Slovenija

Stranke kritične do Mahničevega sklica odbora. 'Mahanje z orožjem je zagotovo najslabše sporočilo'

Ljubljana, 12. 09. 2017 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Predlog poslanca SDS, da bi na seji odbora DZ govorili o pripravljenosti slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma, je minister Erjavec označil za nepotrebnega. Tudi v večini strank opozarjajo, da je takšna seja nedopustna in ne koristi Sloveniji. Mahnič meni, da želi Cerar s pozivom k umiku sklica seje preusmeriti pozornost z interpelacije ministrice za zdravje.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Koalicija: Predlog straši, nikakor ni primeren
    02:15
    Iz SVETA: Koalicija: Predlog straši, nikakor ni primeren
  • Iz 24UR: Neprimerna točka dnevnega reda
    03:00
    Iz 24UR: Neprimerna točka dnevnega reda
  • Iz 24UR: Turneja ob južni meji
    02:56
    Iz 24UR: Turneja ob južni meji
Predsednik odbora DZ za obrambo je napovedal razpravo o pripravljenosti vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma.
Predsednik odbora DZ za obrambo je napovedal razpravo o pripravljenosti vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma. FOTO: Slovenska vojska

Predlog predsednika odbora DZ za obrambo Žana Mahniča (SDS), da na naslednji seji govorijo o pripravljenosti vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma, je sprožil burne odzive.

Zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da Slovenska vojska pri implementaciji arbitražne odločbe nima nobene vloge. Obravnava tega vprašanja na seji odbora DZ za obrambo je po njegovem mnenju povsem nepotrebna in pomeni bolj željo predsednika odbora Mahniča po pozornosti. Poslanci DeSUS bi lahko sejo obstruirali.

Kot je po sestanku vodstva DeSUS v izjavi za medije dejal Erjavec, se sklicu seje odbora za obrambo, na kateri bi v četrtek obravnavali pripravljenost slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma s Hrvaško, čudi.

Spomnil je, da so predstavniki SDS tudi na političnem vrhu prejšnji teden pozivali k dialogu. "Ne vem, če je to pravi način, da sklicuješ neke seje, na katerih želiš ugotoviti pripravljenost Slovenske vojske, na drugi strani pa se govori o potrebnosti dialoga in kritizira ministra za zunanje zadeve, ki pa postavlja zelo jasna stališča, ko gre za implementacijo arbitražne odločbe," je dejal Erjavec. Ob tem je spomnil na svoja stališča, da bi bilo treba arbitražno odločbo na morju takoj implementirati in da država, ki ne spoštuje mednarodnega prava, preprosto ne izpolnjuje pogojev za članstvo v OECD.

Zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da Slovenska vojska pri implementaciji arbitražne odločbe nima nobene vloge.
Zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da Slovenska vojska pri implementaciji arbitražne odločbe nima nobene vloge. FOTO: Miro Majcen

Kot je dejal, se je za politični vrh prejšnji teden, za katerega je predvideval, da bo namenjen vprašanjem, kako implementirati arbitražno odločbo, izkazalo, da je bil "politični vrh o izjavah Karla Erjavca". "Ne vem, katere moje izjave razburjajo del slovenske politike. Govorijo o tem, da bi bilo treba na diplomatski način izražati stališča, ampak to smo počeli 26 let in vidimo, kam smo prišli," je dejal Erjavec.

Ob tem je poudaril svoje stališče, da "je čas za odločno zunanjo politiko". Zato je tudi prepričan, da je bila povsem pravilna odločitev, da so ustavili postopek članstva Hrvaške v OECD. "Nekdo, ki ne spoštuje mednarodnega prava in odločb sodišč, preprosto ne izpolnjuje pogojev za to, da bi lahko postal član OECD. Tukaj ni nobene diplomacije, ampak gre za preprosta dejstva," je prepričan.

Glede informacij, da zelo verjetno ne bo drugega sestanka slovenskega in hrvaškega predsednika vlade Mira Cerarja in Andreja Plenkovića, je Erjavec dejal: "Mislim, da je bila napaka že prvi sestanek z gospodom Plenkovićem. On ni iskren sogovornik. Ker če bi bil iskren sogovornik, tudi ne bi šel v Savudrijo in zelo nediplomatsko pozival hrvaških ribičev, da naj še naprej lovijo v slovenskem morju."

