Slovenija
Oglas

Film pod zvezdami

Ljubljana, 30. 07. 2014 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Letni kino na Ljubljanskem gradu od 24. julija do 16. avgusta 2014.

Film pod zvezdami se bo zaključil v soboto 16. avgusta z Vikendovo predpremiero filma Lucy s Scarlett Johansson v glavni vlogi.
Film pod zvezdami se bo zaključil v soboto 16. avgusta z Vikendovo predpremiero filma Lucy s Scarlett Johansson v glavni vlogi. FOTO:

Kinodvor že šesto poletje v sodelovanju s soorganizatorjem projekta Ljubljanskim gradom in Mestno občino Ljubljana 24 zaporednih večerov pod zvezde na Grajskem dvorišču prinaša Kinodvorove filmske uspešnice ter filme pretekle kinematografske sezone, za katere menimo, da so bili na sporedu prekratek čas, spored pa dopolnjuje tudi šest predpremiere nove filmske sezone.

Dva obraza januarja
Dva obraza januarja FOTO:

Do 16. avgusta se bodo zvrstile naslednje predpremiere: 30. julija smo se predpremierno podali v Fantovska leta (Boyhood), na berlinskem mednarodnem filmskem festivalu nagrajeni zadnji film Richarda Linklaterja, ki ga je režiser snemal kar 12 let! V Kinodvor film prihaja 4. septembra.

V soboto, 2. avgusta bo na vrsti druga predpremiera: na sporedu bo film Dva obraza januarja (Two Faces of January)  režiserja Hoseina Aminija, ki je bil premierno predstavljen letos v Cannesu. Triler, posnet po romanu Patricie Highsmith, je napeta zgodba o prevarantu, njegovi ženi in neznancu. Film mnogih preobratov bomo v Kinodvoru na rednem sporedu gledali od 14. avgusta.

V torek, 5. avgusta si bomo predpremierno ogledali Jimmyjev dom (Jimmy's Hall), zadnji film britanskega avtorja Kena Loacha, ki je zgodbo znova postavil na Irsko, v trideseta leta prejšnjega stoletja. Tudi Loachev novi film je bil premierno predstavljen na letošnjem canskem filmskem festivalu, na Kinodvorov redni spored pa prihaja 17. septembra.

Jimmyjev dom
Jimmyjev dom FOTO:

Na Grajskem dvorišču bomo tudi letos predpremierno gledali novi film plodovitega ameriškega režiserja – veterana Woodyja Allena. Njegova Čarovnija v mesečini (Magic in the Moonligh), bo na vrsti v petek, 8. avgusta.

Na predpraznično sredo 13. avgusta bo na vrsti predzadnja premiera, ko si bomo ogledali še svež canski film, novo stvaritev belgijskih bratov Dardenne Dva dneva, ena noč (Deux jours, une nuit). V glavni vlogi nastopa oskarjevka Marion Cotillard, ki mora v enem vikendu prepričati sodelavce, naj za njeno službo žrtvujejo lastno povišico.

Film pod zvezdami bomo sklenili v soboto 16. avgusta z Vikendovo predpremiero filma Lucy režiserja Luca Bessona s Scarlett Johansson v naslovni vlogi.

Čarovnija v mesečini
Čarovnija v mesečini FOTO:

Vsi filmi so na sporedu ob 21.30, za obiskovalce poletnega kina na Ljubljanskem gradu pa je na voljo tudi znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo, ki znaša 3 €.

V primeru dežja projekcija odpade. Vstopnico lahko zamenjate za katerokoli drugo projekcijo na Ljubljanskem gradu ali na mestu nakupa za vračilo kupnine. Odpovedani film si lahko ogledate naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremier bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji: ob 19.00 in 21.30. Pri blagajni Kinodvora lahko vstopnice kupite ali zamenjate za vstopnice odpovedanega filma do zapolnitve dvorane. Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletni strani www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org ob 20.00.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni