Slovenija

Erjavec: SD ima veliko srečo, jaz tega kot predsednik vlade ne bi gledal

Ljubljana, 11. 07. 2016 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Koalicija je po besedah Erjavca trdna, kar zadeva DeSUS. Je pa oster do SD, ki jo je tudi premier Cerar označil za dvolično. "SD ima veliko srečo, da nisem predsednik vlade. Tega ne bi gledal," pravi Erjavec, a razlogov za prekinitev sodelovanja ne vidi. Židan pa je izrazil željo po ponovni vzpostavitvi zaupanja v koaliciji.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Kako vročinski val vpliva na politike ...
    03:04
    Iz SVETA: Kako vročinski val vpliva na politike ...
  • Iz 24UR: V koaliciji vre
    01:59
    Iz 24UR: V koaliciji vre
  • Iz 24UR: 'Premier naj ukrepa'
    03:04
    Iz 24UR: 'Premier naj ukrepa'

Prvak DeSUS Karl Erjavec se je odzval na ostre besede premierja Mira Cerarja na nedeljski programski konferenci SMC. Ta je med drugim dejal, da so pred dilemo, ali bodo dopustili, da Slovenija ostane ali postane mafijska ali pa moderna država. Po njegovih besedah so maske padle in je vidno, kako Slovenijo obvladujejo močni interesni lobiji.

Karl Erjavec ob zaprisegi za ministra - 1
Karl Erjavec ob zaprisegi za ministra - 1 FOTO: Miro Majcen

Erjavec je spomnil, da je DeSUS vedno bil v vladi zato, da bi branil položaj upokojencev, medtem ko v stranki nikoli niso imeli predstavnikov kapitala. Ker so "stranka malih ljudi", po njegovih besedah tudi nimajo težav z lobiji ali kapitalskimi interesi. Sicer pa morajo – kar zadeva lobije in interesne skupine – po njegovih besedah svoje opraviti policija oz. pravosodni organi. Dejstvo je, da bančna luknja obstaja in zanjo še nihče ni odgovarjal. "Če smo prišli do točke, da so interesne skupine močnejše od policije in pravosodja, vlade in parlamenta, me resno skrbi," je povedal Erjavec ter izpostavil dolžnost vlade in drugih organov, da pri nepravilnostih ukrepajo.

Tudi do besed, da drugi obvladujejo državo, je bil oster. "Če je temu tako, smo sami krivi. Vlada in parlament, ki očitno sprejema zakone, ki omogočajo interesnim skupinam močne vplive," je pojasnil.

Cerarja so precej razburila dejanja SD ob dogodkih v Luki Koper. Najmanjši partnerici je očital dvoličnost, ko podpira proteste proti vladi, v kateri sedi.

Če želi predsednik vlade karkoli spremeniti, pa se po Erjavčevih ocenah takoj pozna na javnomnenjskih anketah. "Tisti, ki najbolj rušijo vlado, imajo največjo podporo javnosti," ugotavlja Erjavec in še meni, da ankete niso odraz volilnega razpoloženja, pač pa se z njimi ustvarja javno mnenje. S tem se želi zlasti vplivati na politike, da zadev ne bi skušali spreminjati, je prepričan.

Erjavec se je dotaknil še koalicijskih razmerij. Koalicija je po njegovih zagotovilih trdna, kar zadeva stranko DeSUS. Ta sicer poleti pričakuje regres za upokojence, septembra ter januarja pa usklajevanje pokojnin. "Če se bo to zgodilo, je koalicija zelo trdna, ne glede na to, da je veliko interesov, da se jo zruši," je dodal.

Ali je SD kredibilna koalicijska partnerica, pa naj po Erjavčevih navedbah odgovori predsednik vlade, saj je njegova odločitev, s kom sodeluje v vladi.

Miro Cerar
Miro Cerar FOTO: AP

Židan za ponovno vzpostavitev omajanega zaupanja v koaliciji

Predsednik SD Dejan Židan pa je izrazil željo po ponovni vzpostavitvi zaupanja v koaliciji, ki je "očitno nekoliko omajano". SD po njegovih besedah ponuja roko in si odprta vprašanja želi reševati preko pogovora. Če se izkaže, da v takšni sestavi ne morejo delati naprej, pa s SD ne bo težave, je zatrdil Židan.

Že dogajanje ob interpelaciji zoper ministrico za delo Anjo Kopač Mrak je po besedah prvaka SD dajalo občutek, da se je del koalicije odločil, da je SD koaliciji nepotrebna. Zato so bili v SD tudi pripravljeni podati odstopne odstopne izjave vseh treh ministrov, je dejal. Tako bo tudi v prihodnje, če bo tako ocenil vrh koalicije, je poudaril Židan. Ni pa po njegovih besedah potrebe, da si koalicijski partnerji ostre besede izmenjujejo preko medijev. "Mi tega ne bomo počeli," je zatrdil.

Dejan Židan
Dejan Židan FOTO: SD

Če je ocena, da SD ni zaželena v koaliciji, po besedah predsednika SD prav tako ni treba za vzvod uporabljati DZ. "Samo jasno, nedvoumno, naj se nam to sporoči," je dejal in opozoril, da prepiri škodijo javni podpori levici in sredini kot celoti.

Ponovil je prepričanje, da imajo stranke pravico in dolžnost mladim dopustiti lastno mnenje, tudi revolucionarno obnašanje. To je po njegovih besedah pridobitev demokracije in želi si, da bi tako razmišljale vse stranke. Če ne razmišljajo tako, pa je to njihova in ne naša težava, je dejal.

Podmladek SD, Mladi Forum, je namreč podprl četrtkove proteste, ki so jih zanetili dogodki v zvezi z Luko Koper, na kar se je Cerar odzval z oceno, da SD igra dvojno igro. Premier je s tem po mnenju Židana sicer naredil predvsem dobro reklamo za mladi forum. Ob tem je predsednik SD pojasnil, da mladi forum deluje samostojno, da ne želijo vplivati na njihovo mnenje, jih utesnjevati ali uniformirati. "Pustimo mladini neke ideale," je dodal vodja poslanske skupine Matjaž Han.

V jeseni SD tako ne pričakuje pogovorov, ki bi imeli za namen razbijati koalicijo, pač pa pogovore, kako v Sloveniji pospešiti nekatere nujne projekte. Med prioritetami z zunanjepolitičnega področja je izpostavil spremembe v delovanju EU, ki naj v prihodnje več pozornosti namenja ljudem.

