Slovenija

Hrvaški ribič, ki je lovil v slovenskem morju: Če dobim kazen, jo bom poslal hrvaški državi

Ljubljana, 03. 01. 2018 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Po slovenskih napovedih, da bodo kaznovali hrvaške ribiče, ki bodo lovili ribe sredi Piranskega zaliva, je danes manjša skupina savudrijskih in umaških ribičev lovila južno od Piranskega zaliva. Eden je šel čez mejno črto, po opozorilu slovenske policije pa je tudi ta pobral svoje mreže in se vrnil v Savudrijo. "Če dobim kazen, jo bom poslal hrvaški državi," je dejal.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Napetosti zaradi Piranskega zaliva ne pojenjajo
    02:33
    Iz SVETA: Napetosti zaradi Piranskega zaliva ne pojenjajo
  • Iz 24UR: Ping pong med Slovenijo in Hrvaško se nadaljuje
    03:11
    Iz 24UR: Ping pong med Slovenijo in Hrvaško se nadaljuje
  • Iz 24UR: Hrvaški ribiči so se potegnili nazaj
    03:13
    Iz 24UR: Hrvaški ribiči so se potegnili nazaj
  • Iz 24UR: Kako lahko policisti ukrepajo?
    01:40
    Iz 24UR: Kako lahko policisti ukrepajo?
  • Iz 24UR: Tožba zoper Hrvaško marca
    00:53
    Iz 24UR: Tožba zoper Hrvaško marca

Slovenski zunanji minister Karl Erjavec se je odzval na besede hrvaške kolegice Marije Pejčinović Burić, ki je v torek v večernem pogovoru za hrvaško komercialno televizijo RTL dejala, da Slovenija ne more kaznovati hrvaških ribičev v Piranskem zalivu. "Napovedi s slovenske strani, s katerimi grozijo s postopki proti hrvaškim ribičem, so popolnoma neprimerne in nesmiselne. Gre nedvomno za hrvaško ozemlje. Nobenih slovenskih zakonov ni možno uveljaviti na hrvaškem teritoriju," je izjavila in dodala, da velja meja med državama, ki je bila potrjena leta 1991.

"Ministrica Pejčinović Burić zavaja hrvaško javnost in govori neresnico, ko pravi, da je bila meja med Slovenijo in Hrvaško potrjena leta 1991. Ravno zato, ker meja ni bila nikdar potrjena, se je želelo najti rešitev za določitev meje najprej s sporazumom Drnovšek-Račan in kasneje z arbitražnim sporazumom," je poudaril Erjavec.

Minister Erjavec pravi, da ministrica Pejčinović Burićeva zavaja hrvaško javnost, ko pravi, da je bila meja med Slovenijo in Hrvaško "potrjena leta 1991".
Minister Erjavec pravi, da ministrica Pejčinović Burićeva zavaja hrvaško javnost, ko pravi, da je bila meja med Slovenijo in Hrvaško "potrjena leta 1991". FOTO: POP TV

Opozoril je še na pismo tedanjega predsednika hrvaške vlade Nikice Valentića iz 18. maja 1994 tedanjemu slovenskemu premierju Janezu Drnovšku, da je mejni prehod Sečovlje le začasen in da ga bo hrvaška stran premaknila, ko bo določena meja.

"Ona stalno govori o dialogu. Slovenija nima nobenega problema, kar se tiče dialoga, vendar glede tega, kako bomo implementirali arbitražno razsodbo. Ne moremo se pogovarjati o tem, kako je tekla meja 25. junija 1991, ker takrat ta meja ni bila določena," je v Naklem še nadaljeval Erjavec.

"Glede stalnega ponavljanja hrvaške strani, naj se Slovenija vzdrži enostranskih dejanj, bi slovenski in hrvaški javnosti rad zelo jasno povedal, da enostransko ravna edino Hrvaška, ki je izstopila iz arbitražnega sporazuma. To je dejansko enostransko dejanje," je dejal minister.

