Slovenija

FOTO in VIDEO: Priznavajo svoje napake, a obljubljajo boljšo prihodnost

Ljubljana, 25. 10. 2012 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Kaj je njihova največja napaka? Zver pravi, da je le človek – za napakami in dobrimi lastnostmi. Türk je obžaloval, da pri grožnji z referendumom o pokojninski reformi ni zahteval, da se stvari vrnejo na pogajanja. Pahor pa je dejal, da zaupa ljudem, za katere se nato izkaže, da si tega ne zaslužijo.

11. november se bliža in kmalu se boste morali odločiti, komu boste na predsedniških volitvah namenili svoj glas. K lažji odločitvi vam lahko pomagajo soočenja VOLITVE 2012. Prvo od njih je danes potekalo na POP TV. Voditelj Edi Pucer je v studiu gostil vse tri predsedniške kandidate Danila Türka, Boruta Pahorja in Milana Zvera.

Pahor in podpornika - Igor Lukšič in Anja Kopač-Mrak
Pahor in podpornika - Igor Lukšič in Anja Kopač-Mrak FOTO: Aljoša Kravanja

Na vprašanje, zakaj Slovenija potrebuje prav njega za predsednika, je Zver odgovoril, da smo v neki politični blokadi, ki močno zavira nadaljnji razvoj. "Ta hip bi morali strniti vrste in poiskati izhod iz krize. Temu ni tako, zato menim, da so za politično deblokado Slovenije potrebne spremembe," je dejal.

Ko nehate verjeti v ljudi, ne sodite več v politiko! Borut Pahor

"Kandidiram, ker mi ljudje zaupajo. Ves čas mi podpora javnosti kaže visoko stopnjo zaupanja, tudi v sedanjih časih, ki so težki, to zaupanje obstaja in raste," je dejal Türk.

Pahor pa je odvrnil, da ima za seboj surovo izkušnjo – uspešno in neuspešno. "Brez zamer in grenkih izkušenj lahko danes prispevam to, kar sem ves čas zagovarjal zelo dosledno – da smo majhen narod, a če stopimo skupaj, smo veliki!" je dejal.

Revščina med otroki in mladostniki

Vsi trije kandidati so opozorili, da je treba posvetiti veliko pozornosti in pomoči otrokom in mladostnikom, ki so v šolah in doma lačni. "Pomoč v obliki malice in kosila v šoli je učinkovita pomoč družini. Otrok mora biti v šoli varen, tudi pred podhranjenostjo," pravi Türk. Zver pa je dejal, da smo vsi dolžni skrbeti za otroke. "Najprej starši, šele nato država," je razložil.

Reforme so potrebne, a kakšne?

Dotaknili so se tudi reform in reševanja iz krize. Vsi se strinjajo, da je treba komunicirati in najti prave poti iz krize, v kateri smo. Zver opozarja, da stranka SD, ki podpira Pahorja, nasprotuje nekaterim vladnim ukrepov. Reforme je treba sprejeti tukaj in takoj, pravi Zver. Pahor mu odgovarja, da zagovarja vpis zlatega pravila v ustavo. Zato pa Zvera vpraša, ali so pred letom in pol podprli predlagane reforme, ko so te bile nujno potrebne.

Türk je poudaril, da podpira pokojninsko reformo. Dodaja, da je včasih treba narediti tudi kakšen kompromis med stranmi, ki se pogajajo. Kaj pa grožnje s stavkami, če bo vlada sprejela določene ukrepe? Türk meni, da je pravica do zbiranja osnovna človekova pravica, ki velja tudi za sindikalne proteste. A ob tem opozarja, da je treba nadaljevati s pogajanji. "Sindikati in vlada morajo podvojiti napore za dosego dogovora," meni Türk. Glede reform je dejal, da jih je podpiral tako lani, ko je bil na oblasti Pahor, kot sedaj, ko je premier Janša. Ob tem pa opozarja, da je treba sklepati kompromise. "Ločiti moramo slabe rešitve od dobrih, pleve od zrnja in gojiti slednje," je pozval.

Pahor pravi, da razume tako vlado kot sindikate, saj po njegovem mnenju obe strani čutita nemoč. "Potrebno je okrepiti zaupanje med socialnimi partnerji," ob tem dodaja.

