FOTO in VIDEO: Poleti bomo lahko 'surfali' kar na mestnih avtobusih

Zapeljali smo se z enim od petih mestnih avtobusov, na katerih so testno omogočili brezžični dostop do interneta. V poletnih mesecih bo brskanje po spletu še brezplačno, pravijo predstavniki projekta.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (12)

 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 3
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 6
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 7
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 18
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 17
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 11
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 9
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 16
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 14
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 10
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 5
 • Wi-fi na mestnih avtobusih - 4

Kot smo poročali, naj bi slovenska prestolnica jeseni vendarle dobila težko pričakovano brezžično omrežje, ki ga bo sestavljalo okoli 1360 brezžičnih točk. Brezžični dostop nameravajo uvesti tudi na mestnih avtobusih, kjer bo v času poletnega testiranja potnikom omenjena storitev na petih mestnih avtobusih na voljo brezplačno.

Wi-fi na mestnih avtobusih - 16

(Foto: Blaž Garbajs)

Testno uporabo interneta bosta Ljubljanski potniški promet in Telekom Slovenije, nosilca projekta, uporabnikom med vožnjo z mestnimi avtobusi nudila vse od začetka junija do konca avgusta. Omenjena ponudba bo uporabnikom med vožnjo omogočala brezplačno brskanje po spletu s svojimi telefoni, tabličnimi računalniki ali prenosniki.

Wi-fi na mestnih avtobusih - 11

(Foto: Blaž Garbajs)

Internetni dostop je na voljo na petih avtobusih LPP, opremljenih z modemom in podatkovnim paketom, ki zagotavlja visoke prenosne hitrosti, so danes na prvi testni vožnji pojasnili predstavniki projekta. Kot so dejali, lahko do spleta na vsakem avtobusu dostopa kar dvaintrideset uporabnikov hkrati.

"S testno uvedbo brezžičnega interneta na avtobusih LPP dosledno sledimo našim ciljem: biti tehnološko napredno podjetje, ki se ustrezno odziva na potrebe potnikov. Testiranje je namenjeno ugotavljanju teko tehnoloških omejitev oziroma potreb uporabe interneta kot tudi odzivu naših potnikov,“ je dejal vodja komercialne službe v LPP Jošt Šmajdek.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
Valimali 23.05.2012 09:32:10
Kadar ima Telekom oz. Mobitel kje prste vmes že vnaprej veš da zadeva ne bodo štimala in da je v ozadju zagotovo neka fora, jaz bi prej reku dobra kao reklama za mobitel za mobilni internet. Finta pa je v tem da ima trenutno najboljši in najhitrejši mobilni internet Tušmobil in vsak ki ima mobilni internet ve da bo tako lažje in hitreje dostopal na net. Glede število ljudi ki se vozi po busih in če bo vsaj polovica njih srfala bo prenos podatkov počasen...
Ezav 23.05.2012 10:09:50
TUŠ? Hehehehehehehe. Potrebuješ bolj podroben odgovor?
Več komentarjev