Cerar zanika vpletanje v zakonodajno vejo oblasti

Premier Cerar je danes v povezavi s svojim pozivom k umiku predloga za sklic seje odbora za obrambo, na kateri naj bi govorili o pripravljenosti vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma, zanikal vpletanje v zakonodajno vejo oblasti. Zatrdil je, da je bil poziv v tem primeru njegova pravica in dolžnost.

"Nikakor se ne vpletam v zakonodajno vejo oblasti, imam pa kot predsednik vlade, ki bo glavni pogajalec tudi naprej glede izvršitve arbitražne odločbe, ne samo pravico, ampak tudi dolžnost, da opozorim na to vprašanje in pozovem predstavnika stranke SDS Mahniča, da umakne to točko z dnevnega reda," je dejal. Ponovil je, da takšna obravnava ni primerna, saj Slovenija vodi politiko miru in nenasilja. "Razprave, ki bi sprožale asociacije na kakršenkoli angažma vojske v zvezi s tem vprašanjem, so popolnoma neprimerne in bi lahko v mednarodno okolje poslale napačno sporočilo," je dodal.

Mahnič kritičen do Cerarjevega poziva k umiku sklica seje

Predsednik odbora DZ za obrambo Žan Mahnič je danes dejal, da poziv premierja Cerarja k umiku sklica seje odbora, sprejema z razočaranjem. Cerar želi po njegovem mnenju s pozivom preusmeriti pozornost z interpelacije ministrice Milojke Kolar Celarc, kar "predsednika vlade očitno skrbi, ker ne drži več skupaj koalicije, ker nima urejenih stvari".

Po Mahničevih informacijah naj bi Hrvaška v okolico Umaga in Pulja poslala ladje obalne straže, na katerih pa so v resnici pripadniki specialnih enot hrvaške vojske. Cerar naj bi po Mahničevih besedah vedel, da Hrvaška ne bo dopustila implementacije arbitražnega sporazuma v Piranskem zalivu in da bo mejo tam branila z vsemi sredstvi.

Mahnič je danes v izjavi očital Cerarju, da je potreboval en teden, da je pozval k preklicu seje odbora, ki je sklicana za četrtek. 

Nadaljeval je, da Cerar ne nadzoruje "niti lastnih uslužbencev v kabinetu predsednika vlade, kajti od tam curljajo informacije, ki so prišle tudi do mene in te informacije so bile povod za sklic seje odbora".

Mahnič namerava na zaprti seji parlamentarnega odbora za obrambo vprašati vlado, kakšni so scenariji, če pride do konflikta, in ali bo pri implementaciji sodelovala tudi vojska. Po njegovem mnenju mora odbor vedeti, kakšne načrte ima vlada z vojsko.

Poslanec SDS je še pozval predsednika DZ Milana Brgleza, "da zaščiti državni zbor pred aroganco izvršne veje oblasti, ki želi izvajati pritiske na avtonomno, zakonodajno vejo oblasti". Cerarja pa je pozval, naj "namesto, da želi uveljavljati in izvrševati svojo voljo nad mano, nad odborom za obrambo, nad poslanci, raje izvršuje in uveljavlja voljo" Slovenije v Piranskem zalivu.

Sklic seje odbora za obrambo v zvezi z arbitražo za SMC nedopusten

Sklic seje odbora DZ za obrambo, na katerem bi govorili o pripravljenosti vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma, je po mnenju vodje poslancev SMC Simone Kustec Lipicer nedopusten. To je nedemokratično in rušilno za našo državo, je še ocenila in pojasnila, da se poslanci SMC takšne seje odbora ne morejo udeležiti.

55. nujna seja parlamentarnega odbora za obrambo, ki bo zaprta za javnost, je sklicana za četrtek ob 16. uri. Mahnič je nanjo poleg članov odbora povabil med drugim ministrico za obrambo Andrejo Katič, načelnika generalštaba generalmajorja Andreja Ostermana ter predstavnike slovenske obveščevalno-varnostne agencije in obveščevalno varnostne službe ministrstva za obrambo.

Kustec Lipicerjeva je v današnji izjavi novinarjem v DZ spomnila na politični vrh glede arbitraže minuli teden, na katerem je premier Miro Cerar vsem, tudi predstavnikom SDS, povedal, kakšne so aktualne razmere.

"Od takrat se ni nič spremenilo," je povedala Kustec Lipicerjeva in dodala, da Slovenija po mirni poti in z dialogom poziva hrvaško stran, da se usedejo za skupno mizo in dogovorijo, kako bodo obojestransko implementirali nesporno vsebino arbitražne odločbe.