Ali bi se bili pripravljeni odpovedati pokojninskemu privilegiju, ki bi ga imeli kot nekdanji predsedniki, so vsi trije kandidati odgovorili pritrdilno. Nekdanji predsedniki namreč imajo pravico, da poleg osnovne pokojnine prejemajo še 80 odstotkov plače aktualnega predsednika.

Türk in podpornika - Spomenka Hribar in Rajko Kenda
Türk in podpornika - Spomenka Hribar in Rajko Kenda FOTO: Aljoša Kravanja

Za kandidate stopili podporniki

Kandidatom so se po prvem sklopu vprašanj pridružili tudi njihovi podporniki – Zveru Jernej Vrtovec in Barbara Brezigar, Türku Spomenka Hribar in Rajko Kenda, Pahorju pa Igor Lukšič in Anja Kopač-Mrak.

Strici iz ozadja so vsepovsod. Igor Lukšič

Na vprašanje, ali je razočaran, da ga njegov podpornik Janez Janša kljub povabilu ni prišel podpret, je Zver odvrnil, da ne. Na enako vprašanje o Virantu je tudi Pahor dejal, da ni razočaran.

Pahor vse stavi na povezovalnost. A vlade ni mogel držati skupaj, češ da so ga spodnesli t. i. strici iz ozadja. Pahor o njih ne želi govoriti. Na vprašanje, ali bo njihova imena razkril Lukšič, pa je ta odgovoril: "Strici iz ozadja so vsepovsod. V politiki je zmeraj tako, da so ljudje v prvih vrstah in tisti v ozadju, ki jih vodijo drugačni interesi. Pomembno je, da izvolimo predsednika, ki bo predsednik vseh državljanov, in to je zame Borut Pahor." Na tem mestu je Spomenka Hribar dodala, da je bila ona Pahorju teta v ozadju. "Pisala sem pisma, opozorila, ki pa jih je preslišal."

Türk je še enkrat obrazložil svojo izjavo o Hudi jami kot drugorazredni temi. "Izjava je povedala samo to, da je, kar zadeva Hudo jamo, problem politična manipulacija s povojnimi poboji. To je bila zelo kratka, odrezava izjava. Kar sem dan kasneje pojasnil, se ni hotelo slišati. Poskušajmo z nekaj več zdrave pameti in dobronamernosti," je dejal.

Zver in podpornika - Jernej Vrtovec in Barbara Brezigar
Zver in podpornika - Jernej Vrtovec in Barbara Brezigar FOTO: Aljoša Kravanja

Bi Türk znova za mandatarja predlagal Jankovića?

V Sloveniji imamo situacijo, ko predsedniku vlade sodijo zaradi suma korupcije v zadevi Patria, na drugi strani pa predsednika največje stranke, ki ga pri projektu Stožice sumijo nevestnega dela, zlorabe položaja in goljufije pri pridobivanju evropskih sredstev. Voditelj je Türka vprašal, ali bi danes, ko je policija po mnenju sodišča našla dovolj dokazov za hišne preiskave, še enkrat predlagal Zorana Jankovića za mandatarja ali pa bi imel podobne zadržke, kot jih je imel pri Janezu Janši, za katerega je rekel, da je neverodostojen kandidat.

Türk je odgovoril, da ne bo za mandatarja predlagal nekoga, ki ga bremeni pravnomočna obtožnica ali obtožni predlog. Če bi bil Janković v takšni poziciji, potem ga ne bi predlagal za mandatarja. "Kriteriji so za vse jasni," je dodal.

Kaj bi storil Pahor? Opozarja, da bosta tako Janša kot Janković iskala svojo pravico, do takrat pa morata ravnati primerno. Nato pa je večkrat med oddajo poudaril, da posameznih preiskovalnih ravnanj ne bo komentiral.

Kaj bi storil Zver? Če nekdo zmaga na volitvah, velja, da predsednik njemu ponudi mandat. Upoštevati pa je treba načelo nedolžnosti, vse do pravnomočne obsodbe, dodaja.

Ob tem Türk pravi, da je treba postavljati strožje standarde za politike. "Janković je moj podpornik," pravi Türk in poudarja, da je hvaležen vsem, ki ga podpirajo – tudi Jankoviću in njegovi stranki.