Zatrdil je tudi, da bo Slovenija nadaljevala z implementacijo arbitražne razsodbe povsod tam, kjer to lahko stori sama. Slovenska policija bo izvajala svoje pristojnosti na morju in izrekala kazni. "Če ne bodo plačane, bodo tisti, ki bodo želeli priti v Sloveniji ali potovati skozi njo, gotovo imeli težave, če do takrat ne bodo poplačali dolga, ki bi nastal zaradi kršitve meje med Slovenijo in Hrvaško," je izpostavil.

Glede delovanja hrvaška policije na slovenskem območju Piranskega zaliva pa je poudaril, da v tem primeru ne gre zgolj za prekršek, temveč kar za kaznivo dejanje, saj uradni državni organi tuje države ne morejo izvajati pristojnosti na področju neke druge države.

Pejčinović Burićeva je sicer v torek napovedala še, da se bo Hrvaška zaščitila z vsemi sredstvi, s katerimi razpolagajo, in dodala, da hrvaška policija ščiti hrvaške ribiče v Piranskem zalivu. Po njenih besedah bodo v četrtek na kmetijskem ministrstvu v Zagrebu imeli večresorske pogovore s hrvaškimi ribiči iz Istre, da bi jih pomirili.

Hrvaški ribič lovil v slovenskem morju: Če dobim kazen, jo bom poslal hrvaški državi

Hrvaški ribič Diego Makovac je zgodaj zjutraj v spremstvu dveh hrvaških policijskih čolnov lovil ribe v Piranskem zalivu, ko so do njega v čolnu prišli slovenski policisti in ribiški inšpektor. Opozorili so ga, da lovi v slovenskem morju. Domneva, da so si zapisali tudi številko in ime njegove ladje.

Po odhodu slovenskega policijskega plovila je Makovac pobral svoje mreže in se vrnil v Savudrijo, je povedal za hrvaško uredništvo regionalne televizije N1, ni pa želel ugibati, ali bo sledila kazen s slovenske strani. "Če dobim kazen, jo bom poslal hrvaški državi," je povedal in dejal, da je bil danes edini hrvaški ribič v "spornem območju Piranskega zaliva".

Potrdil je, da bodo imeli ribiči iz Savudrije drevi interno srečanje, na katerem bodo sprejeli skupne sklepe pred četrtkovim sestankom s predstavniki več hrvaških ministrstev v Zagrebu. Srečanja na hrvaškem kmetijskem ministrstvu naj bi se udeležili tudi predstavniki hrvaških ministrstev za notranje in zunanje zadeve ter morje, promet in infrastrukturo.

Hrvaški ribiči pričakujejo, da jim bodo hrvaške inštitucije omogočale nemoten ribolov v Piranskem zalivu, kot so ga bili vajeni doslej. V nasprotnem so napovedali, da bodo zahtevali odškodnine, ker nekateri ribiči na območju ob meji s Slovenijo ulovijo tudi 90 odstotkov letnega ulova. Če bodo morali loviti drugod, bodo morali kupiti tudi večje ladje in bodo obenem konkurenca drugim hrvaškim ribičem, kar bo pomenilo manj rib in zaslužka za vse ribiče, pravijo.

Po slovenskih napovedih, da bodo kaznovali hrvaške ribiče, ki bodo lovili ribe sredi Piranskega zaliva, je bila danes manjša skupina savudrijskih in umaških ribičev južno od Piranskega zaliva. Redki so lovili v Piranskem zalivu, a razen Makovca niso šli čez mejno črto, ki jo je določilo arbitražno sodišče junija lani, je še poročala N1.

Evropska komisija Slovenijo in Hrvaško poziva k nadaljevanju dialoga

Evropska komisija je Slovenijo in Hrvaško znova pozvala, naj nadaljujeta dialog. "Komisija poziva obe strani, naj nadaljujeta dialog na vseh ravneh na konstruktiven, primeren in nedvoumen način ter se izogibata kakršnikoli dejanj, ki bi škodila dvostranskim pogovorom," je na novinarski konferenci v Bruslju dejala tiskovna predstavnica Evropske komisije Mina Andreeva.

