Slovenija

Fakin se bo po prenehanju funkcije v.d. generalnega direktorja ZZZS lahko zaposlil na zavarovalnici

Ljubljana, 13. 05. 2016 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko poslanci niso dali soglasja za imenovanje Sama Fakina na čelo zdravstvene blagajne, ga je skupščina ZZZS imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja. Prav tako so na dopisni seji sprejeli pogodbo, ki Fakinu omogoča, da se po zaključku zdajšnje funkcije zaposli na zavarovalnici.

Skupščina ZZZS je imenovala Sama Fakina za v. d. generalnega direktorja ZZZS, so sporočili z ZZZS. To funkcijo bo Fakin opravljal do nastopa funkcije generalnega direktorja, izbranega na javnem razpisu, a najdlje eno leto. Upravni odbor ZZZS pa je potrdil pogodbo s Fakinom, po kateri bi ga lahko po zaključku zdajšnje funkcije zaposlili na ZZZS.

Fakin bo opravljal funkcijo v.d. generalnega direktorja ZZZS.
Fakin bo opravljal funkcijo v.d. generalnega direktorja ZZZS. FOTO: POP TV

Izredna dopisna seja skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) se je zaključila danes. K imenovanju za v. d. generalnega direktorja ni potrebno tudi soglasje DZ. Prav tam se je namreč Fakinu že dvakrat zataknilo, saj ga poslanci večinsko niso podprli. Zato so Fakina tudi imenovali za v. d. generalnega direktorja.

Danes se je zaključila tudi dopisna seja upravnega odbora ZZZS, na kateri so odločali o predlogu individualne pogodbe o zaposlitvi Fakina. Upravni odbor soglaša z vsebino pogodbe, po kateri bo Fakin od 16. maja do nastopa funkcije novega generalnega direktorja ZZZS, a kvečjemu za eno leto, zaposlen kot v. d. generalnega direktorja.

Po prenehanju funkcije vršilca dolžnosti pa bodo s Fakinom sklenili novo pogodba o zaposlitvi za delovno mesto, ki ustreza njegovi strokovni izobrazbi in usposobljenosti. A če po prenehanju opravljanja funkcije v. d. generalnega direktorja ne bo ustreznega delovnega mesta, mu preneha pogodba o zaposlitvi, so sporočili z ZZZS.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mallonge
14. 05. 2016 09.33
+1
Sami rentniki. Po koncu funkcij bodo tudi vsi pravniki s Cerarjem vred spet na renti države!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Neskončna svinjarija ni kaznivo dejanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
felix58
13. 05. 2016 21.30
+2
že po priimku je ta pravi
staridida
13. 05. 2016 17.08
+2
Ga bojo vzeli za fakina....
mackon08
13. 05. 2016 18.24
+5
Ko je bil še zaposlen v bolnišnici, se ni dotaknil vzorcev, ki so bili namenjeni preiskavi za rak. Za nagrado je postal glavni na ZZZS, ker so pacienti med tem časom ko so čakali na izvide umirali ZZZS pa je prišparala sredstva. Zdaj pa bo zasedel spet neko funkcijo za mešanje megle. Banda pokvarjena.
McClain
13. 05. 2016 16.44
+6
a lahko prosim v JS začnete zaposlovati tiste ki jih potrebujete in ne tistih ki potrebujejo službo. To je glavni razlog da smo v pm cela država, s četo 50.000ih vuška v JS. Najmanj 50.000 !!! Je pa res da je to krasna volilna baza levakov.
Blaška05
13. 05. 2016 15.29
+6
in kaj bo delal? ; ))) ni potem nič čudnega, da javni sektor v nekaterih segmentih samo leze narazen; potrebno je najti prostor za to in to osebo in to,,, ; )))
ecnarf
13. 05. 2016 14.55
+8
dajte mu brco v rit saj je že dost nagrebu naj gre na sončno.
tali?ni tom
13. 05. 2016 14.09
+9
ta je eden od tistih ki mislijo da brez njih slovenija ne more laufat! hudimana,in takih je precej!