Odnos do sodišč in spoštovanje pravosodja

Premier Janša je pred začetkom ene od obravnav dejal, da je "sodnica Barbara Klajnšek z napačnim pravnim poukom dobila izgovor, da je razpisala obravnavo tik pred volitvami, kar je ukrajinski model". Ali je primerno, da premier izraža tako mnenje o sodiščih? Zver pravi, da obtožni predlog temelji na zelo krhkih temeljih. Poudarja, da je Janša dobitnik izredno veliko priznanj in nagrad, tudi mednarodnih, tako da se mu ne zdi primerno, da je trenutni premier v takšni situaciji, kot je. Hribarjeva je dejala, da je Janša spoštovan v svetu, če pa ni bil procesuiran za grehe iz preteklosti. Tu je poudarila domnevno "preprodajo orožja", da pa Janša ni pristal na sodišču, naj bi bila po mnenju Hribarjeve "zaslužna Brezigarjeva". Slednja je to ogorčeno zavrnila.

Türk poudarja, da sodna veja mora ohraniti spoštovanje in avtoriteto.

O največjih napakah ...

Na vprašanje, kaj je njihova največja napaka, je Zver odgovoril, da je samo človek – ima ogromno napak in ogromno dobrih lastnosti. Türk je obžaloval, da pri grožnji z referendumom o pokojninski reformi ni na tiskovni konferenci zahteval, da se stvari vrnejo na pogajanja. Pahor pa je dejal, da zaupa ljudem, za katere se pozneje izkaže, da si tega ne zaslužijo. "A ta napaka me ne izuči. Ko nehate verjeti v ljudi, ne sodite več v politiko!"

Na vprašanje, ali je v okviru svoje predsedniške kampanje Pahor pripravljen vsaj dva meseca živeti samo s plačo ljudi, ki tovrstna dela opravljajo, je odgovoril s trdnim da. "Če sem opravljal 41 različnih nalog, potem je tudi to mogoče. Če bo to zgled, ki se bo razširil in zaradi tega ne bo več zasmehovanja, kot so zasmehovali mene v smetarski obleki, sem to pripravljen narediti še 100-krat!"

Za konec so vsi trije povedali še, kaj najbolj cenijo pri protikandidatih. Pahor pravi, da ima oba za častna in poštena človeka. Türk pravi vztrajnost, Zver pa, da sta oba konkurenčna in sposobna kandidata.