Prva prioriteta na notranjepolitičnem področju pa je po besedah Židana skrb za ljudi. Na tem področju je koalicija glede na podatke o zmanjševanju brezposelnosti in povečevanju števila zaposlenih po oceni prvaka SD uspešna. Manj uspehov je na področju zdravstva, vendar pa koalicija vidi potrebo po hitrem izboljšanju položaja, je povedal Židan. SD tudi sama pripravlja nabor ukrepov s tega področja. Ponovno je predsednik SD izrazil tudi zavezanost prizadevanju za ohranjanje javnega šolstva.

Od ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča v SD pred razpravo o interpelaciji pričakujejo argumentiran odgovor, potem pa pogovor v poslanski skupini. Trenutno odločitve o podpori še ni, je pojasnil.

Ob tej priložnosti je komentiral tudi namige premierja Cerarja, da naj bi Slovenijo obvladovale mafijske, interesne skupine. Kdor ima kakršno koli informacijo o mafijskih skupinah v Sloveniji, naj po besedah Židana ukrepa takoj. "Če ima kdo na razpolago vzvode za to, je to predsednik vlade," je povedal.

V politiki so prevečkrat izrečene besede, da nečesa ni mogoče storiti zaradi lobijev ali mafije, je dodal Han. "Počasi bo treba to mafijo ali lobije pripeljati na plan," je poudaril in dodal, da njega ne obvladujejo nobeni lobiji.

Han je med drugim komentiral tudi namige, da naj bi se o prestopu iz poslanske skupine nepovezanih poslancev v njihovo poslansko skupino pogovarjala Alenka Bratušek. Kot je dejal Han, za zdaj še ni nobenih pogovorov in zaključkov v zvezi s tem. So pa vrata poslanske skupine po njegovih besedah vedno odprta za tiste, ki to želijo in so pripravljeni spoštovati program in vrednote SD.

Da bi se pogovarjala o priključitvi SD ali kateri drugi stranki, je zanikala tudi Bratuškova. Zavezništvo, ki mu predseduje, je po njenih navedbah socialno-liberalna stranka. Kot takšna se pogovarja z vsemi, ki zagovarjajo podobne vrednote kot oni, tudi s SD, a nikoli o prestopu, je zatrdila.

Po njenem mnenju bi bilo tudi neodgovorno, da predsednica parlamentarne stranke prestopi v drugo poslansko skupino. "Ženski v tej poslanski skupini imava hrbtenico, za razliko od najinih nekdanjih poslanskih kolegov," je dejal in se s tem obregnila ob dva poslanca, ki sta zapustila poslansko skupino njene stranke.

Alenka Bratušek
Alenka Bratušek FOTO: POP TV

V opoziciji ostri do Cerarja

Opozicija je ostra v odzivu na izjave premierja Mira Cerarja o lobijih in mafijski državi. Cerar še ni ukrepal, pravijo v ZL. V NSi ga k ukrepanju pozivajo tudi za ceno koalicije, v SDS pa medijo, da so mafijska omrežja postavila to vlado. Če je Slovenija res mafijska država, se ve, kdo jo vodi in kdo je potem mafijski šef, pravi Alenka Bratušek.

Poslanec SDS Vinko Gorenak je ocenil, da premier Cerar zelo dobro ve, o čem govori, saj da "je sam zelo blizu tem mafijskim omrežjem". "Ta mafijska omrežja so ne nazadnje postavila njega in njegovo vlado," je pojasnil.

Predsednik vlade zelo rad govori o lovkah in lobijih, ni pa v zadnjih dveh letih uvedel še nobenega ukrepa proti njim, pa je dejal poslanec ZL Miha Kordiš.

Po besedah predsednice NSi Ljudmile Novak so v NSi že davno opozarjali, da Cerar "gleda stran ali pa drema, da ne vidi, da lobiji obvladujejo državo".

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Bojan Dobovšek, ki je SMC zapustil, je opozoril, da smo bili v minulih dveh letih priča kadrovskemu cunamiju lobijev po Slovenskem državnem holdingu, slabi banki, NLB. "Cerar govori eno, povsem drugo dela," je ocenil Dobovšek.