"Komisija je še naprej pripravljena prispevati ali olajšati proces, kako na najboljši način uveljaviti končno razsodbo arbitražnega sodišča," je dodala in napovedala, da bo komisija znova obravnavala to vprašanje in razpravljala, kako lahko prispeva k polni in pravični uveljavitvi arbitražne razsodbe. Kdaj se bo to zgodilo, je odvisno od razvoja dogodkov, je odgovorila na novinarsko vprašanje. "Za zdaj ni nobenega novega razvoja od srečanja (premierjev Mira Cerarja in Andreja Plenkovića v Zagrebu) 19. decembra. Naša hitrost bo odvisna od hitrosti razvoja, vendar smo kadarkoli pripravljeni olajšati proces," je še dodala.

Kot je znano, Cerar in Plenković na srečanju v Zagrebu nista uspela zbližati stališč glede implementacije arbitražne odločbe. Slovenska stran je vztrajala, da je arbitražna razsodba zavezujoča za obe strani in jo je treba uresničiti, hrvaška stran pa jo še naprej zavrača in je predlagala nov pravni okvir, ki bi bil lahko temelj za dvostranski dogovor o meji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1014)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
06. 01. 2018 17.05
Kaj se sekirat zarad te vode; itak ma 20.000 slovencov bajte v Istri
resslovenka
04. 01. 2018 08.56
+1
EU pa znova in znova poudarja mantro o medsoseskem dialogu. Zakaj je bila potrebna arbitraža ? Z lepo njihovo se ni mogoče ničesar dogovoriti. Glede na sedanje in pretekle izkušnje . Ne priznavajo, ne odstopajo, ne poznajo dialoga. Zgolj monolog in njihov prav. Kaj pa medanrodno pravo? Edina možna pot! Kdo krši kaj, naj razsodi mednarodno sodišče. Pa seveda kaznuje. Menda bo ja zaleglo. Morda oa tudi ne. Pri hrvaški politiki je vse mogoče .
Diškor
03. 01. 2018 22.57
+30
Kolk smo že kasiral.
Mali medo
03. 01. 2018 22.32
+12
ubistvu smo dobili malo vode na kopnem pa skoraj vse izgubili
staridida
03. 01. 2018 21.38
-6
Hrvati pravijo, da bojo kaznovali vse slovenske ribiče, ki bojo lovili čez polovico zaliva-slovenski ribiči pa pravijo, da bojo račun poslali Pahorju...
DAEMONIUM
03. 01. 2018 22.43
+13
Saj nasi sploh ne gredo preko sredine zaliva
srebrnibreg
03. 01. 2018 21.35
-16
Lahko noč vsem. Vidim, da ima CAFFE zabavni večer pa vas njemu prepuščam.
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.37
+1
Arguss
03. 01. 2018 21.27
+14
A se vi sploh zavedate koliko tožb na tem sodišču je bilo zaključenih ,ki se jim lahko ,da nov zagon ,če ta sodba ne bo implementirana.Pa tle so milijarde v igri.Pa ni EU balkan , da bi se to sploh lahko zgodilo.Stvar je zaključena.
eggnog
03. 01. 2018 21.30
+3
Kitajska veselo ignorira sodbo AS..... zakaj je nebi še hr.... ;)
Arguss
03. 01. 2018 21.33
+2
Je kaka luknja sigurno kje samo na koncu se ti vse vrne nazaj ,kot bumerang.
eggnog
03. 01. 2018 21.53
+4
AS je farsa, tudi EU je umetna tvorba... ki vidno dnevno razpada....(zagovarja vladavino prava - po drugi strani pa govori o dialogu in dvostranskih dogovorih, kljub jasni razsodbi) nesmiselno je gradit argumente na podlagi teh dveh institucij.... čeprav se strinjam s teboj....
Arguss
03. 01. 2018 22.00
+3
Čez 100let ne bo ne Hrvaške in ne Slovenije več.Ostali bodo samo še ljudje.
eggnog
03. 01. 2018 22.04
+3
supplement
03. 01. 2018 22.23
+2
supplement
03. 01. 2018 22.24
+3
supplement
03. 01. 2018 22.24
+2
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.11
-3