KOMENTARJI (941)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yulijo
27. 10. 2012 14.23
+3
Dajte svoj glas Pahorju ker je vreden in si zasluži biti predsednik Slovenije, izkazal se je, da ni ne levi ali desni, v preteklosti kot predsednik vlade ni dobil dovolj podpore z strani "njegovih" ker so imeli prevelike apetite po družbenem premoženju, kot predsedni nima nevem kakšnih pooblastil ali pa funkcij tako, da jaz vem, da bo dobro opravil svoje delo.
Khaleesi3
27. 10. 2012 10.37
Ok nvm če prav razmišljam.. ampak pahorja so vsi kritizirali pa njegove reforme.. samo zato da bi se ga znebili pa lažje kradli -.- zdaj pa sprejemajo reforme, ki jih je on takrat hotel speljat.. takrat je bil kmet pa nesposobn pa nvm kaj vse (mel pa je prav) samo janša si ni mogo tolko privoščit ko si lahko zdaj ko je bolj pri koritu. in tut vsi ostali butli ko so na njegovi strani... Pol pa pravijo da je pahor preveč prijazn pa pošten.. ja če bi blo več takih nebi bli danes tu kje smo.. zato pa take je treba volit.. one pa kenslat enega za drugim
sunsun123
26. 10. 2012 18.09
+0
Zvera je podprl Joseph Daul, vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v evropskem parlamentu, Pahorja pa nekdanji nemški kancler Gerhard Schröder, ki se je v zgodovino vpisal z reformami, ki so Nemčijo spremenile v današnjo izvozno velesilo. Türka doslej ni podprl nihče, ki bi bil kaj veljal v mednarodni politiki. Tako kot tudi njegovega političnega favorita Jankovića ne. Vprašajte se, le zakaj Türka in Jankovića ne podpira nihče, ki v mednarodni politiki kaj velja.
iGURT
26. 10. 2012 18.21
+6
Kdo koga podpre iz tujine, ni pomembno, gre se za predsednika Slovenije, in - Slovencev, ne EU in ne nemčije in ne Musollinija in ZDA....
TIGR 44
29. 10. 2012 13.24
-1
g. Türka v avstriji zaradi njegove povezave s TERORISTIČNIMI NAPADI NI SPREJEL ŠE NOBEN DRŽAVNIK!
TIGR 44
29. 10. 2012 13.26
-1
PONEDELJEK 27.08.2012, 10:43 FAZ: Sledi še vedno vodijo do Ljubljane Ljubljana - Nemški časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) je objavil obsežen prispevek o ozadju bombnega napada slovenskih agentov jugoslovanske tajne policije v Velikovcu 18. septembra 1979. Avtor prispevka se pri pisanju opira na nemško izdajo knjige Od Belce do Velikovca publicista Igorja Omerze. Slovenski pisatelj je za FAZ dejal, da je pisanje knjige spodbudila odločitev slovenskega predsednika Danila Türka, da nekdanjemu direktorju slovenske Udbe Tomažu Ertlu podeli državno odlikovanje. V prispevku je podrobno opisano dogajanje na dan napada v Domovinskem muzeju v Velikovcu. V ponesrečenem bombnem napadu sta bila ranjena oba slovenska agenta, Luka Vidmar in Marina Blaj, ter muzejski paznik Karl Karpf, eksplozija pa je močno poškodovala stavbo muzeja. Avtor nadaljuje s podatki o sojenju napadalcema, ki ju je dunajsko sodišče obsodilo na štiri leta zaporne kazni, a ju je Avstrija izpustila po dveh letih v zameno za svojega agenta, ki so ga prijele slovenske oblasti. Dogodek avtor označi kot katastrofo za slovensko tajno službo, ki se je distancirala od napada, ga označila za "neodgovorno dejanje posameznikov" ter poskušala na vsak način prikazati, da ni bila vpletena vanj. O napadu je leta 1979 poročal novinar FAZ-a Viktor Meier, ki je namigoval, da naj bi sledi vodile v Ljubljano, in se pri tem skliceval na visoke predstavnike avstrijske Koroške. Glede na pisanje Omerze je zato Udba FAZ označila za časnik, ki mu je v interesu, če v vzhodnih socialističnih državah "gre kaj narobe". Udba naj bi tudi sledila Meierju. V prispevku povzemajo Omerzo, da Avstrija takrat ni želela poslabšati odnosov s Slovenijo in odkrito okriviti slovenske tajne policije, temveč je celo trdila, da so jugoslovanske varnostne sile po vseh svojih močeh pomagale pri preiskavi. FAZ sklene, da je slovenski režim po vrnitvi agentov v Slovenijo priredil sojenje, na katerem je navidezno obračunal z njima, kot povzame Omerzo, pa se sodišče ni niti malo potrudilo, da bi odkrilo resnico. STA, An. M. Foto: STA