Sklic četrtkove seje odbora DZ za obrambo je po oceni poslancev SMC nedopusten, ker poziva h konfliktu in nemiru ter plaši in straši. "Gre za klasične pristope predsednika odbora Žana Mahniča in njegove stranke, SDS. To ni odraz zrele demokracije, ki morebitne nesporazume oz. dogovore vedno rešuje na miren način in v dialogu," je poudarila Kustec Lipicerjeva in dodala, da se poslanci SMC ne morejo udeležiti odbora DZ s takšno vsebino in pod takimi pogoji.

Po njenih besedah je stališče SMC do Mahničevega vodenja odbora za obrambo že ves čas jasno in se ni spremenilo. Prepričani so, da Mahnič ni primeren za vodenje tako pomembnega, državotvornega odbora, saj "potrebuje še izkušnje in življenjsko modrost ter občutek, kakšno odgovornost z vodenjem takega odbora nosi ne le do sebe in svoje stranke, ampak predvsem do države". Na njegovo ravnanje bodo, kot je dodala Kustec Lipicerjeva, morali ponovno opozoriti predsednika DZ Milana Brgleza.

SD pričakuje "potezo streznitve" Mahniča

V SD pričakujejo "potezo streznitve predsednika odbora, kajti mahanje z orožjem v temu trenutku je zagotovo najslabše sporočilo, kar ga slovenska politika in diplomacija lahko pošlje v svet," je dejal poslanec Matjaž Nemec. Kot je ocenil v izjavi novinarjem v DZ, "je v tem času potrebna komunikacija že samo zaradi mednarodne javnosti, predvsem pa zaradi naših ljudi, ki so vpeti v odločitev arbitražnega sodišča".

"Kar moramo zdaj narediti, je poziv k dialogu in pomagati Hrvaški uvideti pravo pot, ki je pot dialoga o vsebini, ki je znana, to je odločba arbitražnega sodišča," je prepričan poslanec SD Nemec. Na vprašanje, ali bo SD obstruirala četrtkovo sejo odbora, je Nemec dejal, da se o tem v SD in v koaliciji še niso pogovarjali. Bil pa je kritičen do ravnanj predsednika odbora Žana Mahniča iz SDS, ki je sklical omenjeni odbor.

Kot je dejal, gre "gotovo za niz neodgovornih in nedržavotvornih dejanj". "V času, ko mora biti v ospredju predvsem dialog, ne samo zaradi sporočilnosti Evropski uniji, ampak celotni regiji, so tovrstna dejanja neprimerna in predvsem dajejo vtis nedoraslega vodenja pomembnega odbora, kot je odbor za obrambo," je bil oster Nemec, ki je dejal, da bi od odgovornega politika v času implementacije arbitražne odločbe pričakoval odgovornejše dejanje.

Obenem je poudaril, da so v SD in DeSUS "večkrat opozarjali na nenapisan dogovor med strankama SMC in SDS" o imenovanju Žana Mahniča na položaj predsednika odbora za obrambo. "Zagotovo sta ti stranki na potezi z jasnim zavedanjem odgovornosti, ki jo nosita, ko na nek način še držita gospoda Mahniča na položaju," je še dejal.

Horvat: Sklic seje odbora za obrambo trenutno ne more koristiti Sloveniji

Poslanec NSi Jožef Horvat je danes v DZ sicer pozdravil možnost razprave na seji odbora DZ za obrambo o pripravljenosti vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma. Vendar je bil kritičen, da Sloveniji sklic seje takšne narave v času iskanja dialoga s Hrvaško glede implementacije arbitražne razsodbe ne more koristiti.

Horvat je danes novinarjem v DZ dejal, da morajo imeti poslanci informacije o obrambni pripravljenosti slovenske vojske. Dodal je, da v stranki nimajo informacij, ki naj bi jih poslanec SDS in predsednik odbora DZ za obrambo Žan Mahnič dobil od uslužbencev v kabinetu predsednika vlade, da naj bi Hrvaška v okolico Umaga in Pulja poslala ladje obalne straže, na katerih naj bi bili tudi pripadniki specialnih enot hrvaške vojske.

Poslanec NSi je komentiral, da če imajo te informacije pristojne službe, bi morale z njimi ravnati v skladu z zakonom. "Zagotovo so to informacije zaupne narave," je dodal.