Glede na to da evropska komisija ne ve kaj se dogaja in do sedaj ni zaznala incidente me zanima kako jih Kohel obveščal. Ali incident opiše točno kako se je zgodil in označi na pomorski karti ali pa napiše samo dve besedi. Ni vseeno kako in kaj se napiše. Incident je treba strokovno napisat, opisat in uredit. Če je bilo več kot 1500 incidentov je logično da jih je bilo več na dan. Meni pa ni bilo nikoli jasno kako Karlu to na hitro uspe napisat in najde čas še za druge stvari. Očitno ni čudno da smo poslali že ogromno protestnih not odziva pa ni bilo.
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.16
+3
Poročilo o incidentu je pač treba strokovno napisat, opisat in uredit. Upam, da Kohel ima kopje pa nam pokaže kaj je pošiljal v Bruselj.
srebrnibreg
03. 01. 2018 21.19
+1
Korel je ravno danes začel hoditi od vrat do vrat pa osebno kaže te kopije. Samo doma ga čakaj pa pride.
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.20
+9
Če Bruselj ne ve nič o teh incidentih potem je nekaj hudo narobe.
Zmaga Ukrajini ..
03. 01. 2018 21.24
+1
Brakedirt
03. 01. 2018 21.24
-4
saj prav vi tako radi hodite tozarit v bruselj...
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.26
+0
Poročilo o incidentu je uraden dokument, uraden dokument je treba tudi uradno in strokovna napisat in opisat incident da z njim seznaniš o dogodku. Tudi točko incidenta je treba napisat in analizirat. Brudelj pa o tem nič ne ve. HA, HA,....NE ME HECAT, 1500 INCIDENTOV A BRUSELJ NE VE NIČ. E naš Karlo kako si to obveščal????
Zmaga Ukrajini ..
03. 01. 2018 21.26
+3
Caffe, Karl tega ne piše osebno. Zato ima cel kup sodelavcev, pravzaprav kar celotno zunanje ministrstvo. Stvari se odvijajo tudi brez njegove neposredne vpletenosti :)
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.27
+1
Ja, če bo Kohel tako pisal tožbo proti Hrvatom ne vem če bomo kam prišli. Razen tega, da bomo zopet izgubili denar.
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.28
+1
Comanchee@ Karel je minister. On mora nadzirat svoje zaposlene.
Zmaga Ukrajini ..
03. 01. 2018 21.29
+2
Caffe, ko gre protestna nota na HR zunanje ministrstvo, tedaj Karl nariše tudi takle emotikon: :(
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.31
+2
ha, ha,.....HA, HA,.......NAJ JAVNOSTI POKAŽEJO POROČILO O INCIDENTU ALI JE TO DRŽAVNA SKRIVNOST. MENE ZANIMA DELO MINISTRA, SAJ DOBI PLAČO OD DRŽAVLJANOV.
Zmaga Ukrajini ..
03. 01. 2018 21.39
+7
Daj no, malce več zaupanja bi pa že lahko imel. Stvari so v tem primeru pa res jasne in nedvoumne: arbitražno sodišče je odločilo, Slovenija je po pol leta implementirala sodbo v delu, ki si tiče Piranskega zaliva, pravilno napovedala implementacijo, pozvala k sodelovanju v implementaciji tudi HR, ki pa vztrajno negira arbitražno odločbo. HR še naprej krši ozemeljsko celovitost, SLO zunanje ministrstvo pošilja protestne note HR zunanjemu ministrstvu, protesne note se kopičijo tudi po imlementaciji arbitražne razsodbe, zato sledi tožba pred Sodiščem EU, kjer lahko ena država članica toži drugo državo članico zaradi nespoštovanja določil mednarodnih pogodb, kar smiselno arbitražna razsodba je. Sledi sodba Sodišča EU, kjer bo ta pripoznala arbitražno odločbo in ugotovila kršitev HR. Sledi udarec po denarnici. Če naši ne bodo res kapitalno zasrali pri utemeljitvi tožbe, je stvar precej enostavna in kot rečeno - mednarodno pravo je tokrat povsem na naši strani. V tem trenutku sprenevedanje Evropske komisije tudi ni grozovitega pomena. EK je pač freerider, ki krmari med interesi držav članic in poglej npr. že to kaj se dogaja s Poljsko (jedrska bomba), pa nepriznavanje Katalonije, itd. Skratka, ko bo zadeva rešena pred Sodiščem EU, se EK ne bo mogla več sprenevedati. Zato ne kompliciraj okoli protestnih not, ki so jih naši že kar nekaj spisali. To niso elaborati na 500 straneh, pač pa kratka sporočila, ki pa imajo vsekakor določeno težo v mednarodnih odnosih.