iGURT
26. 10. 2012 17.55
+1
Ta agresivno nestrpna taktika se sds ne bo izšla, ampak drugega nimajo!
STELA_
26. 10. 2012 17.27
+3
Jernej Vrtovec.....kwaj to zaen župnik?
GIGI5
26. 10. 2012 13.27
-1
Ko Spomenka komentira Janševo trgovino z orožjem, se sliši šepet Vrtovca, ki ugotavljata če je to žalitev, Brezigarjeva panična ker je vse to res, Zver pa v strahu kaj bo na to porekel ljubljeni vodja...
Netajkun
26. 10. 2012 17.43
+4
a veš kaj je trgovanje z orožjem - to , da so skoraj vso orožje TO tik pred osamosvojitvijo pustili odpeljati armiji . Z veliko težavo se je nato, že skoraj prepozno , kupovalo novo.
iGURT
26. 10. 2012 17.49
+2
Ne, ampak to je to, da je janša vso oržje JLA ki je ostalo v Sloveniji pre/prodal na svojo pest in v svoj žep ....
iGURT
26. 10. 2012 17.50
+3
..dodamo še vse ladje z orožjem in vso drugo "tranzitno" orožje
kavagre
26. 10. 2012 13.02
-5
20 let mi obljubljajo boljšo prihodnost, pa je za vsakimi volitvami slabše stanje države in posledično prebivalcev Slovenije. par bogatih pa se na to sploh ne zmeni... tudi jaz priznam napake ampak vedno se vrnem na stara pota in spet delam iste napake morda jih je malo manj.novi obraz mi manjka na TV in ne vedno to podajanje žogic. Sicer pa trenutno najbolj uglajen in nevsiljiv je Turk.....
Prophet
26. 10. 2012 12.53
-13
Tale Spomenka je TÜRKU samo škodo delala kot da ne bi želela da bi postalpredsednik. Kakšna je to podpornica...Teta pa to...pa ni predsednik vseh državljanov klamfa vse v tr *...vse eno bom volil Türka ker je ta prav predsednik.
Komentiranje prepovedano
26. 10. 2012 12.08
+6
Vse bolj se mi zdi, da je takšno naglaševanje in napihovanje twittanja zreduciralo predsedniški izbor na nivo izbora popevke za nastop na Evroviziji.
janez6bb
26. 10. 2012 12.12
+2
nikoli ni bil na višjem nivoju, razen za naivce, oba sta le showa za naivne ofce:)
Komentiranje prepovedano
26. 10. 2012 11.55
+2
Če želite še več Majerja, volite zver.
Komentiranje prepovedano
26. 10. 2012 12.01
-1
Čeprav niti za Pahorja ne bi dal roke v ogenj. Majerjev manever zgleda zelo podobno tistemu s trojansko hijeno iz DL.
antifa4321
26. 10. 2012 12.18
+0
kukizaver, zelo pronicljivi pogledi in verjetno pravilni. Se strinjam s tabo.
GAYPROPAGANDA
26. 10. 2012 11.45
+4
Komaj čakam da vidim desničarje vse poklapane 11 novembra! Pa Victory najamte, da bo tko groteskno kot zadnjič!
Komentiranje prepovedano
26. 10. 2012 11.54
+4
Majer še vedno ni spremenil face od tistega večera, ko so plesali...
GAYPROPAGANDA
26. 10. 2012 11.55
+1
hrabrimišek
26. 10. 2012 11.33
+5
Ko se poleg Zvera postavi Brezigarca je sanj o zmagi konec......... še sreca za Zvera, da je bil nalbolj osovrazen Slovenc zadrzan z resevanjem Slovenije....... Ce bi na njegovi levi stal Rode bi bila idila popolna........... Poraz zagotovljen. Rumeno sonce na modrem nebu press............
lnterReflections
26. 10. 2012 11.13
+8
Če zmaga Pahor, bomo preboleli, nikoli pa ne bomo preboleli, če zmaga Zver! Večina nas ne slavi zmage Pahorja ali Turka, večina nas slavi poraz Zvera!
AlternativeFacts
26. 10. 2012 11.15
-2
Pahor ima časovni zamik pri kritični presoji...tudi to ni dobro v teh razmerah.Edina opcija je dr.Türk..vse ostalo je potop za Slovenijo...
Komentiranje prepovedano
26. 10. 2012 11.57
-1
Pahor je Majerju že popuščal. Majer računa na Pahorja. Zver je tu samo zato, da ima zenfasto kravato. Manever je podoben tistemu s trojansko hijeno iz DL.
TIGR 44
29. 10. 2012 13.30
Duh časa Politiki so zrcalo Državljanov. Kakršnega predsednika bomo izvolili takšno je stanje! VSAK GLAS ŠTEJE! VSEKAKOR SO GOSTILNIŠKE RAZPRAVE KAKO JE G. Türk odlikoval vodje kriminalcev, predlagal mednarodnega kriminalca za mandatarja, zapravil za eno nočitev 27186 eur,… POPOLNOMA BREZPLODNE, če ga zaradi teh dejanj ne zamenjamo!
AlternativeFacts
26. 10. 2012 11.09
+8
"Na vprašanje, kaj je njihova največja napaka, je Zver odgovoril, da je samo človek – ima ogromno napak in ogromno dobrih lastnosti. "...Tako izjavo lahko poda človek,ki..a)..se vidi kot osebo brez napak..ali b)...je sam ena velika napaka....