Čeprav pozdravljajo razpravo, je komentiral, da "sklic seje takšne narave Sloveniji ne more koristiti". Pojasnil je, da je Slovenija trenutno v času, ko poskuša najti dialog s sosednjo Hrvaško glede implementacije arbitražnega sporazuma, "ko je na strani vladavine prava, na nek način Slovenije, tudi Evropska komisija" in druge države članice. "Tu moramo biti zelo previdni, diplomatski z našimi sosedi," je opozoril.

Predsednik odbora DZ za zunanje zadeve Horvat Mahniču ni želel očitati nepremišljenosti, vendar je le dejal, da imajo na odboru DZ za zunanje zadeve drugačno prakso, ko sklicujejo sejo, saj na dnevni red postavijo obravnavano gradivo, ki ima tudi označeno stopnjo tajnosti.

Glede udeležbe na seji je pojasnil, da bodo zaradi odsotnosti člana odbora za obrambo, poskušali najti nadomestnega člana, saj razpravo in informacijo, ki naj bi jo dobili s strani vlade, pozdravljajo. "Pravzaprav bi morala dati vlada iniciativo, da mora s tem seznaniti poslance, ne pa da to iniciativo da opozicija. Če bi jo dala vlada, najbrž tu ne bi bil problem," je dodal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1488)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