Poslanka in predsednica Zavezništva Bratuškova pa si želi, da je premier izjavo o mafijski državi povedal v afektu. "Ker če je Slovenija res mafijska država, vemo, kdo jo trenutno vodi in kdo je potem mafijski šef ali boter," je dejala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (808)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resort
14. 07. 2016 09.47
Imamo srečo , da nisi, saj bi še od tam odstopil. če bi ti kdo nagajal.
mallonge
12. 07. 2016 20.00
-1
Sirota cenzorska: Izbrisan komentar: Tebi naj prevede na Rovtarsko.
mallonge
12. 07. 2016 20.01
-1
V Sloveniji obstaja 7 narečnih skupin: 1. Panonska (s 4 podnarečji) 2. Štajerska 3. Dolenjska 4. Koroška 5. Gorenjska 6. Primorska 7. Rovtarska
sinhron
12. 07. 2016 19.55
+1
Glavni akter afere Patrija je pravnomočno obsojeni princ teme , ki ima na vesti tudi prekupčevanje z orožjem , darovanje Slovenskega ozemlja Hrvatom itd . opp seznam bi bil predolg , če bi hotel vse našteti !
iGURT
12. 07. 2016 18.34
+3
izvedeli smo da je Karl - glavni udeleženec v aferi Patrija - hvala mallonge za to neumnost - a razen ivana in njegovih nihče drug ni v obtožnicah, ne pri nas, ne v tujini.
mallonge
12. 07. 2016 18.47
-2
Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 18.50
+1
Glavni udeleženec te afere je bil janez janša. In ne Karl Erjavec.
iGURT
12. 07. 2016 18.51
+2
mallonge
12. 07. 2016 18.54
-1
MInister vodi resor in je zadolžen za pogodbo in postavitev posla. Za te zadeve postavi ekipo. Ko je pogodba sklenjena in posel postavljen Patria ni zavezana nobenim provizijam. Torej Erjavec vodi s svojimi ljudmi posel od začetka do sklenjene pogodbe in tudi pozna vse relevantne udeležence pri sklepanju posla.
korintos23
12. 07. 2016 18.54
+3
iGURT
12. 07. 2016 18.57
+2
hehehe, minister je vodil svoj resor, ni pa sodeloval pri dogovarjanju o podkupninah ivana in prijateljev, zato tudi Erjavca v nobeni obtožnici ne najdeš, najdeš pa ivana in prijatelje. Preprosto mallone mar ne, a tebi očitno dela težave..
iGURT
12. 07. 2016 19.02
+4
sodniki evropskih držav so pozabili na "glavnega udeleženca" - ROFL!
mallonge
12. 07. 2016 19.02
-2
Jaz sem v državnem ministrstvu zadolžen za pogodbo in postavitev posla s firmo Patria. Mimo mene pa se razni nepooblaščeni tipi postavljajo in pogojujejo podpis pogodbe s provizijami in podkupninami???????????? In Patrija vse te tipe akceptira poplačuje kljub sklenjeni pogodbi in seveda nič ne pojamra meni kot glavnemu odgovornemu ali moji ekipi???????????'' Verjemi kdor je nor.
iGURT
12. 07. 2016 19.06
+3
jeap, preden si začel pripravljat pogodbo so se ivanovi že dogovarjali o podkupnini ki jo mora Patrija nakazat če hoče posel v Sloveniji, in ko si ti začel s pogodbo, je bilo že vse urejeno.
mallonge
12. 07. 2016 19.10
-1
Našteti številne dokaze kako je Karel peljal svoj posel Patrije pa je naloga preiskovalcev.
prašek
12. 07. 2016 19.11
+3
Gurt ...... karli je kriv, ker so mu pogodbo pripravili in jo je on samo podpisal !☺ In zato, ker ni zahteval računov za podkupnine ☺☺☺
prašek
12. 07. 2016 19.13
+3
malomge ..... Daj nam no napiši EN sam dokaz, kako je Karli peljal svoj "posel" ........ Enega samega !
prašek
12. 07. 2016 19.13
+2
Jaz ti jih lahko veliko navedem iz obtožnice !!!!!! Pa nikjer ni omenjen Erjavec !
mallonge
12. 07. 2016 19.16
-3
On je bil samo neminister, kot je sedaj zunanji neminister. A je že podpisal podtaknjeno kapitulacijo za arbitražo on sirota nič videl nič slišal ampak mnogo govoril neumnosti???!!!!
prašek
12. 07. 2016 19.17
+2
Gurt ..... Ponovno imaš dober avatar, he, he, he.
prašek
12. 07. 2016 19.19
+2
Kar se tiče arbitraže @malonge, je Karel kriv samo tega, da je prehitro stegnil nespametni jezik ! Ampak Hrvati so že imeli prisluhe med Drenikovo in Sekolcem ! Tako da tudi tu ni nič zakrivil !
mallonge
12. 07. 2016 19.20
-3
On je bil obtožen nevestnega dela v službi. pa so ga oprostili, ker res ni mogel vedeti, da za njegovo pogodbo šarajo s podkupninami razni slikarji in kdor je prišel mimo. Ko sem jaz sklepal pogodbe sem vedel kdo je kupec in kdo je agent in zakakšne naloge je kdo zadolžen Karel pa ??????????
prašek
12. 07. 2016 19.21
+3
Gurt ..... Pa verjetno bi moral malongeju še prevesti , kar si napisal v nemščini. Kaj pa on ve o dokazih .........
prašek
12. 07. 2016 19.22
+3
mal ...... Ti NIKOLI nisi sklepal kakšnih meddržavnih pogodb !
mallonge
12. 07. 2016 19.22
-2
Zakaj si ga pa Janšo ne upate dokončno obsoditi, če se sam sili na sodišče??????????? Gnila je ta država in Cerar, pa Karl, Pa ŽIdan so velike gnile tvorbe.
prašek
12. 07. 2016 19.23
+1
In Karlija bokli đoka za kupca in prodajalca ! Ivan je rekel da je v redu !
prašek
12. 07. 2016 19.25
+1
Janša je bil OBSOJEN in je prestajal kazen, dokler ni US ugotovilo, "da vodji opozicije" se pa tega ne sme delat !
mallonge
12. 07. 2016 19.26
-2
Visdim, da imate dogovorno dokazovanje in dogovorno obtoževanje in dogovorno sojenje. Za vse si pa zaračunate še nezakonite dodatke.
prašek
12. 07. 2016 19.27
+0
malonge ...... Pa oprosti, ker ti ne znam še narisati vsega ! Razlagal ti pa več ne bom !
prašek
12. 07. 2016 19.27
+1
Na vsak način , le prenizki so ti dodatki ☺☺☺
mallonge
12. 07. 2016 19.29
-3
Dejstva pa ostajajo nespremenjena: Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 19.30
+3
..dokler bo Ustavno Sodišče polno sds kadra se Nedotakljivemu ne bo zgodilo nič - če bi ga dobilisredi dneva s prsti v marmeladi biUS odločilo da ni kriv.
iGURT
12. 07. 2016 19.31
+2
