FOTO: Inštitutu Soča in paraplegikom donirali kar 110 invalidskih vozičkov

Dobrotniki iz ZDA so univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča in Zvezi paraplegikov Slovenije podarili kar 110 invalidskih vozičkov in kombi za invalide. "Gre za dokaz, da se da," je ob predaji dejala Ana Lukner, vodja projekta Anina zvezdica.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Donacija invalidskih vozičkov

(Foto: Blaž Garbajs)

V času, ko primanjkuje sredstev na vseh področjih in se stiske ljudi povečujejo, je dobrodelnost še kako dobrodošla. Tokrat so se izkazali dobrotniki iz Kalifornije, ki so preko organizacije Anina zvezdica Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča in Zvezi paraplegikov Slovenije donirali kar 110 invalidskih vozičkov in kombi za invalide. Ob današnji slovesni predaji so pojasnili, da bo vozičke zveza razdelila med socialno ogrožene, ki jih nujno potrebujejo, inštitut pa jih bo namenil lažjemu gibanju pacientov znotraj inštituta.

Donacija invalidskih vozičkov

(Foto: Blaž Garbajs)

"Tovrstne donacije v Sloveniji še ni bilo. Gre za novo upanje, da se lahko povežeš s komer koli iz celega sveta, da skupaj ustvarjaš in delaš dobro. Gre za dokaz, da se da. Da je na svetu ogromno možnosti in ljudi, ki verjamejo. Treba se je le veliko med seboj pogovarjati, poslušati in si širiti obzorja, ustvarjati, kot jaz temu rečem, ''zdravi networking''. Slovenijo želim prebuditi in ji vliti upanje skozi Anino zvezdico in s takim povezovanjem. Menim, da je tovrstna donacija šele začetek resnično lepe zgodbe in brezpogojno stojim za tem, da bom naredila vse, kar je v moji moči, da pomagam Sloveniji končno narediti premik naprej," je ob predaji donacije dejala Ana Lukner, vodja projekta Anina zvezdica.

Donacija prihaja s strani Rotary Cluba San Jose iz Kalifornije, ki je eden največjih dobrodelnih klubov v ZDA in bo naslednje leto praznoval 100-letnico obstoja, donacija vozičkov pa je del njihovega sodelovanja z Wheelchair foundation, ki je do zdaj po svetu donirala že okoli 850.000 invalidskih vozičkov.

Invalidski voziček

(Foto: Blaž Garbajs)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
 
klldmoll 02.10.2013 13:52:13
a propos , Ivan Jani Dernič,dr.med. , član ROTARY cluba iz Slovenije - je še vedno ponovno na prostosti ?? .........
Več komentarjev