Fank tudi uradno imenovan za generalnega direktorja policije

Vlada je Marjanu Fanku potrdila petletni mandat na položaju generalnega direktorja policije. To pomeni, da te funkcije, ki jo sicer opravlja že od lanskega novembra, ne bo več opravljal kot vršilec dolžnosti.

Marjan Fank - 3

Marjan Fank (Foto: Damjan Žibert)

Policijo bo prihodnjih pet let vodil dosedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja tega organa Marjan Fank. Tako je namreč na današnji seji na predlog notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar sklenila vlada. Fank, ki je v natečajnem postopku imel zgolj enega tekmeca, policijo vodi že od začetka novembra.

Fank bo uradno prevzel položaj s petkom, in sicer za dobo petih let z možnostjo vnovičnega imenovanja. Na tem mestu je nasledil Stanislava Venigerja, ki ga je vlada s tega položaja razrešila konec oktobra.

Györkös Žnidarjeva je razrešitev Venigerja pojasnila s kontekstom vizije, ki da jo ima kot ministrica pri upravljanju resorja. Kljub tem pojasnilom je bilo na račun razrešitve slišati nekaj kritičnih tonov.

Javni natečaj je bil objavljen 24. novembra, datum za prijavo pa se je iztekel 10. decembra. Poleg Fanka se je prijavil še en kandidat, šlo naj bi za visokega policijskega uslužbenca Slavka Škerlaka.

Fank, rojen leta 1966, je po izobrazbi magister varstvoslovja. Že od leta 1984 je zaposlen v policiji, kjer je opravljal dela in naloge na vseh ravneh policijskega dela. Med drugim je vodil mariborsko policijsko upravo in upravo kriminalistične policije.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
PubecIzVasi 22.01.2015 18:52:32
Totega pa jaz osebno poznam, kako je svet mali.
Več komentarjev