BUONcaffee
03. 01. 2018 22.43
SMS sporočila?????? Jaz razumem incidente kot resno stvar z možnostjo rešitve po mirni in uradni poti je edina rešitev, da se pri tem ne špara na besedah ampak opiše in analizira zadevo do potankosti ter preda naprej pristojnim v Bruselj. Poročilo mora biti tako napisano da ga vsak razume in da je možno pristojne seznaniti o dogodku v pravilnem času dogajanja. Če Bruselj ne zazna incidentov potem kaže, da niso seznanjeni o njih.
DAEMONIUM
03. 01. 2018 22.56
+2
EK se noce zameriti nobeni strani zato pa uporablja oba izraza "bileteralni" in "implementacija". Drugace pa se nw bi kaj zanasal na EU, med vojno na balkanu so ti EU opazovalci hodili od hrvaske do bih in nobene koristi ni bilo od njih dokler amerikanci niso vstopili v akcijo. In to hrvatje vedo in ne ebejo te EU misionarje za 5%. Edina varianta bo sedaj evropsko mednarodno sodisce, kjet je Slovenija zaradi nesposobih lastnih sodisc ze nic kolikokrat izgubila...
eggnog
03. 01. 2018 21.09
+2
"@CAFFEespresso 03.01.2018 20:51:24 Evropska komisija pravi, da v piranskem zalivu ni zaznala incidentov. Zanima me z tistimi 1500 in več incidenti od arbitraže, če je evropsko komisijo sploh kdo obveščal??????" če je res, kar praviš tudi mene zanima, kaj je z našo dokumentacijo o incidentih ?
Arguss
03. 01. 2018 21.12
+0
Sej ne rabimo vse vedeti.Oni že obveščajo ne boj se.Račun za kazni bo zelo zelo velik.
eggnog
03. 01. 2018 21.15
+3
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.18
+1
Kopje dokumentov moramo imet in videti kaj je Karel pisal. Kar je preveč je preveč. Od vseh incidentih v evropski komisiji ne vedo nič. Za kaj pa imamo zunanjega ministra??????? Plačo pa prejema?????
ooResnicA
03. 01. 2018 21.06
-4
Kralj Matjaž pod Peco spi. Kralj Matjaž se prebudi. Kralj Matjaž povede nas v borbo za slovensko vas. Zdaj napočil je čas, ko vrne se med nas, naš, Kralj Matjaž. Na čelo naše vojske stopi takoj in nas povede v osvobodilni boj, naš, Kralj Matjaž. Oblaki na nebu se rdečijo, sovragi vsi naši že bežijo, a Kralj Matjaž na vrhu gore stoji in na ves glas kriči: Mladen’či naši, zdaj se pije zdravljica vaša, vi naš up! Ljubezni domačije noben vam naj ne usmrti strup, ker zdaj vas, kakor nas, jo srčno branit kliče čas! Ker zdaj vas, kakor nas, jo srčno branit kliče čas! Kralj Matjaž pod Peco spi. Kralj Matjaž se prebudi. Kralj Matjaž povede nas v borbo za slovensko vas. NAŠ – Kralj Matjaž! 
srebrnibreg
03. 01. 2018 21.07
+0
To je odlomek pravljice :Noriško kraljestvo norega kralja?
optimist11
03. 01. 2018 21.09
+3
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.13
+1
Moja najljubša pravljica je pekarna miš maš.
Arguss
03. 01. 2018 21.14
+3
srebrnibreg
03. 01. 2018 21.18
+1
Pa je pod tem nickom skupaj spravil več kot tri besede pa nima veze, če so kopirane od drugod.
BildiTheEmperor
03. 01. 2018 21.02
+0
Da so se hrvati predali se vidi že po tem, da dovolijo da SLO policija opozarja hr ribiče na po njihovem hr teritoriju.