glavni udeleženec afere ... ....glavni udeleženec afere je janez janša, nato krkovič in ostali. Mallonge ne smeši se več..
mallonge
12. 07. 2016 19.32
-3
ivan.z Doba
12. 07. 2016 18.18
+4
Tudi Kahla ne bi nihče gledal kot predsednika vlade. Visoko leta, pa ne vidi daleč!
proletarec1
12. 07. 2016 17.35
-1
ERJAVCU SO NASEDLI UPOKOJENCI!!!! ZATO JIH DANES 60% ,ŽIVI NA ROBU OUPA . ON PAČ VERJAME,KOT JE REKLA (ALENKA BRATUŠEK), MAFIJSKEMU BOTRU.ČAS JE ZA REVOLUCIJO!!!
srebrnibreg
12. 07. 2016 17.43
+3
TO SI ŽE SICER MILIJON KRAT PRILEPIL PA TI TUDI JAZ MILIJONTIČ ODGOVORIM. ČUDNO JE, DA, KO GREM PO MESTU V KAFIČIH IN NA NJIHOVIH VRTOVIH V GLAVNEM VIDIM UPOKOJENCE POSEDATI. IN DRUGIČ SE JAVI PRI TISTEM KATERI IZPRAZNIL POKOJNINSKO BLAGAJNO MOGOČE BI TUDI OSTALIM UPOKOJENCEM BILO BOLJE.
proletarec1
12. 07. 2016 17.53
-1
SREBRNIBENG;PPOJDI DOPOLDAN, PRED HOTELE V SLOEVNSKIH MESTIH, PA BOŠVIDEL, DA MED DELAVVNIM , ČASOM, TUDI LJUDJE IN TO ZELO ZNANI MAD DELAVNIM ,ČASOM VSPOREDNO Z KAVICO PIJEJO TUDI WISKI.
ivan.z Doba
12. 07. 2016 18.17
+2
korintos23
12. 07. 2016 18.20
+3
proletarec, nič se ne boj, ti itak penzije ne boš videl! hahaha
brezveze13
12. 07. 2016 17.28
kaj se ta kahla šopiri on ima sploh srečo da ga še kdo gleda v parlamentu ker je vse bolj podoben srećkotu iz nanizanke alf
mallonge
12. 07. 2016 16.38
-2
Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 16.42
+1
Česa že so ga dolžili v aferi Patrija ? ......ker Karla ni v nobeni obtožnici, so pa razni ivani pa slikarji in podobni. In, in če ni bil ničesar obtožen očitno ni bil vpleten v afero Patrija.
mallonge
12. 07. 2016 16.44
+0
Isto kot vedno. Ni vedel kje je v službi, niti kaj dela.
mallonge
12. 07. 2016 16.48
+0
On vedno krivdo prevali na druge al pa na kante.
iGURT
12. 07. 2016 16.48
+2
janšisti si kar izmislijo da je nekdo vpleten v neko afero a model ni obtožen ničesar - ROFL!
mallonge
12. 07. 2016 16.50
+0
Ja, za Karlov resor vedno odgovarjajo hišniki in snažilke.
mallonge
12. 07. 2016 16.52
+0
Za nič videl, nič slišal, nič rekel, imel visoko plačo, bi bil tudi jaz minister.
iGURT
12. 07. 2016 17.04
+2
Res grdo od ministra Karla da ni sodeloval pri dogovarjanju o podkupninah! 300 zelenih!! AHAHAA! - LOL!
mallonge
12. 07. 2016 17.07
+0
meniš, da bi mu nekdo moral vsako jutro znova prebrati zadolžitve in ga opomniti na skrb za silne vojaške milijone.
mallonge
12. 07. 2016 17.11
-1
Provizije in podkupnine se vedno plačujejo v borbi za sklenitev pogodb,nikoli kar tako mimo. Kar tako med prijatelji so se podeljevali le krediti v naših državnih bankah, pa tudi tu ni krivca za naše tožiilstvo in pravosodje.
mallonge
12. 07. 2016 17.24
+0
Karlu v vseh vladah v silni borbi za penzije v višini 1000€ med prsti zginjajo silni milijoni v obrambnem ministrstvu, bankah in sedaj še z arbitražo na zunanjem. Povedali so mu, da je kriv za kršenje arbitraže, moral bo plačati vse dodatne stroške za podaljšanje arbitraže, pa še ni nič jasno ali bodo hrvatje dolžni spoštovati to odločitev.
mallonge
12. 07. 2016 17.25
+0
On, kot predsednik vlade, takih kot je on, sigurno ne bi gledal.
ivan.z Doba
12. 07. 2016 18.19
+1
korintos23
12. 07. 2016 16.20
+3
Drva, najbolj čista kurjava, sedaj pa bomo filtre na žare in ražnje montirali?
CyberWorm90
12. 07. 2016 16.41
-1
ma ya ne korintos : )))) drgač ma pa ene 100 000 slowencou wikendice na morju : )))) k bil janšot na ablasti niso meli nite ene so bli wsi na rdečmu križu pa to : ))))
CyberWorm90
12. 07. 2016 16.42
-1
drgač pa ponoč spijo sam lenuhi pa korintos : )))) pošten slowenski delawc dela 24 ur na dan pa plačuje parazitu cmerotu za dodatke : )))))
SLObunkeljn
12. 07. 2016 16.16
+2
SD ima morda res srečo ... državljani pa zagotovo veliko smolo, da imamo Kahla že toliko mandatov v vseh mogočih vladah in navezah.
iGURT
12. 07. 2016 16.19
+4
...imam občutek da ga bomo gledali še nekaj vlad.
prašek
12. 07. 2016 16.02
-1
Zdaj grem pa nazaj delat , ampak zvečer se bom zopet pojavil !!!!!
PS2Xministri
12. 07. 2016 16.04
+0
KAR PEJT PA PRID NAZAJ KO SE BOŠ ODLOČIL KAKO RESNICO NAPISAT.
CyberWorm90
12. 07. 2016 16.17
-1
sej ti bo cmero hitr nabil kak cent al pa 2 na ceno nafte : )))) wrjetn komej čakaš da boš natanku traktor po nowih cenah pa to : )))) boš pol lohka goworu kok gre wse nawzgor pa to : ))))
CyberWorm90
12. 07. 2016 16.18
+0
kr delej da si bo cmero lohka prwošču počitnice na twoj račun : )))))
LLLEPI
12. 07. 2016 16.01
+4
Ukrepa Ha ha ha ha ha ha
prašek
12. 07. 2016 15.53
-3
Karli pa je kriv, da je prehitro zavrtel jezik glede arbitraže ! Ampak zdaj že vemo, da so Hrvati v istem času že imeli v rokah prisluhe med Drenikovo in Sekolcem ......
prašek
12. 07. 2016 15.42
-1
Spodaj sem opazil, da se ponovno pogovarjate o krivdi Karlija pri podpisu posla z Patrio, pa vam v pojasnitev nalepim samo začetek spornega dogovarjanja : 21. 1. 2004 - Patria začenja zbirati informacije o slovenskem nakupu oklepnikov, sklene pogodbo s svetovalcem Hansom Wolfgangom Riedlom z Dunaja. 12. 8. 2004 - Obrambno ministrstvo uradno objavi informacijo o načrtovanih nakupih do leta 2010. 23. 9. 2004 - Rotis se sam ponudi Patrii, da bi jo predstavljal v Sloveniji pri nakupu oklepnikov. 18. 1. 2005 - Riedl predlaga Reiju Niittynenu, predstavniku Patrie, odgovornemu za Slovenijo, da bi za politično lobiranje najeli Wolfa. 1. 2. 2005 - Sestanek v Mariboru, v Wolfovi hiši, med Riedlom in Jožetom Zagožnom, vplivnim članom SDS. 17.-21. 3. 2005 - Ivan Črnkovič, direktor podjetja Rotis, ima v rokovniku zabeleženo: »MORS, Zagožen Patria« in pa »ZAGOZEN PRAVI DA JE PATRIIN ZASTOPNIK« 18. 5. 2005 - Zagožen v rokovniku zabeleži srečanje z Juretom Cekuto, podjetnikom in slikarjem na počivališču Lopata. Tam je tudi Riedl. Riedl se v e-mailu Zagožnu zahvali, prosi, naj Zagožen predlaga lokalnega industrijskega posrednika, s katerim bi se Patria prijavila na razpis z oklepniki. Iskanje “pravega” podjetja za Patrio 20. 5. 2005 - Zagožen ima sprva sestanek z Janezom Janšo, po 17. uri pa še z Antonom Krkovičem, pomočnikom načelnika generalštaba Slovenske vojske.
