju z Bushem

Z ameriškim predsednikom Georgeom Bushem, ki se mu izteka mandat, se je v Beli hiši pogovarjala Nataša Briški.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Laura Bush

Laura prihaja v Slovenijo. (Foto: Reuters)

Laura Bush, soproga ameriškega predsednika, bo prispela v Slovenijo že nocoj. Njen pristanek na letališču Jožeta Pučnika dan pred prihodom Georgea Busha je presenečenje, saj v programu obiska tako zgodnji prihod prve dame ni bil predviden. Na Brniku je, kljub njenemu zgodnjemu prihodu, vse nared, zaradi varnosti pa ni znana točna ura njenega prihoda. Ob pristanku njenega letala ne bo nobenega državnega sprejema, pričakali pa jo bodo ameriški veleposlanik v Sloveniji, osebje slovenskega protokola in varnostniki. Takoj jo bodo odpelajli na Brdo, kjer se ji bo jutri pridružil tudi njen mož.

Ekskluzivni intervju z Bushem

Sicer pa je POP TV ena od treh evropskih televizij, ki ji je uspelo dobiti intervju z Georgeom Bushem pred njegovim odhodom na evropsko turnejo. Začenja jo prav z obiskom Slovenije. Z ameriškim predsednikom, ki se mu izteka mandat, se je v Beli hiši pogovarjala Nataša Briški.

Nataša Briški in George Bush

Pogovor z Bushem (Foto: POP TV)

Ameriški predsednik je takoj na začetku intervjuja pohvalil Slovenijo, češ da je čudovita dežela, ki bi jo morali Američani raziskati. Ker pa odhaja še vedno več Slovencev v ZDA kot Američanov v Slovenijo, je beseda nanesla tudi na registracijo državljanov tistih držav, ki za vstop v ZDA ne potrebujejo vizuma in se bodo morali vsaj 72 ur pred odhodom v Ameriko registrirati preko spleta. Bush je povedal, da je zaskrbljen zaradi vtisa, ki so ga s tem odlokom naredili, saj je Amerika država, ki vse tujce lepo sprejme. Prav tako je poudaril, da je moral sprejeti težke odločitve, ki nekaterim niso bile všeč in dodal, da ''ne moreš sprejeti odločitve, glede na javnomnenjske raziskave. Ljudje imajo radi Ameriko, mogoče kdaj nimajo radi njenega predsednika, vendar imajo radi Ameriko. Radi imajo vrednote, za katere se bori Amerika, in zato sem ponosen na svojo državo.''

Bush bo z udeležbo na vrhu EU-ZDA v torek že drugič obiskal Slovenijo. Na vprašanje, kaj pričakuje od srečanja, je odvrnil, da sta ZDA in EU večkrat imeli različne poglede na nekatere stvari, vendar se kljub temu borita za iste vrednote. ''Pomembno je, da sporočim tako EU kot ZDA, da je to prijateljstvo pomembno,'' je dodal.

V Ameriki pa so trenutno najpomembnejše predsedniške volitve. In kakšno sporočilo ima ameriški predsednik, ki se mu končuje mandat, za svojega naslednika, že 44. predsednika ZDA? ''Bodi močan, oglašuj svobodo, brani Ameriko in skupaj s prijatelji dosezite skupne cilje.''

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 115
 
exim@t-2.net 11.06.2008 11:16:28
hinči: spet stari dobri hinči-ne moreš in ne moreš se sprijazniti s tem, da nikoli ne bo več tako, kot je bilo v tvojih časih, ko si kradel meni, da si jedel. Meni, to pomeni delavnim ljudem, ti mali -isti koritarski nagec!
Več komentarjev