4krat
14. 09. 2017 14.32
+1
Mlečnozobi Mahnič ogroža varnost moje družine in ostalih državljanov Slovenije in Hrvaške, zaradi nekaj sardelic v zalivu, s ciljem politične samopromocije. Ne zajeb... se preveč z našim potrpljenjem! Če bo vojna, bo to vojna med narodom in političnimi leaderji, ko jih bomo vse strmoglavili!
iGURT
14. 09. 2017 13.28
Kdo? Mahnič? ...janšev Kekec
krtofl
14. 09. 2017 11.55
tako je to če te mama kopa pri teh letih in rit briše z varikino...
sinhron
14. 09. 2017 10.12
-1
Mahnič je pravi odsev dogajanja in politike v SDS !
SDS_je_poden
14. 09. 2017 08.26
+4
Hrvaški index poroča: Ova spodoba na slici je Žan Mahnič (27), po zanimanju zastupnik u slovenskom parlamentu, a po karakteru "idiot" koji je za sutra sazvao sjednicu o ratu Slovenije i Hrvatske. Hahaha..... lepo so ga opisali!
sinhron
14. 09. 2017 10.09
+1
krtofl
14. 09. 2017 11.56
+1
Veliko ogorčenje nad Mahničevem početjem je prišlo tudi s hrvaške strani. Splitski mestni svetnik Martin Pauk ga je prek družbenega omrežja pozval na obračun v ringu.
eggnog
13. 09. 2017 20.30
+8
Pa še informativno Žan, šparta in Grške mestne države so na tak način reševale spore..... po tvojih izjavah sklepam, da se boš ti odzval na ta dvoboj ? ;) Slovenski državljani se namreč ne bomo.... ne v tvojem imenu ;)
eggnog
13. 09. 2017 20.25
+5
'Kukavice, dođi i bori se! Jesi spreman proliti krv u ringu?' članek na hrvaških portalih... namenjen mahniču ;)))
eggnog
13. 09. 2017 20.27
+5
Se bo Žan odzval s protestno noto ? Dvomim namreč, da ima tolk "jajčk" da bi se spravil v to.... ima pa jezik.... ki nam škoduje ;)
zavednoSLO
13. 09. 2017 20.18
+6
A tega Mahniča in SDS res ne more gdo zabranit da še naprej sramotijo državo . Mal si preberite portale naših sosed ki se zaradi tega norce delajo iz nas.
BUONcaffee
13. 09. 2017 19.29
-2
Na 24 ur so povedali, da bodo v petek naši policisti spremljali naše ribiče čez sredinsko črto v piranskem zalivu. Mene pa zanima kako bodo to izvedli?????
BUONcaffee
13. 09. 2017 19.38
-2
peT99
13. 09. 2017 19.38
+2
Ne bodo jih spremljali. Opravljali bodo običajen vsakodnevn nadzor morske meje. Čolni slo policije ne bodo prečkali sredinske črte. V skladu z zakonom o policiji in varovanju zunanje šengenske meje pa se bodo odzvali na vsak morebiten incident..... DO SREDINSKE ČRTE.
BUONcaffee
13. 09. 2017 19.39
-2
Tako so rekli. Sedaj, če ti veš več ne vem. Upam, da bo tu ta video, pa ga poglej.
peT99
13. 09. 2017 19.42
+1
@kava, v ustavi RS in zakonu o policiji ni nikjer nobenega stavka, ki bi dal policiji pravno podlago, da izvaja jurisdikcijo..... čez sredinsko črto, zaenkrat še ne....
BUONcaffee
13. 09. 2017 20.01
-3
ona33@ Ha, ha,.... pomeni, da danes nisi gledala 24 ur ob 19 uri. Nisi informirana.
peT99
13. 09. 2017 20.07
+5
@kava res ne vem o čem ti govoriš ? Si na istih tabletah kot Mahnič ko vidi hrvaške specjalce ? Dnevnik na rtvslo ni niti sekunde namenil temu, da bodo policisti spremljali ribiče ? =)) tudi dnevnik na pop tv ne =))) ?
BUONcaffee
13. 09. 2017 18.36
-9
Sedaj se jaz vprašam kaj dela naša vojska v tujini????? A ni potem to kar govori koalicija- mahanje z orožjem zagotovo najslabše sporočilo.
sinhron
13. 09. 2017 18.43
+9
To bi pa ja vi senčni morali vedeti , imate brihtnega Mahniča na čelu komisije za obrambo Grimsa in Janšo na čelu komisije za nadzor varnostno obveščevalnih služb , poleg tega je v teh komisijah še veliki policaj in še nekaj posebnežev iz SDS-a , tako , da tvoja vprašanja Kofetar usmeri tja !
peT99
13. 09. 2017 18.52
+5
@kava, naši t.i. vojaki v tujini mešajo luft in jemljejo davkoplačevalcem denar... da je temu tako, je pa kriv predstavnik tistih rumenih, ki so tako rinili v nato....
peT99
13. 09. 2017 18.54
+6
in še nekaj @kava, ne mešaj policije in vojske, prva je učinkovita in nekaj počne, o drugi bi se lahko pogovarjali. POD NOBENIM POGOJEM PA DRUGE ne smemo vmešavati ali kakorkoli vključevati v ta spor. Za info ti povem, da je Hrvaška nekje po rankingu vojaške usposobljenosti in moči nekje 40 mest pred nami od skupno cca dobrih 100 držav, to dejstvo ni zanemarljivo. Še tako butast vojaški strateg ne bi vojaško izzival države, ki je že samo preko javno dostopnih info toliko močnejša... =))) Država, s katero bi ti želel oborožen spopad je po NATO standardih najmočnejša v regiji =))
eggnog
13. 09. 2017 19.05
+6
LOL kofi ? Kolk tebi plačujejo, da takšne neumnosti kvasiš ? upam da dost.
eggnog
13. 09. 2017 19.06
+1
BUONcaffee
13. 09. 2017 17.51
-4
