Fant s popolnim posluhom in kruto usodo

Filip je 17-letnik, ki zna oponašati vse vokale slovenskega okteta. Je fant, ki zna do popolnosti zapeti pesem nazaj. Filip pa je tudi avtist, je slep in ima cerebralno paralizo. Zanj izjemno predano skrbi njegova mama, ki pa jo skrbi, kaj bo z njim po njeni smrti.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Filip je 17-letnik, ki zna oponašati vse vokale slovenskega okteta. Je fant, ki zna do popolnosti zapeti pesem nazaj. Ko smo pesem v montaži prevrteli nazaj, smo ostrmeli: vse tone, vse zvoke je zadel do popolnosti! Filip je avtist, je slep in ima cerebralno paralizo. Zanj izjemno predano skrbi njegova mama, ki pa jo skrbi, kaj bo z njim po njeni smrti. Kdo bo skrbel zanj, da bo lahko funkcioniral tako kot zdaj, kdo mu bo omogočil takšno življenje, kot ga živi zdaj.

"Če bi ga zaprli v zavod, bi najprej nehal jesti, moral bi v bolnišnico,uprl se jim bo, zvezali ga bodo ..." je strah Andrejo Pader, njegovo mamo, ki se je pogovarjala z novinarko Epiloga Majo Roš.

Podobna je zgodba Žive, izjemne punce, šaljivke, športnice, pozitivke. Tudi njena mama se boji, kaj bo z Živo, ko bo ostala sama na svetu. Edino rešitev za njiju starši vidijo v projektu Drugi dom, kjer bi za takšne ljudi, kot sta Živa in Filip, skrbeli primerno usposobljeni ljudje.

Mnogi starši otrok s posebnimi potrebami pravijo, da v naši državi otroci po 26. letu dobesedno izpadejo iz sistema in da se država do njih obnaša naravnost mačehovsko.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
maksi54 08.05.2015 11:15:58
Strašno žal mi je vseh, ki se spopadajo s takimi težavami. Že tako je življenje včasih precej težko. Ampak od mojega sočutja in kakšnega SMS jim ne bo kaj prida pomagano.Apostol je omenil zavarovalnice, jaz bi dodala ogromne honorarje za razna svetovanja, od njih pa nič koristi.Vsi ti starši bi se morali povezati pa protest kot je bil za velikega vodjo.Mi pa bi jih morali množično podpreti.Potrebna je akcija!
Več komentarjev