prašek
12. 07. 2016 15.44
+2
prašek
12. 07. 2016 15.45
+1
Naj še omenim, da pismo o nameri , še zdaleč ne pomeni, da bodo kupili od Patrije !
prašek
12. 07. 2016 15.46
+1
Pismo o nameri pomeni, da namerava vlada RS kupiti 134 osemkolesnikov. lahko bi bili npr. tudi TAM-ovci, če bi jih tam izdelovali ☺
staridida
12. 07. 2016 15.48
+0
prašek-na Medvedjem brdu je vse možno-drugače ti pa pojma nimaš....
prašek
12. 07. 2016 15.51
+1
Vloži zahtevo za interpletacijo ☺ Pa ne pozabi na povilinil in klinkerje ☺☺
staridida
12. 07. 2016 15.52
+0
Revež si....ti se razumeš v politiko, kot zajc na boben....
prašek
12. 07. 2016 15.53
+1
A zato, ker mi ne delajo klinkerji ?????☺
PS2Xministri
12. 07. 2016 15.56
+1
bluzonja prasek daj vloži kazensko ovadbo potem ti bomo vse verjeli tako ti pa vse laganje nič ne koristi.
prašek
12. 07. 2016 15.57
+0
Še en inteligent, he, he, he. Pa kje vas proizvajajo ??? Mimogrede ; to je iz obtožnice !!!!!
MilanKu?anPlavi
12. 07. 2016 15.58
-1
Prašek še kar komentira 3 dni stare članke in sanja Patrie :) Nekako pa ne zna pojasniti, zakaj tožilstvo ne želi obnovitve postopka. Morda zaradi prirejanja ponarejenih dokazov, kemar je dokazalo tudi sodišče ? No, tudi k tem prašek ne sme :)
PS2Xministri
12. 07. 2016 15.59
+0
prašek
12. 07. 2016 16.01
+3
PS .... Obtožnica se je končala (kakšen izraz : končala obtožnica, he, he) z obtožbo, ta se je končala z obsodbo in Ivan ostaja kriminalec na začasnem delu v parlamentu !
Castrum
12. 07. 2016 16.06
-2
Prašek.....je to namerno ali slučajno, da sploh ne omenjaš dogovarjanja na relaciji Viator vektor - Vlada RS - Steyr...? Slučajno?
MilanKu?anPlavi
12. 07. 2016 16.15
-4
On ne omenja niti tega, da tožilstvo preprečuje nadaljevanje sojenja :)
korintos23
12. 07. 2016 16.18
+2
iGURT
12. 07. 2016 16.18
+3
castrumFF, predmet na sodišču so bile podkupnine, podkupnine relacija Patrija - prijatelji nedotakljivega. Noben Viator nič ostalega.
ivan.z Doba
12. 07. 2016 15.03
+3
Kahel je cah!
finec
12. 07. 2016 14.04
-2
Kdor ima otroke razume Židana,
mallonge
12. 07. 2016 14.15
+2
mallonge
12. 07. 2016 13.41
+4
Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 13.54
+2
...v avstrijski slovenski in finski obtožnici nikjer niso omenjali Karla, so pa ostale modele, nedotakljive.
mallonge
12. 07. 2016 13.56
-1
Dejstvo ostaja, da je v obeh primerih odgovorni minister. Pa nič? Kateri Don ga čuva?
iGURT
12. 07. 2016 14.02
-1
Nekaj ne razumeš, ni Karlova krivda da se niso dogovorili o meji leta 91' in da se dogovarjamo zaradi tega o meji zdaj, 25 let kasneje, kakor tudi ni Karlova krivda, da so se nedotakljivi modeli dogovarjali s Patrijo mesece preden je Slovenija sploh ustanovila skupino ki je "strokovno in neodvisno" izbrala ravno Patrijo (skupino je vodil Bavčarjev brat?), da so se slovenski nedotakljvi dogovarjali s Patrijo o cvenku mesece preden je Slo. sploh izbrala firmo pri kateri bomo izvedli nakup nepotrebne železne krame, pa dokazujejo elektronska sporočila ki so jih naši avstrijci in finci pridobili tekom predkazenskih preiskav. In glej ga zlomka, ni si Karl dopisoval s finci in avstrijci, niti ga v elektronskih sporočilih ne omenjajo, .....torej? Kje je njegova krivda?
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.03
-2
kahl se je zgowarju na neprištewnost : )) sploh ni wedu kaj je podpisu : ))))
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.06
+1
ti mallogne si kdaj slišu za general dynamics? : )))) to je ameriški orožarski lobij k mu patrija hodi w štih kle po ewropi : ))) general dynamics je kupu štajerja pucha w awstriji k so misnli da bojo dobli posu s systemsko tehniko kle w sloweniji : ))) pol jm je pa spet k ponawad spelala posu firma patrija s podkupowanjem itd : ))))
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.06
+1
weš da so bli američani čist jezni na janšota : )))
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.07
+0
pogooglej general dynamics : ))) upam da znaš wsaj angleško pa to : )))
iGURT
12. 07. 2016 14.08
+1
glede Erjavčevega podpisa pogodbe, ..v pogodbi sami ni bilo nekih hudih nepravilnosti, tisto dogovarjanje o podkupninah ki jih morajo plačat če hočejo posel v Sloveniji ni šel preko ministerstva ampak po drugih kanalih, razni slikarji volkovi in podobni..
mallonge
12. 07. 2016 14.08
+0
Morda je njegova krivda. da je vedno drugje, kjer ga posel zahteva? Morda je kdaj kaj objektivno odgovoren. Je res žrtev naklučij ali jih povzroča. Kateri Don ga je vzel za svojega?
ROMELS
12. 07. 2016 14.09
+0
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.10
-1
sej res sm pozabu kriw je kućko pa to : )))
iGURT
12. 07. 2016 14.15
+2
mallonge
12. 07. 2016 14.17
-2
Ste prozorni. Žežnjavček je pa močno precenjen. Zastonj mu delate reklamo.
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.18
+3