Ali ni vztrajati na arbitraži katero Hrvati ne priznavajo povzročanje nestrpnosti in nelagodje med ljudmi????? Vsiljevati nekaj ni lepo. Sedaj, če je Pahor spustil Hrvate v EU na naiven način se obrnite na njega. Po mojem ima svoj odgovor.
peT99
13. 09. 2017 18.10
+2
Povzročanje nestrpnosti je napeljevanje na takšne in drugačne ideje, kot je govora o tem članku. Uvlejavitev AS, je obvezujoča za obe državi in uveljavitev le te v skladu z danim časom in postopki ni nobeno povzročanje nestrpnosti. Opažam, da nekaterim pamet ne seže dlje od uporabe osnovnih življenskih funkcij, spanje,prehranjevanje,spanje. Pripadnikom sekte se to še najbolj pozna.
BUONcaffee
13. 09. 2017 18.12
-2
Zadnjič je bilo govora da arbitraža ni obvezujoča. Sedaj kdo je tu pameten??? Tudi sodnik je rekel, da enostranske poteze ne pridejo v poštev.
peT99
13. 09. 2017 18.14
+4
v teoriji sodba AS ni obvezujoča le v primeru, če se obe vpleteni stranki s tem strinjata, ker pa se Slovenska stran ne strinja s prejšnjim stanjem je edino logično, da je obvezujoča odločitev AS. Hrvaška, kot druga stranka v postopku na dolgi rok ne bo imela druge izbire, kot sprejeti to odločitev. To je jasno vsakemu pravniku.... jasno je tudi vsakemu normalnemu človeku, samo določenim posameznikom to ni jasno, oziroma to izkoriščajo za... pravzaprav ne vem kaj...
BUONcaffee
13. 09. 2017 18.16
-3
Svečke lepo gorijo. Ena je edino ugasnila a sem uredil, da gori.
BUONcaffee
13. 09. 2017 18.18
-3
Sicer pa jaz nisem nek politični genij kot je Kohel, kateri je obljubil policijsko spremstvo ribičem na morju. A policisti bodo neoboroženi ali kako???
BUONcaffee
13. 09. 2017 18.21
-2
ona33@ Še dobro, da je Cerar pravnik, potem nimamo nič za skrbet. Ha, ha,....
BUONcaffee
13. 09. 2017 18.37
-1
peT99
13. 09. 2017 18.56
+4
eggnog
13. 09. 2017 19.07
+2
kofi bi si počasi zaslužil kakšno nagrado ?... vztrajen je...
Karantanija
13. 09. 2017 17.37
+4
Mahnič je sedaj čisto zares zamahnil v prazno!
BUONcaffee
13. 09. 2017 17.47
-3
sinhron
13. 09. 2017 18.30
+6
Pa saj je Mahnič samo izpolnil ukaz princa teme , saj so vsi njihovi kričači samo izpolnjevalci ukazov liderja in njihovega strateškega tima !
BUONcaffee
13. 09. 2017 17.29
-2
Ali tale arbitraža in koalicija širi nestrpnost glede na to, da jo Hrvati zavračajo, vlada pa brezglavo ustraja na tem kar Hrvati nočejo imet???? Če so Hrvati rekli NE je NE.
Brakedirt
13. 09. 2017 18.10
+4
BUONcaffee
13. 09. 2017 18.15
-2
mitjaglavnik
13. 09. 2017 16.08
+6
tale država bi res morala poskrbeti, da vsak teleban ne more postati poslanec. kako nizko še lahko pademo?
BUONcaffee
13. 09. 2017 17.26
-4
štrekeljc
13. 09. 2017 20.43
Mitja, tudi telebani so volivci in morajo zato imeti v parlamentu svojega predstavnika.
LLLEPI
13. 09. 2017 15.13
+3
Je Jansa porabil prevec denarja za obrambo z nakupom smeti
LLLEPI
13. 09. 2017 15.15
+2
Priporocam nakup bezgovih topov so poceni in imajo podobno ucinkovitost kot oreozje ki smo ga kupovali za velike denarce do sedaj
wolfterier
13. 09. 2017 15.48
-1
Misliš na izraelske pokvarjene topove,ki jih je kupil Kućan,a ne.
eggnog
13. 09. 2017 15.00
+11
Še škornov si nebi znal zavezat..... pa klati takšne neumnosti, posteljo mu pa tako ali tako še vedno mama pospravlja.... in on bi se šel vojno ;) ah.... naj konkretno odsluži vsaj vojaški rok in 5letno pogodbo, ter kakšno rotacijo v tujini.... me zanima če bi sploh prišel do čina poddesetnika... kaj šele višje.... in ne teh par tednov v okviru obramboslovja, kjer je ugotovil zgolj kako neprijetne so vojaške postelje in nič drugega.... ;) ŽAN še slabše je ko spiš zunaj v bivaku.... tako, da je bil tvoj vojaški tabor luksuz ;))) .... .... s temi obramboslovci tako ali tako delajo kot v pleničkah na tistem taboru.... ;) ... nimam besed za takšne reveže...in takšni pacienti imajo besedo pri obrambi države ? Naj ga že nekdo odstavi.... PROSIM !
M_teorija
13. 09. 2017 14.53
+16
Tale Mahnič je imel očitno dobro vojaško usposabljanje z računalniškimi igricami!?
JApajaDAja
13. 09. 2017 14.49
+6
ta odojek še prolek ni, pa bi rad bil že bekon! ne bo šlo!
korintos23
13. 09. 2017 14.14
+8
Mahnič bi sam šel na nnvo mejo po arbitražnem sporazumu, se pa morskih psov boji.
prašek
13. 09. 2017 14.32
+7
Nekdo mu je rekel, da tudi morski kužki lajajo, on se pa laježa močno boji ☺
resort
13. 09. 2017 13.48
+16
Mahnič, igrajčkanje z obrambnimi silami ni isto , kot hodit dvorit Melaniji.
korintos23
13. 09. 2017 14.11
+8
Celo če Melanija za to sploh ne ve! On in njegov kamerad sta z ameriškimi klošarji kolo plesala in Melanijo čakala.
štrekeljc
13. 09. 2017 20.44
+3