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.59
+6
Jaz bi šel v nabavo dronov in nadzoroval cel naš zaliv. Danes izdelujejo vrhunske drone kateri lahko 24 ur kontrolirajo in tudi slikajo. Dron lahko preleti tudi v drug zračni prostor in nam pošilja podatke kaj se dogaja tam. Lahko bi bili prva eu država katera z droni dela red na meji.
optimist11
03. 01. 2018 21.02
+2
Super, pa v obliki galeba bi morali biti, v jati.
eggnog
03. 01. 2018 21.08
+6
za površino omenjenega zaliva ne rabimo drona ;) dovolj bi bilo, če bi nekje v Piranu postavili fotoaparat visoke ločljivosti.... :))
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.12
+0
Na angela zvonika piranske cerkve. Na angela zvonika piranske cerkve. Na angela pod zvonika piranske cerkve.
šmajser1
03. 01. 2018 20.55
+9
Hrvati samo provocirajo! Tako politiki, kot ribici...naj hodijo v nase morje..mi bomo pisali kazni, kar je edino pravilno! Ce jih ne bojo placali pac ne bo vstopa v Slovenijo!
proofreader
03. 01. 2018 20.51
+23
Hrvatje niti enega dogovora ne spoštujejo (odpadki NEK, vračilo kreditov hrvaških podjetij LB, izmenjava beguncev, ...), pa se še vedno nismo naučili, da so nateguni.
dajno
03. 01. 2018 20.56
+5
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.51
+4
Evropska komisija pravi, da v piranskem zalivu ni zaznala incidentov. Zanima me z tistimi 1500 in več incidenti od arbitraže, če je evropsko komisijo sploh kdo obveščal??????
optimist11
03. 01. 2018 20.58
+8
Meja je velik problem za tiste, ki stanujejo ob njej. Za našo in hrvatsko vlado je to del problema , za katerega se na rešitev še lahko čaka. Po današnjih izjavah iz Bruslja ,pa imaš občutek da sploh ne vedo za kaj gre. Zakoni so pisani za male , veliki jih ne upoštevajo ,pa nikomur nič. Ali se ne dogaja isto v našem sodstvu.
BUONcaffee
03. 01. 2018 21.03
+0
Sklepati je res da evropska komisija ne ve kaj se točno dogaja. Zato se sprašujem kaj so se pogovarjali Junker in Cerar glede arbitraže. In ali Karel res pošilja protestne note tako kot se spodobi ali samo napiše dve besedi ???? Sklepati je res da evropska komisija ne ve kaj se točno dogaja. Zato se sprašujem kaj so se pogovarjali Junker in Cerar glede arbitraže. In ali Karel res pošilja protestne note tako kot se spodobi ali samo napiše dve besedi ???? Sklepati je res da evropska komisija ne ve kaj se točno dogaja. Zato se sprašujem kaj so se pogovarjali Junker in Cerar glede arbitraže. In ali Karel res pošilja protestne note tako kot se spodobi ali samo napiše dve besedi ???? Sklepati je res da evropska kom,isija ne ve kaj se točno dogaja. Zato se sprašujem kaj so se pogovarjali Junker in Cerar glede arbitraže. In ali Karel res pošilja protestne note tako kot se spodobi ali samo napiše dve besedi ???? Sklepati je res da evropska komisija ne ve kaj se točno dogaja. Zato se sprašujem kaj so se pogovarjali Junker in Cerar glede arbitraže. In ali Karel res pošilja protestne note tako kot se spodobi ali samo napiše dve besedi ???? Sklepati je res da evropska komisija ne ve kaj se točno dogaja. Zato se sprašujem kaj so se pogovarjali Junker in Cerar glede arbitraže. In ali Karel res pošilja protestne note tako kot se spodobi ali samo napiše dve besedi ???? Sklepati je res da evropska komisija ne ve kaj se točno dogaja. Zato se sprašujem kaj so se pogovarjali Junker in Cerar glede arbitraže. In ali Karel res pošilja protestne note tako kot se spodobi ali samo napiše dve besedi ????