sej je ameriški ambasador pisu o tem w depešah : )))) da sumi da je komunistična partija sds dobla okol 2.1 miljončka pr poslu s patrijo itd : ))) sej jst werjamem da janšot osebno ni hotu nč pokasirat bi pa stranka pokasirala itd : ))))
mallonge
12. 07. 2016 14.22
-2
No ja, jaz tudi sumim komunistično partijo angleške kraljice, da bi rada vodila Evropsko unijo. Argumenti, da te kap.
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.23
+0
pa sej firma patrija ni podkupowala sam w sloweniji so tut w egiptu pa na hrwaškem itd : ))) tko k sm napisu nemorjo hodit w štih močnejšemu orožarskemu lobiju general dynamics itd : )))
iGURT
12. 07. 2016 14.25
+2
...mejli so ki dokazujejo da so se dovorajlai o podkupnini še preden je bila Patrija uradno izbrana, to ti pove da tudi izbor sam ni bil kot bi moral bit, potem, finski uslužbenec na zaslišanju pove da je vedel da gre denar za ivana/stranko, in še ogromno tega - a pri nas če bi ga dobili s prsti v marmeladi bi ga njegovo Ustavno Sodišče označilo za brezmadežnega. Spomnim se kako so naši ugrabili grke v sosednji Avstriji. In kaj? Nič. popolnoma nič. ...no, tu je ta mafija ki je ugrabila državo. In kaže s prstom na druge.
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.25
+1
nwm zakaj niste šli swečk pržigat riedlu w komunistično awstrijo pa to : )))
iGURT
12. 07. 2016 14.26
+1
Cyber, Patrija je bila vpletena v korupcijske afere na Hrvaškem, v Egiptu, Avstriji, Sloveniji, Češki (Poljski?)
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.27
+3
ne laži iGurt sam w sloweniji so bli pošteni hahahah
iGURT
12. 07. 2016 14.30
+3
...ti 'pošteni' so jecljali in momljali pred KPK komisijo ko niso znali razložit od kje ta cvenk od kje oni cvenk od kod nakazilo #SestričnaPress
mallonge
12. 07. 2016 14.30
-2
Kakor vem, ni nihče nikjer nič dokazal. morda so bile provizije posrednikov in agentov, ki pa so, kdor je kdaj delal v zunanji trgovoni nekako običajne in vnaprej dogovorjene. A ni čudno, da tudi pri arbitraži ni nič kriv pa je vse vedel in vnaprej pripovedoval?
iGURT
12. 07. 2016 14.32
+3
Ja, res žalostno da za podkupnino niso zahtevali računa!
mallonge
12. 07. 2016 14.33
-2
Bojim se, da sta pozabila,kaj je osnovna teza debate:Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 14.40
+2
Karl je samo v aferi arbitraža in smetiščne kante, drugje nikjer, no, pa pralni stroj. Pri Patriji ga ni. Ga ni ne v slovenski ne v finski in ne v avstrijski obtožnici. Nedotakljivi so delali za njegovim hrbtom.
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.40
+2
Castrum
12. 07. 2016 14.41
-1
iGurt, ....nekdo je nekoč rekel. Ja je zahteval provizijo, ma to ni bil problem. Problem je bil, ker je poleg tistih ta starih, TUDI on začel pobirati. Temu je bilo treba narediti konec..
CyberWorm90
12. 07. 2016 14.41
+2
mormo pa priznat kahl je k jegulja : ))) zmuznu se ti bo čez najmanjšo špranjo : ))))
iGURT
12. 07. 2016 14.42
+1
Kako ni problem? Seveda je problem. Pri državnih poslih ni provizije v privat žepe politikov slikarjev in volkov.
mallonge
12. 07. 2016 14.43
-1
Če resorja ne vodiš, potem resor vodi tebe. Je to slučaj gospoda ministra Karla Erjavca? Ali pa je lutka v rokah nekeg Dona?
Castrum
12. 07. 2016 14.44
-1
Seveda je problem, ko se v že dogovorjen način podeljevanja provizij, umeša neka nova skupina ki hoče svoj delež. In so samo dve poti, ali zmaga ta nova opcija, ali pa so stari kadri tako močni da ne dovolijo sprememb .
iGURT
12. 07. 2016 14.46
+1
Kakšna nova stara skupina? Kaj bluziš? Pri Patriji so vpleteni vemo kdo, ni nobene stare nove skupine, so samo nedotakljivi in njegovi prijatelji.
Castrum
12. 07. 2016 14.46
-1
Kakšen gorenc bi lahko razložil kako je v času Juge iskra prodajala merilne naprave ....
mallonge
12. 07. 2016 14.47
-1
Če je posel postavljen, potem ni novih skupin. Če pa posel ni postavljen je pa odgovoren minister.
Castrum
12. 07. 2016 14.48
-1
iGurt, leta 2004, pod predsedovanjem LDS in Rop-a, je bila v državnem zboru sprejeta resolucija o nakupu 134 štirikolesnikov in vlada jo je avgusta podpisala s Pavčkovim Viator V. OK? Potem pa naprej......
iGURT
12. 07. 2016 14.49
+1
Minister je posel vodil kot ga mora, ni on kriv da so se nedotakljiv in njegovi prijatelji dogovarjali za podkupnine.
iGURT
12. 07. 2016 14.49
+2
castrumFF, verjami da mi je Patriji marsikaj znanega, ni potrebna nobena obnova.
Castrum
12. 07. 2016 14.50
-2
LDSovci so podpisali pogodbo za 250 milijončkov, potem so pa na volitvah izgubili in vse se je zalomilo....
iGURT
12. 07. 2016 14.52
+2
In? Kaj ima to veze s podkupninami pri Patriji? Nič.
Castrum
12. 07. 2016 14.52
-2
Je res? Kakor pišeš očitno ne veš, da je bila odločitev o nakupu štirikolesnikov sprejeta v pisarni LDS, oziroma pod Rop-om.
mallonge
12. 07. 2016 14.53
-2
Čeje pogodba sklenjena in posel postavljen potem ni nobene potrebe po provizijah. Provizije se dogovarjajo preden se spoznajo strenke in v času postavljanja posla. Kje je bil gospod minister tedaj?
Castrum
12. 07. 2016 14.53
-2
mallonge
12. 07. 2016 14.54
-1
Lds je podpisal samo pismo o nameri, ne pogodbe. Ne tolčite latovščine.
mallonge
12. 07. 2016 14.55
-3
Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 14.57
+3
mallonge, še 1x, ni Karl kriv da so se nedotakljiv in prijatelji v svoji režiji dogovarjali za podkupnine. / castumFF, no, kakšno vezo ima pismo o nameri, večkolesniki, poraz na volitvah in ostalo - s tem da so se popolnoma drugi ljudje s popolnoma drugo firmo dogovarjali o podkupninah? Nobene.
iGURT
12. 07. 2016 14.57
+3
mallonge, še zadnjič, Karl ni bil nič v aferi Patrija. Preberi si še enkrat obtožnice.