metulj?ica40
26. 10. 2012 11.09
+1
Bi bil tale G.Turk predsednik kot je treba..bi zaropotal !!! ne glede na to,al ma pristojnost al ne za bando razpustit!
Nasprotnik?
26. 10. 2012 11.05
+4
Me ne zanima kdo bo izvoljen, ker bodo tile UDBOvci počasi vsi šli... na lep način:)
antifa4321
26. 10. 2012 11.09
-2
Nasprotnik?
26. 10. 2012 11.41
+2
js dober vem kdo se je samo malo preoblikovau/preimenovau pa gazi še dan danes po slo narodu;)
Nasprotnik?
26. 10. 2012 11.58
+0
kr brišite... mi bomo tudi vas "brisali";) ovce
Nasprotnik?
26. 10. 2012 11.59
antifa objavil sem ti dokaze o svoji trditvi ampak tile zavzeto brišejo...
antifa4321
26. 10. 2012 12.01
+3
se mi je zdelo da ne veš hja, lahko brišejo, lahko je pa to tvoj izgovor, ker nimaš dokazov.
Nasprotnik?
26. 10. 2012 12.11
Nasprotnik?
26. 10. 2012 12.15
antifa4321
26. 10. 2012 12.21
frisbukel s storitvami fejstbukov ne uporabljam. potrudi se mal z dokazi in najdi rešitev, kako mi jih lahko predočiš na forumu.
Nasprotnik?
26. 10. 2012 13.05
+2
to je forum(tam ni cenzure)? js ne bi več tule časa zgubljal, ker moje objave s sporno vsebino ne bodo nikoli objavljene( js sm svoje dokazal.na 24ur so z izbrisom samo potrdili mojo trditev...)... zapomni si kaj sem zgoraj napisal, ker bodo vsi izdajalci slovenije, ki so se nato prelevili v rešitelje slovenije kmalu razkrinkani;) hočeš namig? Islandski model
Nasprotnik?
26. 10. 2012 11.04
+5
mark54 26.10.2012 10:47:00 Bi pa se strinjal da UKINEMO institucijo predsednika države in volitve odpadejo. Vendar letos še to nebo šlo. ŽAL ! A ti veš kaj pišeš? to pomeni, da bi postal vrhovni poveljnik slo vojske JJ! si normalen? to se ne bo sprejelo dokler sem živ!sam zberem podpise;)
Komentiranje prepovedano
26. 10. 2012 11.49
Zakon lahko predlaga skupina 5000 državljanov RS. Tako pravi ustava RS.
Nasprotnik?
26. 10. 2012 12.12
-1
točno tako.... ampak problem je tam kjer predlagan zakon sploh ne pride do obravnave:)
Nasprotnik?
26. 10. 2012 13.58
uf dobil sem minus:) pa omenimo zakon, ki že dve leti leži pod preprogo OPS
Ost1234
26. 10. 2012 11.00
+6
Vrtovec - 90.000€ pomeni 360 mesečnih plačil vrtca ... Drži ! Drži pa tudi, da 1,2 miljardi cerkvenih dolgov predstavlja kar 48.000 mesečnih ali 4000 letnih plačil !Če pa dodamo še vse cekinčke, ki jih država nameni RKC, potem bi se ta številka še močno povečala! Ampak to je Vrtovec pozabil povedati, Zver pa za kaj takega ne vidi dovolj daleč ;-)))!
tedo974P8medo
26. 10. 2012 10.59
-1
Vsi so isti: pred volitvami obljubljajo boljše stanje, dejansko pa ne bo nič boljše, sploh pa predsednik države ne dela ničesar.
Nasprotnik?
26. 10. 2012 13.08
Čreda ne ve kdo dejansko postavlja pravila igre... naj pomagam! druga beseda je komisija:) prva je evropska( neizvoljena)...
?ole Skopušnik
26. 10. 2012 10.53
+6
Nikakor ne odobravam,da sodniki,tožilci in odvetniki javno simpatizirajo ali podpirajo različne politične opcije . Posledično lahko takšne javne podpore politčnih opcij v ljudstvu upravičeno porajajo dvom o pravičnosti in poštenosti v različnih postopkih na sodiščih.
antifa4321
26. 10. 2012 11.04
+3
Se strinjam. A si zamisliš, da bi generalni direktor policije in načelnik generalštaba slovenske vojske javno simpatizirala z neko politično opcijo?
?ole Skopušnik
26. 10. 2012 11.09
+5
Te stvari bo enkrat potrebno urediti. Vsaj meni to ni ok in verjetno še komu. Zgodil se je npr.trenutek,ko Barbara govori o predsedniku vseh državljank in državljanov ( to naj bi postal le in samo Milan) , v naslednjem hipu pa Milan poudarja simpatijo z @ desnimi. Paradoks.
antifa4321
26. 10. 2012 11.25
+2
Po zakonu pripadniki vojske in policije ne smejo biti člani nobene poliitčne stranke in tudi naj bi se vzdržali javnega simpatiziranja z neko politično opcijo. To bi bilo treba uvesti še za pravosodje in tožilstvo. Koneckoncev represivni aparat mora spoštovati in upoštevati samo ustavo in zakon in naj ne bi smel biti simpetizer določene politike.