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.48
-5
Eni SLO ribiči imajo barke registrirane na Hrvašem. Kako pa gre tu???????
Brakedirt
03. 01. 2018 20.49
-1
vprasaj na ministrstvo da ne bos tezil tukaj cel vecer. si vsem dokazal da o nicemer nimas pojma,radi bi pa vladali. vsi vedo kako se to konca.
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.53
-1
Brakedirt@ Mene bolj zanima kaj praviš ti o tem.
Brakedirt
03. 01. 2018 20.55
+0
napisi kateri ribici so to da bos bolj verodostojen v svoji izjavah.
Karantanija
03. 01. 2018 20.42
-2
Plenkovič ma vas rad!
direstraits
03. 01. 2018 20.48
-2
srebrnibreg
03. 01. 2018 21.00
+1
Plenkovič ima rad takšne kateri si vzamejo stekleničko v roke in si zapojejo: to še spijemo pa gremo. Mi na levem bregu pa nismo te sorte. To so bolj oni kateri se z Bujancem družijo.
Castrum
03. 01. 2018 20.39
+3
Da zaključimo : položnice se pišejo in prav je tako!
FC Chelsea2
03. 01. 2018 20.36
+4
Ja a jih je mogoče kdo silil, da nom stop hodijo v naše morje se mi zdi, da so dovolj stari, da bi lahko prej razmišljali kaj počnejo in to kaj so zdaj skuhali naj pojedo. Zdaj se obnašajo kot, da niso vedeli, da jih lahko doleti kazen še pred dnevi so bili ravno oni glasni zdj bi pa radi neki jokal. Naj ne hodijo lovit v naše morje in bo stvarrešena.
FC Chelsea2
03. 01. 2018 20.37
+4
in upam, da bo ta vlada uspela hitro spisat to tožbo proti Hrvaški.
Zmaga Ukrajini ..
03. 01. 2018 20.38
+1
mackon08
03. 01. 2018 20.43
+4
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.49
-1
Tožba bo napisana do marca, stvar pa se bo začela dogajat nekaj let za tem in lahko traja v nedogled.
Zmaga Ukrajini ..
03. 01. 2018 21.11
-1
Mačkon, saj so sami pravniki, z Erjavcem vred, bodo že spesnili tožbo. Zdaj samo čakajo, da bo čimvečkrat prišlo do vplutja HR policije v naše vode, da bodo lahko tolikokrat tudi napisali protestno noto in vse lepo zapakirali v tožbo.
Zmaga Ukrajini ..
03. 01. 2018 21.16
-1
Cafee, sodba Sodišča EU pa ne bo tako dolgo trajala. Če ne zdaj, bo morala pa po razsodbi EK jasno zavzeti stališče. Poslej pa ne bo več možno sprenevedanje in mencanje na katero stran bi se postavila. Ampak ja, poročila gor, poročila dol, pozivi, itd.... bo trajalo mogoče nekaj malega let, če se bo HR do konca upirala.
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.34
-1
Ne vem no, to z inšpektorji na daljavo, ha, ha,...da ne bo nazadnje plačal kazen nekdo kateri živi v Švici in pride na morje le poleti. S takim načinom kaznovanja ne bomo daleč prišli. Sicer pa pri nas da bom malo realen se tudi marsi kaj dela po občutku na daljavo, samo, da nekdo ima veliko korist, revež pa zgubi..
Brakedirt
03. 01. 2018 20.37
-1
no vidis, med svojo diktaturo ste tako ugibali in se sprasevali ,da je na koncu skoraj propadla drzava. na sreco ste dobili nogo.
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.38
+1
Brakedirt
03. 01. 2018 20.40
+0
BUONcaffee
03. 01. 2018 20.42
+1
Brakedirt
03. 01. 2018 20.44
-2
mi smo dobili na volitvah 46% in imamo skupaj s cdu vecino.zdaj ves kaj smo mi dobili.
direstraits
03. 01. 2018 20.55
+2
BRAKEDIRT, čudno da te še ni kdo ukradel,ob vsej svoji modrosz
Brakedirt
03. 01. 2018 20.58
-1
sem cez alpe, tako da me vi komunisticni stazisti ne dosezete.
direstraits
03. 01. 2018 22.19
+2