mallonge
12. 07. 2016 15.03
-1
MInister vodi resor in je zadolžen za pogodbo in postavitev posla. Za te zadeve postavi ekipo. Ko je pogodba sklenjena in posel postavljen Patria ni zavezana nobenim provizijam. Torej Erjavec vodi s svojimi ljudmi posel od začetka do sklenjene pogodbe in tudi pozna vse relevantne udeležence pri sklepanju posla.
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.05
+1
brezweze gurt : ))) nakonc bojo trdli janšisti da so patrije sam kamijoni za gasilsko društwo pa da je to stwar načelnika gasilskega društwa pa to : )))) da politika nim nč s tem itd : )))) bogega janšota je pa udba obsodla zarad kamijonou gasilskega društwa k wčasi k bil trdi komunizem pa to : )))
Castrum
12. 07. 2016 15.05
-1
iGurt, mallonge....fanta mešata stvari ! Gremo po vrsti....Vlada RS pod vodstvom LDS in Ropa leta 2003 proda Sistemsko tehniko podjetju Viator Vektor. OK? Pavček kmalu proda 30% VV - ja avstrijskemu Steyr-ju in kmalu potem DZ RS sprejme resolucijo o nakupu 134 štirikolesnikov. Mesec kasneje premier Rop podpiše pismo o nameri s Pavčkom. OK? Do tukaj vse po planu. Zalomi se jeseni istega leta, ko so volitve...
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.08
+1
systemska tehnika kateri lastnik je bil puch w awstriji k so ga pa kupli general dynamics : ))) bockala sta se kle 2 orožarska lobija ameriški general dynamics pa finska patrija : ))))
mallonge
12. 07. 2016 15.08
-1
Ti praviš zalomi. Pismo o nameri ni zavezujoče, pogodba pač. Pogodba pa je bila sklenjena s patrio pod patronatom Karla Erjavca. kje so sedaj neki tretji, o katerih Karel nima pojma?
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.09
+2
ni mi najbolj jasno mallogne kaj bi rad powedu da tut če bi bil kahel kriw za podkupowanje patrije da pol bo pa janšot nedolžen al kok???
Castrum
12. 07. 2016 15.10
-1
Cyber...kaj ti ni jasno? Sistemska tehnika je bila v lasti države, ta pa jo je leta 2003 prodala Pavčku .
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.10
+2
ok kahel je kriw je tut kradu : ))) to še ne pomeni da je pol pa janšot pošten itd : ))))
mallonge
12. 07. 2016 15.11
-2
Povedati hočem, da se na Karla morda ne slučajno lepijo prav fascinantne za Slovenijo zelo škodljive afere kot sta Patria in arbitraža. V obeh primerih pa je bil odgovorni minister.
iGURT
12. 07. 2016 15.14
+1
Karl kot minister ni nič kriv, če se nedotakljivi ivan in njegovi prijatelji v svoji režiji dogovarjajo s Patrijo o podkupninah. Saj papir in ves uradni del ni bil sporen, sporne so bile podkupnine, s katerimi pa Karl nima nič. A je tak tažko razumet?
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.14
+2
ne me za jezik wlečt sam mislim da so do nedawnega bli wečinski lastnik puch iz awstrije : ))))
Castrum
12. 07. 2016 15.16
-1
Cyber, verjetno si nehote zadel bistvo...Točno v tem je problem, za vse slabo se krivi tega Janšota, medtem ko se ta glavni "PROVIZIonerji" skrivajo za masko borcev za "socialno držav" in "za delavske pravice", pa za penzioniste, pa za narodovo blagor itd, itd.... Tako nekako...
Castrum
12. 07. 2016 15.18
-1
Cyber, kdo je danes lastnik res ne vem. Je pa podajanje lastništva v letih 2003 / 04 jasno in povsem javno, predvsem pa lepo sovpada z odločitvami takratne vlade in Parlamenta. Tako pač je ...
mallonge
12. 07. 2016 15.19
-1
Očitno nisi sklepal nobene pogodbe. Minister in njegova ekipa je odgovorena za pogodbo in njene parametre. Tako je in mora biti. Samo v Slovenijastanu pa je minister in ekipa odvezana za vse kar je povezano s sklepanjem pogodbe. Oni so prejemali samo plače, mižali in si tiščali ušesa.
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.20
+1
bo gurt kej weč powedu o tem : ))) men se po prawici powedano neda googlat weč : ))))
mallonge
12. 07. 2016 15.21
-1
Kaj pa vnaprejšnja gostobesednost o arbitraži?
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.22
+2
kaj naj rečem castrumFF upam da ste šli tut swečko pržgat bogemu riedlu k so ga w komunistični awstriji obsodli da je utajal dawke pa industrijsko špijuniru za patrijo : ))))
iGURT
12. 07. 2016 15.22
+2
V aferi Patrija so finski avstrijski in slovenski preiskovalci imeli v delu samo ivanove prijatelje, ker ostali niso bili vpleteni.
Castrum
12. 07. 2016 15.22
-1
Verjamem Cyber, ko moč argumenta premaga argument moči, potem ni enostavno. Ne sekiraj se, vse OK! lp
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.23
+2
w komunistični awstriji je tut rdeče kriwosodje pa to : )))))
iGURT
12. 07. 2016 15.25
+1
mallonge 12.07.2016 15:19:46 Očitno nisi sklepal nobene pogodbe. Minister in njegova ekipa je odgovorena za pogodbo in njene parametre. Tako je in mora biti. Samo v Slovenijastanu pa je minister in ekipa odvezana za vse kar je povezano s sklepanjem pogodbe. Oni so prejemali samo plače, mižali in si tiščali ušesa. ................ // .............. Pogodba ki jo minister podpisal ni sporna, ni bila pogodba predmet obravnave na sodišču, ne pri nas ne na Finskem ne v Avstriji, - sporne so podkupnine za katere so se dogovarjali ivanovi prijatelji.
Castrum
12. 07. 2016 15.26
-1
Cyber, ekola tak je ponavadi zaključek debat. Razmisli no malo! Vse kar sem napisal je popolnoma resnično in zelo enostavno preverljivo. A jaz zagovarjam JJ ? A trdim da je bilo vse OK? Ne, daleč od tega. Šlo je za to, kdo bo "tisti" in volitve 2004 so porušile nač rte...Če razumeš? ...
mallonge
12. 07. 2016 15.28
-3
Patrija ni dolžna upoštevati ničesar, kar ni dogovorjeno po uradni poti z ministrstvom!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iGURT
12. 07. 2016 15.29
+3
Žal so morali nakazt denar če so hoteli posel.
iGURT
12. 07. 2016 15.30
+2
..ki ga avstrijski bančni uslužbenec Emil ni hotel predat in je namesto tega obvestil avstrijski urad za preprečevanje pranja denarja in rodila se je afera Patrija.
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.30
+2
drgač pa klasika pr janšistih : ))) wedno riedla omenjo sam da je utajau dawke ne powejo pa fore da je fural industrijsko špijonažo : )))) wrjetn je industrijsko špijuniru pr načelniku gasilskega društwa w awganistanu hahaha
mallonge
12. 07. 2016 15.34
-2
Nihče ne plača provizij in podkupnin, če ima sklenjeno pogodbo. Za sklepanje pogodbe pa je bil od začetka do konca odgovoren Erjavec z ekipo ministrstva.
iGURT
12. 07. 2016 15.38
+1
Ja, seveda. In s pogodbo je vse ok. Ni bil janša Cafuta in vsi ostali na sodišču zaradi pogodbe, bili so zaradi dogovarjanja o in zaradi samih podkupnin, ki pa niso del pogodbe, zaradi podkupnin o katerih so se dogovarjali brez Karla. In dogovori o podkupninah so potekali pred podpisom pogodbe, podkupnine so zahtevali če hoče Patrija dobit posel v Sloveniji. / Sem ti že višje napisal da si preberi še enkrat obtožnico.
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.38
+1
w zloweniji bi mogli met drgač tut wojaška sodišča to so pristojnosti wojaških sodišč : )))) na ameriškem wojaškem sodišču bi se janšot usedu pa tut pisnu nebi weč : ))) kle se pa preserawajo z nekimi swečkami pa to : ))))
mallonge
12. 07. 2016 15.41
-1
Če je s podgodbo vse v redu Patrija ni bila dolžna ničesar nikomur plačati za kar ne bi vedeli na ministrstvu. Ni to neka firma daj, dam.
mallonge
12. 07. 2016 15.42
-1
Bojim se, da sta pozabila,kaj je osnovna teza debate:Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 15.43
+1
Ti pozabljaš, namerno?, da Karl ni bil vpleten v afero Patrija.
mallonge
12. 07. 2016 15.46
iGURT
12. 07. 2016 15.48
+1
mallonge 12.07.2016 15:41:41 Če je s podgodbo vse v redu Patrija ni bila dolžna ničesar nikomur plačati za kar ne bi vedeli na ministrstvu. Ni to neka firma daj, dam. ....... /// ........ Pogodba je bila ok, nič spornega, pogodba ni bila predmet obravnave na nobenem sodišču - bile pa so predmet obravnave na sodiščih podkupnine.
CyberWorm90
12. 07. 2016 15.52
+1
lej mallogne al kaj si že pa tut če je bil kahel wpleten w afero patrija to še ne pomeni da je janšot pošten : ))))
iGURT
12. 07. 2016 15.55
+1
...kot da težko dojema model, resno, nikjer na nobenem sodišču ni bila predmet obravnave pogodba ki jo je podpisal Karl, ker s pogodbo ni nič narobe, na vseh sodiščih so bile predmet obravnav podkupnine. Nedotakljivi in njegovi prijatelji
mallonge
12. 07. 2016 15.56
-1
Karel je glavni udeleženec večine glavnih afer v Sloveniji - pa nič? Patrija, arbitraža.............v obeh primerih odgovorni minister?????????????? Pa ga kar gledajo in občudujejo njegovo sprenevedanje in norčevanje.
iGURT
12. 07. 2016 15.58
+1
Težko dojemaš vidimo. Karl ni bil v nobeni aferi Patrija. Lahko pa citiraš iz obtožnice česa ga bremenijo če praviš da je vpleten v afero Patrija.
mallonge
12. 07. 2016 16.01
Jaz sem v državnem ministrstvu zadolžen za pogodbo in postavitev posla s firmo Patria. Mimo mene pa se razni nepooblaščeni tipi postavljajo in pogojujejo podpis pogodbe s provizijami in podkupninami???????????? In Patrija vse te tipe akceptira poplačuje kljub sklenjeni pogodbi in seveda nič ne pojamra meni kot glavnemu odgovornemu ali moji ekipi???????????\'\' Verjemi kdor je nor.
CyberWorm90
12. 07. 2016 16.02
zwalu bi rad kriwdo na kahla pa na ropa itd : )))) janšot je pa nedolžen k dojenčkowa ritka itd : ))))
CyberWorm90
12. 07. 2016 16.03
janšot sploh newe da držawa finska obstaja : ))) za to držawo je šele zwedu w medijih : ))) on žiwi w noriškem kraljestwu pa to : )))))
CyberWorm90
12. 07. 2016 16.06
da se morm mal norca delat iz janšistou : )))
iGURT
12. 07. 2016 16.07
+3
Transformerji
12. 07. 2016 12.45
+5
Mafijski inventar Karel Erjavec - a si prebral....... prav nobenega filtra ne bom imel za peč na drva, ker tudi zaradi tebe nimam denarja - ta penzija je ničvredna in povišanje penzije je za tiste, male, prava SRAMOTA - pa ravno ti kurijo na drva!!!! Naj te ubije strela, mafijski inventar, pokvarjeni!
staridida
12. 07. 2016 12.59
+5
Ta vlada bo obdavčila tudi sončno kurjavo....
mallonge
12. 07. 2016 13.01
+2
Če kaj ne razumeš, ti bo razložila vrhunska poslanka članica DESUS gospa Poropatka.
staridida
12. 07. 2016 13.02
+1
mallonge
12. 07. 2016 13.12
+2
Korlnovi poslanci razpolagajo s posebno kvaliteto t.i. škodljivim intelektom. vedno glasujejo v škodo ljudem in v soglasju z večino.
deathbite
12. 07. 2016 12.42
+0
Kahel je kljukec.
prašek
12. 07. 2016 12.45
-4
mallonge
12. 07. 2016 13.02
+2
Karel je pralni stroj za pranje Cerarja in Židana.
mallonge
12. 07. 2016 15.23
FoglofffTunekkk
12. 07. 2016 12.37
+3
Čujte, v ZL vemo, da je premier Cerar v zadnjih dveh zagotavljal, da so napovedi o privatizaciji Luke Koper zavajanja in manipulacije. Ko pa je imel odlično priložnost, da tem manipulacijam naredi konec, je v odgovoru poslancu dr. Mateju T. Vatovcu ni podal nobenih zagotovil, da privatizacije ne bo.... Samo tolko da vete !!!
staridida
12. 07. 2016 12.51
-1
Tunek-drugič voli šmarnico-ne mesečnjaka....
mallonge
12. 07. 2016 13.04
+1
Tunek je za vazelinsko koalicijo, ne glede na člane.